Şimdi Ara

384. Dönem (Ağustos 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
7
Favori
60.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu altında Ağustos 2021 celp dönemine başvuruda bulunacak arkadaşlar bilgi alışverişinde bulunabilirler. Sınıflandırma 16 Temmuzda belli olacak.


    Buradan tarihlerle ilgili duyuruya ulaşabilirsiniz; https://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/Agustos_2021_Siniflandirma_Donemi_Duyurusu.pdf


    Ağustos celbinin son başvuru tarihi 31 Mayıs 2021. Ağustos celbinde gitmek isteyenler e-devletten yoklamasını yapıp sonra aile hekiminden muayene olması gerekiyor. Bu işlemler onaylanınca yine e-devletten Asal Hizmet Başvurusu yaptığı zaman işlemler tamamlanıyor ve 16 temmuz açıklanmasını bekliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyyohomiee -- 27 Mayıs 2021; 8:57:21 >







  • Askeriyeden bu kadar cekinmenize gerek yok, ben bu stresi dibine kadar yasadim yalan yok. 27 yasimda geldim simdi 83 gunum kaldi, o kadar strese hic gerek yokmus. Tabi ben sansliyim hem havaci oldum hem dusebilecegim en rahat en guzel yerlerden birine dustum hem de guvenlik bolugune geldim. Sansima siracilik vardi acemi ve ustada ilk ay zorluydu ama safak hizli atti. 1 ay sonra altimiza 15 kisi gelince her seyden dustukm bi gittigimiz gunluk toplam 5 saat nobet var (3 sabah 2 aksam) onda da kule nobeti ve nizamiye nobeti var. Bizim kuleler oda gibi klimasi isiticisi, koltugu durbun telsiz her seyi icinde. Tek basina oturup manzaraya karsi kafa dinliyorsun. Nizamiye biraz skci ama ondan da bugun itibari ile dustuk artik yok. Hani istesem boyle rahat olamazdim, her haftasonu mangal, telefon zaten geldigimizden beri serbest komutanlarimiz kendi verdi. Nobet saatin gelene kadar oturuyon, nobet geliyo nobette oturuyon. 7/24 cay kahve. Uzerine arac muhafizligimiz var sivil giyiniyoruz, komutanlari personelleri birakan serviste one oturuyoruz silahimiz yaninda full sarjor ile. Bulundugum sehri turluyorum sivili goruyorum, soforler bizim otocu askerler oluyor. Aksak hepsini birakinca muzigi kokluyoruz kafa rahat donuyoruz doner durum vs yaptiriyoruz, avm e girebiliyoruz falan. Ama dedigim gibi benim yer extra bi rahat hani baya bi sansli olmak lazim. Karaya dusersen daha zor olur tabi ama tavsiyem bir an once gitmen. Dert ettigin her sey orda yok oluyor. Her seyi iceri girdiginde ogreniyorsun hicbir sorunun kalmiyor. Su an oyle alistim ki evimden farksiz burasi. 25 gun sonra en ust devre oluyoruz 1-c olarak gittikce daha da rahatlior. 1 nobete dusecegiz, surekli uyuma imkani olcak, bayram geliyor 10 gun tatil burda full yatacagiz bi nobet olcak ondan baska da kamuflaj giymicez o 10 gun.


    Bunlar sizin basiniza da gelebilir, korkmayin dert etmeyin gercekten sizin gibiydim ama aradan cikmasi gerekiyordu artik askerligin, dert ettigim seyler olmadi 2 ay zorluk yasadim elbet ama bunye alisiyor zaten askeriyeye hemen. Size tek tavsiyem hicbir celbin A grbunda gitmeyin. Ya B grubu ya C grubunda gidin.

  • Ydk. Astsubay adayı olarak hizmet tercihinde ağustos ayını başa koydum ben yoksa temmuz ayını mı koymaliydım?
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baykusbilge

    Ydk. Astsubay adayı olarak hizmet tercihinde ağustos ayını başa koydum ben yoksa temmuz ayını mı koymaliydım?
    Teşekkürler

    Bu konuyu ben de merak ediyorum. Bilgisi olan var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baykusbilge

    Ydk. Astsubay adayı olarak hizmet tercihinde ağustos ayını başa koydum ben yoksa temmuz ayını mı koymaliydım?
    Teşekkürler

    Ağustos celbi 3 gruptan oluşuyor. Duyuruda da yazdığı gibi Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gidiyor bu gruplar. O yüzden izlediğim videolarda falan ağustos ayında gidecekseniz sıralama aynı şekilde kalabilir diyorlar genelde. Yani Temmuz,Ağustos,Eylül diye gidiyordu aylar ben dokunmadım. Sizde ağustosu başa, temmuzu ikinci sıraya koyduysanız bir sorun olacağını sanmıyorum. Yine de askerlik şubesindeki görevlililere sormak gerekebilir. Burada açıklamış arkadaş ;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyyohomiee -- 28 Mayıs 2021; 8:45:20 >




  • Besyo mezunu olarak başvuru yapan arkadaşlar var mı?

  • Yedek Astsubaylığa başvuru yaptım. Önlisans Sivil Savunma ve İtfaiyecilik mezunuyum. Kamuda İtfaiye Eri olarak çalışıyorum bakalım ne çıkacak merakla bekliyoruz. Sonuçlar belli olduktan sonra mesajı editleyeceğim unutmazsam. Herkes için hayırlısı olsun inşallah.

  • Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunu olup Yedek Subay > Yedek Astsubay > Er olarak başvurmuş bulunmaktayım.

    Komando olmak istiyor musunuz ? : Evet
    İkinci 6 ay durumu : Hayır


    Edit : Kısa dönem çıktı. Hayırlısı olsun. AS.FB.GN.MD.LÜĞÜ 2 NCİ ANA BKM.FB.MD.LÜĞÜ/KAYSERİ MERKEZ KOCASİNAN/KAYSERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplus96 -- 16 Temmuz 2021; 21:28:46 >
  • Bilgisayar programcılığından mezun olup sonra dikey geçiş ile AÖF Yönetim Bilişim sistemleri mezunuyum.

    Yedek subay olmak istiyor musunuz ? : Evet

    Yedek astsubay ? Evet

    Komando ? Evet

    İkinci 6 ay ? Hayır


    4 senedir özel üniversitenin bir biriminde çalışıyorum, Yedek subaylığa başvurumuzu yaptık hayırlısı olsun


    EDİT :

    YEDEK SUBAY BAŞVURUSU YAPACAK ARKADAŞLARA ÖNERİ 


    Yedek subaylık için başvurdum ama bana çıkmadı. Arkadaşlar bu konuda gelecekte başvuracak arkadaşlar için bir önerim var. Şimdi askerliğinizi yedek subay veya yedek astsubay olarak yapmak istiyorsanız; lisans mezunu arkadaşlar bölümünüz tıp, hukuk, mühendislik, mekatronik gibi yüksek puanlı alanlarda değil ise yedek subay seçilme olasılığı çok düşük. Ancak yedek astsubay yani önlisans bölümlerinden tamamen şansa her bölümden alım oluyor. Eğer lisans mezunu iseniz ve bölümünüz bu bahsettiklerimden değilse Askerlik hizmet tercihi yaparken ilk sıraya yedek astsubaylığı koyun, ikinci sıraya yedek subay koyun. İlk tercihiniz astsubay olsun. Çünkü yedek astsubay olma şansını daha yüksek ama ilk tercihe baktığı için subay şansınıZ da az olduğu için çıkmıyor , er oluyorsunuz. Bu olay benim kafama sonradan dank etti, ben er olarak haftaya gidiyorum. Bu benim aklıma gelen bir olay, doğruluğu bilinmez ama mantıklı geldi. Başvuru yapacak arkadaşlar için bir önerim olsun istedim. Ben Yönetim Bilişim sistemleri mezunuyuyum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyyohomiee -- 19 Temmuz 2021; 23:51:24 >




  • ben de başvurumu yapmış bulundum,hayırlısı bakalım

  • Yedek Astsubay olmak istiyor musunuz?

    EVET

    İkinci 6 ay için istekli olarak askerlik hizmetine devam etmek istiyor musunuz?

    HAYIR

    Komando olmak istiyor musunuz?

    HAYIR


    Bilgisayar Programcılığı ve Tıbbı Görüntüleme mezunuyum. Yukarıdaki gibi yaptım tercihlerimi hakkımızda hayırlısı..

  • Uluslararası Ticaret mezunuyum...


    Yedek Subay evet


    Yasb evet


    6 ay devam? hayır


    Komando evet


    Bu şekilde başvurumuzu yaptık bakalım... Sonuçları bekliyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asedme -- 29 Mayıs 2021; 20:48:44 >
  • eyyohomiee E kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, sorun yok bende aynı bıraktım. Şube ile görüştüm alakası yok dedi böyle şeylerin bölümüne ve ihtiyaca göre seçiliyor dediler. Umarım hayırlısı olur

  • Yedek astsubay alımında öncelik lisans mı? Ön lisans mı?
  • Martin edenns M kullanıcısına yanıt

    Yedek astsubay olarak giden tanıdıklarım genelde önlisans mezunu. Genelde Yedek subayları lisans, yedek astsubayları önlisanslar alınır diye düşünüyorum. Yine de net cevabı askerlik şubesindeki görevliler verir sanırım.

  • herkese merhaba, kasım celbi için son başvuru 31 ağustos görünüyor. ağustostan sonra kasıma kadar bekleyecek miyiz yoksa aradaki aylarda alacaklar mı askere?


    burada başvuran arkadaşlara yedek subaylık çıkanların mezuniyeti nedir? makine mühendisi olmanın dezavantajı veya avantajı var mıdır? teşekkürler, hayırlı tezkereler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mister Spak

    herkese merhaba, kasım celbi için son başvuru 31 ağustos görünüyor. ağustostan sonra kasıma kadar bekleyecek miyiz yoksa aradaki aylarda alacaklar mı askere?


    burada başvuran arkadaşlara yedek subaylık çıkanların mezuniyeti nedir? makine mühendisi olmanın dezavantajı veya avantajı var mıdır? teşekkürler, hayırlı tezkereler

    Kasım celbi Ekim kasim veya Aralık ayindan biridir. Bu aylarda askere gidersiniz

  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba ve umarım hakkımızda hayırlısı gönlümüzdeki olur İktisat mezunu olarak şansım çok mu düşüktür sizce Yedek subaylık adına?

  • yarabusevlm Y kullanıcısına yanıt

    teşekkürler

  • Arkadaşlar 11 Mayıs'ta tecili bozdum sağlık kontrolüne daha gitmedim bu hafta gidip yaptırsam sağlık kontrolünü ağustos celbine yetişir miyim yani ağustos celbine sınıflandırma için başvurabiiir miym ?

  • BuyukAltay14 kullanıcısına yanıt
    Kasım celbine tabi olursunuz.
    Iyi günler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.