Şimdi Ara

24' Monitör Tavsiyesi (RTX 2060 sistem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Aşağıdaki sistemi aldım, şimdi sıra monitör seçiminde.
    https://www.itopya.com/shark-tg4-anm-amd-ryzen-5-2600-msi-rtx-2060-ventus-6g-oc-8gb-ddr4-480gb-ssd-gaming-bilgisayar/

    Aklımdaki seçenekler:
    https://www.hepsiburada.com/samsung-lc24fg73fqmxuf-23-5-1ms-display-2xhdmi-freesync-full-hd-curved-oyuncu-monitor-p-HBV00000BHRTV?magaza=Laptopf%C4%B1rsat%C4%B1&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.pla.cevre&gclid=CjwKCAiAwojkBRBbEiwAeRcJZK19Gr57TkYX5xGqb1CN42htUNTzupq3fnPjRQq1K_Yh7EvHbU16QhoC0FkQAvD_BwE

    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2458-c-mhd-23-6-144hz-1ms-hdmi-display-dvi-freesync-gsync-fhd-curved-oyuncu-monitor-p-HBV00000F4VYS


    1 - VA paneller yazı netliği konusunda sıkıntılı diyorlar. Ben bir yazılımcı olarak gün içerisinde döküman okuyup, kod yazıyorum. Yani yazı ile işim çok o yüzden benim için önemli.

    2 - 144 Hz gerçekten önemli mi? Daha düşük bir bütçeli IPS monitör de düşünebilirim belki.

    3 - Curved monitör hakkındaki düşünceleriniz neler? Özellikle 24" boyutunda bir monitör için faydası var mı?

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amewrika -- 9 Mart 2019; 2:48:57 >







  • Selamlar,

    Ben de aynı sistemi almayı düşünüyorum ve monitör kısmında seninle hemen hemen aynı soruların cevaplarını merak ediyorum. Ben de senin gibi kod yazıyorum ve bir yandan da oyun oynayacağım tabii.

    Bildiğim kadarıyla paneller arasında ilk bakışta öyle uçurum farklar olmuyor eğer çok belirgin kalite farklılığı yok ise. Ancak gün içerisindeki uzun süreli kullanımda bir fark yaratıyor mu onu tam bilmiyorum. O nedenle yazı belirginliği ya da netliği açısından TN ve IPS arasında gerçekten büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. İki panel arasındaki fark TN de anlık değişim daha çabuk yansıdığı için biraz daha soluk olması, IPS de ise renklerin daha canlı olması diye biliyorum. Daha iyi bilen arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsin lütfen, ben de ona göre tercih yapayım.

    Curved monitörlerle ilgili gaming kısımda olumsuz bir kanı var sanıyorum, görüntüde sıkıntı yaratabildiğini duymuştum. Ben mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum o nedenle.

    Senin sorularına ek olarak benim de Nvidia ekran kartı ile FreeSync destekleyen monitör uyumuna dair bir sorum olacak. Yukarıdaki Nvidia 2060'lı bir sisteme FreeSync destekleyen bir monitör aldığımızda herhangi bir kaybımız olur mu? Yoksa böyle bir sistem için illa 144Hz ve GSync destekli bir monitör mü almak gerekir, 75Hz FreeSync bir monitör alırsak sisteme yazık etmiş mi oluruz?

    Teşekkürler.




  • 1- İlk başta rahatsız edecek kadar fark ediyor ama gerekli ayarlar yapıldıktan sonra zamanla alışılıyor.
    2- Oyun için çok önemli. Lafla olmuyor kendiniz tecrübe etmelisiniz, kesinlikle dönüşü olmayan bir yol. RTX 2060 ile 1080p'de rahatlıkla 80-90 fps seviyesinde oyun performansı olacaktır, ben de RTX 2060 kullanıyorum.
    3- Faydadan ziyade zevk meselesi, benim çok hoşuma gitti, 27 inçte daha da güzel oluyor.

    Samsung C24FG73 kullanmıştım, sorunsuzuna denk gelirseniz çok iyi bir monitör, oyun performansı orta derece diyebilirim. Şu an AOC C24G1 kullanıyorum, çok memnunum, oyun konusunda C24FG73'ten daha iyi. Şu konuda doğrudan kullanıcıların tecrübesinden faydalanabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/aoc-c24g1-monitor-incelemesi--135523392

    Bir de monitörler artık tamamen kısmet meselesi, dolayısıyla muhtemel bir sorunda iade alacağından emin olduğunuz bir satıcıdan almanızı tavsiye ederim. Şu an bu konuda en iyisi Amazon TR.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.