Şimdi Ara

34TU5356 plakalı motorcu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
12.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

    Bizim ülkemizde en aklı başında motorsikletli bile onlarca kuralı ihlal ediyor. Emniyet şeridinden gitme. Slalom yapma. Kaldırıma çıkma. Duran veya hareketli trafikle iki aracı arasındaki koridordan geçme. Bunların hepsi suç bunu bile bile yapıyorlar ama yüzsüzler utanmadan suç işleyip efeleniyor.

    Ulan iki araba arasındaki koridordan kim sana geç dedi. Ya da emniyet şeridi, kaldırımlar babanın malı mı?

    Ben trafiğe sürü olarak çıkmadan önce lisede falan duyardım bizi sıkıştırıyorlar. Bize hiç saygı duymuyorlar diye. o zaman acırdım falan şimdi gördüm trafik canavarı hepsi.

    Taksiciler

    Dolmuşçular

    Özel Halk Otobüsleri

    Motosikletliler

    Tofaş Doğan/kartal sahibi apaçiler

    Bu trafiğin çilesi. %99.9'u trafik canavarı.
    Şimdi hatırladım, her halde 20 sene olmuştur 1.köprü gişelerden geçerken bende ogs var motorcunun biri para vermemek için benimle birlikte gişelere daldı ve mecburen dokunduk dengesini kaybetti yalpalayarak 10-20 metre gittikten sonra devrildi ve polise yakalanmıştı...




  • Sorun ne motorcuda ne araba kullananda şahsen ben araba kullanırken şehir içinde özellikle yavaşlıyorum bunları görünce çünkü ne yapacakları belli olmuyor. Geçmesine izin veriyorum bazen görmediğim anda sağdan çıkıyorlar sonra çarpınca biz suçlu oluruz.

    Neyse sorun Ceza sisteminde her yerde EDS var Kamera var o su var şusu var polisi var ama kimse işini doğru yapmıyor gördüğünde yapıştır bakayım 1.500tl den yüksek cezayı bir daha yapıyorlar mı? yaptı mı katlayarak 2. yapıştır sonra yapabiliyor mu?

    Bu arabası taksici dolmuşçusu tofaşçısı motorucusu içinde geçerli hem trafik rahatlar hem ülkenin borcu azalır hem bazı adam olmayanlar adam olur.

    Sorun trafik denetleme sisteminde ne yazık ki sen emniyet kemeri takmazsın ekmek almaya yada bakkala yahut yakına gidersin yakalanırsın ceza yersin(ki yenilmesi taraftaryım. kesinlikle kızmıyorum sitem etmiyorum.) Ama böyle salakça motor kullanan araba taksi dolmuş kullananlara hiç birşey olmaz.




  • Konu hakkinda yorum yapmak niyetinde degilim birebir gormedigim icin... Bunu yazmamin sebebi sudur, motosiklet kullanmayan birinin hatta kullansa bile algi seviyesi dusuk insanlarin yasadigi bir ulkede oldugumuzdan motosiklete nasil zarar verdigini, nerede damarina bastigini anlayamamasini olagan goruyorum. Burada motosikletcilere kin kisan buyuk bir kesim ne yaptigindan habersiz ahkam kesiyor.



    Bir motosiklet, ayni zamanda otomobil kullanicisi olarak motosikletlilerle neredeyse hic sorun yasamadim. Ben onlara karsi saygili ve pozitif sekilde arac kullandim, onlardan da bana sorun yaratan olmadi, hic bir motosiklet surucusu onunuze falan kurmaz dort telerlekli kullanicilari gibi. Her daim imkan varsa yol verdim, iki telerlegin avantajini kullandilar, selamlastik gittik herneyse...



    Trafikte ciddi bir kesim toplumsal bir sorun olarak ezilmislik, gerizekalilik, empati yoksunlugu ve kabizliktan dolayi motosikletlileri sikistirmaya, kasitli yol vermemeye, saygisizlik etmeye, seridine tecavuz etmeye merakli davraniyor.



    Farzi misal trafikte cok yasarim, motosiklet aradan dereden gecer emniyet seridinden gider, isiklarda en one gecer bunun kime ne zarari var? Adam kasitli onume kirar, sikistirmaya calisir. Tabi is motosiklet ustundeyken ciddiye biniyor, sen boyle yaparak adamin canina kastedersen o da her ne kadar tasvip etmesem de aynani alir goturur. Ben kimsenin aynasini kirmadim ama uyari mahiyetinde aynasini kapattigim, gecerken elimle değdiğim olmustur.



    Sen aciz bir otomobilsin, takip edemezsin oncelikle bunu kabul etmeli ve buna gore motosikletlilere saygili davranmalisin. Adam sivisir gider tutamazsin, bulamazsin. Altindaki makine dandik degilse supercar seviyesinde yuruyen makineyi yakalamayi dusunmuyorsunuzdur diye dusunuyorum. Oyle arkadan vurup dusurmek falan aptal insanlarin dusunup yapacagi bir istir, hic yoktan insani yonu kuvvetli biri bunu dusunmez bile. Adamin canina kastedip bunu fiilen uygulamak ve bu adamin olurse devletin senden kan alinmadik yerinin kalmayacagini, olmezse o sinirle senin kirilmadik kemigini birakmayacagini, en iyi ihtimalle kamerasiz gezmeyen cogu motosikletlinin adli dava konusu olacagini bilmek onemli...



    Trafikte saygi onemlidir. Camiada saygisiz insanlarin oldugu bilinen bir durum, her camiada oldugu gibi ama hic bir motosikletli otomobil surucusunun canina kastedecek davranisi gerceklestiremez.



    Sana kisa bir hikaye anlatayim, viyadugun birinden donerken arkamda az evvel yanindan gecip gittigim bir arac surucusu yanindaki kizin bakislarini da kaldiramamis olacak ki arkamdan sıkıştırıyor, ben o viraji arabayla dondugumden daha hizli donmeme ragmen israrla on tamponuyla aramdaki mesafeyi cok cok dusurmeye calisti, motosiklet binerken tehlike payi birakmalisin, yollarimiz malum ki dedigim gibi ben yavas da donmuyordum adam sadece kompleks yapti... Benim altimda 0-100u 3 sn olan makine var onun altinda da tdi Golf, bu seviyede bir cahillik... Virajin disi acik bariyer, ben orada kayip dussem bariyerlerde bolunecegim, bu sigir arkamdan dokunsa kesin bariyerdeyim, hiz kessem fren yapsam viraj icinde bir sey gorup kesin carpacak o kadar yakin. Viraj bitiminde arkami donup selamlayarak uzaklastim sadece o gun. Simdi ben o sinirle o adamin aynasini mi almayim hatta indirip divmeyim mi? Konudaki arkadaslarin hincina bakarsak adami carmiha germem lazim. Gerizekalinin biri yuzunden boyle aptalca bir kazada sevdiklerimi yalniz birakacak duruma, belki sakat kalabilecegim duruma dusuruyor beni..



    Zamanla ulkenin medeniyet seviyesi arttikca, insanlar komplekslerinden siyrilip empati yapmayi ogrenince bunlari da asacagiz... İki tekere her zaman severek bakin, empati yapin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İki aracı da sürekli kullanan biri olarak en büyük sorunun halkımızın beyninde olduğu bu konuda özetlenmiş.

    Beyniniz var ise böyle bir işi yapan motosikletliyi savcılığa şikayet edersiniz. Ayrıca tek taraflı tutanak tutar araştırmaya tabi tutturup karşı tarafa hasarı ödettirirsiniz. O size bunu yapamayacağı gibi siz de ona çarpamazsınız. Velev ki birine zevk için çarptınız, kimsenin aynasını kırmayan ve kuralcı kullanan biri olarak trafiğin halini iyi bildiğim için söylüyorum ki birinin bir motosikletliye çarpması için zevk alması bizim ülkemiz için yeterlidir; o kişi de bunu yapanı burnundan getirene kadar her mecrada süründürebilir.

    Yazarken fark etmediğiniz çok belli ama nefret kustuğunuz insanlardan hiç bir farkınız yok. Sadece farklı kutuplardasınız.
  • Trafikte her gün bisiklet kullanan biriyim, buna rağmen bir türlü şu motorculara empati kuramıyorum, sempati duyamıyorum.

    Çünkü birkaç tane düzgün adam hariç çoğu "istediğimi yaparım, sonra da gazlayıp kaçarım" kafasındalar.

    Daha geçen gün karşı yönden gelen bir tanesi durup dururken "şak" diye el hareketi yapıp kaçtı.

    ya arkadaş, seni tanımam etmem, aramızda en ufak bir sürtüşme olmamış, neden bunu yapıyorsun?
    hayat sana çok mu kötü davrandı? birileri anneni bafiledi de ona veremediğin tepkiyi bana mı veriyorsun? hangi yediğin kazıkların patlaması bu el hareketi?

    benim de altımda motor olsaydı ve seni yakalayabilecek hıza ulaşabilseydim aynı hareketi yapacak yüreğin var mıydı?

    tabi ki yok. yakalayamayacağımı bildiği için bu kadar rahat davranabiliyor.

    böyle zibidilerin en kısa zamanda suratının betona vurmasını diliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Önder

    Böyle kullanmaya devam edersen en yakın zamanda arkadan biri sana vuracak emin ol. Tecrübe ile sabittir.

    Alıntıları Göster
    üstad ne yapalım peki? ben biraz "bu şerit benim girme" tavrıyla gidiyorum ama araba kullanırken haftada 1 tehlikeli atlatıyorsam, motorda bu günde bir hâlinde. henüz 2 aydır kullanıyorum pek motosikletin trafikteki yerine tam alışamadım. araba gibi değil bu. kavşağa girdiğin şerit farklı, şeridin neresinde gittiğin farklı, takip mesafesi farklı... araçlara ekstra mesafe bırakmak gerekiyor, aynadan aman çarpmasınlar diye ekstra takip etmek gerekiyor. çünkü bunda en ufak kaza ölümcül olabilir. bisikletten emniyet olarak hiç farkı yok ama 1 tonluk araçların arasında 100 le gitmek gerekiyor. bendeki bir de 125lik mondial scooter. maksimum 80 basıyor zaten, sağ şerit bile tehlike. kamyon, otobüs geliyor dibine dayanıyor.



    bu arada burdan üstüme kıran, sıkıştıran tüm ortam çocuklarına sesleniyorum, siz annenizi bacınızı sevmiyorsunuz heralde. bu kadar küfür ettirmeyin onlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Az önce ışıkta dururken üç şerit dolu olduğu için motora araya girecek yer kalmadı diye motorcu korna çalıp girecek ara bırakmamı istedi. Geri zekalı tipler kullanıyor çoğunlukla bunu. Okumuş müdür olmuş adam bile diyor ki "motor çok rahat ya, hiç yol derdim yok, kaldırımdan bile gidiyorum yol yoksa, aralardan rahat rahat ilerliyorum." gel de kızma birader

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabacılarda olduğu gibi motorculardada kendini bilmez arkadaşlar var. Bu topyekün motosikletçileri kötü bilmenizi gerektirmez arkadaşlar.

    Bende geçenlerde bir bayan şoför yüzünden kaza yaptım köprücük kemiğim parçalı kırıldı. Hanımefendi nezarete girmesin diye olaya polisi bile dahil etmedim.



    Belki aranızdan birilerinin ablası, annesi, eşidir bu hanımefendi. İnsan motor üzerindede otomobil üzerindede insandır. Hayvan bile olamayan uçakta kullansa nafile.



    Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.



    Motosiklet. net'den Boldpilot
    34TU5356 plakalı motorcu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendaryTURK -- 14 Ağustos 2018; 22:49:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pissed.Fox

    Adamları araç statüsüne koymazsan, üstüne çıkar canlarıyla oynarsan, karşılığını vermesi gayet doğal. Ama konuyu açan bile gidip hafif vursaydım diyor. Senin gözünde hafif vurma onun canıyla eş değer. Karşılıklı terbiye, saygı gerekiyor. Sen göstermezken karşındakinden beklemen yanlış.

    Sizin zihniyetinizle olacakları söylüyeyim;

    1) Sende ona vurursun, öncesi değil sonrası önemli olur ve suçlu sen çıkarsın.
    2) Daha kötüsü can kaybı yada benzeri durumlar yaşanır, 1 anlık sinirin ile hayatın kararır.
    3) Aynandan olursun.
    4) İnip dönmeye kalkarsın, kargocu filan ise zaten zararlı çıkarsın. ( boş gezmezler )
    5) Normal sürücüyse zaten adam zaten ekipmanı olacağından yine üstün olacaktır.
    6) Bıçak, silah, sopa çekersin yine suçlu sensin.

    Türkiye'de motorlulara hiç saygı gösterilmediği bir gerçek. Senin gösteriyor olman biraz önceki aracın onu ezmeye çalıştığı gerçeğini değiştirmez. Toplum olarak bilinçlenilmeli.
    Motorcu tekerinin girdiği yerden komple geçerim diye düşünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hem otomobil hem motosiklet kullaniyorum

    %90 saygisiz bir toplum

    %90 egitimsiz sürücüler mevcut (ben dahil)

    Ehliyet almak bu kadar kolay olmamali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odysseus348

    üstad ne yapalım peki? ben biraz "bu şerit benim girme" tavrıyla gidiyorum ama araba kullanırken haftada 1 tehlikeli atlatıyorsam, motorda bu günde bir hâlinde. henüz 2 aydır kullanıyorum pek motosikletin trafikteki yerine tam alışamadım. araba gibi değil bu. kavşağa girdiğin şerit farklı, şeridin neresinde gittiğin farklı, takip mesafesi farklı... araçlara ekstra mesafe bırakmak gerekiyor, aynadan aman çarpmasınlar diye ekstra takip etmek gerekiyor. çünkü bunda en ufak kaza ölümcül olabilir. bisikletten emniyet olarak hiç farkı yok ama 1 tonluk araçların arasında 100 le gitmek gerekiyor. bendeki bir de 125lik mondial scooter. maksimum 80 basıyor zaten, sağ şerit bile tehlike. kamyon, otobüs geliyor dibine dayanıyor.



    bu arada burdan üstüme kıran, sıkıştıran tüm ortam çocuklarına sesleniyorum, siz annenizi bacınızı sevmiyorsunuz heralde. bu kadar küfür ettirmeyin onlara.

    80.lik mondial ile otobanda kanser olursun mümkün mertebe çıkma otobana. Ezer geçerler. Bende 130 basan nmax var ona bile arkadan selek vurup sıkıştırmaya çalışıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Motorcuların aralardan sıvışması nedir? Günümüzde otomobiller bile birbirini sıkıştırıyor. Çokça rastlanan bir örnek: Ben orta şeritte 60km ile sabit giden bir otomobilim yada temde isem hızım 80-100 arası. Sol şeritten afedersiniz denyo otomobilin teki ayrımı kaçırmamak, çıkışı kaçırmamak vs. için sinyal bile vermeden üstüme kırıyorsa bu durumda panikle kendi şeridimin sağına ve hatta müsaitse bir sonraki şeride kendimi atar aynı anda frenlerim değil mi? Peki benimle aynı hizada giden bir araç varsa ve gerizekalı bir motorcu da buradan geçmeye kalktıysa ne yapmalıyım?

    1- Ben o denyo otomobil sürücüsünün beni attığı tehlikeye oranla kendi şeridimde sağ yanaşmak için aynaya bakmak zorunda değilim zira şerit değiştirmiyorum.
    2- O tehlike anında tehlikenin şiddetine göre hem aynaya hem adama hem de kendi şeridimdeki gerizekalı motorcuya dikkat edemem değil mi?
    3- Dikkat ettim diyelim ve sağa yanaşmadım otomobil sürücüsü aracıma hızlı yada sert çarparsa benim aracımın da sağa her halükarda savrulacağı / yalpalyacağı aşikar değil mi? Budurumda motorcu yine hastanelik olmaz mı?

    Bu denyo otomobil olayıyla ne yazık ki İstanbul'da o kadar sık karşılaşıyoruz ki bu insanların aptallığına şaşırıyorum. Kardeşim elinde akıllı telefon var. Yolu bilmiyorsan kur navigasyonu dönmen gereken yerden 2-3 km öncesinde seni sağa yada sola nereye döneceksen yönlendiriyor yanaştırıyor.

    Kural tanımayan motorculara gelince ne yazık ki düşünceniz bencilce, motosiklet uçar kaçar şöyledir böyledir diye kuralları hiçe sayamaz. Sadece kendi hayatını değil başkalarının hayatını da tehlikeye atar.

    Youtube'da video gördüm malın teki kamerayı kafasına takmış emniyette yardırıyor. Araçların arasından bir kadın çıkıyordu ki çarpıyor muydu son anda kurtarıyor muydu hatırlamıyorum. O videonun altına motorcu yorumları "Kadının emniyet şeridinde ne işi var", kalan tüm yorumlar "motorcunun emniyette o hızda ne işi var". Eğri oturup doğru konuşalım kadının bir sorunu, bir sıkıntısı olabilir, bir ihtiyacı olabilir, araç arıza yapmıştır kendi yolun kenarında bekleyecek olabilir, yolun kenarından yardım çağıracak olabilir. Bir dünya neden sayabiliriz. Sonuçta adı üstünde "Emniyet şeridi" sadece kolluk kuvvetlerinin acil (yada değil) kullandığı bir şerit değil. Kişilerin, araçların emniyette kalabileceği bir şerit. Orasının zorunlu haller dışında kullanılmaması gerekmekte.

    1-2 yıl önce TEM'de yine benzer olay yaşandı İTÜ-Arı servislerince. TEM'de İTÜ-Arı servislerinden biri arıza yapıyor, orta şeritten yavaşça emniyete geçmeye çalışıyor o sırada başka bir mal servis sürücüsü emniyette yardırıyor. Emniyete çıkan aracı görünce duramayacağını anlayıp direksiyonu kırıyor. TAbi araç yolun kenarında tepeye önce tırmanıp sonra devriliyor. Sonuç? Emniyette yardıran serviste misafir yolcu olarak seyahat eden bir kişi hayatını kaybetti tüm servis yaralı. Şimdi kimileri çıkıp "her türlü gerekli gereksiz çakarlı araçlar kullanıyor" diyecek . Cevabım şu: Sana ne kardeşim, birisi bir suç işliyor diye hata yapıyor diye biz de mi yapalım? O zaman neden herkes banka soymuyor?

    Kurallar çiğnenmek için değil kişileri korumak ve kollamak içindir. Aklınızı ön planda tutun, egonuzu değil. Tüm araç sürücüleri için!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castor10400 -- 15 Ağustos 2018; 1:51:36 >




  • Donanım haber'de ağlama duvarı oldu karısı ile tartışan konu açar trafikte tartışan konu açar hayır konu muhattabı burda olsa anlayacağım'da bu nedir arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 aracı da aktif kullanıyorum motorumu alalı 1 ay bile olmadı. Keyif yapmak için aldım, akşamları ya da haftasonları bir yerlere giderim dedim. Motorla yaşadığım 2 olayı yazayım;

    1) Dün motorla Kuruçeşme benzinliğe doğru gidiyorum sol şeritteyim hızım 60 civarı, bomboş yol ileride sağ şeritte bekleyen bir Vito aniden U dönüşü yapmaya başladı ve ben frenlere ve kornaya asıldım kesin çarpacağım nasıl düşerim diye hesaplıyorum o derece... Neyse son anda korna sesinden farketti durdu da karşı şeride kaçabildim. Allah'tan karşıdan araba gelmiyordu...

    Hani kızıyorsunuz ya motorlar birden aynada beliriyor, makas atıp birden ortaya çıkıyorlar vs. Ben metrelerce aynı şeritte sabit olarak gittiğim halde göremedi beyefendi. Sonra bir özür bile dilemedi el kol yaparak devam etti. Benim gibi sakin bir insanı bile çileden çıkardı kavganın eşiğinden döndürdü.

    Gün boyu tam ekipmanlı, apaçilik yapmadan eleştirdiğiniz hiç bir şeyi yapmadan insan gibi sürdüm.


    2) 2 şeritli yolda sağ şeritte gidiyorum, önümdeki araçla aramda güvenli bir mesafe var otomobil gibi hareket ediyorum.
    Bir anda sol şeritten makas atarak gelen bir minibüs aynamda belirdi, ani fren yaptı ben de gaz açtım çarpacak diye. Neyse az ileride ışık vardı, ışıklarda döndüm şöföre baktım hiç bişi yapmadan; adam da bana bakarak yanındaki yaratığa bişiler söyledi gülmeye başladılar "nasıl tırstı ama" falan diyip gülüyordu muhtemelen.İşte insan hayatı bu kadar basit.

    Sonuç olarak bu iki durumda da tam da sizin istediğiniz profilde; Apaçilik yapmadan, makas atmadan, otomobil gibi hareket ettim iki durumda da kaza yapsaydım en iyi ihtimalle bir yerlerim kırılacaktı.

    Kullandığımız aracın önemi yok, insanımız cahil ve kötü niyetli. Ayna kıran motorcu da, Makas atan minibüsçü de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 15 Ağustos 2018; 9:44:11 >




  • Trafikte ne kadar cahil, ne kadar kurallardan habersiz, ne kadar anlayışsız, ne kadar öküz otomobil sürücüsü varsa o kadar da motosiklet kullanıcısı var. Nasıl ki gerçekten zararsız otomobil sürücüsü varsa inanın motosiklet sürücüsü de var. O yüzden genelleme yapmak doğru değil.

    Şuna katılıyorum. Gerçekten kafasına taktığı kameradan sonradan izlemek için saçma salak hareketler yapıp seviyesizce diyaloglara giren bir çok motorcu var. Bunlara sinir olmamak elde değil. Ama bu kazmalara kızıp da bütün motorculara terslik yapacam, yol vermeyecem demek de doğru değil.
  • motosiklet kullanıcısıyım
    kaskımda kamera var
    önüme kıran araçlar genelde özür diliyor. çünkü gerçekten dalgınlıklarına geliyor ve görmüyorlar.
    kamerama hepsi yansıyor. ama bilmeden yaptıkları için ve özür diledikleri için gidip te yutuba atmıyorum.
    bellek doldukça eskisini silip yenisini çekiyor.
    ama göz göre göre beni sıkıştıranları yola malak gibi atlayanları hiç çekinmeden plakaları ile güzel hakaretler eşliğinde youtubede paylaşıyorum.

    genelde motosiklet kazalarında ön yargı hep motosikletin kusurlu olduğudur.
    evet haklılık payı var. çünkü çoğu motosiklet kullananlar artistlik yapacam diye çok kazaya karışıyorlar ve kusurlu çıkıyorlar
    ama benim kusurum olmayacak kazada görüntü kaydı olmadığından kusurlu beni göstereceklerse olmaz.
    bu yüzden kaskımda kamera taşıyorum.

    sevgi saygı karşılıklı olmaz ise hep düşmanlık beslenirse bizden bi bok olmaz
    siz hep diyorsunuz ya her gördüğüm motorcuyu düşürmek istiyorum yol vermek istemiyorum sıkıştırmak istiyorum diyorsunuz ya.
    hani ön yargılarınız hep var ya.
    kurtulun bu ön yargılardan

    zira beni ne kadar araç sıkıştırsada ben araç sürücülerine ön yargılı bakmıyorum.
    gerçekten canıma kast edenler müstesna.

    ben yolda bir çok kapısı kapanmayan, lastiği patlak derecesinde inik, arka stop lambaları yanmayan, akşam farlarını açmayı unutan bir çok arabayı uyarıyorum.
    bende aynı zihniyette olsam uyarmam inşallah kaza yapar der geçerdim.

    yapmayın böyle şeyler.
    motosiklet dibinizden mi geçti önünüze mi atladı. sıkıntı yoksa ikaz için kornaya ufak bi dokunun sadece.




  • Önyargı ve genelleme bu miletin ortak sorunu.
  • Motorcuları gömmeye meraklı ne kadar çok manyak varmış trafikte.. İyi oldu farkındalık açısından.. BEn sessiz sedasız kimseye bulaşmadan tehlike yaşamadan evime gidip gelmeye çalışırken etraf potansiyel piskopat ve katil doluymuş. Çok dikkatli olduğumu düşünüyordum ama daha dikkatli olmam lazım.. Sadece arabamı boş yere kullanıp fazla yakıt tüketmeyeyim daha pratik işe gidip geleyim hem kendi cebime he cevreye katkım olsun diye motosikleti tercih etmişken bu kadar motosikletci kanına susamış insnaı görmek cidden ürküttü..

    Bireysel vakalara odaklanıp tüm camiaya olayı maletmek de ayrı akıl tutulması.. Bütün taksiciler minibüsçüler kamyoncular şerefsiz hepsi ölsün üstünden dozerle geçmek lazım demekten farkı yok.. Benim o taksici sensin o dolmuşçu diğeri o kamyoncu. Hepsi aracından indi mi evinde cocuğuna karısına anasına babasına kavuşma derdinde.. Nice adam gibi adam olan tanıdığım taksici var. aralarında 3 tanesi hırt diye nasıl genelleyebilirim? Nasıl tüm camiaya düşman olabiirim?

    Ben uluslararası saygın bir kurumda ileri motosiklet sürüş sertifikasına sahip, Üniversite diploması ve 2 yabancı dili olan, evli ve bir cocuk babasıyım.. Benim çevremdeki tüm motorcular da iyi kötü aynı profile sahip. Avukatı da var doktoru da var mühendisi de var.. %90-95 diye nasıl genelleyebiliyorsunuz bunu anlamak mümkün değil.. Evet kask takıp takipçi kasan, paket servisçi olup bütün gün motordan bunalan ve terbiyesizlik yapan var ama bu 2 tekerden fazla tekere sahip araç sürücülerinin içindeki cürük elma oranından fazla değil emin olun... Şahsiyetsiz ne kullanırsa kullansın şahsiyetsizdir. Vasıtanın önemi pek yok. Sevgi hoşgörü nezaket ve toplumsal barış unuttuğumuz kavramlar maalesef..




  • Bir motorcu olarak şunu diyeyim, nasıl ki her araba kullanan şehir magandası değilse, her motor kullanan da motorcu değildir. Örneğin kuryelerin, paketçilerin %99'u motorcu değildir. Zaten kaskı olmayan adam motorcu değildir, olaya bir de bu açıdan bakın. Bu adamlar her türlü kuralı hiçe sayarak, hem kendilerini hem de başkalarını tehlikeye atarak motor kullanıp, insanların kafalarındaki motorcu imajını yerlerde süründürüyorlar. Bu tip sürüş yapanlara, hayvanlar gibi egzozunu bağırtanlara, apaçi tayfasına ben de küfür ediyorum. Diğer yandan motosiklete bisiklet muamelesi yapan, araçtan saymayan kafasız araba sürücüleri de azımsanamayacak kadar çok. Adam motosiklet küçük diye ona yol vermeyi, beklemeyi kendine yediremiyor. Özellikle cahil kesim ve büyük araç kullanan bazı görgüsüzler bunu çok fazla yapıyor. Minibüsçüleri, taksicileri falan zaten hiç saymıyorum.

    Herkes birbirine saygılı olsa hiçbir sorun yaşanmayacak ama cahillerle dolu bir memlekette saygıyı ara ki bulasın.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.