Şimdi Ara

3D Yazıcı ve Ürünlerim (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bildiğim kadarıyla pla,abs,nylon türlerinde aseton buharı işe yarıyor. Desteklerin ince ayarları var onları yaparsanız pürüz baya bir azalıyor. Hatta "support block" denen cura elementiyle gereksiz desteklerden kurtulmakta mümkün.

  • Pla ya aseton buharını denedim çok az bekletmeme rağmen hemen deforme oldu ürün. ABS gibi dayanımı olmadı niyeyse flamentim mi dandikti artık bilemedim. Birdahada yapmadım FDM baskıyı pürüzsüzleştirmek tamamen el işi makinanında yapacağı biryere kadar. Sonrası macun zımpara macun zımpara olarak gidiyor. İşi hakkıyla yapanlar 3-4 kat zımpara atıp tekrar astarlayıp tekrar zımparalıyorlar falan zaten. Ama açıkcası ben üşeniyorum.



    Pürüzssüz baskı sorulmuş onunda çözümü Reçineli(SLA) yazıcı. FDM ile tamamne pürüzüssüz baskı ne yazıkki alınamıyor. 0.1 nozzle falan takarsınız daha düşük katmana düşersiniz belki ama biz 0.4 mm nozzlun tıkanmasıyla baş edemiyoruz 0.1 çekilir çile olmaz sürede çok uzar büyük ihtimal.


    Henüz SLA ya geçmedim ben. Reçine fiyatları olsun kokusu olsun pozlamasıydı ıvırı zıvırı. Ama 2021 ortalarına doğru SLA ya geçmeyi düşünüyorum en azından figürlerin Yüz ve el gibi yerlerini SLA ile basıp kalanı FDM ile halletmek daha cazip olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 14 Ocak 2021; 14:10:25 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.