Şimdi Ara

375. Dönem ( Mayıs 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
17
Favori
120.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mayıs 2019 Yedek Subay Celbi Duyurusu, herkes için hayırlı olsun.

    https://www.asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/mayis_2019_ydsb_duyuru.pdf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir anlık kararla 2 yıl tecilim olmasına rağmen torun olmaya karar verdim. 6 ay vatan borcumuzu ödeyelim hayırlısıyla işimize gücümüze bakalım.
  • denizb13 D kullanıcısına yanıt
    quote:

    5. YÜKÜMLÜLER SEVK ÖNCESİ HAZIRLIK İŞLEMLERİNİ YAPTIRMAK ÜZERE
    ASKERLİK ŞUBELERİNE GELİRKEN LİSANS DİPLOMASI, NOT DÖKÜM BELGESİ
    (TRANSKRİPT), ÖĞRETMEN BİLDİRİM ÇİZELGESİ, AKADEMİSYENLİK BELGESİ
    (VARSA), YABANCI DİL SINAV SONUÇ BELGELERİNİ (VARSA), VALİ YARDIMCISI,
    KAYMAKAM, DİPLOMAT, OKUTMAN, ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ,
    ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, İNSANSIZ HAVA ARACI/SİLAHLI İNSANSIZ HAVA
    ARACI KADROLARINDA GÖREV YAPAN YÜKÜMLÜLERİN MESLEKLERİNİ İCRA
    ETTİKLERİNE DAİR BELGELERİNİ HAZIR BULUNDURACAKLARDIR


    Ben tecili bozdurmaya gittiğimde yedek subaylığa başvurdum ancak benden ne lisans diploması ne de transkript istediler.

    Bunlar zaten sistemde görünüyordu ama yine de belge isteniyor mu hala emin olamadım şimdi




  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Diploma ve transkript sistemde olduğu için tekrardan vermeye gerek yok onların dışında yabancı dil vs gibi belgeler varsa ayrıca götürülebilir.
  • denizb13 D kullanıcısına yanıt
    Evet sistemde görünüyordu ama burada belge lazım deyince bir an okula gidip transkript mi almam gerekiyordu diye düşündüm

    Teşekkürler cevap için.
  • Merhaba arakdaşlar mayıs 2019 için tecil bozdurucam. E devletten başvuru formunu doldurdum. Bana git aile sağlık merkezinden sağlık raporu al vs dedi. Bu formu doldururken yedek subay olmakla alakalı herhangi bir soru görmedim. Yedek subay başvurusu için şubeden mi başvuru yapmak gerekli ?
  • arkadaşlar acemi birliğinde izin var mı? belki olursa ki atama döneminde acemi birliğinde olurum ve acemi birliğinde hiç izin yok.
    atama için bilgisayar ortamından tercih veya atanırsam bilgisayar ortamında doldurulan bir belgeyi kuruma götürmem gerekebilir.
    bunun için usta birliğinde izin verdiklerini duydum fakat acemi birliğinde de izin verirler mi?
  • tayyip erdoğan dün lise ve altı için askerlik 6 ay olacak dedi. isteyen 6 ay daha maaş alarak yapabiliyormuş. bedelli de kalıcı olacakmış. kısa dönemle ilgili bir şey söylemedi. ben beklemeye karar verdim. 2 yıl tecil ettirip bedelli yapacağım eğer yalan söylemiyorsa
  • niksaçmabişeybence kullanıcısına yanıt
    Beklemen mantıklı olur çünkü şuan konuşulan şeyler mantık karmaşası var bi yeni askerlik sistemi yasalşsın öyle gidersiniz şuan gitmek için kimse acele etmesin çünkü bir bilinmezlik hakim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de çevremdeki herkesten gördüğümde sizin görüşlerinizin aynısı. Herkes şu durum bir netleşsin sonra başvururuz gözüyle bakıyor. Bedelli askerliği baz alırsak bedelliye başvuranların sırası gelecek seneye kadar uzadı. Adamlar şimdiden parayı yatırdı ama 2 sene sonra askere gidecekler. Şimdi yeni askerlik sistemi netleşince de herkes birden başvuracak ve yine yüklenme olacak. Lisans mezunu olarak bu çalkantılı dönemde iş bulmak zorlaştığı için açıkçası askerliği aradan çıkartmayı düşünüyordum. Yedek subay olarak yapma şansının en yüksek olduğu Ağustos celbi olarak biliniyor fakat bu belirsizlikten dolayı herkes beklediği için ben Mayıs celbinde gitmeyi düşünüyorum. Ha kısa dönem çıkarsa da yine o aşırı yoğunluğa kalmamış en az 3 ay daha beklememiş olurum.
  • adige95m kullanıcısına yanıt
    Bende geçen ay çanakkale 116’da jandarma olarak bedelli askerliğimi yaptım,ordayken bile kısa dönem asker arkadaşlar sürekli haberlere bakıyordu ne zaman düşüyor askerlik diye,diceğim şu askerde olupta bu karmaşayı çekeceğinize bekleyin netleşsin sistem öyle başvurun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar mayıs celbi için başvuru yaptım ancak ailevi nedenlerden ötürü bedelli askerlik çıkarsa bundan yararlanmak istiyorum.seçimden sonra kışlaya teslim olmadan veya daha 1 ayımı doldurmamışken bu yasa çıkarsa bedelli askerlikten yararlanabilir miyim acaba?cevaplayanlar için şimdiden teşekkürler.
  • alvedansen kullanıcısına yanıt
    Onun 2020 den önce başlamasının imkanı yok çünkü mevcutta devam eden bir bedelli askerlik var ve 2020 Şubatta son bulacak. Aylar öncesinden başvuru yapanlardan bile 1 yıl beklemek zorunda olanlar var şuan. İlk öncelikle bu birikimin eritilmesi gerekiyor. Bu bitmeden diğerinin başlaması karmaşaya neden olur. Yani yeni sistemi bunun devamı gibi düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizb13 D kullanıcısına yanıt
    deniz,böyle bir sistem yasalaşırsa açıkçası bedelli askerliğin de geleceğini düşünüyorum.yani başvurular alınır ama yeni başvuru yapacaklar 2020 şubattan sonraki bir tarihe alınır bence.böyle bir durumda kışlaya teslim olmadan başvuru yapma hakkım hala olur mu?yoksa 2020 şubattan sonra gitmek sorun değil benim için.herkesin ağzından farklı bir şey çıkıyor bunun öncesinde 1 aylık eğitimin ardından herkese bedelli yapıp yapmayacakları sorulacak deniliyordu şimdi de bedelli için her yıl ayrı 145 bin başvuru alınacak deniliyor.sistem için tarih verilse çerçevesi netleşse de herkes önünü görüp ona göre plan kursa.millet ne yapacağını şaşırdı artık.
  • Mayıs celbi için kısa dönem sülüs tarihleri nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Yardıma ihtiyacım var durum biraz karışık.
    Şubaat dönemi yedek subay olarak askerliğe gitmem gerekirken tecilim olduğu düşüncesiyle birliğe katılmadım. Şuan yedek subay bakayası olarak görünüyorum ama hali hazırda yüksek lisans öğrencisiyim bakaya durumu onların hatası anlayacağınız. Şuan yedek subay olarak askere gitmek istiyorum. sorum şu mayıs ayında nasıl yedek subay olarak giderim.
    Diğer soru ise yedek subaylık hakkımı bakaya kaldığım için kaybeder miyim ?
  • fedai544 F kullanıcısına yanıt
    Sınıflandırma yapıldıysa bir değişiklik söz konusu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizb13 D kullanıcısına yanıt
    acaba bu konu ile ilgili özelden konuşma şansımız var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.