Şimdi Ara

36 saat uyanık kalmak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu sabah 6 da kalkmam gerekiyor. ayrıca cuma malum, gece dışarıya çıkarım. yarın gece de 3 den aşağı yatmam.

    bugün öğleden sonra 3 de uyandım ve haliyle uyuyamıyorum şu anda. şimdi sabahlasam, yarın da 3 de yatsam 36 saat ayakta kalmış olacağım. sizce bir sorun olur mu?

    not: sağlıklıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free Bird -- 21 Ekim 2011; 1:31:56 >



  • 2 saatlik uyku yapmayı dene arada yorgunluğunu hissetmezsin bile.
  • sorun olur XD

     36 saat uyanık kalmak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Blonde -- 21 Ekim 2011; 1:32:57 >
  • @Mr.Blonde

    hahaha çok güldüm dostum ya 2006 da ilk aldığımda yapmıştım onu hiç de bakmamışım bir daha

    @black

    dostum şimdi ben 4 gibi falan uykum gelir uyurum da, sonra kalkmak çok büyük işkence oluyor o yüzden uyumayayım diyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kötü Şeyler

    @Mr.Blonde

    hahaha çok güldüm dostum ya 2006 da ilk aldığımda yapmıştım onu hiç de bakmamışım bir daha

    @black

    dostum şimdi ben 4 gibi falan uykum gelir uyurum da, sonra kalkmak çok büyük işkence oluyor o yüzden uyumayayım diyorum

    o zaman bi şansını dene ben hiç uyumadan 48 saat geçirmiştim bi kere mecburiyetten ama en sonlara doğru gözümdeki damarlar uzaktan bile belli oluyodu kıpkırmızı olmuştu resmen.

    ama yine de o kadar sorun olucağını sanmıyorum ben o 48 saatlik süreçte içki de içmiştim o yüzden kızarmış ta olabilir.
  • Bişi olmaz hocam ben final zamanı 3 gün sıfır uykuyla durduğum zaman oldu..
  • bol bol kahve.
  • Fazla uykusuz kalırsan bir şeyi algılamakta sorun yaşarsın, dikkatin hemen dağılır. Neredeyse her şey kısa süreli hafızana kaydolur ve aklında kalmaz. Kısacası ders çalışmayacaksan sorun olmaz.
  • Bende bi zaman 43 saat uyumamıştım. İlk defa bu kadar uyanık kalıyordum ve ilk defa günlerin bu kadar uzun olduğu kanısına varmıştım. Sanki 1 hafta felan gibi geldi. Çalışıyordum birde o sıralar halen uykum yoktu ama göz kapağımın ağrıdığı için gözlerimi kapar kapatmaz uyumuşum. 9 saat uyku arasından sonra normal yaşantıma dönmüştüm.
  • Askerdeyken 86 saat uyumamak gibi bir rekora imza attım, zombi gibi sadece yaşamsal fonksiyonlarım çalışıyordu. Hatırladığım hergün beni o duruma düşüren komutanlara sövüyorum. Son günlerde aldığımız kötü haberlerden sonra artık sövmüyorum ama o 86. saat sonunda yere yığıldığım anı hala hatırlamıyorum. Hatırladığım kadarıyla ve anlatılanlara göre; kıpkırmızı gözler, soluk ve bembeyaz bir ten, sıfır IQ, bilinçdışı hareketler, farklı yönlere bakarken görüntüde ışık hüzmesi, halüsinasyonlar, baş dönmesi ve mide bulantısı ile kusma isteği.

    Askerden geldiğimden beri günlük yaşantımda ortalama 6saat uyuyorum ve yetiyor. Bu durum bana uykuya karşı direnç de kazandırmış olabilir. Aman dikkat. Uyku çok önemlidir. Ama 36 saat falan bunlar birşey değil. İnsan vücudu 24 saatin sonunda 2. gün için sanki uyuyp dinlenmişin gibi dinç olup durumu idare edebilir. Yani 48 saat uykusuzlukta kırmızı çizgi denebilir. Tabi bu vucuda göre kişiye göre değişir. Ama uyumamaya devam edersen bu sefer yorgunluğun kümülatif olarak artar.
  • Ben bi kere 36 saat uyumamıştım. Hatta konu açmıştım buraya, 15 tatil bittiği için uyumadan okula gidecektim Gittim de. Pek sorun çekmedim aslında, hafif baş ağrısı, yorgunluk ve gözlerimde kanlanma vardı o kadar. Uyuduktan sonra ertesi gün de normal devam ettim hayata. Kahve falan da içersen pek sorun olacağını sanmam.
  • 60 saate kadar bişey olmaz.Tecrübeyle sabittir.Gerisini bilemem
  • 2-3 saat uyu.Kalk sonra güzel bi kahvaltı yap.Bu önemli kahvaltı olayı.6-7 saat uyumuş gibi olursun.
  • "lifeisdh" haklı bol kahve iyi gelebilir


    bide aybubi'nin dediği ikinci güne dinlenmişsin gibi başlama olayı "insomnia" sanırsam onu da araştırmanı öneririm.
  • 52,5 saat uykusuzluk + alınan alkol (az miktarda) + yapılan şoförlük = sana bunu yazdığıma göre hala daha hayattayım
  • uyumayı dene, 1 saat bile uyusan işe yarar, kendine gereksiz eziyet çektirmenin hiçbir manası yok, üstelik havaların böyle ne olduğu belli olmadığı insan vücudunun zorlandığı bir dönemde vücut direncini iyice düşürmüş olursun
  • 48 saat uyumamıştım. Üniversitede vize zamanıydı. Son saatlerde ruh gibiydim, gözlerim çökmüştü, göz altlarım morarmıştı. Az da olsa uyumak daha iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Free Bird

    arkadaşlar bu sabah 6 da kalkmam gerekiyor. ayrıca cuma malum, gece dışarıya çıkarım. yarın gece de 3 den aşağı yatmam.

    bugün öğleden sonra 3 de uyandım ve haliyle uyuyamıyorum şu anda. şimdi sabahlasam, yarın da 3 de yatsam 36 saat ayakta kalmış olacağım. sizce bir sorun olur mu?

    not: sağlıklıyım

    Hocam dünden itibaren 49 saattir uyumuyorum ama yeni uyanmış gibi hissediyorum ve araştırırken bunu buldum
    En fazla ne kadar uykusuz kalınabilir?
    Normalde 2–3 günden itibaren uykusuzluk beyin işlevlerini bozmaya başlar. Hiç uyumama rekoru 11 gündür. Normal sağlıklı bir birey, 48 saatlik bir uykusuzluk döneminden sonra ayakta bile uyumaya başlayabilir.

    ama bende bnlar olmuyo ve bi rahatsızlıgımda yok saglıklıyım
  • Sağlık açısından diyorsanız bildiğim kadarıyla bir sorun olmaz. Bilim adamları birkaç deneği yaklaşık tam hatırlamıyor 1-2 hafta kadar uyanık tutmuşlar o kadar uzun süre sonunda bazıları kör, bazıları sağır, bazılarıda tam hatırlamıyorum ancak buna benzer şeyler yaşamışlar, ancak uyuduktan sonra aynı eskisi gidi bütün duyu organları normale dönmüş(bu deney sonunda uyku beynin kendini yenilemesi ve beyni zehirleyen şeylerden kendini temizlemesi gibi sonuçlar/buluşlar orta çıkmış hatırladığım kadarıyla).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.