Şimdi Ara

4-5 Yerden Huzur Hakkı Alıp, Lüks Makam Arabalarına Binenlerin Fakirlik Edebiyatı Yapması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ve buna inanan milyonlar...



  • Luks yasam sadece dinsizlere imansizlara mahsus. Evet, aynen oyle.


    Luks yasam demek israf demektir. Ayni islevi yerine getirecek 50 liralik atki yerine 5000 liralik atki takmak israftir, EVET imansizliktir. Islam dini israfi da, luksu de yasaklamis, Allah varlik bahsettigi muminleri, kendi zevki sefalarindan once muskullerin icabina bakmak ile yukumlendirmistir.


    Muslumanlik AKP'lilerin ozetledigi gibi "her cuma bakara makara bir ayet sallamak" degil, servetini luks hayat yasamak yerine fakir fukaraya harcamaktir.

  • Bu ülkedeki en büyük sorun yalan söyleyeni silkelemiyorlar.Yoksa her şey güllük gülistan olurdu
  • Maddi durumu iyi olan kimselerin, bunu göstere göstere yaşadıklarına bu zamana kadar ben şahit olmadım.

  • adamlar her yeri altın varaklı evlerde yaşıyor ama milletine soğan ekmek yiyin diyor ya la   

  • aklım almıyor. bu adamlar namazında nıyazında..bir yönetım kurulu üyeliği yetmiyormu.asıl vatan haini bunlar.hukumet herkese vatan haini diyor ama önce bunlara bakmalı..

  • Zenginlerin, zengin semtlerin fakirlik edebiyatı yapması. Zenginlik, lüks yaşam sadece dinsizlerin imansızların hakkı dimiya.
  • Kendilerine gelince varaklı.
    Bize gelince.......

    Bu dünyada olan bu dünyada kalır.
  • asau kullanıcısına yanıt

    Luks yasam sadece dinsizlere imansizlara mahsus. Evet, aynen oyle.


    Luks yasam demek israf demektir. Ayni islevi yerine getirecek 50 liralik atki yerine 5000 liralik atki takmak israftir, EVET imansizliktir. Islam dini israfi da, luksu de yasaklamis, Allah varlik bahsettigi muminleri, kendi zevki sefalarindan once muskullerin icabina bakmak ile yukumlendirmistir.


    Muslumanlik AKP'lilerin ozetledigi gibi "her cuma bakara makara bir ayet sallamak" degil, servetini luks hayat yasamak yerine fakir fukaraya harcamaktir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 24 Kasım 2021; 23:5:45 >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    yav bu ülkede müslümanım diyenlerin %95 i Kuran-ı Kerim'i okumamıştır eminim. Okuyanda arapça ezberliyor okuduğunu zannediyor. Arapça okumak daha sevapmış. Düşünsene adamın seviyesini. Rehber kitabını anlamadan okuyor çünkü sevap.. Ateistler vs Kuran'ı çok daha iyi biliyor müslümanlardan.


     

  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Yine mi, aynı kısırdöngü. Git kumda oyna, bu akılla ancak onu yapabilirsin. Ama dikkat et kumu israf etme!
    Din adına anlatılan herşeye hurafe diyenler sözkonusu zengin yaşam olunca, bu konuda din adına anlatılan her şeyi doğru kabul ediyorlar. Tabi ya peygamber fas fakirdi, karnına taş bağlardı, evlendiği zaman bile dini bütün fakir biriyle evlendi, dönemin en zengin kadınıyla değil dimi ya. Sonra gelen başkanlar örneğin Ebubekir, Osman başkanlar fakirlikten kırılıyordu, sedirlerde yatıyorlardı dimi ya. O dönemin Koçları Sabancıları müslümanlar değildi, müşriklerdi dimi ya. Mezhep imamı denilen insanlar örneğin İmam Azam dilenciydi dimi ya. Tüm müslüman zenginler malını dağıtıp sefil bir yaşamla açlıktan ölmüşlerdi dimi ya.

    Sapla samanı ayıramazsan ancak böyle saçmalarsın... İsraf başka şeydir lüks yaşam başka şeydir. İsraf gerekmediği halde 10 tane araba almaktır, örneğin 1 tane Ferrarin olması israf değildir. 10 tane at araban olsa bu israftır. Bir tane uçağın varsa bu israf değil lüks yaşamdır. Burada önemli olan kazancının helal olmasıdır.
    Diyor ki bin liralık elbise varken 1 milyon liralık elbise alınır mı? Burada önemli olan o elbisenin değeridir, fiyatı değil. Bin lira değerindeki elbiseye 1 milyon lira verirsen o israf olur. Bir şeyin değeri illa kalitesiyle ölçülmez. Ona yüklenen anlamla da ölçülür. Kabenin örtüsü de bin liralık bez parçası, ama değeri milyon dolarlık. Mona Lisa tablosunun kopyası 100 lira, ama kendisinin değeri paha biçilemez. Kopyasına 101 lira verirsen israf olur. Orjinaline 100 milyon dolar verirsen bu israf olmaz.
    Bu kafayla uçağa binmekte israf, arabayla git, bu mantıkla araba bile israf, aç bu kadar insan varken araba almak haram. Arabanı sat fakirleri doyur dimi ya. uçağın olursa israf, uçağa binmek değil dimi ya. Bu kafayla altın almak, değerli maden almak da israf, teneke, bakır, taş neyimize yetmiyor ey müslümanlar!
    Dini bütün müslüman kardeşlerimiz örneğin kilosuna 5 bin lira verip gerçek bal almamalı, 10 liraya Bimde bal diye satılan şekerli şeyimsiyi almalı. Böyle yapmasa israf etmiş olur dimi ya. Dini bütün ev hanımları 50 bin liraya örneğin taş gibi sağlam Miele marka beyaz eşya almamalı, 2 bin liraya örneğin adi Regal marka beyaz eşya almalı, yoksa israf etmiş olur dimi ama dini bütün müslüman kardeşlerim...
    Müslüman en adi en dandik eşyalarla yetinmeli, en kalitesiz şeyleri giymeli, yiyecekleri pazar artıkları ile yetinmeli hurafesini yutan dini bütün andavallarlar ne dinini koruyabilir ne müslüman kimliğini. Onlardan olsa olsa dinsizlerin imansızların kölesi olur.

    Yiyiniz içiniz, israf etmeyiniz, israf edenleri Allah sevmez ayetini aklı kıtlar nasıl anlıyor:

    Dindarlar: aç kalmayacak kadar hurma ve su yeter
    Dindar olmayanlar: kuru ekmek ye
    Dinsizler: karnına taş bağla
    İmansızlar: aç kal


    İhtiyacın varsa 1 milyon metreküp altın suyunu kullanmak farzdır (israf değildir)
    İhtiyacın yoksa 1 damla dere suyunu kullanmak haramdır (israftır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Kasım 2021; 1:52:12 >
  • Şu vatan millet, dış mihraklar, soğan ekmek yiyeceğiz ama yılmayacağız diyenlerin son 20 küsür senedir servetlerindeki artışı incelemek lazım.

  • asau kullanıcısına yanıt

    Terbiyesizligin luzumu yok. Kisi ailesidir.


    Sadece 1 Louis Vuitton atkiyla 1 Ferrari'ye talim eden gariban Mucahit israf yapmiyor tabi size gore. Sizin iman anlayisiniz ancak bu kadar iste. Sizden olsa Firavun dunyanin en mutedeyyin, iman sahibi insani olurdu.


    Herkes gorsun sizin zihniyetinizin, ahlakinizin, imaninizin timsali, temsilcisini:


    https://twitter.com/sadevatandasyt/status/1463545837531897863




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 25 Kasım 2021; 1:52:38 >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Banane ya başkasından. Siyaset fanatiziminizden banane. Sırf başka partili diye başka dünya görüşlü diye insanlara iftira atmak, zenginliklerini sorgulamanın mantığı nedir. Kim olursa olsun insanların yaşam tarzlarını neden sorguluyorsun ki?
    Linkini attığın insanın konumuzla alakası nedir? Siyasi karşıtın diye düşmanlık besliyorsan adama, o da senin siyasi karşıtın olarak sana düşmanlık besliyorsurdur. Bu bataklığa beni çekemez kimse. Konumuz "israf nedir"; konumuz falan kişinin ne aldığı ne giyindiği, kaç liraya aldığı değil.

    Mücahid atkısını kaça aldığı seni neden ilgilendiriyor? Sen senin hakkını çaldığını mı düşünüyorsun? Sanırım iddian şu. İktidar benim hakkımı çalıp Mücahit'e verdi, zengin oldu, o yüzden pahalı atkı alması israf. Eğer kendi parası ile alsaydı israf olmazdı mı demek istiyorsun? Yoksa bundan başka bir şey mi anlatmak istedin? Derdin ne anlamış değilim. Kurandaki israf olgusunun İslam adına uydurulan " israf" olgusundan farklı olduğunu anlatmaya çalıştım. Sen olayı Mücahid'in atkısına getirdin. Atkının pahalı olması mı israf, yoksa Mücahid'in alması mı?
    Atkının gerçek değeri hakkında bilgin var mı? Gerçek değeri ne kadar ki? Atkının fiyatının ısraf sınırını neye göre belirliyorsun? Sana göre israf sınırı nedir o atkının.
    Sanırım sana göre Mücahid'in atkı alması her durumda israf. Atkı almamalıydı, çünkü o senin siyasi yandaşın değil. Senin siyasi yandaşların pahalı atkı alabilir. Galiba sen ve siyasi yandaşların müslüman değiller, israf da yapmış olmazlar. İsraf sadece müslümanlara özgü bir şey.
  • 50.000 dolarlık çanta takan kadının biriside lokmaları küçültün diyordu  

  • asau kullanıcısına yanıt

    Ferrari km de kaç lira yakıyor haberin varmı? Ferrarinin gördüğü işi gören ww polo ferrariden 12 kat daha az yakıyor. Dediğine göre külli israf ferrari kullanmak  

  • Allahım Nasip Etmetwitter
    “Yeğenleri soğan ekmek yerken https://t.co/mtrWTVmtmq”
    https://twitter.com/nasipetme/status/1463410615985348611
  • Allahım Nasip Etmetwitter
    “Soğan derken lüks hamburgercideki karamelize soğan”
    https://twitter.com/nasipetme/status/1463449948553453571
  • asau kullanıcısına yanıt

    Konuşma be. Kimi kandıracaksın sen? Ne zenginliği varmış peygamberin? Yattığı döşekte izi çıkıyormuş. Peygamber hurma ile orucunu açıyormuş demek, hurma ile oruç açmanın sünnet olduğu anlamını taşımıyor. Hurma o bölgede en çok bulunan, en ucuz yiyecek. Bak kendin yazmışsın eşi çok zengin diye. Niye hurma ile oruç açıyor? Ha ben söyleyeyim, eşinin parasını Allah yolunda dağıtmış. Kuran'da çok açık yazılı çünkü servetini Allah yolunda harcayanların üzülmeyeceği.


    Hayırdır sen niye birden Osman'a geçtin? Muaviye Osman zamanı palazlanıyor, yazılacak çok şey var da yeri değil. Niyetin zaten Osman diyerek belli senin. Ha Ebubekir dediğin adama gelelim. Hz.Ömer dizisinde, Müslümanların Emiri Ömer doldurmuş el arabasını hayır yapmaya gidiyor. Derken önüne biri çıkıyor, hızlı adımlarla gidiyor. Arkasından sesleniyor: "Yahu Ebubekir seni hayırda kimse geçemeyecek mi" Ha geçemiyor, geçemediği için ilk halife olmasını da destekliyor.


    Mücahid atkısını kaça aldığı seni neden ilgilendiriyor?

    Gel bak ben sana anlatayım. Dağı taşı imam hatip yapacaksın. Millete dinsiz diyeceksin. Milletin yaşımına karışacaksın mesela porno siteleri yasaklayacaksın. Ondan sonra da böyle şeyler diyeceksin. Adam boy boy namaz fotoğrafı paylaşacak biz de hani zekat makbuzu demeyeceğiz öyle mi? Şimdi diyorsun ki eee CHP... CHP Allah, peygamber, Kuran deyip mi oy istiyor? CHP'ye yakın kişiler şeriat getirmekten mi bahsediyor ki kalkıp CHP'ye o zaman Müslümanlık böyle, bunları niye yapmıyorsunuz diyelim? CHP'ye kızanlar dinden mi soğuyor? Bak bakalım foruma AKP'ye kızıp kaç kişi dinden soğumuş hatta tamamen çıkmış?


    Ha bu arada Ecevit, Erdal İnönü, Sezer, Baykal, Kılıçdaroğlu... Hepsinin eşini, eşinin giydiğini bilen biliyor. kılıçdaroğlunun mutfağındaki dolaplar bizim evdekinden kötü.

  • AKP Çocuklarıtwitter
    “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ve yeğenleri”
    https://twitter.com/AkpCocuklari/status/1246176056953929728
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.