Şimdi Ara

4 evin kirasıyla yeni daireler almak mümkün mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • elbette mümkün ayda 400 dolar alabilirsen yılda 4800 dolar eder 6 yıl yapıyor 900 tl kira getirecek daire almak için gereken süre.tabi 5 yıl sonra yasal artış ile o kira 1700 olur.demekki 30.000 dolarda 450000 lira falan olacak 6 yıl sonra..bence bu seviyede kalırsa iyi

  • Tabi ki mümkün. Ama dikkatimi çeken şu. Evlerinizin ortalama değerleri 250 bin ise. Kira getirileri 900 ise, fırsatınız olursa evleri 250 şerden satıp daha kira getirisinin yüksek olacağı şehirlere yönelmenizi tavsiye ederim. Örneğin İstanbul'da 500 binlik bir dairenin kirası 1800'TL değil rahat 2500 dir. Arada 700 lük fark var yani. Faizler yüksekken anaparayı biriktireceksiniz. Anaparanın yarısı olduğunda faizlerde düştüyse tak yeni daireye gireceksiniz. Benim de ilk evlendiğimde hedefim o yöndeydi. Dandik bodrum kat daireler alırım, içini yaparım, kiraya vererim diyordum. İlk bodrum dairede patladım. Derdi çok oluyormuş. Zor sattım. Bundan sonra giriş kattan aşağısını almam. Yaş geldi zaten 35'e. Bakalım 40'a kadar ilk kira gelirime kavuşurum diye planlıyorum.

  • Kiracıdan parayı tahsil edememe, kiracıyı tahliye edememe, evin tadilat masrafı gibi konular sizi zorlamıyor mu? açıkçası böyle şeylerle uğraşmak bana nedense resmen o evden soğutacak şey gibi geliyor.


    250 Binden 4 evin değerinin 1 milyon olduğunu düşünürsek, bu paranın 500 binini bankaya faize koysanız aylık 7-8 bin civarı bir faiz getirisi olacaktır. Kalan 500 bin ile de başka yatırımlar yapsanız, mesela arsa alıp satsanız vs. daha mantıklı olmaz mı? Kaldı ki 1 milyonun tamamını faize yatırsanız 15 bin civarı getirisi var. Bu parayı teminat göstererek başka bir taşınmaz almak gibi bir yatırım yapabilirsiniz mesela, 10 bin taksit ile de gayet güzel bir şeyler alınabilir sanırım. kalan 5 bini de kendiniz yersiniz diye düşünüyorum.

  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Yakın dönemde pandeminin bitmesiyle birlikte her yerde yeni dükkanlar açıldı ve bu yemek siparişi sektöründeki yeni figürler hep dükkan telaşına girdi. Dediğiniz gibi bir yatırım da yapmalıyım hem parası daha yüksek hem zahmeti daha az

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Konunun açıldığı dönemde kiralar öyleydi fakat şu anda daha yeni yeni kiraya veriyorum. Kira bandı Aydın'da 30 metre kare eşyalı rezidans dairesi için 1650'e çıktı. Bir hafta önce verdim şu an 1850'e oldukça fazla talep görüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • urugakhina U kullanıcısına yanıt
    Yatırım konusunda enflasyon büyük bir önem taşıdığı için emlak yatırımı yapmak çoğu zaman en garanti yatırım oluyor. Mesela basit bir hesap yapalım.

    1m değerindeki 4 evden yıl sonunda 4b TL'den kazandığımi varsayalım ( şu an 1500 TL oldu daire başı) o yüzden 6 bin diyelim.

    Bir yılın sonunda 72b TL gelirim oldu ama bunun yanında evin değeri arttı. Geçen sene Aydın'da evlerin değeri Türkiye'deki en yüksek artışla +%32 arttı.

    1m TLlik evler yıl sonunda hem enflasyondan korudu hem para kazandırdı yani sayısal hesapla

    1.320.000 + 72.000 TL getirisi oldu

    Peki sizin hesabı yaparsak?

    - 1m TL yıl sonunda faiz sabit kalırsa 180b TL getirdi. Ben bunla ev alamam belki ama taşınmaz bir yatırım yapabilirim ama yine de enflasyondan beni korumaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünyadaki konut sisteminin altında yatan asıl neden de budur. İnsanlar içinde bulundukları daire haricinde yatırım ve hazır para elde etme maksatlı fazladan daireler alıyorlar ve bu sefer hiç evi olmayan ve bunun için çaba sarf eden kısıtlı imkanlardaki kişiler için ev almak hayal oluyor.

    Kiminin evi yok ve buna bir ömür vermeye hazır. Kiminin 8-10 evi var ve oturduğu yerden kira topluyor. Sonra ''Dedem ve babam çalışıp almışlar, onlarınkiler de yapsalarmış'' diyorlar.

    Bir ülkede her bireye yalnızca 1 konut kısıtlaması olmadığı sürece çağımızdaki konut probleminin çözülmesi mümkün değil.

  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Bu tarz bir denklemi her alana uygularsak bunun adı yavaş yavaş komünizme gitmez mi? Ben de istemem belli bir kesmin mali elinde tutmasını ama bu tarz şeyler her alanda mevcut.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • agridagiefsanesi11 kullanıcısına yanıt

    Her eşitlik ve kısıtlama karşısında komünizm demek pek doğru değil.

    Öncelikle düşüncene saygı duyuyorum ve anlayışlı yaklaşım için teşekkür ederim. Ancak bir örnek vereceğim, 6-7 yıl önce gençlerin ağırlıkta olduğu bir platformda bir anket açmıştım. Demiştim ki, ülkede belirli büyüklükteki tüm özel işletmelerin devletin tekeline geçip o işletmelerde herkese eşit şartlar ve eşit olanaklar sunulmasını ister misiniz? Tabi başka avantajlı ayrıntılar da ekleyerek.

    Ankete katılanların büyük çoğunluğu hayır tercihini seçtiler. Sonra tekrar sordum. Dedim ki; Madem öyle, o halde neden milyonlarcanız daha avantajlı olduğunu düşündüğünüz için kamuda işe girmek amacıyla her yıl kurslara gidip sınavlarda ter atıyorsunuz? Tek bir kişiden cevap alamadım!

    Yani bazı şeylerde yalnızca önyargılı ve alışagelmiş şekilde davranıyoruz ve işimize geldiği noktalarda susmayı ya da karşı çıkmayı seçiyoruz.

    Oysa bence tek bir doğru var. Eşit ve adil şeyler istemek bence bir ideolojinin içine sıkıştırılmamalı.





  • Merhaba tam 1 yıl sonra gelen güncelleme ile konuyu tekrar hortlatıyorum.


    900 tl olan evler artık 3000tl ve evlerin değeri 700b tl oldu

    Eğer bu denklemi kurup işe girişseydim geçen sene kiralarla tam ödediğim kredilerim şu an 2 ev kirasıyla ödenecek hale gelecekti.


    5 bin tl kredi ve 15b kira geliri


    Peki dolar bazında neler değişti hemen hesaplayayım:

    1 sene bugün bu evin değeri 29.5b dolarmış bu sene doların reel değeri ile ( dolar enf. düşmüş hali ) tam 35b dolar

    bin dolara yakın kira gelirini de ekleyince neredeyse 6.5 dolar net kar etmiş olundu.



    Demem o ki sistem maalesef parayla para kazanmayı en doğru yol olarak gösteriyor ve ben gibi insanlar bu tarz hesaplar yaparken insan olduklarını unutabiliyorlar. Her ne kadar toplumun tarafında olduğumu söylesem de durumu olmadığı için kira ödeyip benim kredimi ödeyen ve daha fazla insanın bu duruma düşüp tıpkı işçim gibi çalışmalarını sağlıyorum.


    Ne yapalım kader mi denir düzen mi denir bilemedim.



    Kiralarla ev almak için çektiğim kredimin aylık ödemesi 1 yıl önce 650 dolarken şu an 305 dolar.

    kiralarla ev almak için aldığım ev ve diğerlerinin geliri 1 yıl önce 550 dolarken şu an 800 dolar



    ilk sene -100 dolar yazarken şimdi +250 dolar yazıyorum. neyse çok uzatmayayım gayrimenkul farklı bir yatırım türüdür.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.