Şimdi Ara

30-35 Bin Euro, 3.00 ortalama ve hayallerim var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba bilindik bir vakıf üniversitesinde elektronik öğrencisiyim. Çok uzun süredir yurtdışında master yapıp ardından yerleşmeyi düşünüyorum.

    Ancak hala üniversiteye hatta ülkeye karar veremedim.

    Haberleşme veya Rf dalında ilerlemeyi düşünüyorum.

    Danışmanlık şirketleriyle vs de iletişim kurdum. İngilizcem iyi, henüz girmesem de ielts den 6.5 üstü alırım.

    Aşağıda yazdığım üniversiteler hakkında bilgi sahibi olanlar yorumlayabilir mi? Yok o olmaz bu olur veya Rf düşünüyorsun şuna bak gibi.

    İtalya polonya gibi seçenekler bizden çok da farklı olmadıklarından listemde değil.

    1-Munich Technic
    2-Aachen
    3-KIT
    4-Trondheim
    5-Oslo
    6-Trinity (Ekstra Kredi vs. basvurabilirim.)
    7-Galway
    8-Amsterdam
    9-Memorial

    Harç ücreti olan bir yer olursa minimal, eğitimin bedava olduğu veya ucuz olduğu bir yer olursa normal yaşamayı düşünüyorum.

    Okul sonrası vatandaşlık düşünüyorum daha çok Kanada üniversitesi ekleyebilirim.







  • hocam ne yaptınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer Kanada'nın top üniversitelerine master için başvurmuyorsanız diğer üniversitelerinden kabul almak kolay. Ancak, Memorial gibi üniversitelerin yıllık harçlarının düşük olması demek maddi olarak zorlanmayacağınız anlamına gelmiyor. Hem yıllık harç hemde yaşam masrafları planladığınızdan daha yüksek bir tutar çıkabilir, özellikle tüm masrafları hesaplayıp 1.5 ile çarpmanızı öneririm. Eğer maddi olarak sıkıntı çıkmaz diyorsanız yolunuz açık.

  • Mühendislikte genel olarak Almanya ve münih tekniki çok duydum. Ama elektronikte nasıllar bilmiyorum. Almanya özelinde KIT ten mezun Alman bir mühendisle aynı projede çalışmıştım. Çok başarılı ve bilgiliydi hatta yüksek için KIT'i araştırmıştım ve bana da yardımcı olmuştu.


    Açıkçası Almanya alım gücü ve mühendislik açısından yaşamaya devam edilebilecek bir ülke diye düşünüyorum. Ancak Hollanda ve özellikle eindhoven kenti avrupanın silikon vadisi diye düşünülüyor. Burada çok iyi elektronik firmaları var. Hollandanın da yaşam kalitesinin ve alım gücünün çok iyi olduğunu duydum.


    Hayatımın 10 yılında fazlasında kanadayı araştırdım ve neredeyse temelli gidecektim. Ancak kanadanın çok büyük bir balon olduğunu düşünüyorum. Bir elektronikçi olarak illa kuzey amerikaya gideceksem kesinlikle ABDye hatta san franciscoya giderim. Mesleki anlamda kendinize güveniyorsanız ABD fırsatlar ülkesi olabilir ama yine de vatandaşlık veya göçmenlik çok zor. Tüm hepsini değerlendirince ben açıkçası hollandadan yana bir tercih yapardım.





  • mfbmfb kullanıcısına yanıt

    hocam nasıl balon oluyor kanada ya. dünyada en geçerli 2 dil fransızca ve ingilizce. asgari ücret ve alım gücü olarak en üstlerde, işsizlik yüzde 5 civarında adamlar dünyanın ekonomik askeri birliği içindeler hep, söz sahibi ülkelerle beraber hareket ediyorlar. insanların kanada hedefi olmayacak da venezüella hedefi mi olacak moldova hedefi mi olacak.


    bence de kanada iyi bir seçim değil ama bunun tek sebebi uzaklığı. konum olarak yakın olsaydı ideal biryer olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 10 Haziran 2022; 18:51:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.