Şimdi Ara

3. Ay'dan itibaren hangi suplemente başlamak uygun olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Şu an 3. aydayım, vücut toparlanma aşamasında. Fakat bekar yaşadığım için beslenme biraz problem oluyor. Elimden geldiği kadar dikkat ediyorum ama yinede hacim kazanmam epey zor olacak gibi görünüyor. Whey protein tozu almayı düşünüyorum, spor hocam öncelik olarak Gainer kullanmalısın dedi. Gainer konusunu biraz araştırınca soğudum açıkçası. Ben genetik olarak bel, göbek bölgesinden yağlanmaya müsait bir yapıdayım. Bu durumu hocama söylediğimde hacim kazanırken diğer bölgeleri çalıştırırsan bu sorun olmaz dedi.

    Cesaret edip bu iki suplementi aynı anda makul ölçülerde kullanmaya başlamalı mıyım sizce?

    Bu konuda bilen arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.



  • Vucudun endomorf veya mezomorf ise gainerı salla. İlla kullanıcam diyorsan protein tozunu kullan ama bana kalırsa ona da gerek yok. Yumurta ye et ye tavuk ye.
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Vücut tipim Ekto. Sanırım şu an biraz skiny fat durumundayım. Üst kısma bir şekilde hacim kazandırmalıyım. Destek kullanmak sevdiğim bir şey değil tabi ama tek başıma yaşadığım için beslenme zamanında ve yüksek kalitede olmuyor.

    Bundan bir kaç sene önce tavsiye olarak "yumurta, peynir, et ye" demek normal görünüyordu çünkü alınabilir seviyelerdeydi. Bu dönemde bu sözün kalıplaştığını ancak kendini güncellemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık bir çok nitelikli besin alınabilir, sürekli temin edilebilir olmaktan uzak (maddi anlamda). Bu yazılanlar ortalama bir alışverişte haftada 200 lira tutar.

    İşte bu sebeple sürekli para harcayıp iştahsız şekilde bir şeyler tüketmektense destek almak mantıklı göründü.

    Şu an ne tercih etmeliyim o konuda ciddi anlamda tavsiyelere ihtiyacım var.
  • Öncelikle vücut tipi diye birşey yok.
    Varsa belirleyici genetik etmenler var onlarda endo-mezo-ekto gibi 3 tip olabilecek kadar sığ değil.

    Supplement hayatının hiçbir döneminde kullanmak gerekmiyor. Gereklilik değil zaten yalnızca tercihe istinaden takviye gıdalar bunlar.

    Dünyada bu kadar obezite varken, birilerinin gainer'a para vermesi komik bir durum. En azından türkiyede bu kadar çok kültürümüzde hamurişi/unlu ve karbonhidratlı gıda bolluğu varken gainer kullanmak anormal bir durum. Tüketim çılgınlığı işte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 20 Eylül 2020; 22:49:59 >
  • Yorumlar için herkese teşekkür ediyorum.

    Gainer kullanımını araştırınca çok fazla desteklemeyen kişi olduğunu görmeye başladım. Peki protein tozu tercihinde için bir miktar gainer olan bir çeşit var mıdır? Yani hem protein sağlayan hem de az da olsa karbonhidrat desteği sunan.

    Kullanabileceğim en mantıklı protein tozu size hangisi olabilir?
  • dostum bu devirde gainera o kadar para verilmez evet biliyorum yemek yapmak zor geliyo ama at haşlanmış suya 1 paket makarna oldu bitti protein ihtiyacını karşılayamıyosan protein tozu alabilirsin fakat bence onada gerek yok aynı şekilde tavuk göğsünü at suya haşla tadını beğenmiyosan ton balığı al yada tavuğun üstüne %50 şekersiz ketçap var ondan at pul biber at bu kadar temiz beslenmek için kasmaya gerek yok yani
  • Pastaneden 10 liralik karışık poğaça yaptirmak da mi zor ye her sabah bakalım nasil kilo aliyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Aynen reis Bunu düşünememiş olmak büyük ayıp. Yanına 2 porsiyon bol pudralı kürt böreğide yapıştırmak lazım. Spor ve sağlık için şart.
  • NEVERDIES kullanıcısına yanıt
    Tamam şampiyon. Sen salata ve yağsız tavuk göğüs ye. Sabırlı olursan sağlıklı büyürsün. Çok örneğini gördük sonuçta. Tecrübelisin belli ki, sen de görmüş olmalısın bu örnekleri. Unutma salata yanina bir bardak gainer. Her ay 1 kg kas.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.