Şimdi Ara

4.6 özleyenlere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aion'da classic hype çıktıktan sonra takip edenlerdenim. Hatta burada bir arkadaş aionempire adlı private server'i tavsiye ediyordu. Girdim denedim server güzeldi fakat rus ve çin oyuncu yoğunluğu yüzünden anlaşma güçlüğü biraz düşündürdü beni. Server hoşuma gittiğinden dur bakayım başka hangi private serverlar var derken euroaion adlı servera denk geldim. Oyuncu sayısı yüksek göründüğü için incelemeye başladım. Nihayetinde hoşuma gittiği için oynamak isteyen olursa serverla ilgili ufak bilgi ve yorumlarımı ekliyorum.


    Başlıkta yazdığım üzere server versiyonu 4.6. Yani katalamların olduğu versiyon. lvl cap 65.


    Oyunun Türkçe versiyonu mevcut.


    Serverda akşamları 3k civarı oyuncu oluyor. Yani gameforge'daki alman serverlarından da kalabalık.


    Siege zamanları haricinde de lfg'si dolu ve sürekli bir aksiyon atmosferi hakim.


    Oyunun sosyal medya hesaplarında ne yorum yapmışlardır derken bir arkadaşıma rastladım. Kendisi 2 aydır oynuyormuş ve yönetimden oldukça memnun. Hile vb durum olduğu zaman serverın discordundan raporlanıyor ve icabına bakılıyormuş.


    Yeni başlayanlar için hazır bir set var ve 65 lvl'e kadar onunla gidilebiliyor. Henüz lvl olarak çok yükselmedim ama sanırım raksang filan bu setle rahatlıkla yapılır.


    Harita adları ve dungeon'lar amerikan server'ındaki haliyle geçiyor. Örnek: north katalam/katalam, south katalam/danaria, katalamize(hyperion)/ infinity shard


    Oyunda türk oyuncular var ama ben de yeni olduğumdan yoğunlukları açısından net bir şey söyleyemiyorum. Ek olarak kızılordu ve candostlar gibi lejyonlar gördüm. Muhtemelen dahası da vardır.


    Influence tarafları açısından şu anda asmo tarafı oldukça baskın. Yalnız geçen bahar döneminde de elyoslar baskınmış ve nihayetinde karakter oluşturma elyoslara kapatılmış ve dengelenmiş. Muhtemelen tekrar dengeleyeceklerdir.


    Son olarak, yeni aion versiyonu sizi de sarmadıysa 4.6 versiyonu ile oynayabileceğiniz güzel bir server arayışınıza son verebilecek bir yer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nephiss -- 25 Ocak 2021; 2:14:8 >







  • güncelleme zamanı;


    nazar değmesin server oldukça iyi yönetiliyor. mart ayının başında server'ın bulunduğu data center'da yangın çıktı, kafamızda türlü sorular private server kim bilir ne olacak diyorduk ama serverlarına sahip çıkıp verileri de kurtarıp roll back atmadan kaldıkları yerden aynı devam ettirdiler serverı.


    roll back atmamak ve güncel database'i almak için 12 gün beklediler bu sürede ben dahil bir çok kişi tonla oyuncu kaybedecek diye düşünürken hepimizin yüzünü kara çıkarttılar, şu anda hala 2k dan fazla online ortalaması var.


    Onur puanları ve ap sıralamaları çok yüksek yeni başlayan oyuncular çok zorlanıyor diye bir kaç aydır forumda şikayet vardı, şimdi de yangın ve toparlanma sonrası kitleye kulak vererek rekabeti baştan başlattılar. Bu hamle sonrası asmonun ileri gelenlerinde biraz kargaşaya sebep oldu ve influence'deki asmo baskınlığının tersine dönüp elyosa geçmesine sebep oldu.


    Favori versiyonum değil keşke 4.8 olsaydı diyorum ama ona rağmen piyasadaki bence en iyi server, merak eden varsa tavsiye ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nephiss -- 26 Mart 2021; 20:49:37 >




  • Ben de bu sunucuda oynuyordum fakat 12 gün kapalı kalınca gittim başka oyuna başladım. Bir oyun sunucusunun 12 gün kapalı kalması rezalet bir durumdur. Değil yangın isterse deprem olsun o sunucunun aynı gün içerisinde açılması gerekiyorken 12 gün beklettiler insanları. Sunucu sahipleri çok paragöz insanlar. 3. sınıf, 1 tane bile acil durum planı olmayan bir data centerdan sunucu almışlar. Ellerindeki yedek te 1 haftalık yedekmiş. Tam komedi. Oyun 12 gün kapalı kaldı ve telafi etmek için oyunculara 30 günlük drop boost, title ve binek verdiler. Drop boost ve title olayı tamam da binek neden 30 günlük? Dediğim gibi aşırı derecede paragöz insanlar. Shoptan satmak için oyun içerisindeki etkinliklerde kesinlikle kalıcı hediyeler vermiyorlar. 15 gün en fazla 1 ay kullanabileceğiniz hediyeler veriyorlar.

    Sunucunun popüler olmasının nedeni de iyi yönetilmesi değil rakipleri gibi sırf rus oyunculardan oluşmaması. Ruslar bu oyunun private sunucu sektörünü ele geçirmişler hangisine girseniz rusça dan başka dil konuşan yok. Bu sunucu da da var gene fakat çoğunlukta değiller.


    Dediğim gibi ortada övünülecek bir durum yok. Önce 7 gün dediler, sonra 9 gün deyip 12. günde açtılar. Zaten bu sunucuya wow dan sıkıldığım için başlamıştım. Hazır kapalıyken biraz wow oynayım dedim sonra da hiç giresim gelmedi. Benim gibi bu 12 günlük süre içerisinde geçici olarak başladığı oyuna kalıcı olarak devam eden bir çok oyuncu olmuştur.


    Siz hala oynuyorsanız yolunuz açık olsun fakat bir sonraki arızada sunucunun en az 12 gün kapalı kalacağını aklınızın bir köşesinde tutun.





  • 12 gün uzun bir süre doğru, bu süre içinde kapalı kalması ile ilgili yorumuna katılıyorum. Hatta bu kadar uzun süre kapalı kaldıktan sonra oyuncu kalmaz diye düşünüyorduk çoğumuz. Fakat düşünülenin aksine oyuncu sayısını koruyarak kaldıkları yerden devam ediyorlar. Ayrıca durduk yere sunucu kapanmış değil, datacenter'da yangın çıktı.


    Ellerinde de 1 hafta eskinin yedeği olması her ne kadar eksiklik olarak görünse de haftalık bakımın gününe denk gelmesi biraz tetikledi durumu, yani yangın 5-6 saat sonra çıkmış olsa bakım yapılmış yedek te sağlanmış olacaktı. Rollback yapmamalarının sebebi de oyundan parayla alışveriş yapan kullanıcıların yaşayacağı problemleri engellemek diye düşünüyorum.


    Sonuç olarak başarılı bir şekilde çözdüler. Bu arada senin söylediğin gibi önce 7 dediler sonra 9 oldu durumu hiç olmadı yanlış takip etmişsin, datacenter'dan dosyalarımızın sağlam olduğu bilgisini aldık o yüzden erişime kadar bekleyeceğiz demişlerdi ve beklediler. Dolayısıyla yaşanan ertelemeler tamamen datacenter temelli açıklamalarla ilintili ki onları da oyuncular datacenter'in açıklamalarına bakıp yazıyordu forumda.


    Yorumundaki paragözlük kısmına gerçekten katılamıyorum, oyunda para kasıp istediğin şeyi alabiliyorsun zaten, zorla bir şey satmaya çalışmıyorlar, hiç para yatırmadan rahatlıkla oynanılıyor, hiç bir şeyden geri kalmıyorsun. Ayrıca kalıcı hediye isteyip adamlara paragöz demekte ne bileyim :) Adamlar tadım yaptırıyorlar işte daha sonra kinah ile alıp kalıcı hale sen getirebilirsin.


    Neyse işte senin bakış açın ile bizimki epey farklıymış, yolun açık olsun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.