Şimdi Ara

34 Yaşında Hayatımda Yaptığım Değişiklikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
30
Favori
11.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle donanımcıları selamlıyorum... Niçin bilmiyorum ama hayatımdaki geç başladığım ufak tefek değişiklikleri forumdaşlarla paylaşmak istedim.Sanırım 12 yıldır bu foruma üyeyim ama esasında çok bir paylaşımım olmadı, genelde iyi bir okuyucu oldum diyebilirim :)

    Şimdi arkadaşlar bir 84'lü olarak üzülerek söylüyorum evet yaşlanıyorum/yaşlanıyoruz, yolun yarısı geldi çattı:)tabi Allah ömür verirse o kadar.Bu yaşıma kadar ne yemek seçtim ne de yediğime dikkat ettim.Yastığa başımı koyduğumda da zihnim sürekli meşgul oluyor,sabahları da çok yorgun uyanıyordum...Nerdeyse her akşam yemek sonrası çayla birlikte tatlı-bisküvi v.b. şeyler tüketiyordum.Midem sinyal veriyordu ve reflüyle beni rahatsız etmeye başlamıştı.Bu da yetmez gibi neden bilmiyorum saçkırana yakalanmış tam 7 noktadan dökülen saçlarım ister istemez çok rahatsız edici olmuş, 1 sene boyunca sabahları aynada dökülen yerleri kaş kalemiyle boyamaya da alışmıştım. Yine bir gün bir halı saha maçına davet edilmiş heyecanla tabi gelirim diye atlamıştım, maç günü herşey güzeldi esasında fazla koşmadım da . Ertesi gün olduğunda yataktan kalkamadığımı hatta neredeyse sağa sola bile dönemediğimi farketmiştim ama geç olmuştu :) o gün izin alıp işe gitmedim gidemezdim de zaten,ertesi gün ise yürürken baya zorlanıyordum ve abartısız o ağrıları 10 gün boyunca çektim.


    Gelelim değişikliklere... (Bunları yazmamın amacı olurda biri faydalanır/esinlenir diye düşündüm)

    -İlk olarak gün içinde doğru dürüst su içmediğimi farkettim, hatta bazen o gün hiç su içmediğim oluyordu. (genelde çay, soda vb sıvıları tüketiyordum fakat suyun yerini tutar mıydı?) Şimdi ise ilk olarak kalkar kalkmaz bir büyük bardak ılık su (bazen limonlu) içerek güne başlıyorum. Günlük 1,5 litre su içiyorum daha fazlasını belki yazın ancak içebilirim ama şu an için zor.

    -Yeme içme düzeni olarak aldığım kaloriyi, proteini felan hesaplıyorum, bu zor olmuyor insan belli süre sonra ezberliyor kolaylaşıyor yani. Ben belkide 34 yaşına kadar sürdürdüğüm 3 öğün beslenmeyi bırakıp, artık 2 öğün beslenmeye başladım.Bu ilk başlarda zor olsada inanın 2. haftadan sonra zor olamadı.Ekmeğin yerini sade yulaf ezmesine bıraktım.Karbonhidratı azaltıp, proteini bir miktar çoğaltmak ile birlikte karbonhidratın önemli kısmını kahvaltıda almaya çalışıyordum.

    -Her sabah iş yerinde dönüşümlü olarak simit-açma-börek yiyen ben şu an neredeyse her sabah bir kase ev yoğurdu tüketiyorum. (içerisine 3-4 kaşık yulaf, az zerdeçal, buğday ruşeymi, incir,üzüm, keten tohumu ve bazende biraz muz doğruyorum.(bu tarifin içine haftada 3 gün, çift yumurta kırıyor ve tavada omlet gibi yapıyorum harıka oluyor.)

    -Yine kahvaltıda bir adet mutlaka bazen elma, bazen havuç ve 3-5 çiğ badem ve ceviz tüketmeye başladım.

    -Akşam saat 6'ya kadar hiç bir şey tüketmiyor bazen sade bir kahve içiyordum. Akşam yemeklerini ise en geç 19:30'da yemiş oluyordum.Akşam yemeklerinde protein ağırlıklı beslenip yağ oranına çok dikkat ediyordum. Bu saatten sonra ise yine çok nadir meyve dışında bir şey yemedim.

    -Normalde gece saat 01:00 olmadan uyumayan ben 23:30 gibi uyumaya başladım.

    -Koşmak çocuklara yada sporculara özgü değildi ki neden koşamıyordum! Akşamları iş çıkışları haftada 3-4 gün interval koşu şeklinde koşmaya başladım inanın ilk başlarda bu benim için çok çok zor oldu.

    -Bir atlama ipi alarak, evin içinde ip atlamaya başladım koşup yürümediğim günler bu şekilde sürdürdüm.

    Şu ana gelecek olursak çok bi zaman olmadı 4 ay gibi bir sürede 12 kılo verdim (boyum 1.72 önceki kilom 82 idi) ve sanırım proteine dikkat ettiğim için çok bi kas kaybım olmadı.Artık bir göbeğim yok neredeyse, ağzıma şekerli bir şey aldığımda rahatsız oluyorum, sabahları alarm kurmadan çok rahat uyanıyorum zihnim daha berrak, artık hemen bir şeyleri mesela bi tanıştığım insanı bi adresi unutmuyorum sanki, saçlarım tamamen kapandı o noktalardan kurtuldum, artık 3 km boyunca hafif koşabıliyorum, cildimin daha parlak sağlıklı göründüğünü farkettim, bir halı saha maçı daha yaptım ve nerdeyse arkadaşlar inanmayıp doping testine tabi tutacaklardı :) Demem o ki hayat kısa ama bu kadar kısa zamanda da hayatınızda güzel değişiklikler yapabilirsiniz...







  • 1
  • Helal olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık hayattaki en önemli şey ve onu kaybedince anlıyoruz. Böyle devam edin hocam. Beyaz ekmeği de bırakın tam buğday, kepekli ekmek falan tüketin. Pirinç bırakın bulgur tüketin. 1.5 litre su az, yükseltmeye çalışın. 1.75 yapın sonra 2 yapın sonra 2.25 yapın yavaş yavaş yükseltin. Spor yapın, ip atlamak iyi bir aktivitedir setler halinde yapın. Gün içinde 3-4 defa 10-15 dk boyunca ip atlayın. Yürümekten çekinmeyin of oraya mı yürüyeceğim demeyin, yürüyün. Ayakta gitmekten çekinmeyin, toplu taşıma kullanıyorsanız 2 oturun 3 ayakta gidin.
  • Bende 84 lüyüm bunlarin hici biri benim basima gelmedi

    Konu csb üye ban

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    Bende 84 lüyüm bunlarin hici biri benim basima gelmedi

    Konu csb üye ban

    Ben 90'lıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu çabuk yıpranma olayı sadece beslenmekle sporla alakalı bir durum değil malesef.günümüzde 5 kişilik işi 1 kişiye yaptırmaya çalıştıkları için,insanlar yıpranıyor. ben bu işe yetişemiyorum biri daha gelsin dediğinde yeni kişiyi işe alıp seni şutluyorlar.buna şahit olan bir kişi, ben yetişemiyorum biri daha gelsin diyemiyor ve yardırıyor.

    özel sektörde ekmek aslanın ağzında ama burnunun altındaki ağızda değil,anüsünün ağzında. dışarı çıkmak üzere. kalın bağırsak ile anüs arası biryerde. ölüm kalım savaşı var resmen.peder düşüncesiz bir tipse seni ortaya getirip kendi başına bıraktıysa ve üstüne üstlük, oğlum bana niye destek olmuyor modunda ise, o durumda hala hatayı kendinde aramamalısın.

    tamam un-şekeri kesip spor vs şart ama, avrupalı sokak serserisinin hayatı türk mühendisin hayatından daha kaliteli. geçmişte ruslar türkiyeye geliyordu, doktor-avukat kadınlar vücudunu satıyordu türkiyede. o nasıl doktor avukatmış diyorduk. günümüzde türkiye'de bu duruma geldi. son 20 yıl bişeyler iyiye gidiyormuş gibi gösteriliyor halbuki olan şu: emeklerimiz daha hızlı bir şekilde israile akıyor. olan bu. 400 milyar dış borç. ülke faiz ödüyor.

    benim çocuğum sağlık desteğinden yararlansın diye sgk primini cepten yatırıyorum. her ay 584 tl para yatırıyorum devlete. devlete diyorumki, bak ben defoldum gittim kardeşim türkiyeden. istemiyorum senin sağlık desteğini de seni de. bırak yakamı ya diyorum. o da diyorki hayır senin gss borcun var diyo. ne gss borcu? ne sağlık hizmeti verdin ki gss borcu.

    bende bari borç gözükmesin doktora gittiğimizde "aaaa sizin sigortanız yokmu o zaman 4-5 kat muayene ücreti ödersiniz" demesinler diye lanet olsun dedim yatırıyorum her ay 600tl. böyle devlet mi olur? yani bu şartlarda saçlarının ağarmaması mümkün değil.adım başı dolandırıcı memlekette. üç kuruş için memleketten ayrıldık gün içi 50 farklı dilde konuşuyorum. ingilizce fransızca ve başka diller.

    gün içi 500 kelime kullandıysam bunların sadece 50-100 tanesi türkçe. yani bu nasıl bir memleket olmuşuz ben 5 yıl üniversite okumuş adamım. kardeşim 2 yıl üni okudu şuan iş bulamıyor. bu memlekette istediğin kadar kendi hayatında değişiklik yap,ülken türkiye olduğu sürece yıpranmaya devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 22 Mart 2018; 16:23:27 >




  • Spor salonuna da gidebilirsiniz. Salona gidince bir düzen oturtmuş olursunuz. 4 ayda 12 kilo vermek cidden güzel. Kendinizi daha dinç hissediyorsunuzdur eminim. :) Bırakmak yok hocam devam.
  • Hocam yok mu hiç tavsiyeniz pişmanlığınız gençliğinize dair bunları da yazsanız güzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla helal olsun. Bende aynı yaşlarda biri olarak sabahları gevrek peynir bazen şımarıp boyoz yumurta yiyorum. Aralarda eti cin burçak tarzı atıştırmalık akşamları yemekten sonra direk oturuyorum hiç hareket yok. E işte de oturuyoruz hareket sıfır. Normalde zayıf bir insanım ama leblebi yutmuş solucan gibiyim. Sadece göbek var ve hareketsizlikten erimiyor namussuz. Yemeyi de seviyorum. Ekmeği şekeri (çaya atılan ) kaşık ucuyla atıyorum duble çaya 1 kesme şeker. Bazen akşam yemeğinden sonra tatlı. Valla nasıl olacak bende bilmiyorum ama bir dahamı gelecez deyip azarda olsa yiyorum valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İstiklalElbetBizimdir

    Hocam yok mu hiç tavsiyeniz pişmanlığınız gençliğinize dair bunları da yazsanız güzel olur

    Akıl verebilecek kadar kamil bir insan olduğumu düşünmüyorum ama bence hayatta iki seçimi doğru yapmak gerekiyor bir eş, diğeri iş seçimi.İkisinden birini yanlış seçmeniz durumunda, bu kısa hayatın mutluluğunu tam yaşamanız çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laborant35

    Valla helal olsun. Bende aynı yaşlarda biri olarak sabahları gevrek peynir bazen şımarıp boyoz yumurta yiyorum. Aralarda eti cin burçak tarzı atıştırmalık akşamları yemekten sonra direk oturuyorum hiç hareket yok. E işte de oturuyoruz hareket sıfır. Normalde zayıf bir insanım ama leblebi yutmuş solucan gibiyim. Sadece göbek var ve hareketsizlikten erimiyor namussuz. Yemeyi de seviyorum. Ekmeği şekeri (çaya atılan ) kaşık ucuyla atıyorum duble çaya 1 kesme şeker. Bazen akşam yemeğinden sonra tatlı. Valla nasıl olacak bende bilmiyorum ama bir dahamı gelecez deyip azarda olsa yiyorum valla

    Hocam madem yaşıtız sen yinede dikkat et :) özelliklede şu abur cuburlar ziyadesiyle zararlı gıdalar... Bende yemek yemeyi yemekten konuşmayı çok seven bi insan idim :) ama mutlu olmak için yemek yemekten daha farklı şeyleri keşfettim sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymen84 -- 22 Mart 2018; 16:51:19 >




  • tebrikler. tam gaz devam. bizim yaşımız geçti diyenler utansın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seymen84


    quote:

    Orijinalden alıntı: laborant35

    Valla helal olsun. Bende aynı yaşlarda biri olarak sabahları gevrek peynir bazen şımarıp boyoz yumurta yiyorum. Aralarda eti cin burçak tarzı atıştırmalık akşamları yemekten sonra direk oturuyorum hiç hareket yok. E işte de oturuyoruz hareket sıfır. Normalde zayıf bir insanım ama leblebi yutmuş solucan gibiyim. Sadece göbek var ve hareketsizlikten erimiyor namussuz. Yemeyi de seviyorum. Ekmeği şekeri (çaya atılan ) kaşık ucuyla atıyorum duble çaya 1 kesme şeker. Bazen akşam yemeğinden sonra tatlı. Valla nasıl olacak bende bilmiyorum ama bir dahamı gelecez deyip azarda olsa yiyorum valla

    Hocam madem yaşıtız sen yinede dikkat et :) özelliklede şu abur cuburlar ziyadesiyle zararlı gıdalar... Bende yemek yemeyi yemekten konuşmayı çok seven bi insan idim :) ama mutlu olmak için yemek yemekten daha farklı şeyleri keşfettim sanırım.

    Yemek yemekten daha farklı şeylerden kastınız ne hocam. Yemeyelim mi şöle acılı adana sumaklı soğanlı yanına kola




  • quote:

    Orijinalden alıntı: laborant35


    quote:

    Orijinalden alıntı: seymen84


    quote:

    Orijinalden alıntı: laborant35

    Valla helal olsun. Bende aynı yaşlarda biri olarak sabahları gevrek peynir bazen şımarıp boyoz yumurta yiyorum. Aralarda eti cin burçak tarzı atıştırmalık akşamları yemekten sonra direk oturuyorum hiç hareket yok. E işte de oturuyoruz hareket sıfır. Normalde zayıf bir insanım ama leblebi yutmuş solucan gibiyim. Sadece göbek var ve hareketsizlikten erimiyor namussuz. Yemeyi de seviyorum. Ekmeği şekeri (çaya atılan ) kaşık ucuyla atıyorum duble çaya 1 kesme şeker. Bazen akşam yemeğinden sonra tatlı. Valla nasıl olacak bende bilmiyorum ama bir dahamı gelecez deyip azarda olsa yiyorum valla

    Hocam madem yaşıtız sen yinede dikkat et :) özelliklede şu abur cuburlar ziyadesiyle zararlı gıdalar... Bende yemek yemeyi yemekten konuşmayı çok seven bi insan idim :) ama mutlu olmak için yemek yemekten daha farklı şeyleri keşfettim sanırım.

    Yemek yemekten daha farklı şeylerden kastınız ne hocam. Yemeyelim mi şöle acılı adana sumaklı soğanlı yanına kola

    acılı adanada sıkıntı yok ölçüyü kaçırmadan :) farklı şeyler derken kendi adıma; dediğim gibi spor yapıyorum, bu ara balık tutmaya merak sardım mesela, yani yemek konusu bile iştahlandırabiliyor insanı uzak durmak lazım.)




  • Ben film izlerken büyük cips ve 1 lt kola bitiren bir insandım ama hiç göbeğim yoktu. Yakıyorduk herhalde. Ne zaman evlendik saldık yeminle. Aslında aynı beslenme pek değişen bir şey olmadı ama kolayı kestim. Belki ayda 1 1 bardak. Bu ara halı saha çıkışlarında karışık sandaviç kola patatese dadandık. Allah affetsin
  • brava hoczam
  • Geç olsun, güç olmasın. Bence 34 yaş geç sayılmaz. Sağlıklı yaşarsanız hala önünüzde bir bu kadar daha ömür var inşallah.
  • Tebrikler hocam benimde okul bitti biteli seninle aynı durumdayım az çok. Yaşım 24 ama kilo olarak zayıf olsamda göbek mevcut. Geceleride 1-1.30 dan aşağı yatmıyorum ama gel görki sabah 6 da uyanmak zorundayım

    Yaşam tarzını değiştirmek lazım. İradeliymişsiniz tebrik ederim umarım azminiz bozulmaz.
  • masturbasyonu da bıraktın mı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.