Şimdi Ara

4 Mevsim Lastik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar
    Aracıma lastik almak istiyorum.Bursada ikamet etmekteyim ve yılda 2 kez uzun yola çıkarım -biri bahar-yaz aylarında diğeri de sonbahar aylarında- genel kullanımım şehir içerisinde.
    Nokian 4 mevsim lastik ve Michelin 4 mevsim lastiklerin iyi olduğu kanısına vardım.Fiyat farkı çok önemli değil önemli olan nokta tahminime göre kış lastiği mantığında çalıştığı için yazın memnun edebilir mi sorusunun yanıtı.Kullananlar yorum yaparsa sevinirim.



  • en ideali goodyear vector 4 seasons GEN 2
  • Uzun süre bende kararsız kaldım ve nokian 4 mevsim aldım. (bende Bursa da kullanıyorum)

    Öncelikle nokian yazın aşırı sıcaklar dışında çok iyi sonuçlar veriyor. (bulabildiğim kaynaklardan okuduğum kadarı ile)
    20 25 derece ye kadar kuru zeminde iyi ıslak zeminde Oldukça iyi. Buda hemen hemen ilkbahar ve sonbahar mevsimlerin denk geliyor. (Bursa için) kışın (ki Bursa da kış artık kısmen ılıman geçiyor) zaten lastik istenileni fazlası ile veriyor. (tabi ki wr d4 kadar değil) geriye kalıyor yaz. Dogal olarak lastiğin en zorlandığı mevsim.
    3 ay lastik ten çok performans beklememek lazım.
    Kendimce 12 ayın 9 ayını verimli kullanabilmek mantıklı geldi. Sonuçta arabam lastiğin sınırlarını çok zorlayacak bir araba da değil.

    Ayrıca clio 3 aracın da 20 22 bin km dır kullanan arkadaşım var. Bu zaman diliminde 2 kere adana bir kere bodrum yaptı. Çekiş e takılı olan lastiklerin kenarlarında azda olsa yıpranma (pul pul dokulme) oldu. Arka Lastikler de bu sorun yoktu. On arka değişikliği yaptı ve sanırım en az 15 20 km daha gider.
    Ben baharda aldım lastiğin sevdiği havalara denk geldim. Yaklaşık 2 000 km dır kullanıyorum ve bu kısa sürede çok memnun kaldım. Bozuk yolda Biraz ses yapıyor ancak kaymak asfalt dediğimiz yollarda ses gayet iyi. Konforlu bir lastik.
    Ancak arkadaşın dediği kadarı ile sicak/çok sıcak havalarda ses yapıyormuş

    Birde michelin yaz lastiğin den 4 mevsime nokian kış lastiği den 4 mevsime devşirme. Bu yüzden nokian tercih ettim.

    Şahsi fikrim normal standartlarda/performansta arabalar ve kullanım tarzı için ideal çözüm 4 mevsim Lastikler.
    Eger yazın çok rahatsız olursam 9 ay 4 mevsim gerekirse 3 ay orta sınıf yazlık kullanırım diye düşündüm. (gerek olacağını düşünmüyorum gerçi)

    Ancak bir gerçek varki hiçbir 4 mevsim lastik üst sınıf yazlık yada Kışlık lastiklerin performansını vermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 2 Aralık 2019; 1:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de bursadayım. Michelin crossclimate+ kullanıyorum. Yazın sıcakta çok zorlarsam az bişey kaydığını hissediyorum. Ama ses çıkarmadan kayıyor :-) Ama tedirgin edccek kaddar bir kayma yaşamadım. Kışı bilmiyorum ilk kışım olacak. Şimdi memlekette izineyim. Bakalım kar yağarsa ankaradan filan geçeceğim denemiş olacağım. Bunda kış seertifikası var ve yanağında kış simgesi var. Çoğunda olmuyor. Diğerleri yaz ağırlıklı genelde. Nokian nasıl bilmiyorum.
  • Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    Biraz daha sıcak bakmaya başladım aslında.Peki bu iki lastikten hangisi daha iyidir ?
    Yoksa Alternatif olarak goodyear mı bakmalıyım
  • Merhaba ben 2 sene nokkianın 4 mevsimini kullandım kışlık lastikten fark yoktu canavar gibi. Yazın ise aynı şeyi söyleyemem sert virajlarda ses yapıyordu ve çabuk aşındı. 1 ay önce goodyearın 4 mevsim suv gen 2 modelini aldım nokiana göre bir tık daha sert buda daha geç aşınır demek. testlerde kar ve ıslak performansı çok iyi görünüyor. Aşağıda testlere bakabilirsin.
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Vector-4-Seasons-Gen-2-SUV.htm
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-SUV-All-Season-Tyre-Test.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komkarbey -- 2 Aralık 2019; 20:54:52 >




  • Bridgestone da dört mevsim çıkarmış haberiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokian weatherproof'da 4. yılım tahminen 25-30k km yapmışımdır.

    nokian kış performansı kış lastiğinden farksız hem testlerde hem pratikte.

    yaz performansında da ben şahsen bir sıkıntı göremedim. ses yapma, yüzme, beklenmedk kayma, abs'nin erken devreye girmesi vs yaşamadım.

    ama çekiş olan lastik normal bir lastiğe göre çok hızlı yıpranıyor, lastiğin en büyük eksisi bu. yani 25k 'da olan lastiğin dokusu 100 k'lık bir yaz lastiği gibi pul pul oluyor.

    son olarak bana kalırsa bu lastikler c segmenti üstünde veya başka bir değişle 1200-1300 kg üstü araçlarda kuallanılmamalı. zira onlarda birim alana düşen ağırlık iyice artıyor bu daha daha fazla ısınma demek. ve her ne kadar 4 mevsim dense de bu lastikler özünde ısı dayanımı daha yüksek kış lastikleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.