Şimdi Ara

250 TL'ye kadar psusuz kasa önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen ay ekran kartı pert olduğundan yeni pc topladım ama kasayı sallamıştım. Elimde Aerocool Strike-X One Advanced var ve 5 para etmez ne yazık ki 2-3 sene önce ucuz diye almıştım. Kablolar ortalıkta olmasın diye arkaya saklayayım dedim kasanın kapağı kapanmıyor şu an. Kısacası anakartın arka tarafı açık bir şekilde kullanıyorum haliyle de iyi olmuyor.

    Corsair 200r ve 300r'ye baktım ama sadece 4 tane hdd slotu olduğundan elemek zorunda kaldım. Newegg'de 3-4 hdd takınca önüne fan bile taksanız hddlerin 40 dereceyi geçtiğinden şikayet edenler vardı. Ben 3 hdd 1 ssd 1 de dvd-writer ile kullanacağım. O yüzden elemek zorunda kaldım. 400r'nin de fiyatı fazla tuzlu ayrıca boyutları kullanacağım bilgisayar masasına fazla gelecek. 47 cm yükseklikli bir kasa lazım gerçi dvd koyma yeri çıksa 63 cme kadar boşluk var ama çıkmıyor. Masanın boşlukları 47 cm yükseklik 24 cm genişlik ve 43 cm uzunluk ayak koymak için önü arkası boş olduğundan ayakları iç tarafta olursa sıkıntı olmaz.

    Psu'm 750 w Aopen yarı modüler bronze plus o yüzden max 47 cm yükseklikte psusuz en az 5-6 hdd slotlu (1'er boşluk bırakarak takacağım şu an olduğu gibi), usb3 destekli ve kablo saklama yeri düzgün olan sağlam bir kasa önerirseniz sevinirim. Thermaltake water 3 performer c sıvı soğutma kullandığımdan genişliği o kadar da önemli değil. Şimdiden teşekkürler.

    Edit: Şu an ki kasa ve PC masasının resmini ekliyorum fikir vermesi açısından.

     250 TL'ye kadar psusuz kasa önerisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 11 Şubat 2015; 1:05:22 >







  • DasheriM kullanıcısına yanıt
    Hocam benim şu an kullandığım kasayı size önerebilirim, hem geniş hemde kablo saklama yeri oldukça iyi 5 HDD yuvası ve ana kartın arkasında Bir SSD yuvası mevcut. Vatan bilgisayar'a gidip birebir görüp kararınızı verebilirsiniz.

    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z12-plus-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html
  • hocam bence sen hangi kasayı tercih edersen et,kasayı o daracık alana sokma.kasa dediğinin her tarafı açık olacak.yazık değil mi o bileşenlere.kasayı ordan çıkar şu havalar bile sıcaklık değerleri fark eder hemen.
  • Cevabın için sağol. O kasaya bakmıştım ama hem boyutu sınırda (47 cm yükseklik) hem de üst tarafta ki usbleri kullanmam mümkün olmuyor. Ayrıca ayakları da eski tip yuvarlak olanlardan değil. 43 cm ayaklık yeri var pc masasısının bunun ayakları önden ve arkadan aşağıya sarkar gibi.

    @The.ApoLLo


    Aslında haklısınız hocam da oda bayağı bir küçük. Kasayı pc masasının soluna koyma durumum zor da olsa var ama bu sefer de kalorifer peteğiyle arasında 5-10 cm kalmış olur gene ısınma problemi olacak.
    @Hugues de Payen
  • DasheriM kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar masanız çok sıkıntılı hocam valla dediğiniz gibiyse önerdiğim kasa asılı kalır masada Umarım size uygun bir kasa modeli bulunurda işiniz görülür, ama bana sorarsanız o masa ile bu çok zor


    Sizin dediğiniz gibi bende üstteki usb 3.0. çıkışlarını ve fan kontrol butonunu kullanamıyorum ama ne yapalım, gülü seven dikenine katlanır misali mecburen 5.25 Media Dashboard satın alıp usb 3.0.ı öyle kullanıyorum;



     250 TL'ye kadar psusuz kasa önerisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 11 Şubat 2015; 1:41:54 >




  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam bayağı bir sıkıntı veriyor pc masası ama bir şekilde yeni kasa ayarlamam lazım. Bu şekilde kullanılıyor ama kapak kapanmadığından toz ve ses sıkıntısı oluyor. Yalnız sizin pc masası çok alçakmış o pc orada pişer valla. Ayrıca vatanda sizin kart okuyucu hakkında pek iyi yorumlar yazılmamış. Elektrik kaçağı olduğundan bahsetmişler. Eski anakartta bu sorundan muzdarip olduğumdan pek yanaşamam valla.
  • DasheriM kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yorumlar doğru hocam, pc kapalı olduğunda power kablosu bağlı ise kasanın ön ışıkları yanmaya devam ediyor yani böylece kaçak olduğu hemen anlaşılıyor. Ayrıca kasadaki fanlar yavaşça dönmeye devam ediyor Ancak ana karta bağlanan usb 3.0. kablosunu söktüğümde kaçak kalmıyor. Kısacası dengesiz bi kart okuyucu Şu ana kadar hiç bir sorun yaşatmadı, donanıma hiç bir zararı olmadı. Sıcaklık konusunda ise evet kış bittiğinde mecburen kasayı dışarıya çıkarıyorum hocam aksi durumda parçalar birbirlerine fena ısınıyorlar




  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    Eski pcimde kaçak vardı. Kasadan sanıp yukarda ki kasayı almıştım ama hala devam etmişti. Ön tarafta ki usblere pc açıkken bir şey takmaya çalışınca hemen pc reset atardı. Anakarttanmış galiba sorun yeni pcde şimdilik bir şey yok. Bu sorundan yeni yeni kurtulmuşken tekrar aynı olayları yaşamamam gerek. Hele de usb 3.0 için almışsanız ve kullanamamak çok kötü olur. Benim kasayı dışarı çıkarmam üstte ki mesajımdan dolayı pek mümkün değil. Kafayı yiyeceğim bu gidişle. Paranla rezil olmak böyle bir şey galiba.
  • DasheriM kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam büyük sıkıntı valla. Bende kasayı yazın dışarı çıkarmamak için komple masayı değişmeyi düşünüyorum çünkü kasa dışardayken çocukların ilgi odağı oluyor ve zarar geldiğinde evlat acısı gibi insana ağır geliyor Hem masa değişirse öndeki usb 3.0. çıkışlarına ihtiyacım kalmaz kasanın kendi çıkışlarını kullanırım kaçak durumundanda kurtulmuş olurum. Umarım sizde en yakın zamanda kasa işini halledip rahat edersiniz
  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam. Evde çoluk çocuk yok da kasayı çıkaracak yer de olmaması işte sorun. Çocuk kasaya saldırıyorsa orda tutmanız daha mantıklı şimdilik. Umarım 2'miz de hallederiz sorunları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.