Şimdi Ara

30.5K'dan 6.6K'ya | schwarzbite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
67
Favori
6.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar DH Halkı!
    Öncelikle bunun fantastik bir çekiş olmadığını bildiğimi söyleyerek konuma başlamak istiyorum. Gönül isterdi ki biraz daha eleyici bir sınava girmiş olalım ve karşınıza " bir sıfır attık " mottosuyla gelebileyim. Yine de bu yığılma hengamesinde sonucumdan memnunum ve gayet iyi çektiğimi düşünüyorum. Özellikle bu sene mezunluk biraz kumar gibiydi; birçoğu geriledi ve bazıları da istediği çekişi yapamadı.

    2019 Sonucum
    30.5K'dan 6.6K'ya | schwarzbite

    2020 Sonucum
    30.5K'dan 6.6K'ya | schwarzbite

    Lafı uzatmadan bölüm bölüm ayıracağım rehbere başlayayım. Hepsi tek mesaj altında olacak ve navigasyon tarzı bir şey koyacağım sırası için. Bu zamanlarda mezuna kalmaya kesin olarak karar vermiş ve arafta kalanlar için güzel bir rehber olur diye düşünüyorum. Pek tabii 12. sınıflar için de faydalı olacaktır, 2 senelik tecrübemi aktaracağım neticede.

    Bölümler
    1- Mezuna Kalma Sürecim ve Arafta Kalanlara Tavsiyeler
    2- Mezun Senemde Çalışma Sistemim
    3- Soru Bankası Tavsiyeleri
    4- Deneme Tavsiyeleri
    5- Ders Ders Çalışma Stillerim
    6 Son Tavsiyeler ve Kapanış

    1- Öğrenci Profilim - Mezuna Kalma Karar Sürecim ve Arafta Kalanlara Tavsiyeler

    Öncelikle burada çok kısa kendimden bahsetmem gerekiyor. 11.sınıfta matematik hariç dersle pek ilgisi olmayan, sınava son hafta çalışan bir tiptim. 11. sınıf başında YKS sistemi geldi, " ya ben bu sınava 1 sene sonra gireceğim, nedir ne değildir acaba " diyip bakmak bile gelmedi aklıma. YGS LYS sistemini de hiç bilmezdim, kaç soru var kaç puan türü var vs. Dershaneye falan da gitmiyordum, uzun lafın kısası sınav bilincim yoktu.

    Son sene çalışarak hamda 30.5K, yerleştirmede 29K yaptım. Benim için gerçekten bir hayal kırıklığıydı, sonuç ekranına sabah uykulu gözlerle bakarken tek dediğim şey mezuna kalmakla ilgili kararımdı. Bu karardan asla şüphe duymadım ve açıkçası " yaz kurtul "diyen kimsenin fikrini de almadım. 2019 YKS sonuçlarından 2020 YKS sonuçlarına kadar olan süreçte de bu kararımdan asla pişmanlık duymadım.

    Mezuna kalmayı düşünen arkadaşlar da bi karar verip arkasına bakmamalı. Sene ortasında " ya acaba yazıp gitse miydik " şüphesi ile ortaya pek başarılı işler koyacağınızı sanmam. Zaten kendi potansiyelinizi biliyorsunuz, illa bunu sayısal olarak ifade etmeye gerek yok; bir insan neyi başarıp neyi başaramayacağını bence bilebilir. Ona göre geç olmadan bir karar verip yolunuza bakın.

    2- Mezun Senemde Çalışma Sistemim

    Bekir Avşar'ın 4 blok sistemi hoşuma gitmişti ve o sistemden ilerliyordum. Anti Bekir Avsar tayfa linçlemesin çünkü her dediğini hap olarak atmıyordum merak etmeyin :)

    Dershaneye gitmediğim ve özel ders almadığım için günün tamamı benimdi. Girişte de dediğim gibi 1.5 saatten 4 blok çalışıyordum günde. Bu blokların içini kendinize göre doldurabilirsiniz. Bu 4 blok sonra kıyısına köşesine bir şey ekleye ekleye arttı. Mezun senemde çalıştığım günlerin ortalamasını alırsanız 7 saat gibi bir rakama ulaşırsınız muhtemelen.

    Yapı olarak genelde ara verip çalışmayı seven biriydim. Haftada 1 gün kafa izni verirdim kendime, bu 1 günün dışındaki günlerde de sabah erken kalkıp çalışmamı erken bitirdiğim için o günün akşamları da benimdi.

    7 saat ortalamasından sonra başka bir istatistik daha vereyim :) Eylül'de başlayıp Haziran'da bitirdiğim çalışma periyodumun yaklaşık 2 ayı kendime verdiğim tatildir. Robot gibi çalışma işini pek beceremiyordum, sınavdan önceki Cuma bile açıp LoL atmışımdır hatta :)

    3- Soru Bankası Tavsiyeleri
    Burayı fazla uzatmadan listeleyelim geçelim, zaten deneme ağırlıklı gittiğim için çok boğmayacağım sizi. En çok beğendiklerimi verip geçeyim:

    Türkçe - Soru bankası çözmedim, deneme bölümünde önerilerimi söylerim.

    Matematik - TYT adına Karekök ile temel atıp sonra 345'e kayabilirsiniz bence. Sonrası deneme ile ilerlemek vereceğiniz en mantıklı kararlardan biri olur.

    AYT adına ise yine Karekök, Apotemi, Çözüm 3D, Bilgi Sarmal tavsiye edebilirim. Aklıma gelen olursa yine ekleme yaparım.

    Fizik - TYT için 345 fizik benim hoşuma gitmişti şahsen, günlük hayat uygulamaları kasıntı olsa da.

    AYT için Bilgi Sarmal çok iyiydi, denemesini değil ama kitabını bayağı beğenmiştim. Yayın Denizi AYT Fizik de çözebileceğiniz en kararında yorum kitaplarından biridir, mutlaka bakın derim. Onun dışında Nihat Bilgin önermeden geçemem tabii ki Fizik özelinde.

    Kimya - TYT için Çözüm 3D çözmüştüm, kasıntı soruları olsa da güzel kitaptı. 345'e ve Orbitale de bakabilirsiniz. TYT kimya için hiç çözmeseniz bile olur bence ama içiniz rahat etmezse çözün birini.

    AYT içinse yine Bilgi Sarmal fena değildi ama benim favorim Orbitaldir daima kimya için. Çözüm 3d fen denemelerinin kimya bölümünde harika işler çıkarıyor, soru bankası da bir o kadar iyidir eminim; bir tık zorlayabilir ama.

    Biyoloji - TYT için Çözüm 3D çözmüştüm ve gayet kaliteli bir kitaptı, onun dışında Limit Yayınları, Paraf ve Palme önerebilirim. Paraf ve Palmede eski kafa sorular olabilir, fazla takılmayın.

    AYT içinse Palme ve Parafı daha rahat önerebilirim (Hissediyorum geliyor linç :) Ama gerçekten kendi fikirlerim). Limit Yayınları'nın da çok hoş soruları vardı AYT kısmında.

    4- Branş Denemesi Tavsiyeleri

    Eveeet şimdi geldik benim bölümüme, kitap bölümüne göre daha çok tatmin olacağınıza eminim.

    Türkçe

    Apotemi 15'li - Sırıtan bir tarafı yok, alın çözün gayet güzel.

    Limit Yayınları 20'li - Ana dilinizi bilmediğiniz hissiyatına kapılmak istiyorsanız çözün, bence başka işlevi yok.

    Bilgi Sarmal 20'li - Kolay, ama branş denemeleriyle yeni yeni haşır neşir oluyorsanız bununla başlayabilirsiniz.

    Endemik 12'li - Bazı paragrafları gerçekten çok saçma, pek hitap etmemişti bana; daha iyileri varken kenarda dursun bence.

    345 12'li - Senaryolu olmasını hiç sevmiyorum, dil bilgisi ile paragraf zorluğu arasında devasa fark oluyor son denemelerde. 12 denemenin tamamı da orta seviye olsa gerçekten güzel iş çıkaracaklar. Yine de çözün derim, dil bilginizi kat kat geliştirecektir ve bunun yanında uzun paragraflardan daha az korkarsınız belki. Soru bankası havasında çözerseniz daha çok verim alırsınız diye düşünüyorum son denemeleri, pek kendinizi deneyebileceğiniz denemeler değil bence.
    Sınav Yayınları 10'lu Türkçe - Güzel, çok güzel. Basit dil bilgisi ve yoğun paragraf. Tam kararında, çok bilinmez bu ama ben kesinlikle tavsiye ederim.

    Sosyal

    Bilgi Sarmal 30'lu - Bilgi soruları bir tık daha az olsa çok daha iyi olurmuş, çok ama çok saçma bilgi soruları var. Seneye güncellenir mi bilmem ama 2020 baskısını tavsiye etmiyorum.

    Sınav Yayınları 20'li - Tam sınav kararı geldi bana yine, Dindeki bazı bilgi soruları bir tık daha kolay olsa tadından yenmezmiş ama bu haliyle de çözülebilir. Sınav Yayınları Tyt de güzel işler çıkarıyor.

    TYT Matematik

    Acil Rejenerasyon 12'li - Bazı sorularda boyama kitabı tabirine çok yaklaşsalar da genel olarak güzeldi, çözülebilir.

    Çözüm 3D 10'lu - Bu da gayet güzeldi, yine bazı sorular boyama kitabı gibi ama o kadar da olacak. Düz metin/Şekilli soru oranı bir tık daha iyi olabilirdi. Ama yine de tavsiye ederim, genel olarak çözülesi.

    Bilgi Sarmal 15'li - Ben genel olarak beğendim, tek sorunu soru tipleri birbirini tekrar ediyor biraz. Yeni başlıyorsanız bununla başlayıp belli soru tiplerinde ustalaşabilirsiniz belki, soru tipi tekrarının tek olumlu yanı budur. Onun dışında ben her denemede farklı tip sorularla boğuşayım diyenleri hüsrana uğratabilir.

    Sınav Yayınları 10'lu - Sınav Yayınları matematikte düz metin şekil oranını sınava en yakın yapan yayın olabilir. Soruların birçoğu sınav gibi düz metinli, tek sorunu başlardaki soruların 4 işlem tarzı çok kolay olması. Onun dışında bir eksiği yok, tavsiye ederim.

    Metin Yayınları 10'lu - Benim aldığım baskısında çok fazla hatalı soru olduğu için çok çözmedim ama düz metin/şekil oranı açısından bana fena gelmedi. Genel denemelerine nazaran daha iyi.

    TYT Fen

    345 25'li - Branş denemelerine yeni başlıyorsanız bununla başlayabilirsiniz, forumda genelde linç yese de sınav bundan çok farklı gelmedi. Fantezi aramaya gerek yok.

    Sınav Yayınları 20'li Fen - Genel olarak ehh fena değil, tek sıkıntısı birkaç eski tip soru var ve biyolojide çıtası biraz yüksek. Soru tipi olarak yine uzun metinli, hikayeli tarzı, sınava benzer.

    Metin Yayınları 15'li Fen - Tavsiye etmiyorum, aldım baktım ve çözmedim. Pek alakası yok sınavla.

    Bilgi Sarmal 20'li - Çözülebilir, pişman etmez.

    Puan Yayınları - Fena değildi bu da ama çok daha iyileri var.

    Kafadengi 20'li - Soruları gerçekten güzel, birkaç eski tip soru var ama kabul edilebilir. Denemenin bana göre ciddi bir sorunu var: Kitabın bütününün Fizik-Kimya-Biyoloji şeklinde gitmesi. Atıyorum 7 soruluk fizik bitiyor, hemen arkasına yine 7 soruluk fizik geliyor :) Böyle 20-20-20 şeklinde gitmişler.

    AYT Matematik

    Bilgi Sarmal 15'li - Yine bu denemede soru tekrar etme havası aldım nedense, branş denemeleriyle yeni tanışıyorsanız bununla başlayabilirsiniz. Hatta Bilgi Sarmal geneli için branş denemesiyle yeni tanışma denemesi diyebilirim sanırım, evet evet diyebilirim :)

    Acil Rejenerasyon 12'li - 2019 Geometri Denemesi sorularını alıp bu denemeye koymaları gibi bir fiyasko dışında bir eksiği yoktu. Kaliteli soruları vardı ama ahım şahım bir deneme değil tabii ki.

    Aydın Yayınları 8'li (Pandemi Dönemi Denemesi) - Piyasanın üstünde bir deneme zorluk açısından ama soru zorlukları arasında uçurum var. Bazıları gerçekten kolay, bazıları gerçekten zor ve bu aynı numaralı denemede olunca can sıkıyor. Yapacağımı yaptım, biraz kendimi zorlayayım diyorsanız alacağınız denemelerden biridir. Tavsiyem çayınızı kahvenizi alıp her soruya yoğun şekilde uğraşarak çözmeniz ama sizi zorlamıyorsa deneme tarzı da gidebilirsiniz. 8'li denemesiyle 10'lu denemesinin soruları aynıdır bu arada bilginiz olsun.

    Karaağaç Yayınları 15'li - Aydın için ne diyorsam bunun için de aynısını diyorum ama Karaağaç Geometrisi için bir parantez açmam gerek çünkü gerçekten harika iş çıkarmışlar geometride. Sırf geometrisi için bile çözülür bana kalırsa ama son radde bu denemeler.

    Apotemi 15'li (Pandemi)
    Düzeyi için konuşayım, seneye de çıkarsa aynı düzey gelir muhtemelen; ortanın bir tık üstü ama kendinizi deneyebileceğiniz bir deneme. Hatta şöyle özetleyeyim: "Ya seneye mat çok zor olursa" cümlesindeki zorluk bence apotemi zorluğudur. Ona göre hesap edebilirsiniz.

    345 10'lu (Pandemi)
    2019 345 denemelerine göre oldukça zayıflamış ama yine de gayet kaliteliydi. Geometrisini forumdan da sıkça duymuşsunuzdur zaten, kaliteli bir geometrisi var; mat bölümü nispeten daha kolay.

    AYT Fizik

    Paraf - Benden Paraf lafını tek tük duyacaksınız, onlardan biri de AYT Fizik denemeleri, gayet iyi iş çıkarmışlar. Ben bir eksiğini göremedim açıkçası, soru tekrar etme olayı bazı soru tipleri için var ama bu benim işime geldi; o soru tipini kafama kazımamı sağladı. Tekrar olayına çok takılıyorsanız da alın bence, dediğim gibi ciddi bir soru tipi tekrarı yok; bazı soru tipleri için sadece.

    Endemik - Mekanik kısmı oldukça hoşuma gitmişti, Modern Fizik'te bazı saçma sorular vardı ama onlar tolore edilebilir.

    Nihat Bilgin - Günlük hayat uygulamalarını bazı sorularda sapıtmışlar ama bu kesinlikle denemenin kalitesine engel değil. PDF çözüm olması da kafanızı karıştırmasın, benim birçok farklı çözüm yolu kapmamı sağladı. Tavsiye ediyorum.

    Bilgi Sarmal - Güzel fena değil ama soru bankası çok daha iyiydi bence bundan, ben nedense yarıda bıraktım denemeyi; pek çözülesi gelmedi bana. Ama bu kaliteli sorular olmadığı anlamına gelmez tabii ki.

    ESŞ - Çok ince işler var, çözmenizi tavsiye ederim. Ertan Hoca harika iş çıkarmış.

    Kimya

    Bilgi Sarmal - Tam kararında olmuş, ne eksiği var ne fazlası. Başka bir yoruma gerek yok diye düşünüyorum.

    Aydın Yayınları - Orta seviyenin bir tık üstüydü ama saçmasapan işler yoktu. Zor yapalım diye saçmalamamışlar, sınavda gelmeyecek bir soru bile yok bence içinde. Tabii ÖSYM çıtayı bi' tık daha artırmaya karar verirse görürsünüz Aydın seviyesini.

    Orbital - Aydın'ın da üstü bana kalırsa, çok çok farklı işler var içinde. Dikkat hatası yaptırmaya yönelik de birçok soru var. Her şeyi hallettim fantezi arıyorum diyorsanız alın :)

    Biyoloji

    Hız ve Renk - Ben çok beğendim ve bir eksiğini de göremedim, kolay seviyelerde bile bir şeyler kapacağım soruları vardı.

    Paraf - Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum biyoloji denemesini. Zor desem zor değil, sadece saçma.

    Biyotik - Çözülebilir ama abartıldığı kadar sağlam bir deneme değil, branş denemelerine yeni başlıyorsanız bununla başlayabilirsiniz. Ayrıca forumda bazı arkadaşların da bahsettiği gibi şık elemeyle ilgili ciddi sıkıntısı var denemenin, bariz yanlış olduğu belli olan bir şıkkı elediğinizde cevaba ulaşıyorsunuz.

    Bilgi Sarmal - Kararında diyelim, klasik Bilgi Sarmal "branş denemesi tanışma" lafımı yine söyleyebilirim bunun için de :)

    Not: Genel fen denemesi olarak 345 Fen denemesi de fena değildi, onu da tavsiye ederim.

    Deneme bölümünün gayet detaylı olduğunu düşünüyorum, umarım işinize yarar. Nedir ne değildir anlatmaya çalıştım yayınları.

    5- Ders Ders Çalışma Stillerim

    Türkçe - Deneme ağırlıklı olarak ilerliyordum, rutine bağlamanızı tavsiye ederim Türkçe denemelerini.
    Matematik - Yapamadığım soruyu tekrar gördüğümde yapacak konuma gelmeye uğraşıyordum, matematik zaten genelde soru üzerinden çalışılıyor. Ağırlıklı olarak deneme üzerinden ilerledim.
    Sosyal - Coğrafyaya direkt olarak Yavuz Tuna üzerinden çalıştım ve %60'ını bitirmiştim konuların, geri kalan dersler deneme üzerinden halloldu diyebilirim.
    TYT Fen - Meb kitabından ilerledim genel olarak ama bunu düzenli olarak yapmamıştım, size tavsiyem baştan sona mebten öğrenmeniz.
    AYT Biyoloji - Ayt biyolojide meb kitabında olur olmadık ne varsa çalışırdım, detay seven bir çalışma yapım vardı biyolojide. Sınavda pek yüzüm gülmedi ama buna da şükür
    AYT Kimya - Niteliğin 11.Sınıf konu anlatımı kitabı vardı, gerçekten efsane bir kitaptır. Kimya temelimi o kitapla attım desem yalan olmaz. Onun dışında meb kitaplarını da ihmal etmemiştim kimyada.
    AYT Fizik - Deneme üzerine ilerliyordum, kafanızda oturtamadığınız yerlerde meb kitabından yardım almak ideal.

    6-Son Tavsiyelerim ve Kapanış

    Buraya kadar geldiyseniz hikayemi okuduğunuz için çok teşekkür ederim öncelikle.Girişte de bahsettiğim gibi sınav keşke istediğim gibi gelseydi de karşınıza daha iyi bir dereceyle çıkabilseydim, ama ben bu başarının da mezuna kalmayı düşünen ama kafasında soru işareti olan ya da direkt mezuna kalan arkadaşlara motive olacağını düşünüyorum. Çünkü ben bu çekişi yığılma hengamesinin ortasında yaptım, umarım sizler daha güzel bir sene geçirir ve çok daha iyisini yaparsınız.

    Mezuna kalmak için arafta kalan arkadaşlara da kendi potansiyellerini bilmelerini tavsiye ederim. 2019'da sslerden de göreceğiniz üzre Türkçe facia gibi gelmişti, halbuki o kadar kötü bir Türkçem yoktu; sınav anında belirgin olarak hissetmesem de bir sorun yaşadığım belliydi, belki fazla rahatlık diyebiliriz buna. Bu Türkçeyle bunu yaptıysam seneye normal Türkçem ile ve diğer netlerimi de arttırarak daha iyi sonuçlar yapabilirim diye düşündüm ve mezuna kaldım.

    Başlarda da bahsettiğim gibi hiçbir zaman pişmanlık yaşamadım. Kendime daima inandım, sınav ne kadar zor ya da kolay gelirse gelsin hiçbir zaman 70 AYT altında kalacağımı düşünmedim, kötü yaptığım denemelerde vs. kısa süreli ümitsizlik durumları oldu ama sürece baktığımda kendime ve sistemime güveniyordum. Siz de mezuna kalma kararı alacaksanız var gücünüzle çalışın ve arkanıza bakmayın derim. Buraya kadar okuduğunuz için ben tekrar teşekkür ederim hepinize, umarım daha iyi başarılar size nasip olur.

    Sorularınız varsa seve seve alabilirim, asıl söylemeyi unuttuğum şeyleri sorularda söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwarzbite -- 2 Ağustos 2020; 2:1:26 >







  • Ben de kendime bir program ayarladım ve sabah 8'de başlayıp akşam 5'de bitiyor ve geriye kalan zamanı da kendime bırakıyorum (spor salonuna gitmek, bilgisayar oynamak vs.) Sizce bu mantıklı mı? Yani derse sabahtan başlayıp 5 gibi bitirip geriye kalan günü ders olmadan geçirmek.
  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt
    Hep ders hep ders olmuyor hocam, kafanıza takılmayacak oyunlar oynayabilirsiniz. Ben lol oynuyodum sorun olmuyordu, ama hikayeli oyunlar belki sorun olabilir onu siz bilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tebrikler hocam çok güzel bir başarı ve başarı hikayesi olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sağ olun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Bu mezuna kalma yazınız iyi geldi ilk sene 70 yaptım bu sene 27 ye çektim hamda tmden, 2.yi düşünmüyor değilim gelen yerler bir türlü içime sinmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    Forumda yüksek yerlerden mezuna kalıp 2-3 haneli sıralama görenler var, ben de 20 30 bandından kalmak isteyenler görsün diye açtım hocam. Fikir ve motivasyon verebilmişsem ne mutlu bana :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Çok çok iyi yapmışsınız hocam inanın gelen sonuca bile sevinemiyorum tamam çok iyi değil benim ama ev kütüphane arası gidip gelerek yaptım sınavdan daha sıkıntılı şuan geçirdiğim süreç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 Sizin Sonuç 29190

    30.5K'dan 6.6K'ya | schwarzbite


    2020 bizim Sonuç 57861

    30.5K'dan 6.6K'ya | schwarzbite


    Puanlar normal ama sıralama nasıl oynamış.

    Resmen X2 olmuş. Kadera bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 30 Temmuz 2020; 20:2:35 >




  • Hocam ben bu değilim diyebiliyorsanız kalın derim ben, tm de bi tık daha rahat çekiliyor zaten.

    @sarkat evet hocam gerçekten üzücü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Bakalım içimde şüphe kalmayana kadar düşüneceğim çok teşekkür ederim hocam :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, hayırlısı olsun hakkınızda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel olmuş hocam emeğinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Ben buyum diyemiyorum zaten. Sınava giren kızım, onun sonucu

    Kızımın ilk senesi çok çalıştı. Seneyede en fazla bu tempo çalışacak ve rakipler daha dişli. 20 bin ve 80 arasının çoğu mezuna kalacak.

    Ve biz bu kurtlar sofrasında ne kadar yer bulacağız, seneye pandemi ve okulların açılıp kapanması gibi riskler meçhul.

    Ben bir ihtimal önümüzdeki 5 bin kişinin mezuna kalacağını ve bizim tercih aralığındaki sıralamaların bir tık düşebileceğini düşünüyorum.

    Seneyede 30-35 bini geçemeyebiliriz ve yine mühendislik yazılacak ve rakipler daha çok olacak
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    Hocam mezuna kalma ile ilgili " ben bu değilim " lafını diğer arkadaşa demiştim :)

    Evet haklısınız artık kurtlar sofrası gibi ortalık, mezuna kalmak kumar gibi. Forumda da konusu vardı belki görmüşsünüzdür, sınavın kolay olmasını siyasete bağlayanlar var ki ben böyle düşünüyorum. Bu tarz bir yığılma uzun bir süre görmeyiz umarım.

    @fullstone teşekkürler hocam sağ ol var ol :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne yazmayı düşünüyosun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Hocam tebrik ederim güzel çekmişsiniz gerçekten nereyi tercih etmeyi düşünüyorsunuz bu arada?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Limit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Vezhack2 ODTÜ Makine ya da Uzay Havacılık düşünüyordum ama makine dışında kaldık, Uzay Havacılık da sakata girdi (6400). TOBB Makine yazacağım gibi duruyor, ön yargılarım vardı ama bayağı araştırdım. Onunla da aramda 50 kişi var, umarım gelir.

    @Julyanis09 teşekkürler hocam :) Yukarıda bahsettim bölümlerden.

    @thekillingroad senin alkol tabirinle kapışamasa da fena değil bence benim tabirim de :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Kapisir hocam kendinizi hic kucuk gormeyin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.