Şimdi Ara

3D Gözlük için 3Dmonitör gereklimi açaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar geçmişte tam olarak yıl 1999 yılında sahip olduğum Asus Tnt 2 m 64 model Asus 3800 olarak satılan ekran kartının yanında ithalatcısından opsiyonel olan 3d gözlüğü de temin ederek oyunları 3d oynama inkanım olmuştu taaki ekran kartının oyunları desteklemediği hızının yetmediği ağna kadar.
    O zamanlarda Kullanmış olduğum 15 inç vestel marka CRT tüplü monitörümle şuan piyasada bulunan LED 3d tvlerin göstermiş olduğu 3d derinliğinin yüzde 80 ini görebilmekte ve hissedebilmekteydim.

    Şimdi neler değişti de piyasda bulunan led ve lcd televizyonlar bize 3d gözlüklerle birşeyler gösteremiyor.

    Kullandığım crt monitörü 1024 cözünürlükte 85 Hz de çalıştırabilmekteydim. gerekli olan 120 hz yazıyordu ama o bile çok başarılıydı.

    Neyse ki arkadşalar Hiç aranızda Bu 3D gözlüklere sahip olup da deneyeninniz varmı.

    Varsa bizimlede paylaşında bizlerde satın alıp deniyelim.







  • Yokmu bilgi
  • 3d görüntüsünü verebilen aygıtlar gibi olamıyor maalesef gözlüğü takıp 3d resimlere baktığın zaman herşey çok normal geliyor ama gel gelelim filmlerde aynı şeyi sağlayamıyor normal tv ve monitörler
  • Peki olması gereken teknik özellik Shutter Glass 3d gözlükler için Monitörde 120 Hz değilmidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurdurmaz85 -- 14 Ekim 2011; 15:47:11 >
  • normalde piyasadaki monitörler en az 60 hz de çalışıyor diye biliyorum 3d olayında çalıştırmak istersen aynı anda 2 farklı görüntüyü yaratmaya çalışıyor monitör.. bu da 2x60=120 hzye ihtiyaç duymana neden oluyor.. ancak daha altını da sorunsuz yahut az sorunlu inceleyebilirsin zira insan gözü saniyede 24 kare değişen bir görüntüyü hareket eden bir şeymiş gibi algılar yani yani aslında 48 hzlik 3d monitör hiç performans kaybı yaşamayacak olsa izlenilir perfomans sunabilir.. ancak peek-low pointler dolayısıyla bu daha yüksek standartlara ihtiyaç duymakta o nedenle 60hz filan standart..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.