Şimdi Ara

3 Ay Icin Kiralama mi - Arac Satin Almak mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Yurt disinda yasiyorum ve 3 ay boyunca(Mayis-Agustos) Turkiye'de olacagim. Arac alirsam 40.000-50.000 arasi butcem var ve giderken de zarar etmeden satabilcek bir arac olsun istiyorum. Izmir'den ya da Ankara'dan arac alim-kiralama yapabilirim. 3 aylik donemde en uygun fiyati vercek kiralama firmasi tavsiyeniz var midir? En azindan C sinifi bir arac olmasi lazim (benzinli ya da dizel cok onemli degil). 3 aylik kiralama pahaliya geliyor ancak bir yandan parayi bankada tutunca oradan gelicek bir miktar + kasko, sigorta vs. masraflari olmayacagi icin kiralama daha mi cazip olur diye dusunuyorum. Acikcasi 3 aylik fiyat icin hic bir yeri arayip pazarlik etmedim o yuzden tam olarak ne kadar tutcagini da bilmiyorum. Bir kac aylik arac kiralamis, tecrubesi olanlar paylasabilirse cok sevinirim.

    Onun disinda en hizli alim-satim icin hangi araclari tavsiye edersiniz? (Manuel-otamatik ya da benzin-dizel cok onemli degil). Onemli olan satarken pek zarar etmemek.

    Cok tesekkurler.



  • Aylık, 1200 liradan filan başlıyor diye biliyorum, şuan fiyatlar ne durumda tam emin değilim, her firma ayrı şartlar su duğuniçin fiyatlarda değişebiliyor, km sınırlarına dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aylık 3 bin tlye dizel bir araci kapatabilseniz kiralama işini on numara olur.

    Ugrastigina değmez sig+kasko+noter hemen aynı para.

    Ustune araba arama+almaya gitme+sağa sola gösterme+ arabada dümen çıkma riski vs yasamayacaksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralamayı tercih edin. Geçici süreliğine 2. Ele bulaşmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralayin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer durumda kalmış ama uygun denk gelince geçen sene benzinli 2011 model 1.33 auris almıştım.

    35.250tl ye aldım satarken de aynı fiyata sattım. Bu süre içinde bir kere köpeğe çarptım ve extra 300tl civarı bir masrafım oldu.

    7bin km kullandım, herhangi bir bakım vs gerektirmedi.

    Al sat yapacaksanız 1.33 auris, corolla gibi seçenekleri öneririm. Bu modeller tek donanım olduğu için piyasada çok farklı fiyat bulunmuyor. Ya da bunlara benzer seçenekler. 1.2tsi golf, jetta olabilir. Alması ve satması kolay, çok da zarar ettirmezler.

    Bunlar yerine dizel bir araç kiralamak da mantıksız değil. Kafanız rahat olur hem de daha az yakıt tüketir. Garentada aylık polo, rio gibi dizel seçenekler aylık 1200tl civarıydı.
  • Bence en mantıklısı kiralamak. İkinci El araba için kafa yorup alıp satmaya değmez. Sigorta bilmem ne falan bir sürü masraf. Satarken de acele satmaya çalışırsanız zarar etme riski de var. Bence kiralayıp binmek çok çok mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 bin civari masrafa halledilebilcekse uygun olabilir gercekten. Ozellikle Hertz, Avis gibi firmalardan mi olmasi gerekir? Bu firmalarla pazarlik yapilabilir mi internet siteleri disinda verdikleri fiyatlara gore?
  • Kesinlikle kiralayın derim hatta yurt dışından araç getirin oradan kiralayın sokun buraya 3 ay sonra çıkıp geri gidin, gösteriş meraklısıysanız güzel araçlarda kiralayabilirsiniz, tam bilmiyorum ama türkiyede 3 aylık kira masrafıyla orada 3 aylık daha lüks araç kiralayabilirsiniz diye tahmin ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

    Kesinlikle kiralayın derim hatta yurt dışından araç getirin oradan kiralayın sokun buraya 3 ay sonra çıkıp geri gidin, gösteriş meraklısıysanız güzel araçlarda kiralayabilirsiniz, tam bilmiyorum ama türkiyede 3 aylık kira masrafıyla orada 3 aylık daha lüks araç kiralayabilirsiniz diye tahmin ediyorum

    Hocam Amerika yerine Avrupa'da olsam burdaki aracimla geze geze gelirdim. Malesef burdaki aracim da bos bos 3 ay yaticak. O da ayri bir dert.
  • CThirty kullanıcısına yanıt
    Kasko + Sigorta (en iyi ihtimal yıllık 3000 desek, 3 aylık en azından 1000 lira tutar), alım satım + ekspertiz (250) derken böyle en az 1250 lira kesin harcadınız. 50 bin lira iyi faiz getiren bir şubesiz bankacılık kanalında 3 ayda ortalama 1250 lira getirir böyle de bir kayıp toplam 2500 lira oldu. Garenta, Derindere gibi kurumsal firmalarda 1100-1300 aralığında Egea, Elentra, Fluence gibi C segment araçlar kiralanabiliyor. 3 aylık araç kiralamada en fazla 1000-1500 lira zarar olur, o da muhtemelen araç-alım satımında edeceğiniz zarardır. Araçta çıkabilecek masraf veya bakım ücretlerini hiç hesaba katmıyorum. Şu an piyasanın açılmaya başladığı dönem ve Ağustos ayında muhtemelen biraz daha daralmış bir piyasa olur. Bence kiralamak bu şekilde 3-4 a süreli araç almak yerine kiralamak çok daha avantajlı.
  • Aslında alıp satmak işi bilen için maddi anlamda daha mantıklı olabilir,

    Fakat siz tatile geleceksiniz. Tatilin ilk yarısını araba almaya, 2. yarısını da nasıl satılır diye kafa yormaya ayırmak da muhtemel. O yüzden kiralamada kafa rahat olur bence.
  • Kesinlikle kiralayin, kafaniz rahat olsun ve zaman harcamayin bu islere. Sigorta masraflari, muhtemel diger masraflar, alis satis farki (belki kar da edebilirsiniz alis satistan bu arada) ama risk almaya degmez. Zaten dolar da aldi basini gitti abd den gelecekseniz cok hesap etmeyin kiralayin gitsin, hem de daha yeni arabaya binersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.