Şimdi Ara

308 e-Hdi kısa izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık iki ay önce Peugeot 308 1.6 112hp e-Hdi otomatik vites aldım. Araç Active donanım. Kısa kısa izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

    Dış görünüm tamamen kişiseldir tabi ki. Benim hoşuma giden bir kasası var. Yumuşak hatlara sahip olmasına rağmen çok spor bir görünüme sahip. Aerodinamik yapısı tartışılmaz derecede ileri. Rüzgar sürtünme katsayısı çok düşük, bu da özellikle yüksek hızlarda yakıt tüketimine etki ediyor. Benim aracım beyaz, metalik almak isterseniz 900 lira gibi bir fark ödemeniz gerekiyor.

    İç mekan yerleşim olarak çok kullanışlı olsa da tasarım anlamında demode kalıyor. Ufak dokunuşlarla çok daha modern hale getirilebilirdi. Örneğin teyp bölümü biraz daha sportif olsaydı dış iç uyumu tam sağlanacaktı. Direksiyon üzerinde hiç tuş yok, bütün kontroller direksiyon arkasında. Benim için farketmiyor ama bazı arkadaşlar tuşlu direksiyonların daha güzel durduğunu söylüyor. Eşya gözü açısından daha iyi bir araba görmedim şimdiye kadar. koltuğun kenarında görünmez gözler var, buralara bozuk para atıyorum, ekmek vs almaya çıktığımda hemen elimi atıp gereken bozukluğu alıyorum. Teyp altındaki kaydırmaz boşluklar da çok kullanışlı. Eğer siz de benim gibi cebinizde cüzdan telefon vs varken rahatsız oluyorsanız çok işinize yarayacaktır. Klima manuel, tuşlara ulaşım kolay. garip gelen bir şey var ama, aynı anda hem kabine hem de cama hava vermek için yönerge yok. diğer bütün kombinasyonlar var ama.

    Koltuklarının sertlik düzeyi standart düzeyde, hatta biraz daha yüksek denebilir. Uzun yolculuklarda yormayacak cinsten. bakalım kaç sene böyle devam edecek..

    Motor performansı konusuna pek değinmeye gerek yok sanırım. Mondeo, 508, S60, Mazda-3, Focus ile aynı motoru taşıyor. Zaten üreticisi Peugeot, bu markalara da satıyor. Yakıt tüketiminden çok memnunum. Dikmende oturuyorum, yokuşlarıyla meşhurdur. şimdiye kadar 3000km oldu ve yol bilgisayarının bir hafızasını hiç sıfırlamıyorum. 25km/h ortalama ile aldığımdan beri 5,4 litre yakıt tüketmiş. Bu değerin şehir içi olduğu ortalama hızdan belli oluyor ama yine de belirteyim. Start&Stop sanıyorum otomotiv dünyasının son zamanlardaki en önemli buluşu. Çok kullanışlı ve yakıt tüketimini ciddi anlamda azaltıyor. Konfora da etkisi var, ışıklarda veya diğer beklemelerde sıfır ses.. İlk kez arabaya binenler çok şaşırıyor, ayağımı frenden çekmemle yola çıkmam bir oluyor, hiç kararsızlık bekleme yok.

    Gelelim otomatik vitese. Asla çift kavramalılar gibi konfor beklemeyin, DSG EDC ile karşılaştırmanın bir anlamı yok konfor anlamında. Şunu net söyleyebilirim ama, alışması çok kolay ve alıştıktan sonra yeterli konfora ulaşıyor. 1. ve 2. viteste dip gaz yaparsanız geçişi sarsıntılı olabiliyor. Veya bir yokuşu vites 2'de çıkarken bir anda gaza yüklenirseniz 1e atarken sarsıntı oluyor. Onun dışında bir problem yok ama. Hill Holder sorunsuz çalışıyor, ESP ile bağlantılıymış, onun sistemini kullanıyormuş. Diğer arabalarda nasıldır bilemem. Şanzımanın şöyle bir artısı var, bakımı manuel ile aynı. ilerde problem çıkarırsa manuelmiş gibi balata-volan değişimi yapılarak halledilebiliyor. Düzgün kullanılırsa manuel kadar uzun ömre sahip olabileceğini düşünüyorum. Zaman gösterecek tabi.

    Servis ilden ile, bayiden bayiye değişir mutlaka ama ben Göral (Ankara)ya uğradım 2500 bakımı için. Bayağı ilgilendiler arabayla. Bakımlarda ücretsiz motor temizleme felan yapıyorlar sprey ile, hoşuma gitti. Yine de pek güvenmemek lazım, sağı solu belli olmaz otomotivcilerin.

    Bagajı tam 430 litre. Gerçekten çok şaşırtıcı çünkü stepne de tam boy. Bagaj büyük diye iç mekan kesinlikle küçük değil, hatta arka koltuk mesafesi uzun sayılabilir.

    Kabin sesi konusunda başarılı diyebilirim ama kullandığım yer hep temiz asfalt o yüzden nesnel olmaz. Süspansiyonları orta-sert düzeyde, çukurlarda ses yapıyor. Henüz titreyen bir aksam yok ama Fransızlar bu konuda mimlidir :) mutlaka ilerde titreyen bir yerleri olacaktır.

    Yol tutuş konusundaki yorumlar hep yanlı olur, o yüzden EURO-NCAP'tan Focus Golf ve 308 ESP testlerini paylaşıyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=6MOP53Duz2U

    http://www.youtube.com/watch?v=Ckul3WaRRyE

    http://www.youtube.com/watch?v=6F7XhteM2ao

    Son olarak aldığım fiyatı da yazayım. Dizel otomatik bu aracı bayiden anahtar teslim 47,900 liraya aldım 2012 model olduğu için. Eğer başka bir C sınıfı ile karşılaştımak isterseniz aynı fiyatta olan versiyon ile karşılaştırmanızı öneririm.

    Sorunuz olursa, eksik bıraktığım yer vs cevaplamak isterim, iyi forumlar.







  • çok iyi f/p canavarı model .

    yakıt tüketimi ve hızlanma videosu çekip paylaşırsan çok iyi olur hatta bir golf tdi bulup 0-180 yapsan tadından yenmez

    hayırlı olsun tekrardan.
  • esc sistemi forda göre iyi gibi hayırlı olsun araban güle güle bin
  • Teşekkürler, 308 i hep beğenirim, hiç incelemeden yorum yapanları can sıkıyor bazen, gayet kaliteli bir araç. güle güle kullanın.
  • Cok begendigim ve basarili buldugum bir model c segmentinde hic bir aracin arka koltugunda 308 inki kadar rahat etmemistim.

    Esp ve cc nin de en bos pakette bile standart olmasi bir avantaj. 41 bine polo almaktansa 42 ye falan access paket 308 1.6HDİ almak cok mantikli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kullanın hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BARBOSA_

    çok iyi f/p canavarı model .

    yakıt tüketimi ve hızlanma videosu çekip paylaşırsan çok iyi olur hatta bir golf tdi bulup 0-180 yapsan tadından yenmez

    hayırlı olsun tekrardan.

    Hocam hız yapmaktan pek hoşlanmıyorum. Ama sizin için şunu buldum, bence bir bakın.

    http://www.youtube.com/watch?v=XkIDYIQbo1E




  • güle güle kullanın.
    dci ve hdi kullanıcısı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki hem ekonomik hem performanslı
    hem sağlam, hem parçası bol motor. performanslı, azcık sarsıntılı ama kesinlikle sorunsuz
    şanzıman, özellikle yüklü iken az konforlu süspansiyon.
    2. eldeki dezavantajına rağmen o fiyata iyi seçenenek.
  • Yol tutuş ESP testi ile ölçülmez. Bu hatadan vazgeçmelisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremersoy

    Yol tutuş ESP testi ile ölçülmez. Bu hatadan vazgeçmelisiniz.

    Fikir de mi vermez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdfg112

    quote:

    Orijinalden alıntı: keremersoy

    Yol tutuş ESP testi ile ölçülmez. Bu hatadan vazgeçmelisiniz.

    Fikir de mi vermez

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcısı olarak çok seviyorum araçımı her seyi yerinde olan bir araç piyasada rakiplerine ezilmeyen bir model, motor konusunu tartışmaya bile gerek yok
  • Teşekkurler ınceleme ıcın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samimi bir inceleme saolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdfg112

    quote:

    Orijinalden alıntı: keremersoy

    Yol tutuş ESP testi ile ölçülmez. Bu hatadan vazgeçmelisiniz.

    Fikir de mi vermez

    Vermez.
    Bu arada aracınızı kazasız belasız ağız tadıyla kullanın inşaallah.
    308 i ben de beğeniyorum.3 sene 307 1.6 hdi kullandım.Sadece satarken değer kaybı beni üzdü.94 bin km kullandım,rutin servis dışında servise uğramadım.Hiçbir sıkıntı çıkarmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı uğurlu olsun


    performans olarak birçok 1.6 d den iyidir
  • hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Araç ile ilgili sorunuz olursa mümkün olduğunca yanıtlamaya çalışırım. Birçok markadan araç kullandığım, test ettiğim için karşılaştırma da yapabilirim nacizane.
  • güzel inceleme olmus elinize sağlık hayırlısı olsun
  • 2.eli sıkıntılı bir araç bu bir realite.

    Ancak bunun dışında parasının hakkını veren, temiz yürüyen ferah bir araç.

    Bir tek, kapısından tok bir ses yerine klasik Fransız aracı kapı sesi duymak üzebilir sizi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.