Şimdi Ara

3D printer almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Hobi olarak elektronik devrelerle bir şeyler yapıyorum. Çoğu zaman plastik kalıp, çark, parça vs. lazım oluyor. Bu yüzden bir 3D printer alıp yapayım dedim.

    Fakat foruma şöyle bir göz gezidrince kimisi tabanı kalibre edememiş, kimisi çıkartmakta sorun yaşamış, kimisi Y ekseni kayık diyor vs. vs.

    Henüz tam gelişmiş bir teknoloji değil heralde. Printer alıp da böyle binbir türlü sorun yaşarsam olayın hobilik yanı kalmaz.

    Bu kadar dertli bir işmidir gerçekten yoksa derdi olan foruma yazdığı için mi bu kadar çok aksaklık okuyorum?


    Şimdiden teşekkürler.




  • Öncelikle Türk insanı sorun yaşarsa internette paylaşır bunu anlayın. Forumlarda özellikle adamlar sıkıntı yaşıyor ve paylaşıyor, çözüm bulsa bile bunu paylaşmıyor. 3D printer kurulumu zor olan bir cihaz değil, çoğu printer eskisi gibi çok fazla parçayla gelmiyor. Artık mümkün olduğunca tek parça gönderiyorlar. Birkaç gün önce bir arkadaşım baskı aldı bir cihazdan gayet iyiydi uzun zamandır kullanıyormuş.

  • Merhabalar,

    Biraz tuzlu da olsa ayarlamaları vs daha otomatik ve kolay olduğundan Creality Ender-3 S1 olarak bu dünyaya adım atmış bulunuyorum. Hadi hayırlısı 

  • Merhaba,


    Deneyimilerini nedir sorun yaşıyor musunuz? Ben Ahşap ve Mermer Flement basmak istiyorum bunun için Ender 3 S1 uygun mudur biliyor musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bypangea B kullanıcısına yanıt

    Çok haklıymışsın.


    Deneyimlerini sormuş arkadaş, aradan 8 ay geçmesine rağmen cevap yok. Muhtemelen sıkıntısı yok arkadaşın.

  • kknd2kknd2 K kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Mermer filamenti hiç kullanmadım ama ahşap filamentler içerisindeki talaş benzeri yapı yüzünden nozülün hızlı bir şekilde aşınmasını ve zaman zaman tıkanmasını sağlıyor.

    Ahşap filament cihazınızla uyumludur.

    Bilginize.

  • Ben bir defa mermer filament kullanmaya çalıştım, henüz yeni geliştiriliyordu sanırım sürekli nozzle tıkanmasına sebebiyet verdi. Açıkçası bir sorun olduğunda ve çözemediğinizde gerçekten çok sorunlu bir hal alabiliyor, sürekli olarak birilerine götürüp tamir ettirmek de işin zevkini kaçırabilir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.