Şimdi Ara

2si1 | Sende mi Xbox! Assassin's Creed Valhalla yeni nesilde 4K 30FPS çalışacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    2si1'de Assassin's Creed Valhalla'nın Xbox Series X'de bile 4K 30FPS çalışacak olmasını konuşuyoruz. Bu yeni nesilde kim 4K 120FPS oyunlardan söz etmişti, Hatırlayanınız var mı? 



  • Kendisine sordum Xbox'ta değilmiş PS aldı abi diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o değilde Enis baya uykusuz, görüntüsü 480p falan seinde eko. Mesut ses, görüntü çok iyi. Uykusunu da almış. bir de haklı:)

  • MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT MESUT

    Adam yine haklı çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 15 Mayıs 2020; 0:6:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nesil konsollara da çıktığına göre büyük farklar olmayacak bence. Sadece yeni nesil konsolların gücünü kullanacak oyunlara bakmamız gerekiyor.

  • Sen "de" mi Mesut! :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yeni nesil öncekinden en az iki kat performanslı geliyor.O yüzden yeni konsollar 4K 60 fps standart olmalıdır.Bu arada video'da Mesut Bey Full HD Enes Bey 480p görünüyor yeni Cam ile Enes Bey'i de daha canlı görmek isteriz.Seviliyorsunuz...

  • Yeni nesilde yine en tercih PS5+PC olur. Böylece hiçbir oyun kaçmaz. Xbox almak için hiçbir sebep yok!

  • "mesut çeviğin bir şeyi 40 yılda bir bildiği" lafına %100 katılıyorum enis

  • 4k 30fps bu tamamen oyun yapımcısının anlayışı yoksa yeni çıkacak konsolların üstesinden gelemeyeceğinden değil

  • Horizon zero dawn bir açık dünya oyunu 1080p 60fps çok akıcı bir oyun deneyimi veriyor ve harika görsel şovu yanında cabası

  • İyide burda 4k 30 fps yi eleştirenler siz bu oyunu pc de hangi ekran kartıyla 4k 60 fps oynayacaksınız? 2080ti mı? Grafik gelişiminden haberi olmayan fps sayacıyla tatmin olan bir kitleye Grafik teknolojilerini anlatamazsın. Adam valhalla ile oddyseyin grafiklerini falan aynı sanıyor olmalı ki neden 60fps değil diyor. Nedenini oyunu yükleyip pc de adam gibi oynayamayınca anlarsın kardeşim

  • merhaba, aslında olaya sadece donanım detayları ile bakmamak lazım, evet donanımsal olarak ps5 ile xsx arasında fark var ama Mark Cerny'nin de anlattığı gibi olay artık sadece donanımsal değil, donanımları uygun yazılım mimarisi ile yüksek performansta kullanmak ile alakalı. Microsoft bu noktada sadece baz olarak donanıma yüklenmiş gibi gözükmesinden kaynaklı ileride sıkıntı yaşayacağı bir noktaya gelmeye başlıyor ki Ubisoft'un açıklamasından da bu gözüküyor. Optimizasyon noktasında Ubisoft 4-5 senelik geliştirme sürecinde olan bir oyun için geleceğin konsollarının mimari yapısını ön görmekte zorlanabilir ki sonuçta 4k 30fps'de takılıyor. Muhtemelen bu optimizasyon sorunu sebebiyle yeni Assassin's Creed ps5 içinde farklı olmayacaktır. Önümüzdeki süreçte konsolların kendi özel oyunları sayesinde makineleri ne kadar güçlü kullanabildikleri ortaya çıkacak ve Microsoft bu noktada geride kalabilir. Olaya şöyle yaklaşabiliriz Android tabanlı telefonlar daha çok, fazla donanım yapısı ve üreticiye hitap etmek adına performanstan çok fazla ödün verdikleri oluyor ancak Apple tarafı öyle değil, tek bir donanım mimarisi, yazılım uyum ve optimizasyonu ile çok daha yüksek performans verebilmekte. Sonuç itibari ile yeni nesil konsollarda donanımı baz almak yerine yazılımla gelecek uyum ve optimizasyon ile yapılacak özel oyun çalışmaları bizlere ileride (ki tahminimce 2021 sonu 2022 gibi olacak gibi gözüküyor) Unreal Engine 5'in sayesinde çok daha kaliteli ve akıcı görüntüler sunan oyunlar gösterecekler. Yeni nesil konsolların ilk çıkışlarında eski nesillerde özellikle ilk serilerden ikinci serilere geçiş şeklinde (PS1'den PS2'ye) öyle müthiş bir çağ atlama olmayacak (bunda yeni nesillere uygun oyunların olmaması da etken), ancak deminde dediğim gibi 2021 2022 civarı bu makinelerin meyvelerini yemeğe başlayacağımıza inanıyorum. Günümüz oyunlarında foto gerçekçi görünüme sahip oyunlara geldiğimizi söylemek doğru olur, artık oyuncuların konsol tarafından daha farklı donanımlar ile oyunların daha sinematik tadında bizlere sunulmasını beklediklerini düşünüyorum. Örnek olarak VR tarafına yapılacak geliştirmeler ki bununla ilgili yayınlanan patent başvurularına bakıldığında artık parmak hareketlerinin dahi hassas sensörler ile (geçmişte kullandığımız Move kontrolcüsüne benzer bir kontrolcü ile) oyuna aktarılacağı ve VR gözlüğünün ön tarafına eklene kameralar ile yüz hareketlerimizi izleyecekleri ve oyuna aktarılacağı düşünülüyor, bunun dışında yine ps5'e gelecek olan Tempest ses motoru sayesinde derinliğe ve çevresel etkiye odaklı sesler duyacağımızın bilgisi var (son yayınlanan unreal engine 5'te de buna benzer bir yapının olacağı donanım yazlım uyumunu göstermekte). Tüm bunların sonucunda özel oyun, donanım ve yazılım optimizasyonu konusunda bizlere sunacağı oyun kalitesi anlamında yine Sony'nin başı çekeceğine inanıyorum.

  • Arkadaşlar ilk jenerasyon oyunlardan fazla bir beklenti oluşmasın bence fakat şöyle bir durum var PC artık durdurulamaz durumda hem donanımsal hem de oyun anlamında bu saatten sonra konsol almak ne kadar doğru aslında bunları da konuşmak lazım.

  • De ayrı yazılır. Bazen düşünüyorum Technopat haklı mı acaba katı kurallarında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mczaga kullanıcısına yanıt
    PC durdurulamaz olduğu için mi 2017'den beri Xbox One X'te çoğu oyunu Native 4k oynuyorum(native olmasa bile çoğu oyunda %80 4k'ya ulaşıyor). PC oyuncuları daha 2K nedir oturtamamışken 3 yıl önce 4k oyun oynuyorduk.

    Durdurulamaz hali buysa ilginçmiş.
  • Bu oyun konularında neden her şeye sadece teknik açıdan bakılıyor? Neden sanatsal açıdan bakılmıyor? Neden "Belki de yapımcıların tercihidir, sinematik etki istemişlerdir." denmiyor.

    Ben size söyleyeylim yeni nesilde 60 FPS standart olmayacak, diğer nesilde de olamayacak, ondan sonraki nesilde de olmayacak. Çünkü 30 - 60 FPS teknik sınırlamaların ötesinden sanatsal bir tercihtir de. Bir yapımcı sadece oyununda istediği atmosfere ulaşmak için 30 FPS'i tercih edebilir. Tıpkı bir yönetmenin çektiği filmde digital kamera yerine filmli kamera tercih etmesi gibi yada CGI yerine, pratik efekt tercih etmesi gibi. Bu düz bir şekilde 60 30'dan büyük o zaman 60 daha iyidir şeklinde düşünemeyiz.

    Mesut abi ve Enis abi ikinizde kendinizi ispatlamış, işinizi bilen, tecrübeli sevdiğimiz abilerimizsiniz. Ama artık oyunlara sadece mühendis kafasıyla bakyın n'olur. Allah aşkına siz de biliyorsunuzdur ki 60 FPS elzem bir şey değil. Özellikle hikaye bazlı oyunlarda. Elzem olan 30 FPS'in sabit olması, saniye başında verilen framelerin aralıklarının eşit olmaları. Bu sadece 30 FPS'de akıcı bir deneyim sağlanabilir. PC'de ki 30 FPS ile konsollarda ki 30 FPS'in farklı olmasının sebebi de bu zaten.

    Siz de farkındasınızdır ki, RDR 2 PS4 Slim'de de canavar gibi çalışıp ağzı açık bırakabiliyor. 60 FPS'de oynayan sabit 30 FPS'de oynayandan daha fazla keyif almıyor. Durum böyleyken bir de 120 FPS çıktı başımıza.

    Ben bu PC Master Race'cilerin çıkardığı teknik s.dik yarıştırmaktan çok sıkıldım. Keşke yeni nesil konsollarda oyunlar 1080p 30 FPS çıksalar da daha iyi atmosfer, dünya sunabileseler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiyopBey -- 15 Mayıs 2020; 15:43:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miex

    PC durdurulamaz olduğu için mi 2017'den beri Xbox One X'te çoğu oyunu Native 4k oynuyorum(native olmasa bile çoğu oyunda %80 4k'ya ulaşıyor). PC oyuncuları daha 2K nedir oturtamamışken 3 yıl önce 4k oyun oynuyorduk.

    Durdurulamaz hali buysa ilginçmiş.
    1K 2K 4K tamamen oyuncunun bütçesine bağlı bir durum PC'de .

    Amma velakin eskiden Konsol oyunları daha iyiydi şu anda "bana göre" PC daha avantajlı.

    Bütçesi olan hepsini alıyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 15 Mayıs 2020; 15:45:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    1K 2K 4K tamamen oyuncunun bütçesine bağlı bir durum PC'de .

    Amma velakin eskiden Konsol oyunları daha iyiydi şu anda "bana göre" PC daha avantajlı.

    Bütçesi olan hepsini alıyor zaten.

    Alıntıları Göster
    İçinde RX580 modifiye bir GPU barındıran Xbox One X'in 4k'da oyun oynatabilmesi hevesinizi kırmıyor mu? Ben dolandırılmış gibi hissediyorum.

    Kendimden örnek veriyorum; bende RTX2060 Super var, kazık kadar ekran kartı; anakartı yamultmasın diye destek tutuyorum, fiyatı zaten malum. Sonuç; her gün oynadığım Call of Duty Warzone'da Xbox'ta daha yüksek çözünürlükte daha kaliteli oyun oynuyorum.
  • De ayrı

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.