Şimdi Ara

300 günlük duolingo serisi (13/300)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
3.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar her gün günde 15dakikamı ayırarak 100 puanlık duolingo çalışıyorum. direkt bir yararı olmasa bile o seri yazısını görmek dolaylı yoldan işime yarıyor ve beni motive ediyor.

    şu an günde minimum 2saat podcast dinliyor, rat.planet hocasının rehberi üzerinden ilerliyor, günde 10sayfa sözlük okuyor ve ek olarak duolingo çalışması yapıyorum.

    300 hedefini neden koydum? çünkü yazılana göre 30.000 puana çıktığınızda sistemin en yüksek seviyesine ulaşmış oluyorsunuz. ve bunu 30günde yapmak ile 300 güne yayarak yapmak bambaşka dünyalar.

    bu konuyu aralıklarla güncelleyeceğim. herkese başarılar.



  • 60 gün oldu arkadaşlar. düzenli podcast dinliyorum ve ing altyazılı film izliyorum. haftaya grammar başlayacağım.

    60günün hepsinde de maks odak ile çalışmadım ama epey ilerledim. sonraki 60günde görüşmek üzere.
  • merhaba arkadaşlar, burayı güncelleyeyim dedim.

    ben hedefime ulaştım. hayranı olduğum kitapları ingilizceden okuyabiliyor, essay yazabiliyor, altyazı ihtiyacı duymadan video izleyebiliyor ve dünyayı ingilizceden takip edebiliyorum.

    duolingoyu haziranın sonuna kadar kullanmıştım, disiplin oluşturması için faydalı olduğunu söyleyebilirim. daha fazlasına ihtiyaç duymadım.
  • hocam biraz daha detay verir misiniz
  • Evet hocam detaylı neler yaptığınızı söyleyebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi ben yds calismis birisi olarak soylebilirkm ki tüm skiller ayrı gelişiyor listening yaparak essay becerinizin gelismesi Veya reading yaparak speaking becerinizin gelismesi cok muhtemel degil . Tabi ki dilin hızlı gelişmesindeki en büyük etken maruz kalma olduğunu dusunuyorum gun de içinde 3 4 saat ingilizce ile uğraşsanız istemeseniz bile bazı yapılar oturur dilde edinme gerceklesir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar, mesajlarınızı şu an görüyorum.

    ingilizcemi ilerletme sürecim rat.planet'ın paylaştığı 60videoluk seriyle başladı. seriyi iki kez bitirdim. bunu yaparken de hem duolingo'ya devam ettim, hem podcast dinledim, hem de edebi kitap okudum.

    şu an, dili bir native speaker gibi kullanamasam da, sizlere hayatıma kattığımı söylüyorum. benim günde 2-3 saatim değil, belki de 8-9(o gün 10 saat uyumuşsam) saatim ingilizceyle geçiyor.

    rat.planet'ın konusu süreci başlatmamda çok yardımcı oldu(teşekkürler rat.planet) ama türkçe dil bilgisi çalışacaksınız dediğinde beni kaybetti. onun yerine gittim hayranı olduğum yazarların kitaplarını tek tek ingilizceden okudum. keyiften dört köşe olup dile daha da bağlandım.

    size tavsiyem, üstüne çok düşünmeyin ve sadece sürece başlayın. şunun için şunu yapmalıyım, şu olmadan şu olmaz vs tarzı düşünceler sadece motivasyonunuzu kırar ve aylar, yıllar sonraya ertelersiniz.@Wepawet




  • ingilice öğrenmeyi uğraşmak, kasmak olarak da görmeyin derim. aslında dil öğrenmek ile de sınırlı değil. herhangi bir konuda kendize stres yüklediğinizde, ilerleme şansınızın yarı yarıya düştüğünü düşüncesindeyim.

    okul hocaları neden başarısız arkadaşlar? çünkü öğretme yolu dedikleri şey baştan aşağı hatalı. insanın kafasına vurarak öğretmeye çalışıyor. sınav yapıyor. işte tam da bu nedenle finlandiya'nın eğitim sistem çok övülürken, us-uk sistemini takip edenler yerin dibine batırılır.

    kendinizi kasmayın, keyif almaya bakın. yüzü kırışıklıklarla, hayatı olmamışlıklarla dolu öğretmeninizin ezber sınavına hazırlanmıyorusnuz. güzelim bir dili(ve dolayısıyla kültürü) tanıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Toro -- 30 Eylül 2019; 8:31:11 >
  • Merhabalar, dinlediğiniz podcastleri paylaşır mısınız ? Spotify'da bulabiliyor muyuz bu podcastleri ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonofDurin

    Merhabalar, dinlediğiniz podcastleri paylaşır mısınız ? Spotify'da bulabiliyor muyuz bu podcastleri ?
    merhaba, bbc world service, her sabah günün programını indirebilirsiniz. size kısaca dünya gündemini özetliyor. bbc de bir sürü güzel program ve radyo tiyatrosu mevcut.

    joerogan podcast, efsanedir. yine günün programını sitesinden zahmetsizce indrebilirsiniz.

    şurada da şahane bir derleme:https://fularsizentellik.com/journal/2016/6/4/podcastlist?rq=podcast




  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hemen tavsiyelerinizi dinleyeceğim. British Side kursuna gidiyorum 3. kurdayım henüz fakat hiç öyle çok bir şey öğrenmiş değiliz sınıf olarak o yüzden kendim ekstra bu süreci destekleyip hızlandırmak ve cidden bu dili öğrenmek istiyorum zaten işim için şart...
  • işiniz için öğrenecekseniz, yazışma vs yapacaksanız rat.planet'in konusuna da bakmanızı öneririm.

    bana 12 yıl zorunlu eğitim + 4sene üniversite(1 senesi ingilizce hazırlık) katkısı koca bir ''0'' SIFIR oldu. kendim evde öğrendim her şeyi. şaka gibi, hatta biraz da sinir bozucu ama gerçek. gelecek sene ingilizce üzerinden italyanca öğrenmeyi de planlıyorum.

    biraz geliştikten sonra ingilizceden ilginizi çeken kitaplar da okumanızı tavsiye ederim.
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    İngilizce orta dünya kitaplarım var fakat onu okumam için dilim gibi ingilizceyi biliyor olmam lazım Kısa hikayeler oluyor onları okumaya çalışıyorum. rat.planet'in konusunada bir göz atayım ben. Bunun dışında tavsiyeleriniz varsada yine alacağım. Evde öğrenmiş olmanız ümit verici benim için fakat izlediğiniz yol önemli
  • Merhaba rat.planet hocaminizin 60 videoluk look ahead setinin linkini yollayabilirmisiniz bulamadim hic bir yerde ? Yardimlarinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buyrun. 60 videoyu da izledikten sonra, başa dönüp bir kere daha bitirmenizi öneririm.
    https://www.youtube.com/watch?v=8oFbC0YXZno&list=PLvKQ8cPLYU6_G0Hsh1e4ihy_yf9W0LJvz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.