Şimdi Ara

2si1: Geforce Now Türkiye son durum özel!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2si1'in bu bölümünde GeForce Now'ın başarısız Türkiye lansmanını ele alıyoruz. Ne oldu, neden oldu, nereye vardı, kim, neden, ne dedi? Hepsi 2si1'in bu bölümünde





  • Aynen kardeşim bi de camileri yok zaden dua falan bilmezler allah belalarını versin almanya amerika olmasa dünyanın önü açılacak önünü kesiyorlar dünyanın en müdhiş ülke türkiye bu arada hıaaaa reis ne süper lan virgül ünlem hiçbişey koymayacam dümdüz yazacam gerizekalıyım ben çünkü naber bu arada galadasarayda nasıl yenildi ama yeni sdar wars filmide süper olmuş boş yapma geforce aslında müslümanmış virüsde yalan dünya düzmüş gideyimde rahad rahad yeni iphone alayım sudan ucuz lan zaden dün 16 kilo elma aldım onlar daneynen alsın ahahahahaha

    Arkadaşım bu yazdıklarına gerçekten inanıyor musunuz?
    Kaç yaşındasın bilemiyorum ama ya propaganda amaçlı yalanlar yazıyorsun ya da aklın araştırıp gerçekleri bulmaya yetmiyor.
    Karşılaştırma amaçlı yazdığın su fiyatı bile ne kadar boş bir yorum yazdığını gösteriyor. Kaç kere gittin Almanya veya başka bir gelişmiş ülkeye?

    Bu orada pahalı satılan bir su. Aldi vs gibi marketlerin kendi markaları olarak sattığı sular 0.16 Euro'ya kadar iniyor. (6x 1.5L su 0.99Euro olarak gördüğümü biliyorum) İlave olarak 0.25 pfand (depozito) alınıyor ve iade makinalarına boş pet şişeleri verdiğinde phand geri alınıyor.
    Asgari ücret 1000 Küsur Euro yazmışsın bak basit bir Google araması.


    Şu yukarıdaki görsel bile ülkesini seven bir insanı üzmeli. Temmuz 2019 da bizde asgari ücret 422 Euro imiş. Sadece 1.5 yıl sonrasında şu an 345 Euro. Yarın piyasalar açıldığında daha da düşmüş olacak büyük ihtimalle. Bir zamanlar, Çin'deki işçiler 100 USD aylık maaş ile çalışıyor nasıl oluyor, inanılmaz ucuz iş gücü diye düşünüp Çinli işçilere acırken bugün onların 20 sene önceki haline doğru ilerliyoruz ne yazık ki.
    Teknolojik ürünlerin satın alınabilmesi ile ilgili kendince birşeyler yazmışsın ama kaynağın nedir yazdıklarının bilemiyorum. Zaten anafikrini de şahsen ben anlayamadım.

    Türkiye'deki bütün teknolojik gelişmeler derken ne demek istiyorsun? Tamamen bize ait hangi teknolojileri geliştirdik toplu kullanıma yönelik? Gerçekten üzgünüm ama benim aklıma gelen, bize ait bir teknoloji yok. Dışarıdan teknolojiyi getirmek konusunda ise her zaman oldukça hızlıydık. 1983 yılında Spectrum 48k bilgisayar kullanıyordum ki 1982 de üretilmişti. Son yıllarda dünya genelinde teknolojinin hızlı gelişmesi ve ucuzlaması özellikle toplu kullanıma yönelik ürünlerin ülkemize de hızlıca geliyor olması sanki birilerinin başarısı gibi geliyor herhalde size ama yok öyle bir şey.

    Sadece bilgisizliğine bir örnek vereyim. Üst model telefonlar 500 USD idi gibi bir şey yazmışsın. İlk telefonumu üniversitede, 1996 yılında aldım ve 1300 Mark vermiştim Ericsson GH688. Sınıfta en son alanlardan biriydim bir önceki sene fiyatlar çok daha yüksekti. Bugün 1300 DM 934 Euro ediyor enflasyonu da dahil edince.

    Yani ülkemizde teknolojik ürünlerin son yirmi yılda görece yaygınlaşması birilerinin becerisi değil, teknolojinin dünya genelinde ucuzlamasının doğal sonucu.
    Vergiler ile ilgili olarak da, elbette devlet vergi toplayacak ki vermesi gereken hizmetleri sağlayabilsin.
    Bizde hatalı olan ise verginin adaletsiz bir şekilde uygulanıyor olması. Asgari ücret üzerindeki vergi bile size yanlış gelmiyor mu?



    Neyse çok da uzatmayayım, bir şekilde beyniniz yıkanmış büyük ihtimalle, pek gerçekleri göremeyeceksiniz gibi ...
  • önce fiyat artışına gidilseydi avrupa ve amerikada bunlar hiç olmayacaktı işte :/ 75e kabul edilebilir olurdu tam aksini yapmışlar

  • Video için teşekkürler. Mesut Beyin sesi gayet net ama can Bey'in sesi öyle değil. Uygulamadan izliyorum.
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Globalde 3 yıl, bizde de 4 yılda gfn'ye verdiğin parayla series s alabiliyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaptığın terbiyesiz el hareketlerini kesip yayınlasaymışsın keşke

  • mesaj geldi önceliğiniz var diye ama niye vereyim ki 75 tl.madem pahalıya gelecekti niye girdin turkcell bu işe , tek üzüntüm iyi bir pc sahibi olamayan kesimin bu hizmete heveslenip gene hiç bir şey elde edememesi oldu , bana gelince oyunlar zaten var iyi sayılabilecekte bir pc ye sahibim , herkese hayırlı işler bol güneşler

  • 30 tl olucak aylık fazla degil

  • 10tl olsa ne olur olmasa ne, oyunlar ps3 gibi net değil. İstiyosan 1 gigabit internet bağlat aynı. Series s alınıp geçilir.

  • Nereden tutsan elinde kalıyor. Ne fiyat uygun ne de kota var. Kota az olduğu için anında dolar kotalar. Aynı global semi conductor krizi gibi pahalı olsa bile bulunamayacak piyasada.

  • Alın size yorum tabiki vergiler yüksek zamanı geldiğinde tabiki düzelecek tir siz birde almanyada gelişme aşamasında iken alınan vergiler ve çalışma şartlarına bakın ayrıca şimdi ki maaş kesintilerine bakın almanyada asgari ücret 1000 küsür euro bizim burada 50 kuruşa aldığımız su orada 2 euro bir porsiyon döner 15 euro meyve sebze yi tane ile alabiliyorlar asıl onların ayda 5 euro vermesi çok zor. Ha birde unutmadan siz olan olayları tersine çevirip algı yapmayı da iyi biliyorsunuz aynı oy attığınız partiler deki yöneticiler gibi 2000 li yıllarda insanlar 500 dolarlık bir ürünü almak için bu oyun konsolu olur yada cep telefonu olur hatta o zamanlar üst model cep telefonları 500 dolardı hatta bir kaç sene öncesine kadar da üst model sizin partilerinizin içine edip bıraktığı ekonomi ile telefonlar 500 dolardan satıldı o zamanlar insanlar bu 500 dolarlık ürünleri almak için senelerce çalışıyorlardı hatta nüfusun %5 yada %10 bu ürünleri alabiliyordu şimdi çocukların bile elinde var tabi diyeceğiniz laf şu teknoloji gelişti fiyatlar düştü nah düştü kısa zamana kadar iPhone üst modeller hala 500 dolar civarı na satılıyordu hatta o zamanlar burada iki katı fiyata satılmasına rağmen insanlar rahatlıkla alabiliyordu ve hala alıyorlar. Ayrıca o vergiler alınmasa bu durumda olmaz hiç bir yönden gelişmez ve olduğumuz yerde kalır sizde bu haberleri yapamazsınız hiç utanmıyorsunuz da Türkiye de ki bütünteknolojik gelişmeleri de gördüğünüz halde hala at gözlüğü takmış öyle devam ediyorsunuz o zamanlar alınamayan cihazlar hatta o cihazları yapan makineler dahil devlet teşviği ile açılmış firmalarda üretiliyor hiç bir ülke birden refaha ermemiştir ama algı oyunları yapanlara türkiyenin 20 yıl önceki halini görmezden gelenlere yalancılara rağmen Türkiye gelişti ve gelişmeye devam edecek bu elbet bir gün vergilere de yansıyacak.





  • tanrivermism T kullanıcısına yanıt

    neyse polemiğe gerek yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captanico -- 20 Mart 2021; 11:30:14 >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Hocam hemen gelirler "4 yılda bir yenileme parası ödeyeceksin" derler. Oysa 3-4 yılda aldığını satabilmeyi de hesaba katmazlar.

  • Canım Mesut Abi,

    Fiyat noktasında kaçırdığın noktalar şunlar. Sunucudaki kartlar satılmıyor, ağırlıklı olarak hizmet satışı vergilendiriliyor, Nvida kartların ülkeye getirilmesi son kullanıcıya satış gibi vergilendirilmiyor, alan NVidia, satan NVidia, muhtemelen çok çok daha uygun fiyattan vergileniyor donanım, dolayısıyla sunucu tarafındaki maliyeti yanlış hesaplamışsın.

    Nvidia kartların fiyatı birebir son kullanıcı ile sunucu tarafındaki birebir olsa bile ortalama günlük 4 saat(tahmini yaklaşım) oyun oynayan insanlar için 1 kart ortalama 6 kişinin kullanımına sunulmuş oluyor. Hadi buna da 5 kişi diyerek biraz daha yuvarlayalım. Son kullanıcı kart maliyeti ile sunucu kart maliyeti arasında burada da bir fark ortaya çıkıyor. Her ne kadar biz fani son kullanıcılar sunucudaki kartı NVidia sadece bizim için bire bir aldığını düşünsek de bu aslında yaklaşık olarak 1'e 5.

    Alım gücünden bağımsız olarak ülkemizde servis fiyatları için 40-50 TL bandı makul ama daha fazlası makul görünmüyor. Zaten Nvidia ile kullanıcılar bu fiyatlarda ortada buluştu sonunda, gerçeklerin ortaya çıkması gibi pis bir huyu var.





  • Bir de Nvidia geçtiğimiz ay ön deneme hakkı için attığı mailin içeriğini doğru dürüst yazsaymış, gelen kodu sisteme girince 15 mart'ı bekleyin gibi bir ifade yazmasaymış.

  • 30-40 TL yap sürümden kazan

  • Valla ben gayette akıcı oynuyorum. Çokta memnunum :D

    https://streamable.com/r1ri51

  • Gelecek bulut oyun sisteminde kaçarı yok. Gittikçe artan sistem ihtiyaçları ve verileri koyacak yer kalmaması bir yana, oyunu oynamak için harcanan kurulum zamanı bile artık bulut oyun sistemini şart koşuyor. Tabii ki adamlar ilk çıkardıkları bir mecrada fiyatı önce yüksek tutmak zorunda olsa da katılımların artması ve rakiplerin de piyasa girmesi ve maliyetlerin düşmesiyle ucuzlayacaktır. Çok değil iki sene içinde herkesin bulut oyun sistemlerinden oynayacağını ve oyun bile almadan oynatma seçeneği ile bu işin yoluna gireceğine inanıyorum. Game+ bu oyunları kendi serverlarında bulunduruyor zaten ve sizin satın almanız şartı ile oynatıyor şimdilik. Ama gelecekte sistemindeki bu oyunu kiralama dönemine de girecek, tıpkı internet kafe gibi olacak. Oyun firmalarına ayrıca o zaman para ödemek zorunda kalacak veya oyun firmaları kendi serverlarından oyunlarını aylık kiralarla oynatacaklar. Tek sorun internet bağlantı hızı ve aylık kiralar olacak kesin. Bu işin korsanı nasıl olacak onu çok merak ediyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanrivermism

    Alın size yorum tabiki vergiler yüksek zamanı geldiğinde tabiki düzelecek tir siz birde almanyada gelişme aşamasında iken alınan vergiler ve çalışma şartlarına bakın ayrıca şimdi ki maaş kesintilerine bakın almanyada asgari ücret 1000 küsür euro bizim burada 50 kuruşa aldığımız su orada 2 euro bir porsiyon döner 15 euro meyve sebze yi tane ile alabiliyorlar asıl onların ayda 5 euro vermesi çok zor. Ha birde unutmadan siz olan olayları tersine çevirip algı yapmayı da iyi biliyorsunuz aynı oy attığınız partiler deki yöneticiler gibi 2000 li yıllarda insanlar 500 dolarlık bir ürünü almak için bu oyun konsolu olur yada cep telefonu olur hatta o zamanlar üst model cep telefonları 500 dolardı hatta bir kaç sene öncesine kadar da üst model sizin partilerinizin içine edip bıraktığı ekonomi ile telefonlar 500 dolardan satıldı o zamanlar insanlar bu 500 dolarlık ürünleri almak için senelerce çalışıyorlardı hatta nüfusun %5 yada %10 bu ürünleri alabiliyordu şimdi çocukların bile elinde var tabi diyeceğiniz laf şu teknoloji gelişti fiyatlar düştü nah düştü kısa zamana kadar iPhone üst modeller hala 500 dolar civarı na satılıyordu hatta o zamanlar burada iki katı fiyata satılmasına rağmen insanlar rahatlıkla alabiliyordu ve hala alıyorlar. Ayrıca o vergiler alınmasa bu durumda olmaz hiç bir yönden gelişmez ve olduğumuz yerde kalır sizde bu haberleri yapamazsınız hiç utanmıyorsunuz da Türkiye de ki bütünteknolojik gelişmeleri de gördüğünüz halde hala at gözlüğü takmış öyle devam ediyorsunuz o zamanlar alınamayan cihazlar hatta o cihazları yapan makineler dahil devlet teşviği ile açılmış firmalarda üretiliyor hiç bir ülke birden refaha ermemiştir ama algı oyunları yapanlara türkiyenin 20 yıl önceki halini görmezden gelenlere yalancılara rağmen Türkiye gelişti ve gelişmeye devam edecek bu elbet bir gün vergilere de yansıyacak.

    Aynen kardeşim bi de camileri yok zaden dua falan bilmezler allah belalarını versin almanya amerika olmasa dünyanın önü açılacak önünü kesiyorlar dünyanın en müdhiş ülke türkiye bu arada hıaaaa reis ne süper lan virgül ünlem hiçbişey koymayacam dümdüz yazacam gerizekalıyım ben çünkü naber bu arada galadasarayda nasıl yenildi ama yeni sdar wars filmide süper olmuş boş yapma geforce aslında müslümanmış virüsde yalan dünya düzmüş gideyimde rahad rahad yeni iphone alayım sudan ucuz lan zaden dün 16 kilo elma aldım onlar daneynen alsın ahahahahaha




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 20 Mart 2021; 18:59:54 >





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıyorum ve şundan bahsedin biraz. Her oyun destekli değil. Ve destekli oyunlarda hatalar ve fps düşüşleri oluyor. Yazın oyun oynamak için alınır iş görür ama internetinizin de iyi olması lazım.

    - İnternet hızı
    - Oyunlar satın alınmalı
    - Her Oyun desteklemiyor
    - Desteklenen oyunlarda fps sorunları çıkabiliyor.

    Bunun haricindeki olay tamamiyle bütce meselesi. Heryerde internet hızı makul seviyelerde değil özellikle mobil platformda.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.