Şimdi Ara

3D Yazıcı Ender 3 pro tabla sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2-3 ay önce internet üzerinden ender 3 pro 3d yazıcı aldım ve geldiğinde tabla eğimliydi.

    Köşelere göre tabla ayarı yapınca orta kısımda nozzle ile tabla arasında 4 kağıtlık boşluk kalıyor. Acaba bunu çözümü var mıdır ??

    Şimdiden teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batoddy -- 4 Temmuz 2020; 17:3:27 >



  • resim ve detyalı analiz lazım.
    Köşelerdeki sabit mesnet yükseltilebilir ve ya orta kısmından ters tarafa baskı ile eğiklik dülzeltilebilir.
  • Bende ender 3 v2 var ve bu durumun aynısı bende de mevcut. Camı koyup sıkıştırma mandallarını taktığımda 4 köşeden ayarlama yapsamda ortası hep çukur kalıyor. Düzgün bir baskı alamadım. Tablayı çıkarıp elle biraz baskı yapmayı denedim ama olmadı. Tablanın altı pcb olduğu için zarar vermekten korkuyorum. Bu tablayı nasıl düzeltebilirim. Başına gelip düzeltebilen arkadaşlar nasıl bir yol izledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: es@d

    Bende ender 3 v2 var ve bu durumun aynısı bende de mevcut. Camı koyup sıkıştırma mandallarını taktığımda 4 köşeden ayarlama yapsamda ortası hep çukur kalıyor. Düzgün bir baskı alamadım. Tablayı çıkarıp elle biraz baskı yapmayı denedim ama olmadı. Tablanın altı pcb olduğu için zarar vermekten korkuyorum. Bu tablayı nasıl düzeltebilirim. Başına gelip düzeltebilen arkadaşlar nasıl bir yol izledi.
    Hocam bende ender 3 v2 almayı düşünüyorum sizde varmış cihaz nasıl herhangi bir sorunu varmı tavsiye edermisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabla dışında herhangi bir sorununu görmedim. Sessiz çalışıyor. heatbed nozzle ısıtması hızlı. wobble, ghosting konusunda başarılı olduğu söyleniyor. 32 bit kartı ve özellikle firmware güncelleme kolaylığı olduğu için bunu tercih ettim. Fiyatına göre iyi. Bütçede biraz daha çıkabilirseniz Artillery Sidewinder X1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es@d -- 7 Eylül 2020; 15:30:8 >
  • Bir çözüm bulabildiniz mi acaba hocam ? Bende de aynı problem var maalesef :/

  • manyetik tabla ile alüminyumun arasına eğim düzelecek kadar kablo bandı yapıştırabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedri_erol -- 31 Aralık 2020; 14:46:21 >
  • z limit switchi en dibe getirdiğinizde plastik çıkıntı takılıyor ve daha ileri gitmiyor. ben z switchi gevşettim ve takılan kısmını dışarı çıkarıp daha da aşağı çekip o şekilde tekrar sıktım. hedefim heated bed i aşağıya çekip bedin yaylı kısımlarını iyice sıkarak iç bükey duran bedi olduğunca düzeltmekti. bunun içinde yayları sıkmak gerekiyor ama yayları sıktıkça bed aşağı gidiyor ama bu sefer de z ekseni switchin son ayarına gelince takılıyor ama bed i yayları sıkıştırıp aşağı çektiğimizdrn arada boşlul kalıyor. yukarıda anlattığım gibi z switchi çıkıntıdan kurtarıp daha da aşağı çekerek bed e daha aşağı bir konumda sıfırlayabiliyoruz. bu sayede bedi iç bükeylikten kurtarıp ortada yapışmama sorununu kısmen de olsa engelleyebiliyoruz. bed levelling sorunları tüm sorunların anasıdır ve en pratik çözümü manual mesh bed levelling veya auto bed levellingdir.

    malumunuz ender 3 pro da açık değil manual mesh bed levelling ve firmware update gerekiyor.

    https://support.th3dstudio.com/hc/en-us/articles/360043743491-Creality-Ender-3-Ender-3-Pro-Upgrades-Information-and-Tips

    şu adresi kontrol edip firmware update yapıp. manual mesh bed levelling i ayarlayın ve ender 3 pro nun keyfini sürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortalmahluk -- 1 Ocak 2021; 1:54:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hala çözüm arayanlar için: Ben tablayı komple söktüm kabloları ile beraber. sonra bir mdf parçası üzerine tablanın köşelere gelecek şekilde silindirik plastik pabuçlar koyup tablayı ters şekilde pabuçlar üstüne koydum. daha sonra üstüne baskı uygulayarak ve çelik cetvel ile sık sık kontrol ederek düzelttim. şuan gayet iyi oldu. eziyet çekmişim yıllardır onu anladım. herkese kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.