Şimdi Ara

3500 tane PS5 alıp kârla satan karaborsacı grup: 'Pişman değiliz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
21.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yeni nesil oyun konsollarında billdiğiniz stok bulmak şu anda tamamıyla imkansız hale geldi. Bu durum tahmin edebileceğiniz gibi en çok karaborsacılara yarıyor. Özellikle de yurt dışında 500 dolarlık konsollar 1000 dolar gibi ücretlere satılıyor. Normal kullanıcılar elbette bu durumdan rahatsız ancak karaborsacıların keyfi pek bir yerinde gibi.



    Botlarla 3500 konsol satın aldılar



    Business Insıder'da yer alan habere göre İngiltereli bir karaborsacı grubu, yazılım botlar kullanarak tam 3500 PlayStation 5 konsolu satın almayı başardı. Grubun yüzlerce kişiden oluştuğu ve her bir üyenin belli bir ücret karşılığında botlarla stokları kontrol ettiği belirtiliyor. Stok girdiği anda botlar hemen devreye girip otomatik olarak PS5'leri satın almış. Bu şekilde normal kullanıcılar stok bulamazken karaborsacı grubun elinde binlerce PS5 toplanmış.



    CrepChiefNotify isimli grubun uzun süredir karaborsa işinde olduğu ve PS5 öncesinde normalde sneaker ayakkabıları hedef aldığı belirtiliyor. Yani grup işinde epey tecrübeli. PS5 gibi bir madeni bulunca hemen değerlendirmişler.





    Söz konusu grubun Facebook üzerinden de reklam yaptığı ve elinde PS5 bulunan herkesi belli bir kâr karşılığı konsolu kendilerine satmaya davet ettiği ortaya çıktı. Grup tarafından yapılan açıklamaya göre 23 Kasım itibarıyla 2472 konsol başarıyla satılmış. 



    "Pişman değiliz, işsiz kalan üyelerimiz para kazanmış oldu" 



    CrepChiefNotify, kendilerine yöneltilen eleştirilere dün ilk kez cevap verdi. Kesinlikle pişman olmadıklarını belirten grup,"Topluluğumuzun büyük bir kısmı pandemi döneminde işsiz kalmış veya önemli kayıplara uğramıştı. PS5 satışları sayesinde bu kişiler faturalarını ödeyip Noel döneminde çocukları için masaya yemek koyabildi. Bazı çocukların Noel'de PS5'e uyanamayacak olmaları talihsiz bir durum olabilir, ancak başka bir çocuk bırakın PS5'i uyandığında hiçbir şey bulamayabilirdi. Pişmanlık duymuyoruz." ifadelerini kullandı.





    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/scalper-group-says-it-has-no-regrets-over-reselling-3500-ps5-consoles/
    Kaynak:https://www.businessinsider.com/playstation-5-launch-day-us-europe-flooded-by-reseller-bots-2020-11?r=US&IR=T



  • İngiliz yapınca adamlar haklı oluyor, bizde yapılmış olsa her türlü hakaret edilir sonra da hükümet ve din kavgaları başlardı.  


    Batıdaki medeniyette bu kadar işte, paraları olduğu için huzurlu ve medeni görünümündeler. En ufak bir olayda paraları azalınca yapacakları en iyi şey karaborsacılıktan başlar, biraz daha aç kalsalar birbirlerini kemirir sonra da gelir dünyadaki diğer ırkları kemirir bu yamyamlar. Tok karnına bile katliam ve sömürü ile zenginleşiyorlar, aç kalsalar taş üstünde taş bırakmaz bunlar.


    Sonra da suçu bize atarlar.  

    değil mi? mesela bizimki gibi ülkelerde dolandırıcılık, hırsızlık, fırsatçılık hiç duyulmuş görülmüş şeyler değil. mesela bomba patlar taksiler bedava taşır ya hangi avrupa ülkesinde gördünüz bunu? bayiler ürünlerini liste fiyatından satar vergilerini öderler abi türkiye gibisi yok ya.

  • Sistem buna izin veriyorsa adamlar da kullanır
  • Allah belanı versin ne diyelim.

    Ben de pişman değilim şu anda.

  • Diyecek söz yok..

  • Adam niye pişman olsun ki? Alan var mı? Evet.

    RTX 3090'a 2500$ veya 2500 Pound verenler vardı. Müşteri olursa satanı da olur. Ama talep olmaz ise kara borsada olmaz. Bu kadar basit.

    Millet fırından sıcak ekmek çıkarcasına saldırıyor bu alete. O yüzden bu kara borsa olayları oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 28 Kasım 2020; 16:51:15 >
  • Eh o zaman karaborsayı da serbest bıraksın bütün ülkeler kanunlarında. Nasıl olsa arz talep meselesi. Talep olmazsa arz da olmaz. Madem karaborsaya talep var normal herşey.

    Arkadaş ne denirki bunlara ya ben kelime bulmakta zorlanıyorum artık.

  • Ekran kartlarında da benzer bir karaborsa mevcut, piyasada stok bulunmazken malum sitelerde 2 kat fiyatına satmaya çalışanlar var.

  • Alan memnun, satan memnun. Kime ne?

  • Türkiye olarak zaten oyun oynamaktan mahrumuz 😊
  • Karaborsanın sorumlusu sınırlı stokla ürünü piyasaya süren Sony aslında.
  • chamicals2 kullanıcısına yanıt

    Tamamen katılıyorum, bunun asıl sorumlusu sınırlı stokla spekülasyon yaratan şirketlerin ta kendileri

  • Satan akıllı da alan....
  • Alan memnun satan memnun olayı değil,

    Tekel oluşturmak, vergisiz kazanç sağlamak kanuna aykırıdır

  • Sadece Türkiye değil Dünyada da meşhur bu olay anlaşılan zaten bizim ülkemiz iyi bir şeyi almaz kötü ne varsa alır yabancılardan, anlaşılan bir hesap üzerine tek satış yapılma zorunluluğu tüm Dünya da gelmeli çünkü şirket bu ürünü satıp vergiyi devlete ödüyor ama bu önceden alıp yüksek karla satanlar ne kadar vergi ödüyorlar muamma, buna bir ayar çekilmeli.

  • Zihniyetinize sizin ben dünyada kaç kişi bekliyor stoğa girmesini
  • Niyeti son açıklamasında yaptığı gibiyse helal olsun.

  • Ps5 in stok sıkıntısınıda bizim hükumete kesecekler diye stress oldum

  • Kesin pandemiden zarar görenleri düşünerek yapmışlardır.

    Hayır işi için yapıyorsan bunu sonda değil başta söyleyeceksin ki alan ona göre alacak.

  • Bi ay bekleyin stok gelince alın
  • Suçlu, al-sat yapan değil, Sony. Konsolunun her şeyini ayarlamışsın, çıkış tarihini belirlemişsin. Etkinlik düzenledikten sonra üretmeye başlıyorsun. Pandemi dönemi olduğunu bilmene rağmen. Aynısı Xbox için de geçerli, Sony`den erken tanıtıyorsun, zaten konsolunun düzgün sattığı yok. Ona rağmen sende de stok yok.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.