Şimdi Ara

386. Dönem (Şubat 2022 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
14
Favori
150.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gallecian G kullanıcısına yanıt

    1- 2018de eğitimde kalan bir sonraki celbe tekrar geliyordu ama artık sınavlardan kalanların veya eğitimin 3te1'ine katılmayanların (eğitimden kaçmak için revire gidenler, şimdi pandemi nedeniyle yok ama ziyaretçim var deyip kendini nizamiyeye çağırtanlar içtimada yok yazılıp en az yarım gün devamsız sayılır) yedek subaylığı düşüp er olarak devam ediyor. Mevzuatta bu var ama geçirmek için her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Sınavdan kalsanız bütünlemesi oluyor. Kalmak için istemeniz lazım.


    2- benim de iş tecrübem yoktu. Hatta benle gelen 2 arkadaşın da tecrübesi yoktu. Taburdaki sivil memurlar olsun astsubaylar olsun yardımcı oldular. Üniformalı proje mühendisiydik. Bir de yoğun döneme denk geldik, görmediğimiz iş kalmadı. Tecrübe açısından üçümüze de artı katmıştır orası.

    Meslek kurası olursanız büyük ihtimal personel sınıfı olursunuz. İşiniz büyük oranda evrak, kayıt kuyut, imza işleri olur. Merkez komutanlıklar, orduevi, askerlik şubesi gibi yerlerde görev alabilirsiniz. İlk başlarda acemilik çekebilirsiniz çok doğal, ama 1 aya işi kaparsınız. Komutanların bağır çağırı olur. Hele eğitimde tekmil verirken baya bir uğraşacaklardır sizlerle. Kişisel algılamayın, eğitimin içeriği böyle.


    3- bu biraz da gittiğiniz yere ve yaşam standartlarınıza göre değişir. İstanbul gibi bir yerde orduevinde / misafirhanede yer bulmak zor. Eve çıkarsanız da kiralar malum. Bu şekilde biriktirmek biraz zor. Ayrıca evli dahi olsanız batıda yedek subaylara lojman verilmiyor. Ya dışarıdan ev bakacaksınız ya da orduevi / misafirhane idare edeceksiniz. 2019da %55-60 kadarını biriktirebilmiştim. Şimdiki enflasyon ile ne kadar birikir bilemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar. benim 2022 yılının aralık ayına kadar sağlık ocağından muayene olmam lazım. fakat şimdi sınava hazırlanıyorum ve önümüzdeki senenin temmuz ayında yks ye girmem lazım. şuan 20 yaşındayım. herhalde Aralık ayının sonuna kadar sağlık muayenesi olmazsam kaçak durumuna düşerim dimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmwffff B kullanıcısına yanıt

    Madde 48de mezunlar için erteleme şartları var. Lise mezunları için 3 yıl tecil hakkı var. 22 yaşını doldurduğunuz yılın sonunu geçmemek kaydıyla max 3 yıl tecil yapılıyor. En yakın askerlik şubeden yardım alabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    teşekkürler. şimdi sağlık muayenesi olmak yerine e devletten tecil yapabilir miyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmwffff B kullanıcısına yanıt

    Edevletten veya şubeden erteleme hakkınızı kullanmayı deneyebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • glct2357 G kullanıcısına yanıt
    Mekatronik müh. Yaş:23 ort:2.60



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malacomx19 -- 9 Nisan 2022; 15:31:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be :) ben de mekatronik mühendisiyim yedek subay çıkmadı. Atarsa 102. Şansa yedek subay çıkan karaktersiz, sokakta karşına çıksa yüzüne bakmayacağın insanlara emredersiniz, bir emriniz var mı demek çok koyuyor ama yapacak bir şey yok. Herkese selamlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sigilaci S kullanıcısına yanıt

    Böyle düşünürseniz askerlik işkence olur. Nizamiyeden girdiğiniz anda sivil hayatınızı bırakın. Bir süre kamuflaj giymiş er ve sayıdan başka bir şey olmayacaksınız. Size emir veren komutanlarınız da ahmet, mehmet değil subay/astsubay ahmet, mehmet olacak.


    tekmil rütbeye verilir, rütbeyi taşıyana değil.

  • sigilaci S kullanıcısına yanıt

    Bende inşaat mühendisiyim. Askerliğimi 385. dönemde er olarak tamamladım. Bende sizin gibi düşünüyordum. Çok sıkıntı çektim ve düşündüm ki böyle gitmez bu. Bakış açımı değiştirmek zorundaydım. Anlaşıldı ve emredersiniz dışında hiçbir şekilde sorgulama yapmamaya başladım. Böylece askerliğimin kalan kısmında rahat ettim.


    Allah şafağınızın bereketini kaçırsın 😆


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben şubat celbi yedek astsubaydım pozitif çıktığı için mayıs celbine ertelendi şuan e devletten bir şey yapmama gerek var mı hala . AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 01/05/2022 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR. yazıyor.

  • Mayıs 12 de ısparta merkez komutanlığına teslim olacak izmirli kardeşlerim var mıdır ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır açtığım konuyla ilgilenemedim hakkınızı helal edin :)

    Bana kısa dönem çıktı. Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı. Bir dizi ameliyat oldum. Eylül, ekim gibi birliğime teslim olacağım. Herkesin hakkında hayırlısı olsun kardeşlerim..

  • MEZUN OLUP STAJ YAPMADAN YEDEK SUBAYLIGA BAŞVURABİLİYOR MUYUM ?


    STAJIMI YAPICAM AMA SINAVLARDAN SONRA E DEVLLETTE MEZUN DURUMUNDA GÖZÜKÜYORMUYUM YOKSA STAJDAN SONRA MI MEZUN DURUMUNDA GÖZÜKÜYORUM ONA GÖRE TECİL BOZDURUCAM YARDIM...

  • Themis90 T kullanıcısına yanıt

    Öğretmenlik mezunlarına çıkma şansı var mı ? Yedek subaylık ya da yedek astsubaylık . Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum . Kimse sorsam kimseye denk gelmemiş bu bölümden kişi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEB'de çalışan öğretmenler yedek subay olarak yapıyor diye biliyorum. Atama almayan öğretmenlere ise TSK ihtiyacına göre çıkıyor. Yüksek lisans mezunu öğretmenim, bana çıkmadı mesala :) Adalet Bakanlığı bünyesinde kadrolu memurum. Tamamen ihtiyaç meselesi.

  • Ben Agustosta tecilimi bozdurup, Kasım celbini uzun dönem olarak seçmek istiyorum fakat uzun dönem çıkmazsa erteleyip bir sonraki celp döneminde başvuru yapabilir miyim? 4 yıllık lisans mezunuyum. hiçbirisi bu konu hakkında bilgi vermemiş, bilen birisi bu konu hakkında bilgi verebilir mi

  • Golyatkin G kullanıcısına yanıt

    Öyle olsa 10 sene önce biz de denerdik.  

    İki şansınız var, ya çıkana razı olur askerliği yaparsınız ya da bastırır parayı bedelliye çevirirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakkari yüksekova da 3. Piyade Tümeni 7. Hudut Alay Komutanlığında yedek asteğmenlik çıktı mesleki olarak sizce nasıl bir yer arkadaşlar ?

  • Arkadaşlar merhaba :))

    Yedek subay çıkmadı, Bilecik 9. Jandarma Alay Komutanlığı (er olarak) çıktı.

    Hiç ummadığım bir yerden toplu para gelince bedelliye çevirttim.

    02/06/2023 tarihinde Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına teslim olacağım. Herkese hayırlı teskereler :))

  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.