Şimdi Ara

39'UNCU MKNZ. P. TUG. K.LIĞI İSKENDERUN HATAY

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
46.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 39'UNCU MKNZ. P. TUG. K.LIĞI İSKENDERUN HATAY



  • bende buraya düştüm konuşalım
  • ben de buradayım tertiplerim...
  • Bende
  • Var mıdır burada askerliğni yapmış olanlarrrrr???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chilekesh1903

    39'UNCU MKNZ. P. TUG. K.LIĞI İSKENDERUN HATAY

    bende
  • ALINTIDIR.
    Merhaba arkadaşlar, biraz geç gördüm forumu ama sizlere kısa bir bilgi vereyim. Ben 323 Kd. olarak acemiliğimi iskenderun 39.mekanize piyade tugay komutanlığında yaptım(2008 Ağustos) ve teskere alalı 3 ay oldu neredeyse :)

    İskenderun yazları sıcak geçecektir.Nem çok fazla. Sizin şansınız var yine de nem sıcak yaşamayacaksınız eğitimlerde. komutanlar çok iyidir. Hele orada İsmail komutan vardı bizleri çok güldürüyordu :) Binbaşımız vardı şeker gibi kişiydi. İlk gittiğinizde okuldan kalan bir alışkanlık olsa gerek, komutanlarınıza HOCAM diyebilirsiniz. Merak etmeyin kızmıyorlar :) Onlar da üniversiteden okullardan geldiğimizin farkındalar. Ama bu alışkanlığınız da uzun sürmesin:)

    Tugay güzedl bir yerdir. Belki beğenmeyeceksiniz ilk gittiğinizde. Belki sizlere kirli çarşaflar verilecek(ki bizlere verildi) Hiç dert etmeyin işte askerliğiniz o zaman başlamış oluyor:) Yemekleri iyi değildir açıkçası öyleydi. Ama tugayın içinde döneci var. Oradan dürüm yaptırabilirsiniz. Kantinlerde poğaça tost hamburger yapılıyor. Tugayın içinde pastahane, market, sigaracı, fotoğrafçı, içecek reyonu, gazeteci, hamam her şey var. Telefon sorununuz olmaz. Sadece ankesörlerde sıra bekleyebilirsiniz. Eğer kalacak olduğunuz yerde dışarıdan aranabilen ayrı bir telefon varsa oradan arattırın kendinizi(ben topçu birliğinde kalmıştım oranın telefonu vardı.) hafta sonları eğitim yok(tu).hafta içi biraz yorulacaksınız :) ama eğitimleriniz çok zevkli de geçecek. Hiç kendinizi kasmayın. Rahat olun. O üniformayı giymek çok ayrı bir duygu. Kilo verebilirsiniz :) Bizim zamanımızda mobil kantin vardı. Eğitim yaptığımız yere kamyon şeklinde kantin gelir ihtiyaçlarımızı alırdık. Eğitim zamanında su poğaça çay tang satışı yapılırdı. Bir ay boyunca selam vermek, komutanlara nasıl hitap edilir, künye okuma, sağa dön sola dön, silahlı eğitim(3 tane mermi sıkacaksınız), ve de en son günlerde devamlı yürüyeceksiniz :)

    Botlarınızı sivilde giydiğiniz ayakkabı numarasına göre bir numara büyük alın. Kilit alın botlarınız için ve de spor ayakkabılarınız için. Eşyalarınıza dikkat edin. Tugay içinde Akbank var. Nakit ihtiyacınızı oradan karşılayabilirsiniz. Temizlik, hijyen, düzen unutun herşeyi. BUlduğunuzu yiyin :)

    Yemin töreni çok güzel oluyor. Ufak statdı var tugayın. O günü iple çekin!

    Uzun dönem askerler size poşet der, dalga geçer. Takmayın:) Evet ben poşetim diyin :)

    Dağıtımınız ise; siz Hatay ilinin askerisiniz artık. Hatay dışına çıkamayacaksınız. Bir kısmınızı acemilik yaptığınız Tugayda bırakacaklar, bir kısmınız İskenderun Ordu Evinde kalacak(şiddetle tavsiye:) ) öğretmen olanlarınız ise dersanelerde kullanılacak, diğerleriniz Hatay merkeze ve Kırıkhan, Yayladağ, ve Narlıca arasında dağıtılacaksınız.

    Ben Kırıkhanda yaptım askerliğimi. Nasıl mıydı? Pek tavsiye etmem. Kırıkhana düşenler için: 5-7 gün eğitim alacaksınız. Bu eğitimler nedir? Acemi birliğinin tekrarı :) Son gün silah atışları(sabah: sıfırlama ve 200 metre desteksiz atış, gece:50 metre atışları) Tabur komutanı sizi seçmeye gelecek. Eğer aklınızda bir yer yoksa; ve ben insanlarla içiçe olayım diyorsanız, "komutanım siz nereyi uygun görürseniz" demenizi tavsiye ederim :) Kırıkhan merkezde tabur var ya oraya düşersiniz yada yine kırıkhandaki emniyet takımı(yani 5-7 günlük eğitim alanınız)na düşersiniz. Diğer kişiler Suriye sınırına gönderilir ve de termal kamera ile kaçakçılık önlenmesi için görev verilir. Karakollardır bunlar. Asker sayısı 20-30 kişiden oluşur. Akşam üzerinden sabaha kadar termal kamera ile nöbet tutarsınız. Krıkhan merkez is ufaktır onu da belirteyim :) Hiç birşey yoktur hatta :)

    Çok uzatmak istemiyorum baya yazdım. Eğer sorusu olanlar varsa ine de iletişim kurarız:)

    HERKESE ŞİMDİDEN HAYIRLI TESKERELER. ŞUNU UNUTMAYIN; ASKERLİK SABIR İŞİ, KİM NE DERSE DESİN KULAĞINIZI TIKAYIN;)MANTIĞIN BİTTİĞİ YERDE GERÇEKTEN DE ASKERLİK BAŞLARMIŞ :)

    link
    http://forum.donanimhaber.com/m_30951845/mpage_1/fromTicket_/key_iSKENDERUN//tm.htm#34319443




  • bursadan varmı 39'uncu mknz. p. tug. k.liği iskenderun hatay hayırlı tezkereler
  • listeleri inceledim genelimiz işletme-iktisat bir tesadüf olmasa gerek
  • bende bursalıyım
  • nezaman gidiceksin @aydinve pm atarmısın mail adresini
  • ekledim seni 12sinde gidiyorum adanaya uçak bileti aldım sabah 6:20ye
  • bende buraya düştüm arkadaşlar istanbul'dan gelecem
  • BEN DE 06.20 UÇAĞINA YER AYIRTTIM BELKİ DE KARŞILAŞIRIZ.BİR ŞEY DAHA SORACAĞIM EN MANTIKLI YOL ADANA AKTARMALI GİBİ GELİYOR İSTANBULDA HATAYA VAR MI BAŞKA FİKRİ OLAN
  • SELAM Tertiplerim bende geliyorum ANKARADAN..
  • ben de gelıyorum arkadaslar..
  • Tertipler bende Ankaradan geliyorum.
  • Slm Tertıpler bende buraya gidiyorum. Muğla dayım Bileti yarına kestim ertesi gun ordayım. Adım özgür. Varsa arkadaşlar burda konusalım
  • Bende buraya geliyorum Ankaradan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScorPioK

    Bende buraya geliyorum Ankaradan


    Slm tertıp nasılsın.? Adım özgür Muğladan gelecem
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.