Şimdi Ara

32'' Lcd Tv & Monitör Tavsiyesi --

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, Uzun zamandır araştırıyorum forumdaki konular dahil okudum. Bilgisayarım için kullanabileceğim 32'' (82 ekran) bir tv &monitör almayı planlıyorum. Bütçem sınırlı Max 700 Tl. Bu Fiyata alabileceğim en mantıklı fiyat performans ürünü nedir?

    Bir kaç soru;

    - Hd ready ile full hd arası çok fark eder mi?
    - Ekran kenarları görüntü oturmaması gibi birşey sorun olur mu ?
    - input lag denilen olay her tv için aynımıdır?
    - Ekran kartımda 2 Adet DVİ Çıkışı mevcut bunlardan çevirici ile Vga olarak bağlasam iyi olur mu? Yoksa Dvi to Hdmi kablo ile bağlasam daha mı mantıklı ve güzel görüntü olur .. Her iki seçenek de ise Puslu/Buharlı gibi bir görüntü oluşur mu?

    DEĞERLİ YORUMLARINIZ benim için oldukça önemli, İlgilenen forumdaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim.

    Saygılar,ORKUN.







  • hocam bende sizin gibi 32" tv yi monitör gibi kullanmayı düşünüyorum.. ben oyun konsolu artı bilgisayarı bağlamayı düşünüyorum. internette baya bi araitırdım ama kesin bir bilgi bulamadım.. sorularınıza gelirsek , monitör olarak kullanıcağınız için full hd olmalı bence.. hd ready çözünürlüğü düşük olduğu için yakın mesafede pikselleri görmeniz olası.. 30" boyundaki monitörlerde 2560x1540 gibi bir çözünürlük var normalde.. monitör olarak geçen panellerde ortalama 100-110 dpi gibi değerler söz konusu.. 32" full hd tv de ise bu değer 60-62 dpi gibi.. burdan izleme mesafesini arttırmamız gerektiği sonucunu çıkarıyorum ben.. ekren kenarları hdmi veya vga bağlantıda pek sorun olucağını sanmıyorum.. şuan piyasadaki pek çok tv monitör olarak kullanılabiliceği gibi bir açıklamaya sahip oluyo.. yinede alıcağınız modeli incelemeniz gerek.. input lag hakkında kesin bişey söyliyemem ,modele göre değişiyor sanırım.. dvi to hdmi kablo en iyi seçenek olur.. ekran çözünürlüğü doğru ayarlarsanız dvi veya vga da puslu görüntü almanız olası değil.. yanlız 700 lira bütçeyi biraz arttırmanız gerek.. 800-850 lira civarına full hd 32" tv bulunabilir sanırım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Arkadaşlar merhabalar, Uzun zamandır araştırıyorum forumdaki konular dahil okudum. Bilgisayarım için kullanabileceğim 32'' (82 ekran) bir tv &monitör almayı planlıyorum. Bütçem sınırlı Max 700 Tl. Bu Fiyata alabileceğim en mantıklı fiyat performans ürünü nedir?

    Bir kaç soru;

    - Hd ready ile full hd arası çok fark eder mi?
    - Ekran kenarları görüntü oturmaması gibi birşey sorun olur mu ?
    - input lag denilen olay her tv için aynımıdır?
    - Ekran kartımda 2 Adet DVİ Çıkışı mevcut bunlardan çevirici ile Vga olarak bağlasam iyi olur mu? Yoksa Dvi to Hdmi kablo ile bağlasam daha mı mantıklı ve güzel görüntü olur .. Her iki seçenek de ise Puslu/Buharlı gibi bir görüntü oluşur mu?

    DEĞERLİ YORUMLARINIZ benim için oldukça önemli, İlgilenen forumdaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim.

    Saygılar,ORKUN.


    OrQuN as. Bütçe darlığı sebebiyle fiyat performansdan ziyade sadece fiyat avantajı olanlara ancak bakılabilir.700 tl bütçe ile eli yüzü düzgün bir monitör almayı unut. İkinci el satılan biraz daha üst seviye ürünlerede göz atabilirsin ama içine sinmez. Acele etme para biriktirmeye bak. Monitör olarakta kullanmak istediğin için full hd almalısın. Full hd alsan bile monitör gibi kullanırken yakınında duracağı için piksel saymaya başlarsın (kablosuz klavye ve mouse ile uzaktan kullanacağın dersen o başka). Sadece bununla da kalmıyor, yakınındayken gözün ekranın tamamını göremediği için panelin bir ucundan öbür ucuna bakabilmek için sürekli kafanı veya gözünü hareket ettirmek zorundasın. Sırf bu sebeple 27'' full hd monitörde bile bazı kimseler memnun kalmaya biliyor. Monitör olarak kullanırken panel büyüklüğünün en az 1,5 - 2 katı kadar uzağından bakmak zorunda kalıyorsun . Bu dediğimi yanına oturduğunda tam farkedebilirsin. 27'' den yukarısını ben tavsiye etmiyorum. Bence sen bu büyüklükte full hd bir monitör al. Ekran kenarlarının oturmaması sorunu hdmi dan bağlandığında (her markada bu sorun yaşanmaz) ortaya çıkıyor (ekran kartı ayarlarından düzeltme yapılınca düzelecektir). DVI bağlantıda bu sorun yok. Dvi to Hdmi kablo alman gerek , böylece dijital bağlantı sağladığın için pişman olmazsın. VGA converter ile analog bağlantı kurmuş olursun ki bozuk görüntü elde etmekten başka eline birşey geçmez. InputLag gecikme süresi her panelde aynı olmaz ama 32'' ebadındaki paneller genelde daha düşük seviyede gecikme sürelerine sahipler. Büyük panellerde maalesef bu sürelerde artıyor. Her bir marka ve modelin InputLag değerlerini bilebilmek ise maalesef mümkün değil. InputLag değerlerini veren panel test sitelerine gözatmak lazım. Samsung tv lerin Input Lag süresi yüksek ama VA panel sayesinde mükemmel kontrast seviyesinde , siyahlar tam siyah ve canlı parlak renklere sahip. Philips veya LG Input lag olarak daha iyi değerlere sahip. LG 2B görüntü kalitesi ve doğru renk üretiminde sıkıntı verdiği oluyor. Sharp ve Toshiba markaları ise uygun fiyatlı ve başarılı modelleri var. Sony ise Sony dir. Her ne kadar gecikme süreleri her bir modelinde aynı derecede olmasada ve çoğu formatları desteklemesede Plazma paneller zaten monitör için tavsiye edilmiyor. Aynı görüntü panelin aynı yerinde sürekli göründüğünde kalıcı iz bırakma sorunu eskisi kadar olmasada gene olduğu söyleniyor. Sözün özü parayı bulana kadar bekle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 7 Aralık 2011; 13:03:06 >




  • Aklımdaki bazı soruları yanıtladığınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Forumda SAMSUNG 32C630 Satan bir arkadaş var, ben bu ilandaki monitörü almayı planladım.Bu konu hakkında ne düşünürsünüz, nasıl bilirsiniz 32C630 Model lcd tv yi ?
  • İkinci el olduğundan sonrasında sıkıntı çekebilirsin buna da dikkat et. Benim tercihim yeni alman yönünde olurdu. Vatan bilgisayar haftasonu %25 indirim yapıyor , ölü piksel garantisi 30 gün olarak monitörlerde var ama tv de varmı bilmiyorum. 250 - 300 tl daha koy paranın üzerine yenilere bak. 2.ci el için şuradan bir bak , kullanıcı deneyimi önemlihttp://forum.donanimhaber.com/m_40049625/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat.nur

    İkinci el olduğundan sonrasında sıkıntı çekebilirsin buna da dikkat et. Benim tercihim yeni alman yönünde olurdu. Vatan bilgisayar haftasonu %25 indirim yapıyor , ölü piksel garantisi 30 gün olarak monitörlerde var ama tv de varmı bilmiyorum. 250 - 300 tl daha koy paranın üzerine yenilere bak. 2.ci el için şuradan bir bak , kullanıcı deneyimi önemlihttp://forum.donanimhaber.com/m_40049625/tm.htm

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 9 Aralık 2011; 16:54:57 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.