Şimdi Ara

2d yada 3d dersleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba 2d yada 3d şeklinde animasyon film tarzında ders almak istiyorum. pek bilgi sahibi değilim sadece araştırdığım kadarıyla biraz bilgim var. Sıfırdan bu konuda bilgi alacağım bir program yada dersler hakkında bilgi verebilirmisiniz. Udemy var fakat pek sağlıklı bir anlatım yapmıyor. çok öğrenmek istiyorum yalnız detaylı bir anlatım sağlayan bir video bulamadım.
    Kodlab ın kitaplarını aldım buda orta düzey bilgisi olana ek bilgi tarzında bir anlatımı var buda bana uymadı.



  • Udemy gibi amatörlerin çoğunlukta olduğu ve herkesin ders satabildiği bir siteyi kesinlikle önermiyorum. Eğitmenlerini kendisi seçmeyen hiç bir siteden eğitim almayın. İngilizce biliyorsanız giriş seviyesi eğitimler için Pluralsight, Lynda (Linkedin) daha ileri seviye eğitim için Gnomon ve fxphd gibileri olabilir.

    2D ile 3D arasında ciddi farklar var bu yüzden bir karar vermeniz öğrenme süreci açısından mantıklı olur. Konu animasyonsa zaten başta gelen yazılımlar 3D olarak Maya, 3ds Max, Cinema 4D, 2D olarak Harmony, Moho, TVPaint gibileri. 2D yazılımlar daha çok elle (wacom tablet) çizim yapılan animasyonlar için, 3D yazılımlar ise üç boyutlu modellenmiş obje ve karakter animasyonu için kullanılır. 3D animasyon çok daha zordur, çok daha uzun zaman alır ve çok daha ileri seviye teknik bilgi gerektirir.
  • mesela 3d den başlasam nereden başlamam lazım yani önce çizim mi öğrenmek gerek. ingilizce seviyem düşük
  • Bunlar çok geniş konular ve planlanan çalışma şekline göre değişir. Animasyon için karakter ve ya obje gerekli eğer bunları kendiniz yaratmayı düşünüyorsanız modelleme, texturing, sculpting, rigging gibi konuları öğrenmelisiniz. Diğer yandan hazır olarak karakter ve obje bulup kullanabilirsiniz bu durumda yazdığım konuları detaylı bilmeniz gerekmez. Örneğin karakter kullanacaksınız fakat bilginiz yok bu durumda Daz, Poser, Iclone gibi yazılımlarla animasyona hazır karakter yaratmak ve ya özelleştirmek yoluna gidilebilir. Hazır karakter, oda, bina, uçak, tank vs. kullanacaksanız Turbosquid, Cgtrader gibi sitelerden satın alabilir ve ya free olan materyaller bulabilirsiniz. Karakter ve obje ihtiyacından sonra animasyon, ışık, rendering, compositing gibi farklı işlemler gerekecek ve bunların hepsi başlı başına uzmanlık gerektiren konular olacak.
  • brh58 B kullanıcısına yanıt
    bu sorunuzun ucu çok açık hocam.

    Baya program çeşitliliği ve render motor çeşitliği var tam olarak ne yapmak istiyorsunuz örnek verin detaya inip anlatayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.