Şimdi Ara

25 yaşındayım, hayata ve insanlara karşı iyice tepkisiz oldum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yavaş yavaş hissizleşiyorum.Insanlara artık mesafe koydum.Konuşkan ve insan canlısı bir insandım artık soğudum tek gerçek olan benim kendime yatırım yapıyorum. Her gün 5 6 saat ingilizce ve farsça çalışıyorum ve ingilizce ve farsça haberlere bakıyorum, 100'lerce sayfa kitap okuyorum.Her gün aynanın karşısına geçip konuşuyorum diksiyonumu geliştirmeye çalışıyorum kpss ve yüksek lisansa hazırlanıyorum, içimden bir ses eğer başarılı olursam ve ilerde birşey olursam yine herşey tekrarlancak kızlar başarılı ve donanımlı oldugum için gelecek bu durum beni üzüyor.Kadınlara karşı çok mesafeliyim.Kendimi donanımlı bir insan yapmak istiyorum.Bunları gerçekten severek ve ilgiyle yapıyorum.Hayat boyu değişime ve gelişime inanıyorum ve bunun içinde çabalıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter27 -- 24 Ağustos 2020; 1:17:33 >



  • İnsan 16 yaşındayken dünyayı değiştireceğini düşünür.
    18 olduğunda düşünceleri sert bir kayaya çarpar.20 yaşına geldiğinde hiçbir şey değiştiremeyeceğini anlar
    25 yaşına geldiğinde ise dünyanın onu değiştirdiğini fark eder.
    Ve insan 25 yaşında ölür,75 yaşında gömülür.

    Tarkovski
  • Eğer aklınızda anlattıklarımla ilgili bir soru işareti varsa cevaplamaya hazırım...Not: Durumumdan şikayetçi değilim.Bu kararlılık fakat beni başka birine çeviriyor ve bu biraz beni üzüyor.Sanki eski konuşkan ve insan canlısı biri gidecek diye korkuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter27 -- 24 Ağustos 2020; 0:26:7 >
  • Herkes hayatta belli başlı dönemlerde derin düşüncelere dalıyor, geçici bir dönem geçecek yani hayatını şimdiden yıpratmaya değmez böyle konular için .
  • quote:

    içimden bir ses eğer başarılı olursam ve ilerde birşey olursam yine herşey tekrarlancak kızlar başarılı ve donanımlı oldugum için gelecek bu durum beni üzüyor.

    burada ne dediğin anlaşılmıyor. seni üzen nedir tam olarak?
  • Sosyalleşemediğin için bir yanın hep eksik kalıyor. Kişisel gelişimine ve kariyerine ne kadar önem verirsen ver hayatını ruhsal, fiziksel, zihinsel ve sosyal anlamda trenin lokomotifi gibi ilerletmedikçe biri arkada kalınca aklın onda kalıyor.
  • İnsan 16 yaşındayken dünyayı değiştireceğini düşünür.
    18 olduğunda düşünceleri sert bir kayaya çarpar.20 yaşına geldiğinde hiçbir şey değiştiremeyeceğini anlar
    25 yaşına geldiğinde ise dünyanın onu değiştirdiğini fark eder.
    Ve insan 25 yaşında ölür,75 yaşında gömülür.

    Tarkovski
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    İnsan 16 yaşındayken dünyayı değiştireceğini düşünür.
    18 olduğunda düşünceleri sert bir kayaya çarpar.20 yaşına geldiğinde hiçbir şey değiştiremeyeceğini anlar
    25 yaşına geldiğinde ise dünyanın onu değiştirdiğini fark eder.
    Ve insan 25 yaşında ölür,75 yaşında gömülür.

    Tarkovski
    O kadar dogru sozler ki bunlar...

    25 ten sonra gercekten ölüyor insan aynilarini bende yasadim.
    Yasayan oluyum uzun zamandir.
  • Insanlara karşi tepkisiz olmak kötüdür ne olursa olsun dengeyi kaybetmemek lazim insansiz olmaz sen ne kadar kendini geliştirsende yaninda başarini paylaşacak veya seninle eğlenecek insan istersin.
  • Aynı yaştayız bende hayattan soğudum da senin soğumana ne neden oldu onu anlayamadım? ben mesela kötü bir işte çalıştım aile sorunları işsizlik bir dönem herşey senin neden orasını anlamadım?
  • Babamı kaybettim, Annem ve kardeşimle sorunlarım var. İlkokul ve ortaokulda zorbalığa maruz kaldım. Tam üniversiteye başladım rahatladım derken bu seferde insanların iki yüzlülüğüne şahit oldum. Bunun dışında kızlarla sorun yaşıyorum 25 yaşındayım tek bir sevgilim bile olmadı.Şu ana kadar tek samimi olduğum bir kız vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter27 -- 29 Ağustos 2020; 0:3:9 >
  • Hocam özür dilerim konu dışı olacak ama Farsça için hangi kaynağı kullanıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Insanlara karşi tepkisiz olmak kötüdür ne olursa olsun dengeyi kaybetmemek lazim insansiz olmaz sen ne kadar kendini geliştirsende yaninda başarini paylaşacak veya seninle eğlenecek insan istersin.
    O yüzden bu konuyu açtım. İnsanlara karşı iyice tepkisizim artık kız arkadaşta istemiyorum. Sadece beni meşgul edecek bir iş istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

    Hocam özür dilerim konu dışı olacak ama Farsça için hangi kaynağı kullanıyorsunuz?
    Özele gel hocam
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Oldukça sosyal bir insanım aslında tamam karı kızla çok işim yok ama couchsurfing, lisedeki ve üniversitedeki arkadaşlarım sayesinde oldukça iyi zaman geçirdim
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    İnsanlarla yaşadığım sorunlar , şu ana kadar tek bir sevgilimin olmaması ve kızlarla sorun yaşamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter27 -- 29 Ağustos 2020; 0:15:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.R.W.

    O kadar dogru sozler ki bunlar...

    25 ten sonra gercekten ölüyor insan aynilarini bende yasadim.
    Yasayan oluyum uzun zamandir.

    Alıntıları Göster
    Size ne oldu hocam???
  • Hemfikiriz aslında, kadınlar konusundaki düşünceni anlıyorum, hazıra konmak istiyorlar, sen yolu beraber yürümeyi istediğin biri olsun istiyorsun ama onlar hep yolun sonuna gelmeni bekliyorlar ve senin gözünde de değerleri düşüyor, ben bu yolu tek başıma geldikten sonra ne gerek kaldı ki nasıl güveneceğim diyor insan fakat hayat her zaman aynı olmayabiliyor. Ben mesela şaşırma yetimi kaybettim, insanların da hep çıkar amaçlı yakınlaştıklarını düşünüyorum çünkü doğru zamanda doğru yerde olmuyorlar, ihtiyaç varken yoklar, genel olarak yaşadıklarım hayatın gözümdeki değerini düşürdü ve hiçbir şeyi ciddiye almıyorum, yapacak birşey yok insan bazen 45-50 yaşında olsaydım diyor.
  • dexter27 kullanıcısına yanıt
    Ne guzel genc yasamin varmis insanlar egitim hayatini bitirip is hayatina atinip ailésini ve kendini gecindirmeye basliyorlar. Bir arkadas bakti disarida hayat yok, ekonomik ozgurluk yok orduya girip subay oldu kendi ayaklarinin uzerinde durmaya basladi. Kuru kuru hayallerle hayat yasanmaz hayaller karin doyurmaz bir yerden baslayacaksan yoksa yas olur 30 elde avucta sifir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexter27

    İnsanlarla yaşadığım sorunlar , şu ana kadar tek bir sevgilimin olmaması ve kızlarla sorun yaşamam.
    hocam hiç sevgilinin olmamış olması anormal değil, tarihte yaşamış erkeklerin tamamına yakınının zaten hiç sevgilileri olmadı ki. daha şunun şurasında 25 sene öncesine kadar millet direk tanışıp (ya da tanıştırılıp) evleniyodu. 25 sene öncesine kadar birçok kız doğduğu sokaktan çıkmadan 18 yaşına geliyor ve kendisini almaya gelecek ilk erkeğin hayalini kuruyordu.

    şu olay sık görülür: kendini normal bir insandan geride kalmış gibi görürsün ve: "kendimi geliştirmem gerekiyodu, ama ben yapmadım, şimdi yapmalıyım" kafa yapısına bürünürsün. zannedersin ki millette kültür var sende yok, zannedersin ki millet evde kitap başında sabahladı ama sen bunu yapmadın. halbuki alakası yok.

    kızlar bile erkekte kültüre falan hiç bakmazlar. kızlara sorsan erkekte romantizm, kültür gibi şeyleri sevdiklerini severler ama kızların ne söylediklerine bakma. hiçbir kız sen çok kitap okudun ve kültürlü konuşuyon diye sana ilgi duymaz.

    senin şu anda yapman gereken tek şey dışarıya çıkmak ve şu anda bulunduğun saçma kafa yapısından kurtulmak. "dışarı çıkmak" derken, keşif yapmaktan bahsediyorum. mesleki buluşmalar oluyo, oralara git, anlatılanları dinle insanlarla tanış/konuş. kamp yap (bisikletli kamp etkinlikleri falan da oluyo) kampçılarla tanış/konuş. daha önce ilgilenmemiş olduğun farklı alanlarda aktivitelere katılmaya çalış. böylece ufkun açılacak, evdeki kendi kendini boğmana neden olan saçma düşüncelerin kıskacından kurtulacaksın.

    hayatta en çok önemseyeceğin şey kendi bireysel kariyerin ve kazanacağın para olsun. para mutluluk getirmez gibi safsatalara inanıyorsan bunlardan kurtul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 31 Ağustos 2020; 10:57:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.