Şimdi Ara

+4 dereceden sonra soğudukça genleşen sudan enerji üretimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Su diğer maddelerden farklı olarak soğudukça genleşiyor, yani hacmi artıyor.

    Hatta içten yanmalı motor bloklarındaki su donarsa genleştiği için motor bloğunu bile çatlatıyor.

    Yani su donduğunda bir kaç mm olsada (daha fazla suyla daha fazla genleşme sağlanabilir) genleşiyor ve bu genleşmeyi fiziki bir güç ile durdurmak imkansız.

    Yani sınırsız bir güç.

    Soğuyunca durdurulamaz bir şekilde genleşen su pistonu ileriye doğru itecek bu bir kaç milimetrelik itkide çarklarla vites mantığıyla katlayıp jeneratör çalıştıracak bir sistem kurulabilir mi ?

    Veya aşırı sağlam bir malzemeyi parçalamak için malzemenin ortasına suyu basıp sonra bu suyu dondurursak, durdurulamaz güçteki genleşme o maddeyi ne olursa olsun ortadan ikiye ayıracaktır, sadece suyu donduracak kadar elektrik gücü bu iş için yeterli olacaktır.

    Not:Lisede sözeli seçtiğim için en son 9. sınıfta fizik dersi aldım, ona rağmen bunu tek düşünen benmişim yani?








  • Öncelikle genleşmeyi durdurmak imkansız diye biye yok. Yeterince sağlam bir kap içinde durdurabilirsin. İkincisi elektrik üretmen için sürekli devinim halinde olan bir sistem yapman gerekli. Yani çark dönmeli piston ileri geri hareket etmeli vs. Böylece manyetik alanı değiştirerek akım oluşmasını sağlayabilirsin. Şimdi sen pistonu ilerlettin o arada akım oluştu geri nasıl gelecek? Hadi geldi diyelim bu süreç ne kadar sürecek? 1 günde bir tur atmasının mantığı yok sonuçta. Suyu ne ile ısıtıp soğutacaksın? O sırada harcanacak enerji nerden gelecek?


    Herşeyi yapsam bile sonuçta takılacağın bir nokta olacak. Basit makinelerle (vites sistemi gibi) sadece güç ve alınan yol uzunluğunu değiştirebilirsin. Yani 1 birim genleşme kuvvetini istediğin kadar dişliden vitesten geçir sonuçta yine en fazla 1 birim kuvvet alırsın (sürtünme kayıplarını ihmal ediyorum). Arada değişen sadece devinim hızı olur. Çıktın 1 birim enerji olduğu için de bundan ancak ve ancak en fazla 1 birim enerjiye eşdeğer elektrik üretebilirsin (sürtünme ve direnç kayıplarını ihmal ediyorum). Yani basit bir hesapla suyun genleşirken oluşturacağı kuvvet = üretilen elektrik enerjisi + kayıplar. Bu açıdan bakarsan birim miktarda suda üretebileceğin teorik maksimum enerjiyi hesaplayabilirsin. İşin içine termodinamik girdiğinde attığın taşın kuşu ürkütmeyi bırak ensene düşeceğine eminim.





  • CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Olayı gayet güzel özetlemişsiniz elinde sağlık. Şu bir gerçek ki , enerji yoktan var edilemez. Vardan da yok edilemez. Enerji sadece şekil değiştirir. Güneş ışığı sıcaklığı da bir enerjidir ve sonsuza kadar sürecek bir şey değildir. Sadece bünyesinde çok yüksek miktarda enerji barındırdığı için senelerce dünyayı besleyecek güçte.

    Giren enerji 1 ise çıkan enerji de 1'dir.
  • Alıntı

    metni:
    Yani su donduğunda bir kaç mm olsada (daha fazla suyla daha fazla genleşme sağlanabilir) genleşiyor ve bu genleşmeyi fiziki bir güç ile durdurmak imkansız.Yani sınırsız bir güç.



    Yukarıda mesajınızdan alıntılanan kısımda, kırmızı ile vurgulanan ifadenizde, hipotezinizdeki yanlışlık başlıyor. Bunu doğru kabul ederseniz, ondan sonra gelen önermeler bir anlam ifade ediyor.


    Keşke siz haklı olsaydınız, sınırsız enerji ile insanlığın tüm dertleri çözülse. 

  • 0 derecede donma anında en büyük genleşme. Bu genleşmeden enerji üretilebilir, ama donmuş olan buzun basınç altında eridiğini biliyor muydunuz? Bu tip fikirler her birimizin aklına geliyor, çözümleme güdüsüür bu.


    Syun sadece sıcaklık hacim ilişkisini deil aynı zamanda basınçlaolan ilişkisini de incelemelisiniz. Doğrada çok fazla enerji oluğunan suyun genleşmesi enerji için konu edilmez. Ama bilimsel bir analiz için deney seti hazırlanabilir de.


    Mukavemeti yüksek büyükbirkaba su doldurmalısınız. Kabın en üstüne de suyla karışmayan ve onmasıcaklığı düşük birsvı koymalısınız, yağ gibi. Su donarken yağı yükseltir ve bir boru yarımıyla bu yağı alabilir istediğiniz enerjiyi üretirsiniz. Bedava bir enerji değil verdiğinizi alacaksınızdır ama olur sonuçta.


    Yer altı kayalıklarında su bulunsa bu su dondurulup da enerj üretilebilir ama aslında enerji ihtiyacı yok. BU halde doğa mahvedlmiş oluyor. Öyle bolluk içindeyiz ki, çöplerimiz açlığı bitirir, enerji ihtiyacı ise israftan ibaret... Benlik sıkıntısı içinde kıvrananlarca büyük bir hırs ile güç arayışıdır günümüzün farklı saçmalıkları...





  • Mantıki açıdan bakıldığında çok işe yarar efektif bir şey olmayacağı açık, sürdürülebilir düzenli bir üretim için ek bir enerji harcanması gerekiyor. Bu sistemde girişe uygulanan enerji ve çıkışta elde edilen enerji kazancının oranına bakmak lazım, ne kadar enerji harcıyorsunuz ne kadar üretiyorsunuz. Bence şuan en makul enerji üretimi güneş enerjisidir ve geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması dünya için atılan büyük bir adım olacaktır

  • Enerji konusu gerçekten Aleyna tilkinin düşmeye doyamadığı dipsiz kuyuya benzer. O kadar çok derin ki...

    Mesela şöyle düşünelim. Rüzgar türbinleri kw'lerce elektrik üretiyor. Bunu sağlayan nedir ? Saatte bilmem kaç km hız ile esen rüzgarlar. Peki bu rüzgarın kaynağı nedir ? Dünyanın dönmesi mi ? Evrenden gelen hava sirkülasyonu mu ??

    Bu rüzgar kaynağının gücü elbet tükenecek. Tükenecek değil. Dönüştürülecek diyelim daha doğru. O zaman ne olacak ?
  • Bir şey daha aklıma geldi. Her enerji her enerjiye dönüşebilir mi ?

    Mesela şunu düşündüm. 1 dilim ekmekteki enerji hareket enerjisine nasıl dönüşebilir. Ve direk aklıma insan vücudu geldi. Evet ekmekteki enerji hareket enerjisine dönüştü.

    Peki var mıdır şu enerji çeşidi şöyle bir enerjiye dolaylı yoldan bile olsa dönüşmez diyebileceğimiz bir şey ?
  • Aslında şunu düşündüm. Bir bardak soğuk icetea'daki enerjiyi nasıl ısı enerjisine çevirebilirim ? Yani bu icetea'yı yukardan bir tirbüne döksem , o tirbün de alternatörü çevirip anlık olarak elektrikli sobayı çalıştırabilir. Ama burda sıkıntı şu. Burada dönüşen şey icetea'daki enerji değildi. Kinetik enerjiydi. ( Hep karıştırırım potansiyel de olabilir. ) Biz bu icetea'daki enerjiyi nasıl ısıya çevirebiliriz. Yine insan vücudu devreye girer. Ben onu içerim. Alternatörü elimle çevirmeye başlarım ve ne oldu ? İçtiğim icetea elektrikli sobayı çalıştırdı
  • İnsan vücudu evrende yakıt enerjisini hareket enerjisine çevirebilen en verimli ürün olabilir mi ?

    Araba motorları bile yaktığı benzinin sadece %20-30'unu harekete çevirebilir diye duymuştum. E peki bu geri kalan %70 enerji ne oluyor benzindeki ? Evet tam da tahmin ettiğimiz gibi... Isı enerjisi. Motordan atılan ısı enerjisi. Mantıken söyle de diyebiliriz. Biz verdiğimiz benzin parasının en az yarısı ile dünyayı ısıtıyoruz
  • Verim kaybı ile enerji yok oluyor gibi bir şey akla gelmesin.

    Sadece dönüşüyor. Isıya , harekete vs bir şekilde yine. Benzindeki 1 birim enerji miktarı yine 1 birim olarak çıkar.

    0.3 birimi harekete döner. 0.7 birimi ısıya döner... Örnek..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.