Şimdi Ara

29 yaşında sınava girmeyi düşünen birisinden sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gençler merhabalar, başlıkta da bahsettiğim gibi 29 yaşındayım ve yüksek inşaat mühendisiyim. Lakin kendimi sosyal alanlarda da geliştirmek istiyorum ve bu yüzden eşit ağırlık alanından sınava girmeyi düşünüyorum bu sene. Lakin, en son 2011 ygs/lys'ye girmiş birisi olarak sınav sistemini tam anlayamadım.


    TYT ve AYT isimli iki sınav var ve aynı hafta sonu birisi cumartesi birisi pazar oluyor. TYT 125 soru 165 dk, sanıyorum ki burayı komple yapmam gerekiyor. AYT ise 166 soru 180 dakika, burada hangi alan için hangi dersleri yapmalıyım? Bizim zamanımızda 160 soruluk ygs'yi herkes yapar (160 dk) ve lys için de herkes girmek istediği alanın sınavına girerdi. Lakin eşit ağırlıkçılar YGS'de 160 soru yerine 40 soruluk fen kısmını yapmayıp 120 soruya odaklanırdı. Benim hangi alana odaklanmam hangi derslere bakmam ve sınavlarda hangilerini çözmem gerekiyor?


    Güncel tyt ve ayt sorularını indirdim, matematik kısmını genel olarak sıkıntısız yapabiliyorum lakin diğer kısımlarda çok eksikler var, bizim zamanımızda daha ezbere sorular vardı şimdi sorular çok değişmiş.


    Bu şartlar altında Ankara'da bir devlet üniversitesinde siyaset bilimi okumak istiyorum, tavsiyeleriniz nelerdir?








  • Hayır tyt 120 soru, o 5 soru ekstra yani zorunlu din dersi almayanlar din kültürü testi yerine ek felsefe testlerini çözüyorlar. AYT ise 166 soru fakat sen sadece kendi alanındaki soruları çözmekten sorumlusun. Örneğin sayısal alandaysan matematik ve fen testlerini çözmek zorundasın AYT'de. TYT'de ise 120 sorunun tamamından herkes sorumlu yani o dönemin YGS'si gibi düşünebilirsin. TYT=YGS, AYT=LYS olarak düşünebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamechangerchanger -- 5 Aralık 2022; 13:36:40 >
  • Eşit ağırlıktan girecekseniz ayt de ayt mat ile ayt edebiyat sosyal 1 yapmanız lazım tyt 125 soru ama Sosyaldeki 5 soru farklı müfredatlarla ders alanlar için genelde sosyal ilk 20 soru çözülüyor

    Tyt fen tyt sosyal ile dil bilgisi çalışmanız lazım tyt adına

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aytde matematik +sos-1 kısmını yani edebiyat tarih coğrafya kısmını çözmen gerekiyor

  • hocam tyt 120 soru o 5 soruyu azınlık okullarında okuyanlar din testi çözmesi diye koymuşlar.evet tytnin hepsinden sorumlusunuz siyaset bilimi istiyorsanız eşit ağırlıkta girmelisiniz aytde 166 sorunun hepsinden sorumlu değilsiniz.sos1 ve matematik çözmenizi gerekiyor aytde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EA için fen hariç diğer 3'ünü yapmam gerekecek o zaman ayt'den.

  • Anladım, teşekkürler. Edebiyat-Sosyal ve Matematik çözeceğim o zaman ayt'den. Artık deneme falan çözüp bi şeyler yapmayı deneyeceğim. Aynı bölümün açık öğretimini denedim ama pek tat alamadım, örgün eğitim için bir deneyelim bakalım şansımızı.

  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    ayt kitapçığındaki ilk 40 soru ve matematiği çözceksiniz hocam çünkü başka sosyal soruları da var sözel kısım için

  • Şahsi fikrim gereksiz bir şey bu.Zamanınız boş imkanınız var ve meşgul olacak ekstra bir şey arıyorsanız bilemem.Belli bir yaştan sonra özellikle sosyal olarak bir kazanım elde edemezsiniz.Muhtemelen yaşınızı söylediğinizde size farklı olarak bakarlar.


    Benimki tavsiye seçim sizin.

  • hukuk okumayacaksan mba yap ama inşaat + hukuk güzel bi kombinasyon orası ayrı

  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt
    Ben zaten sırtıma çantayı alıp okula gidip sürekli derse giremem, zira çalışıyorum zaten şu anda. İmkan olursa ikinci öğretim de seçerim ancak esas amacım iyi kötü derslerden yararlanmak, hocalara kolay ulaşım vs. Bir kariyer yapmaya ya da bu yaştan sonra okula gidip gelme sosyallik vs derdinde değilim zaten. İyi kötü kendime göre bir arkadaş grubum var, evlisi bekarı çocuklusu vs. Benim yaş grubum zaten. Yutup da 17-18 yaşındaki çocuklarla neyin sosyalliğni yapayım ben :) zort mort boomer falan deyip dalgalarını geçsinlet benimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 6 Aralık 2022; 12:0:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hukukun çok faydası olacağını sanmıyorum bana. Aöf adalet bitirdim, iyi kötü hak hukuk öğrendim. dgs’ye girdim başka illerdeki hukuk fakültelerine gidebilirdim ancak Ankara’da devlet okulu kazanamadım. Derdim hukuk olsa idi dgs’ye yönelir oradan çok daha rahat kazanırım zaten.

    Dediğim gibi buradan bir kariyer yapmaya çalışmıyorum amacım kişisel gelişim, ilgilendiğim alanlar ile ilgili daha büyük bir havuza ulaşmak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Devamsızlık problem etmeyen bir bölüm seç araştır o zaman.Seçim senin.Keyfi okuyorsan sorun olmaz.Bitsin bitmesin gayesi yoksa.Çalışırken sınıf ve belli bir yaştan sonra egolu akademisyen tavrı çekmek sıkıntı yaratır.

  • Tyt sınavında 125 soru var fakat 5 tanesi din kültürü dersi almayanlar için yani 120 sorudan sorumlusunuz ne kadar çözerseniz o kadar puan getirisi oluyor. Ayt sınavında toplam 4 tane bölüm başlığı var

    Edebiyat - sos 1

    Sos - 2

    Matematik

    Fen


    Siz edebiyat - sos 1 ve matematik kısmından sorumlusunuz ayt eşit ağırlık için

    Önemli olan matematik ve geometri dersleri ve ayt matematik netiniz diğer dersler bir şekilde hallolur bunlara ağırlık vermenizi öneririm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.