Şimdi Ara

24 yaşında diş hekimliği ya da tıp okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 23 yaşında ekonomi öğrencisiyim. İktisatta kalırsam bu bölüm bir buçuk senede biter ancak kpss ile işe girmek kesin bir durum değil. Bölümü bırakıp diş hekimliği, tıp ya da eczacılık bölümlerinden birine girmek için seneye üniversite sınavına hazırlanma fikri son günlerde zihnimi kurcalıyor. Sizce tekrar hazırlanmak doğru mu olur?




  • Kazanabileceğini düşünüyorsan mantıklı
  • Bir diş hekimliği olarak bu konuyu okuduğunuz bölümden ve yaşınızdan bağımsız düşünmenizi tavsiye ederim. Eğer istiyorsanız bu yola girmelisiniz.

    Bahsettiğiniz bölümler kazanması zor olan bölümler, okuması da bir o kadar zor. Fakat istedikten sonra ve çalıştıktan sonra kazanılacak bölümler. Ben lise döneminde fen lisesi temelimin üzerine 3 yıllık yoğun bir çaba ile diş hekimliği kazandım, bu yüzden eğer çalışmak için bir yıl ayıracaksanız çok düzenli ve istikrarlı çalışmanız gerekecektir. Başka bölümleri bitirip sonra tekrar sınava hazırlanıp sinifimda olan arkadaşlarım var ve bu imkansız değil, sadece biraz zor geçen bir dönem.

    Zor bir süreç olduğu için ve sonucunun da garanti olmaması sebebi ile sizin yerinizde olsam en azından bir bölümü garanti etmek için okuduğum bölümü bitirip daha sonra tekrar sınava hazırlanırdım. Bu süreçte okulum bitene kadar da bir yandan üniversite sınavına çalışmaya başlardım, bu da bir seneye tüm yükü atmamak adına iyi olur diye düşünüyorum. Bu bölümler için her derse son derece hakim olmanız gerekiyor, hata payı çok düşük olan sıralamalar olduğu için.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.