Şimdi Ara

34TU5356 plakalı motorcu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
12.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hem araba hemde motor kullanıyorum. Arabayı daha aktif kullanıyorum günde ortalama en az 100 km kadar. Motorcular arasında ne kadar beyinsiz adam varsa emin olun araba kullanıcıları arasında da o kadar kafasız adam var. Geçen gün hiç motora binmemiş ve motorcuları sevmeyen bir arkadaşımı motora bindirdim ve maksimum 75 km hızla şehir içi trafiğinde 25 dk kadar gezdirdim. Adam araba kullananların ne kadar duyarsız olduğunu görünce şok oldu. Araba kullanan adamlar , araba kullanan diğer insanları sevmezken motor kullananları nasıl sevsin. Sinyal vermeden şerit değiştirenler , makas atarken çevresine zarar verenler uzaydan gelmiyor sonuçta. Her şahin doğan kullanan son ses müzik dinleyen adamı araba kategorisinde değerlendirirsek diğer efendi adamlara ayıp olur.
  • Motorculara saygisiz suruculerin aldigi canlarla kirilan aynalari kiyasladiginizda devede kulak kaliyor. Kimse burada motorcular soyle boyle ahkam kesmesin, koca minibusle motordan daha agresif kullanip makas atanlar var. Mesele zihniyet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cervinff

    Esas tehlike atlatan sen değilken bu kadar asabiyet yapman sağlıklı bir durum değil. İstanbulda yaşayıp 40 yıl tecrübeli sürücü olduğunu iddia ediyorsan başkalarının yaptığı hatalara karşı sabırlı olmak zorundasın, arkasından takip edip taciz edersen o da sana karşılık verir.
    Motosiklet bu, araba ile aynı yerde durmaz trafikte motor kullandıysan bilmen lazım. Sağından solundan geçer, esas nefretiniz onlar yanınızdan geçerken sizin duran trafikte beklemenizden dolayı tahammülsüz olmanızdan kaynaklanıyor. Ben sürekli aynaları kontrol ederim motor geliyorsa yol veririm ister apaçi olsun ister tehlikeli sürsün ister efendi olsun. Bunu yaparsanız bir şey kaybetmezsiniz hatta saygı görürsünüz. Özür dilemedi diye takip edip düşürmek kasten adam öldürmeye eşdeğer.
    Sizin gibi yaşlı başlı adama yakışmıyor. Ve trafikte tehlikeli sürüş yapanların başında yaşlılar ve kadınlar gelir. Yaşlı amca ve kadın gördümmü uzaklaşırım.

    Alıntıları Göster
    tehlike atlatıp atlatmamak genelde motorcuların elinde mantıklı kullanıldığında tehlike atlatılmasına gerek kalmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Bu mesaj silindi.
    Satıp 4 yıl ara vermiştim can dostumu kaybettikten sonra trafik kazasında.. Otomobil sürücüsü üzerine kırdığından su tankerine vurmuştu arkadan..
    Ancak her geçen gün trafikte harcadığım süre ve yakı masrafı artınca tekrar aldım.. Görüyorum ki geçen zamanda iyileşme olacağına iyice çığrından çıkmış millet....
  • Youtube'a malzeme çıkarmak için her türlü hovardalığı yapan motorcuya vereceksin kalayı. Esasında motorcu değil onlar, soytarı. Gerçek motorcular iş güç sahibi kendini bilen saygıyı sevgiyi hukuk edinmiş kimseler.
  • Egzoz faruk
  • Daha dün dörtlümü yakıp arkadaşımın marketten alışveriş yapmasını beklerken aracım, sayın motorcu arkadaşın kaldırımdan (yanlış anlamadınız yaya kaldırımında motor sürüyor ayı) inmesini engelliyor gerekçesiyle buraya arabamı parkedilir diye atarlanmasına maruz kaldım. denyo kaldırımda motor mu sürülür diyince sadece bön bön baktı. Kimse ölmesin tabi ama bu şekilde kendini kuraldan kanundan üstün gören gerek motorcu gerek araç sürücüsü kim olursa olsun en azından maddi hasarlı bir kaza yaşasın ki aklı başına gelsin.
  • Asıl bu kadar ruh hastası otomobil şoförü varken motorsiklete filan binilmez bu memlekette. Adamlar aynaya bakmaktan acizler en ufak hatalarını motorcular canı ile ödüyor. Hem motorsiklet hem de otomobil kullanan biri olarak söylüyorum bunları. Motorsiklet kullananlar otomobillere 1 yanlış yapıyorsa otomobil şoförleri motorsikletlere 100 yanlış yapıyor. Bir de üstüne sürseydim keşke demiş. Değer mi yani bir insanın canına kastetmeye anlattığın olay.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben henuz saglama yapmayan motorcu gormedim. Onu da bosverin iki arac arasindan gecme, hiz limitine uymama, kirmizi isikta gecme, kaldirimda gitme ve(ya) kaldirima parketme ne ararsan var bunlarda. Yeri optuklerinde magdura yatarlar hemen misal sagdan gecerken kapi acilinca kapiya sinek gibi yapisanlari “trafikte kapi mi acilir diyor”.

    Benim gordugum motorcularin %100 u trafik canavari yukarida birkac kisi %90 falan demis ama herhalde dunya capindaki orani kastetmis.

    Yilda 40.000-50.000 km arasi sehirici yol yapiyorum gozlemlerim bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Konu hakkinda yorum yapmak niyetinde degilim birebir gormedigim icin... Bunu yazmamin sebebi sudur, motosiklet kullanmayan birinin hatta kullansa bile algi seviyesi dusuk insanlarin yasadigi bir ulkede oldugumuzdan motosiklete nasil zarar verdigini, nerede damarina bastigini anlayamamasini olagan goruyorum. Burada motosikletcilere kin kisan buyuk bir kesim ne yaptigindan habersiz ahkam kesiyor.



    Bir motosiklet, ayni zamanda otomobil kullanicisi olarak motosikletlilerle neredeyse hic sorun yasamadim. Ben onlara karsi saygili ve pozitif sekilde arac kullandim, onlardan da bana sorun yaratan olmadi, hic bir motosiklet surucusu onunuze falan kurmaz dort telerlekli kullanicilari gibi. Her daim imkan varsa yol verdim, iki telerlegin avantajini kullandilar, selamlastik gittik herneyse...



    Trafikte ciddi bir kesim toplumsal bir sorun olarak ezilmislik, gerizekalilik, empati yoksunlugu ve kabizliktan dolayi motosikletlileri sikistirmaya, kasitli yol vermemeye, saygisizlik etmeye, seridine tecavuz etmeye merakli davraniyor.



    Farzi misal trafikte cok yasarim, motosiklet aradan dereden gecer emniyet seridinden gider, isiklarda en one gecer bunun kime ne zarari var? Adam kasitli onume kirar, sikistirmaya calisir. Tabi is motosiklet ustundeyken ciddiye biniyor, sen boyle yaparak adamin canina kastedersen o da her ne kadar tasvip etmesem de aynani alir goturur. Ben kimsenin aynasini kirmadim ama uyari mahiyetinde aynasini kapattigim, gecerken elimle değdiğim olmustur.



    Sen aciz bir otomobilsin, takip edemezsin oncelikle bunu kabul etmeli ve buna gore motosikletlilere saygili davranmalisin. Adam sivisir gider tutamazsin, bulamazsin. Altindaki makine dandik degilse supercar seviyesinde yuruyen makineyi yakalamayi dusunmuyorsunuzdur diye dusunuyorum. Oyle arkadan vurup dusurmek falan aptal insanlarin dusunup yapacagi bir istir, hic yoktan insani yonu kuvvetli biri bunu dusunmez bile. Adamin canina kastedip bunu fiilen uygulamak ve bu adamin olurse devletin senden kan alinmadik yerinin kalmayacagini, olmezse o sinirle senin kirilmadik kemigini birakmayacagini, en iyi ihtimalle kamerasiz gezmeyen cogu motosikletlinin adli dava konusu olacagini bilmek onemli...



    Trafikte saygi onemlidir. Camiada saygisiz insanlarin oldugu bilinen bir durum, her camiada oldugu gibi ama hic bir motosikletli otomobil surucusunun canina kastedecek davranisi gerceklestiremez.



    Sana kisa bir hikaye anlatayim, viyadugun birinden donerken arkamda az evvel yanindan gecip gittigim bir arac surucusu yanindaki kizin bakislarini da kaldiramamis olacak ki arkamdan sıkıştırıyor, ben o viraji arabayla dondugumden daha hizli donmeme ragmen israrla on tamponuyla aramdaki mesafeyi cok cok dusurmeye calisti, motosiklet binerken tehlike payi birakmalisin, yollarimiz malum ki dedigim gibi ben yavas da donmuyordum adam sadece kompleks yapti... Benim altimda 0-100u 3 sn olan makine var onun altinda da tdi Golf, bu seviyede bir cahillik... Virajin disi acik bariyer, ben orada kayip dussem bariyerlerde bolunecegim, bu sigir arkamdan dokunsa kesin bariyerdeyim, hiz kessem fren yapsam viraj icinde bir sey gorup kesin carpacak o kadar yakin. Viraj bitiminde arkami donup selamlayarak uzaklastim sadece o gun. Simdi ben o sinirle o adamin aynasini mi almayim hatta indirip divmeyim mi? Konudaki arkadaslarin hincina bakarsak adami carmiha germem lazim. Gerizekalinin biri yuzunden boyle aptalca bir kazada sevdiklerimi yalniz birakacak duruma, belki sakat kalabilecegim duruma dusuruyor beni..



    Zamanla ulkenin medeniyet seviyesi arttikca, insanlar komplekslerinden siyrilip empati yapmayi ogrenince bunlari da asacagiz... İki tekere her zaman severek bakin, empati yapin...
    İyi güzel yazmışsınız da "motosiklet aradan dereden gecer emniyet seridinden gider" sözünüzün kanuna aykırı olduğunu belirtmek gerek. Bir şeridi ancak iki bisiklet yan yana kullanabilir. Diğer hiçbir araç yan yana bir şeridi paylaşamaz. Kanun karşısında "kime ne zararı var" diye yorum yapamayız. İsmini hatırlamıyorum ama bazı ülkelerden bu söylediğiniz yasal fakat o ülkelerde şeritler çok çok geniş.




  • InvisibleLord kullanıcısına yanıt
    Artistlenirken sorun yok, silahi gordu mu abi abi :) Bir de kontrol amacli arabaya vuruyormus :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 15 Ağustos 2018; 18:42:50 >
  • Burda çıkmış bir kaç efendi motosiklet sürücüsü ılımlı mesajlarla ortamı yatıştırnaya çalışıyor. Kime ne laf anlatıyorsunuz, adamlar anlamıyor işte. Her zaman söylerim görünmez olduğunuzu unutmayın öyle sürüş yapın. Tehlike yaratan değil tehlikeden kaçan taraf olun, hayatta kalın. Kimseyi eğitmek gibi bir bir misyon yok. Sağlıcakla kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlucan96

    İyi güzel yazmışsınız da "motosiklet aradan dereden gecer emniyet seridinden gider" sözünüzün kanuna aykırı olduğunu belirtmek gerek. Bir şeridi ancak iki bisiklet yan yana kullanabilir. Diğer hiçbir araç yan yana bir şeridi paylaşamaz. Kanun karşısında "kime ne zararı var" diye yorum yapamayız. İsmini hatırlamıyorum ama bazı ülkelerden bu söylediğiniz yasal fakat o ülkelerde şeritler çok çok geniş.

    Alıntıları Göster
    Doğru yazmissin, hatta benim yazmama gerek kalmadan bazı ulkelerde serbest oldugunu da yazmışsın.. Durup dusunmek lazim neden serbest diye, o serbest olan ulkelerin medeniyet seviyelerini de dusunmek bunun uzerine bir kendimizi sorgulamamiz lazim dogru mu?



    Onun gerekcesi seritlerin genisligi, hatta o genis olan seritte motosikletle arabanin yan yana gidebilmesi hic degil emin ol. Kanun bekciligi yapmanin da pek anlami yok cunku sen bile trafige adimi attigin anda bircok kurali ihlal ediyorsun.. Ben kurallari ihlal ederim, haydutluk yaparim demiyorum elbette. Motosiklet kullanmanin bana yarattığı avantajlari kullaniyorum. Ne zaman bu ulkenin ve insanlarinin medeniyet seviyesi yukseldi o zaman bu ulkede de serbest olur line splitting motosikletler icin...



    Normal sartlarda ben de seritten gidiyorum, arkadan selektor yapinca dort teker kenara gelirse serit ihlali yapmadan devam edebiliyorum ama once onumdekinin sol seridi mesgul etmenin bir trafik kirali ihlali olmasi gerektigini bilmesi gerek. Ben isikta arkada seridimde durdugumda arkadan dibime yanasmamasi, yanima-seridime sokulmamasi gerek.



    Alkollu, dikkatsiz arac kullanmamasi gerek ki ben arkada seridimde durdugumda beni onumdeki aracla tost etmemesi gerek. Diger araclardan hizli gitmem gerek cunku araba gibi seridimde gidince onume kiran, cok yakin gecen hatta orada yokmusum gibi davranan bircok surucu var.. Daha bircok sey yazilabilir bu konu uzerine, ozetle motosiklet kullanmalisin ki motosikletlilerin yaptigi ve sizin zorunuza giden durumlarin gerekcelerini gorup saygi duyabilesiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 15 Ağustos 2018; 20:26:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sikayetiniz basari ile iletildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.