Şimdi Ara

2k Monitörde 1080p Oyun Oynamak, Video İzlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selamlar, 2k’lık sistem dizeceğim nasipse 144hz 27’inch monitör alacağım. Aklımdaki soru 1080p videolar izliyoruz çoğunlukla malum bunda bir problem yaşar mıyım? Ya da yüksek tepkime oranı istediğim bir oyunda 1080p’ye alacağım sonuç ne olur merak ediyorum. 1080p yerine 2k tercihimin sebebi yüksek çözünürlük, canlılık, netlik alabilmek. Tarayıcıda dolanırken bile güzel görüntü almak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yaklaşık 1 yıl monitor arastirdim. hali hazirda kullanmakta oldugum 27 inc 1080p 60 hz samsung monitörüm vardi. hep 2k 144 hz de yuksek ayarlarda oyun oynama hayali kurdum. ve sonundahttps://www.vatanbilgisayar.com/lg-31-5-32gk850-g-144hz-ultra-wide-g-sync-gaming-monitor.html linkteki monitörü aldim. monitör elime gecer gecmez karşılaştırma yaptim. ama inan bekledigimi bulamadim hayal kırikligina ugradim resmen. 1080p ile 1440p arasinda zerre fark goremedim. iki monitörü yanyana saatlerce test yaptim. sonuc olarak beklentilerimi karşılamadı.
  • Hem teorik hemde pratik olarak 1080p görüntü en net 1080p ekranda izlenir. 2k ekran upscale yapacağından görüntü hafif bulanık ya da yumuşak görünür. Keskin olmaz tam olarak. Daha ileri örnek 4K ekranda daha da bulanık görünür, Ama gündelik kullanımda 2k ekranda tarayıcıda yazılar falan daha iyi görünür. Bu yüzden kullanım amacına göre ekran seçilmeli. Yüksek çözünürlük ekranda düşük çözünürlüklü işlem her daim hüsrandır. En iyi sonuç birebir uyumda alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • csyi 1080 ve 2k ekranlarda yıllardır 1368x768 oynuyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek guzel olmaz. 4k dan 1080P ye iniyor olsan bu cok basit bir downscale islemi, direk 4 e boluyor, ama 2k ile 1080P garip biraz, tam bolunmuyor, bulanik olur.

    Oynayacagin oyunlari 1080P de oynamak yerine goruntu ayarlarini kissan, shadow falan gibi deneyimini cok etkilemeyen seyleri iyice kissan ve istedigin bir fps degeri elde etsen cok daha iyi. Ya da ekran zaten buyuk oldugu icin 1920x1080 yer kaplayip geri kalan pixeller siyah olacak sekilde de ayarlayabilirsin sanirim, o zaman biraz daha kucuk bir 1080P monitorde oynuyormussun gibi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllar önce bir counter strike fanatiği kuzenim, yeni bir monitöre geçmişti. Monitör sanırsam Full HD idi, tam hatırlamıyorum. Baktım counter strike'ı açtı ve "Bu ne yazılar küçücük, nişan küçücük, bir ayar çekeyim" deyip görüntüyü 1024x768 piksele aldı. "Haaah şöyle" deyip oyunda acayip iyi oynadı.

    O zamanlar çözünürlük takıntım filan yoktu bilgisayarım olmadığı için. Ama şunu anladım; monitör ne olursa olsun insan kendini mutlu hissettiği çözünürlükte kullanmalıdır
  • Csde o çözünürlükte oynamayana oyuncu demiyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImKeynes

    Csde o çözünürlükte oynamayana oyuncu demiyorlar
    Pro gamer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2K'da 1080P (K) kullanmak hemen hemen her açıdan pek iyi olmaz. Oyun/Film açısından değerlendirirsek; kaliteli bir 1080P film kabul edilebilir görüntü yerine göre sunacaktır. Fakat oyun için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.
  • 1080piksel 1440piksele dağılır yani her 3 piksele 2 piksel gösterir ve cidden berbat olur he YouTube'da falan izliceksen ya da indirip izliceksen güzel olur işini görür normal 1080p monitörün gösterdiği gibi izlersin oyunlar berbat olur. Ekranı 1080p olarak kullanmak mantıksız.

    Ben de 1080p monitörümü 1024pye düşürdüm hem csde 4:3 oynamak daha iyi oluyor hem hzi 60ken 75e çıkıyor. Muhtemelen sen de benimki gibi kullansan çamur gibi görüntü alırsın ya sistem diz ya da daha ucuz bir monitör al ama beni 1080p dahi kesmiyor bu aralar 1440p ya da ultra geniş açı bi monitör alıcam sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki 4k monitör 1080p'nin 4 katı mı oluyor
  • Keyifsiz olur her şeyden öte
  • 2k desteklemeyen oyunlarda ne olacak peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duayen00

    2k desteklemeyen oyunlarda ne olacak peki?
    Aynı soruyu sordum ben de bugün kendime, bilgili arkadaşlar cevaplarsa çok güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altı yıla yakındır 2k monitör kullanıyorum, önce Asus kullanıyordum, şimdi Gigabyte Fi27p var, mkv olarak film indirip izliyorsan sorun çıkmıyor, yani bit rate değerleri yüksekse gözün 2k ile 1080p arasındaki farkı çok fazla anlamıyor, düşük kaliteli youtube videolarında fark biraz daha anlaşılır oluyor. Ama mesele oyunlara gelince durum farklı, pubg, Battlefield gibi oyunlarda 2k monitörde 1080p denediğimde görüntü yoğurt gibi oluyor, 2k monitör alıp oyun oynaycaksan yüksek ayar-düşük çözünürlük yerine düşük ayar-2k çözünürlüğü tercih et derim, yada ekran kartını yüksek tutacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Altı yıla yakındır 2k monitör kullanıyorum, önce Asus kullanıyordum, şimdi Gigabyte Fi27p var, mkv olarak film indirip izliyorsan sorun çıkmıyor, yani bit rate değerleri yüksekse gözün 2k ile 1080p arasındaki farkı çok fazla anlamıyor, düşük kaliteli youtube videolarında fark biraz daha anlaşılır oluyor. Ama mesele oyunlara gelince durum farklı, pubg, Battlefield gibi oyunlarda 2k monitörde 1080p denediğimde görüntü yoğurt gibi oluyor, 2k monitör alıp oyun oynaycaksan yüksek ayar-düşük çözünürlük yerine düşük ayar-2k çözünürlüğü tercih et derim, yada ekran kartını yüksek tutacaksın.
    İndirmekle izlemek arasındaki fark ne acaba? YouTube’dan herhangi bir 1080p video veya 2k desteklemeyen oyun oynasam ne olur ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • millet yıllarca 1080p 55 inç tvler kullandı, tek mesele nispeten uzaktan tvye bakmak mı, nedne kimse bu tv piksele en fazla 24 inç tv olur demedi, var mı açıklaması?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    millet yıllarca 1080p 55 inç tvler kullandı, tek mesele nispeten uzaktan tvye bakmak mı, nedne kimse bu tv piksele en fazla 24 inç tv olur demedi, var mı açıklaması?
    Evet bunu ben de merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yerinde olsam 1080p tercih ederim. 2kdan bekledigimi bulamadim çünkü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • duayen00 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden hocam biraz açabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.