Şimdi Ara

383. Dönem (Mayıs 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları(Gruplar Belli Oldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
873
Cevap
7
Favori
80.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu altında Mayıs celp dönemine başvuruda bulunacak arkadaşlar bilgi alışverişinde bulunabilirler. Sınıflandırma 16 Nisanda belli olacak.


    https://asal.msb.gov.tr/Duyuru/mayis-2021-siniflandirma-donemine-iliskin-duyuru


    Buradan tarihlerle ilgili duyuruya ulaşabilirsiniz.


    https://personeltemin.msb.gov.tr/


    Buradan başvuru kısmında 5.adımda(askerlik bilgileri) yerlerin açıklanmasından bir gün önce kaçıncı grupla gideceğinizi öğrenebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 15 Nisan 2021; 17:48:52 >







  • Kaldı 6 gün.


    Benim gibi hazırlık yapacak bazı arkadaşlar için liste.


    • Dolap kilidi. (Dolapları kitlemek genelde yasak olsa da yine de alın)
    • Şahsi temizlik ve bakım malzemeleri. (Şampuan, tıraş bıçağı ve köpüğü, diş fırçası ve macunu, krem, ıslak mendil, deodorant, tırnak makası, kulak çöpü, yedek yastık kılıfı, havlu)
    • İç çamaşır, çorap ve atlet. (Jandarma, havacı ve karacılar için renkler değişebiliyor, 16 Nisan'ı bekleyin)
    • Tuşlu telefon. (İsteğe göre)
    • Bot için tabanlık. (İsteğe göre)
    • Bot boyası, dikiş seti, sabun kutusu, yara bandı, kulak tıkacı, çengelli iğne, kol saati, küçük ayna, defter kalem, okumak için kitap, terlik. (İsteğe göre)
    • Boyuna asmalı cüzdan. (Kesinlikle alın)
    • İlk hafta kantin zor, sigara içenler birkaç paket hazır götürsünler. (Ne olur ne olmaz)

    Yarın bir gün birileri burayı okur, hizmetimiz olsun.


    19 Mayıs 2021 tarihi ile öğleden sonra Covid-19 testi oldum. Acı ağrı yok. Beş saate kalmadan sonuç çıktı. Hemen sevk sayfasına girdim. Birkaç soru soruyor temaslı olup olmadığımızla ilgili. Sonra sevk evrakı verildi.


    21 Mayıs günü birliğime katılacağım. Sevk tarihi ile birliğe katılış tarihi farklı. Siz maksimum birliğe katılış tarihinde 17.00'a kadar gitmelisiniz.


    Yani ben 21 Mayıs cuma günü saat 17.00'dan önce Zırhlı Tugay'ın önünde olmalıyım.


    Bana P-999 Eğitici er çıktı. Bu acemi ile ustanın aynı yerde olması demekmiş.

    Nereye ve ne olarak gideceğimden ziyade birinci grupta yer alırsam 3 güne bütün her şeyi nasıl sığdıracağım onun tribine girdim. Keşke 21 nisan tarihini 30 nisan falan yapsalar da koşturmasak. Çok kişi geç kalacak büyük ihtimal. En başta covid test sonucu geç çıksa mümkün değil kimse yetişemez.

    Arkadaşlar öncelikle merhabalar

    Kuzeni Şubat grubunda gitmiş kendisi Mayıs grubunda yedek subaylık bekleyen biri olarak yazıyorum.

    Bildiğiniz gibi 16 Nisan'da kura sonuçları yayınlanacak. 21 Nisan belgelerin en son tamamlanma tarihi yani kesin o tarihte teslim olacaksınız diye bir şey yok. Mesafenize göre yol izni verilecek. Kuzenim cuma akşamı yola çıkıp cumartesi sabahı Amasya ya teslim olmuştu. Perşembe cuma gelen çocuk da dahil herkes aynı gün çıkış yaptı. Önce gelen fazla kalmış oldu.

    Cımbız soran olmuş kullanacak olan götürsün yanında. Telefon tuşlu olmak zorunda. Kameralı ise kamerası çalışmamak zorunda. Çizik atılması gerekir. Pudra alınması lazımmış isterseniz gittiğiniz yerden alın.

    Cuma günü kura kağıdında hdt diye yazı varsa hudut grubundasınız demektir. Edirne Tekirdağ Kırklareli Artvin Antep Şırnak Hakkari gibi yerlerden birine düşeceksiniz demektir ustada. Usta için kurayı torbadan kendiniz çekiyorsunuz yani kaderiniz sizin elinizde. Kuzenin koğuş arkadaşı Kırklareli'ne düşerken kuzen Hakkari Şemdinli'ye düştü. Tamamen sizin çektiğinize bağlı.

  • Enerji Sistemleri Mühendisi olarak yedek subay a başvurumu yaptım beklemedeyizz

  • Inşaat mühendisi olarak yedek subaylığa başvurumuzu yaptık.
  • Mayıs Celbine başvurular bitti mi ? bitmediyse son başvuru ne zaman bir de Yedek Subaylık çıkma şansı nedir arkadaşlar ben Sözel Bölümü mezunuyum

  • BuyukAltay14 kullanıcısına yanıt

    28 Şubat son. Sayısal sözel farketmiyor şans işi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sosruka

    28 Şubat son. Sayısal sözel farketmiyor şans işi.

    Usta şimdi meslek grubuna girmicez biz takım komutanı olur muyuz bu tamamen şans ve ihtiyaç demi başka bir faktör yokkk

  • Arkadaşlar isletme mezunuyum ayriyetten 4 yillik ikinci uni olarak çocuk gelişimi okuyorum cikma sansi varmi acaba subay ve yedek subay yoksa direk bedellimi gitsem kimse sorsam 6 aylik yapma diyorlar kafam karışık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferit32

    Arkadaşlar isletme mezunuyum ayriyetten 4 yillik ikinci uni olarak çocuk gelişimi okuyorum cikma sansi varmi acaba subay ve yedek subay yoksa direk bedellimi gitsem kimse sorsam 6 aylik yapma diyorlar kafam karışık

    Bu açıkcası şans işi bazı meslek gruplarının(mühendislik,öğretmenlik) daha şanslı olduğu söylense de çıkma ihtimali yok diyemeyiz veya örnek vermek gerekirse 3 mühendis arkadaşımın üçüne de çıkmadı.

  • Ben bedelli yapsam peki.normal celp donemleri ilemi gidiyorum peki basil oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferit32

    Ben bedelli yapsam peki.normal celp donemleri ilemi gidiyorum peki basil oluyor

    Hayır, şuan bedelli başvurusu yapsanız en iyi ihtimalle seneye gidersiniz.

  • Makine mühendisi olarak yedek subaylığa başı vurduk, ses getirir mi? Beklemedeyiz. 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Draqonn

                 



    birsey daha sorayim kafam cok karisik ben muhasebeciyim aylik 3.300 civari para aliyorum birikmis paramda var şükür askerliği bozdum ama hizmet tercihini dahanyapmadim bedellimi gitsem size yoksa normalmi yas 26 bide simdi basvursam ne zaman cikar bedelliherkese cikiyormu tam bilgi sahibi degilim aydinlatirsaniz sevinirim dragon kardeş sen herseye cevap verdin saolasin bunada ver sana zahmet kafa allak bullak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit32 -- 24 Şubat 2021; 8:54:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın Aile Hekimine gidip Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenesi yaptıracağım, Mayıs celbinde yolcuyuz bakalım.

  • şuan yedek subaylar kışla dışına çıkabiliyor mu bilginiz var mı?
  • ferit32 kullanıcısına yanıt

    Bedelli askerlik ücreti 40 bin tl bunun muhasebesini, iş durumunuzu zaten siz yaparsınız. Benim fikrim eğer sizi zorlamayacak bir meblağ ise bedelli yapıp düzeninizi bozmamaktan yana olur, bedelli askerlik herkese çıkıyor ancak nadirde olsa bir sonraki seneye atabiliyor bu tabi çok çok düşük ihtimal. Şimdi başvursanız bir sonraki sene başında yeriniz ve tarihiniz belli olur.

  • Hizmet tercihi işlemlerini yaptık bekliyoruz bakalım. Uluslararası ilişkiler mezunuyum, okurken 5 yıla yakın bir süre baristalık yaptım. Formu doldururken meslek seçimine barista olmadığı için barmeni işaretledim. Yine benim gibi barista bir arkadaşım İstanbul Beşiktaş'ta yapmıştı askerliğini jandarma olarak. Gazinoda çalışıyordu, rütbelilere ve eşlerine hizmet ediyordu. Kafeden tanıdığım başka bir arkadaşım garson olduğunu belirtip alay komutanının baş garsonu olarak yapmıştı askerliğini Muş'ta.

    25 bin küsür liralık KYK borcu dolayısıyla herkes gibi ben de yedek subay veya yedek astsubay olarak gitmeyi istiyorum. Bakalım ne olacak ne bitecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

    şuan yedek subaylar kışla dışına çıkabiliyor mu bilginiz var mı?
    Tamamen görev yerine bağlı. Bazı yerlerde çıkamıyorsunuz, bazı yerlerde de lojman olmadığı için kendi imkanlarınızla konaklıyorsunuz. Kışlada kalıp dışarı çıkabilen de var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek subaylığa başvuran arkadaşların aklındaki soruların yanıt bulması için yazıyorum. Muhasebe ve finansal yönetim mezunuyum ve askerliğimi 2015 yılımda yedek subay olarak yaptım. Üniversitedeki kendi sınıfımdan 4-5 kişi yedek subay olarak yaptı. Yine üniversitedeki oda arkadaşınlarımdan uluslararası ticaret mezunu 2 araladaşım yedek subay olarak yaptı. Yedek subay kursunda öğrenciyken yedek subay olarak gelenlerin branşları işletme- bankacı- orman mühendisi- bilgisayar mühendisi-maden mühendisi-elektrik mühendisi-iktisat-kamu yönetimi-malzeme bilimleri teknojisi-hatta ukraynada ve kıbrısta okumuş iki kişide vardı.diğer birliklerden de tanıdığım iki kişi de makine mühendisliği mezunuydu. Kime çıkar kime çıkmaz artık bir fikriniz olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esasmevzi -- 26 Şubat 2021; 22:24:43 >
  • Peki YEdek subaylıkta yaşın önemi var mı 29 30 veya 24 26 ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: esasmevzi

    Yedek subaylığa başvuran arkadaşların aklındaki soruların yanıt bulması için yazıyorum. Muhasebe ve finansal yönetim mezunuyum ve askerliğimi 2015 yılımda yedek subay olarak yaptım. Üniversitedeki kendi sınıfımdan 4-5 kişi yedek subay olarak yaptı. Yine üniversitedeki oda arkadaşınlarımdan uluslararası ticaret mezunu 2 araladaşım yedek subay olarak yaptı. Yedek subay kursunda öğrenciyken yedek subay olarak gelenlerin branşları işletme- bankacı- orman mühendisi- bilgisayar mühendisi-maden mühendisi-elektrik mühendisi-iktisat-kamu yönetimi-malzeme bilimleri teknojisi-hatta ukraynada ve kıbrısta okumuş iki kişide vardı.diğer birliklerden de tanıdığım iki kişi de makine mühendisliği mezunuydu. Kime çıkar kime çıkmaz artık bir fikriniz olmuştur.

    hocam sıze bısey soracagım benım yerım 22 ocakta belli oldu tuzla yedek subay fakat tecil ettim daha sonra tekrardan bozdurdum mayıs celbı ıcın tekrardan hızmet tercıhı yada muayene yapmama gerek varmı





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.