Şimdi Ara

4.5G simkart değişimi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4.5g destekli telefona sahip olmama rağmen ilgili bütün avea/türk telekom bayileri sim kart değişimini ücretsiz yapmıyorlar.
    Bayi çalışanları 4.5G HAZIR yazıp 5555e gönderiyorlar ama türk telekomdan "Değerli müşterimiz, işleminiz şu anda gerçekleştirilemiyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz." mesajı geliyor. 2000+ adet mesaj gönderdim 2 haftadır aynı sorun.
    Telefonun 4.5g uyumlu olup olmadığını anlamak için bu mesajı atıyorlarmış. Bayi çalışanları cevap gelene kadar değişim yapmacaklarını söylüyorlar. Telefonu gösteriyorum internete açıp bak özelliklerine olmadı LTE yazısını da gösteriyorum olmadı imei ni kaydet arkadaş daha ne bundan daha öte ispat mı olur..
    Nereye şikayet edeceğiz bu türk telekomu anlamış değilim. Ülkeyi sata sata ne hale getirdiler fiberleniyoruz limitsiz hızlı internet ücretsiz sim kart değiştiriyoruz geceleri 3gb internet hediye gibi yalan reklam haber yapan dolandırıcı bir firma türedi.. Halen az buçuk bir hissesi varsa devletin derhal müdahale etmeli bu türk telekom grubuna..







  • Tanıdık bir bayiye giderseniz hiç mesaj göndermeden bile verirler.Ben öyle yaptım şahsen.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri hizmetlerini aradım Turkcell t60 4.5g destekli değil dedi müşteri temsilcisi. Espri yaptı heralde ama gülmedik. Ya çalışanlar da iş yok beceriksiz ve bilgisiz yada turk telekom cihazlardan bir haberi yok sorgu sistemine 4.5g destekli tüm telefonları veri tabanlarına işlememişler.. Hattımı Vodafone a taşıyacağım.. Uğraşmaya değmeyecek bu dolandırıcı operatörle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.