Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.592
Cevap
89
Favori
392.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okçu kullanıcısına yanıt
    haklısın hata yapmışım. ha bunu paylaşan ben de değilim ama doğru söylüyorsun. ben sildim. sen de alıntıladığın mesajı editlersen iyi olur
  • Diploma transkript şubeye göre değişiyor anladığım kadarıyla ankara şube de diploma ve transkript istiyolar bilginiz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • this-is-it T kullanıcısına yanıt
    editledim hocam bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet beyler ben de araniza katilcam.91 liyim.Kpss ye gircektim.Vazgectim.En kisa zamanda aof kaydimi dondurarak tecili bozdurcam.

    Galiba Kasim celbine katilcam.Yedek subay olayi nedir arkadaslar?

    Ha bide sunu sorcam.Bu konu normal askerlik konusu di mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek kurasi diye bi olay varmis yedek subaylik icin. Tam bile biri anlatabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, ben de aranıza şimdiden katılayım istedim. Kasım'da ben de askerim. Henüz hiçbirşey yapmadım askerlik şubesi ile ilgili. Şöyle ki; Ben Eylül 2014'te tecil için gittim ve 2016 Kasım'a kadar tecil edildim. 2016 Kasım'da askersin dediler ve çıktım. Şu an bu konuyu görmem bile heyecanlandırdı beni. Hepimiz için hayırlısı olsun. Askerlik şubesini bi ara arayacağım. O zamanlar aile hekiminde muayene falan oldum. İstenilen evrakları teslim ettim. Yalnız diploma istemişler miydi vermiş miydim hatırlamıyorum tecilimi yaptırırken. Benim bu konuda birşey yapmam gerekiyor mu tecilli olan biri olarak. Yani tecili bozdurmam gerekir mi? 30 Eylüle kadar askerlik bakımından bir sakıncası yok yazıyordu tecil kağıdında. Hani 30 Eylüle kadar öyle gözüktüğü için şubeye gitmezsem beni Şubata atarlar mı? Yoksa tecil kağıdındaki gibi benim celbim Kasım 2016 olarak mı geçerli olur? Bir de tabi şubeye giderken evrak isterler mi onu da bi şubeye soracağım.

    En kısa zamanda facebook grubunda da aktif olacağım. Burada hepimiz kaynaşalım, tekrardan hayırlı olsun hepimize :)




  • Bu A ve B grupları nasıl oluyor..Kısa dönem yapacağım ve Kasımda kesin askere gitmem gerekiyor.Ama başvuranların %10 u Aralıkta alınıyormuş askere.Neye göre belirleniyor bu.Erken başvuranları Kasımda sona doğru başvuranları Aralıkta mı alıyorlar..Onun dışında ben 3 yıl önce bir kaza geçirmiştim.Ayağımda hala platin var.Çünkü parçalı kırıktı..Yürüme ve koşmamda herhangibir sorun yok..Ama beni askeri hastaneye bunun için sevk ederler mi..Bazıları seni kesin askere hastaneye kontrol için sevk ederler diyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 14 Temmuz 2016; 14:58:34 >
  • Merhaba arkadaslar. Ben haziranda mezun oldum fizyoterapist olarak yedek subay olarak yapmak istiyorum.Doktorlar icin kesin gelir diyorlar fizyoterapist icin bir bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son başvuru süresi Ağustos sonuna uzayacak mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler merhaba. 4 senelik uluslararasi lojistik bölümünden gecen haziran ayinda 2.70 ortalamayla mezun oldum. 2 kardesiz biz,kardesim var. Ben yedek subaylik istiyorum,yedek subaylarinda nereye dusecegi kurayla mi belirleniyor yoksa ihtiyac nerde fazlaysa direk oraya mi gonderiliyor kuraya tabii tutulmadan. Yedek subaylardan bazilari 1,bazilari 2 bucuk aylik egitim aliyormus. 1 aylik egitim alanlarla 2,5 aylik egitim alanlar arasindaki fark nedir ve kimin hangi gruba dusecegi nasil belirleniyor ? 1 aylik egitim alanlarin gorevi ne,2 bucuk aylik egitim alanlarin gorevi ne oluyor ? Ayrica meslek kurasina sadece belli meslektekiler mi dahil oluyor yoksa tüm yedek subay adaylari dahil olabilir mi ?. Biraz fazla oldu ama parca parca sormaktansa hepsini bi seferde sormak istedim,ilgilenip cevaplayanlara teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fernandao kullanıcısına yanıt
    1 aylık eğitime gidenler öğretmen, avukat vs. meslekçiler oluyor yani sivil hayatta yaptıkları işlerde çalışıyorlar
    2,5 aylık temel eğitime alınacaklar ise komanda vs. yapacak olan asteğmenler oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedat6716

    1 aylık eğitime gidenler öğretmen, avukat vs. meslekçiler oluyor yani sivil hayatta yaptıkları işlerde çalışıyorlar
    2,5 aylık temel eğitime alınacaklar ise komanda vs. yapacak olan asteğmenler oluyor

    Meslekçi olmak için biz mi tercih yapıyoruz yoksa mezun olduğumuz bölüme göre Ankara'dan mı belirleniyor ?
  • fernandao kullanıcısına yanıt
    sadece belli branşlar meslekçi oluyor diye biliyorum başvuru sırasında mesleğinle ilgili elinde ne belge varsa görevli memura veriyorsun tercih için görevli memur sana sorular sorup yönlendiriyor ayrıca orada istediğin yanıtları ver ama tsk yine bildiğini okuyor mesela meslekçi olmak isteyeni komando veya komando olmak isteyen birini meslekçi yapabiliyor hiç birşeyin garantisi yok
  • sedat6716 S kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam,saol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2014 haziran ayında tecil ettirmiştim. Kasım ayında askerim hayırlısıyla. Tecil işlemleri sırasında muayene oldum. Sorulara uzun donem ve komando olmak istiyorum dedim. Fakat şuan o bilgilerimi hayır olarak değiştirmek istiyorum mümkün müdür ? Ve bel fıtığı var ameliyatlık durumdayım. Muaf olma ihtimalim var mı? Yoksa spor yapamaz belgesi alabilir miyim? Teşekkürler saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya beyler ben muhasebede çalışıyorum. ŞİMDİ görevliye ne dicem soru sorduğunda,bilgisayarla da aram çok iyi falan desem belge yok elimde sizce nasıl konuşmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle mezuniyet durumunuz nedir
  • blocktrade B kullanıcısına yanıt
    evet değiştirebilirsin öncelikle tekrardan askerlik şubesine gidip işlem yaptırman gerekiyor sağlık durumu belirttiğin durumda seni GATA ya sevk edecekler durumuna göre orada sana komando olamaz yada askerliğe elverişli değildir raporu vereceklerdir
  • Arkadaşlar, 2014 yılında tecil ettirmiştim askerliği. Gideceğim dönem 2016 Kasım.. 1-30 Eylül tarihleri arasında işlemleri yaptırmama dair yazı yazıyor tecil belgemde. Yani benim başvuru yapmama gerek olmadan yalnızca bu tarihler arasında işlemleri yaptırmam için mi gitmem gerekiyor? Tecil sırasında muayene olmuştum. Yalnız diploma vs. belge bıraktım mı hatırlamıyorum.

    -Bir sorum ise önceki sorunun devamı niteliğinde.. Ben gidip kağıtta yazdığım gibi Eylül ayı içerisinde işlemleri yapsam Şubat 2017 ye mi atarlar askerliği. Askerlik şubesine telefon ile ulaşamıyorum bir türlü bilgi alamadım.

    -Konu ile ilgili son sorum da 2 yıllık tecilimin 30 Eylül'de son bulacağı için tecil bozdurma gibi birşey yaptırmama gerek var mı bu ay veya Ağustos'ta..Yoksa Eylül ayında işlemleri yaptırmam gerektiği yazısına göre mi hareket etmem lazım.. Tüm sorular birbirine bağlantılı şekilde arkadaşlar.. Kafa karıştırıcı olmayacak şekilde sormaya çalıştım.

    -Bunlara ek olarak tecil kağıdımda 30 Eylül'e kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. E-Devlette 21 Temmuz'a kadar olarak belirtiliyor. Askerlik şubesinin verdiği kağıt önemlidir dimi? E-Devletteki tam doğru bilgiyi vermez sanırım.

    -Bir de 2 yıllık tecil hakkı dolan birinin 2.bir üniversite olarak açıköğretim fakültesine kayıt olması durumunda tekrar bir tecil hakkı doğuyor mu? 29 yaşımıza kadar çünkü askerlik yönünden bir sakınca yok. 2.üniversiteye kayıt olursak tekrar öğrenci belgesi alıp bir tecil daha yaptırabiliyor muyuz? Yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knngs -- 18 Temmuz 2016; 11:43:02 >




  • knngs K kullanıcısına yanıt
    her şekilde 30 eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir askerlik şubesine gidip sev öncesi hazırlık işlemini yaptırman gerekiyor yeniden muayene olacaksın ve işlemleri en baştan yeniden yapacaksın eğer 4 yıllık bir üniversite bitirdiysen yeniden tecil hak etmen için yüksek lisansa kayıt olman gerekiyor ve muhtemelen Kasım da askersin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.