Şimdi Ara

24 Aylık Taahhüt İptal Ettirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
6
Favori
18.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Türk telekom abonesiyim ve 24 aylık taahhütüm var. 14-15 ay oldu kullanıyorum. 35 mbit verilmesi gereken hız 18 verilince ve altyapının 100 mbit desteklediğini öğrenince çıldırdım. Türknete başvuru yaparak bi olaya girdim.

    1 haftadır bölümde her yeri talan ettim ve artık emin oldum ki Tüketici Hakem Heyeti dışında sonuç almak zor.

    Öncelikle beni cesaretlendiren yasadan başlayalım;
    quote:

    (4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.



    16.05.2017 Türk telekom ofisine gidip kanundan bahsettim. "Biz BTK ile çalışıyoruz böyle bir yasa bize söylenmedi. Cayarsan belli bi fatura çıkarılacaktır. Sonuçta iki tarafta kendi çıkarlarını korumak için bu sözleşmeyi imzalıyor dedi. Fatura çıkarıldıktan sonra ödeyip Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsin." hemen hemen böyle bir şey dedi. Faturayı ödemeden başvurursam diye sorduğumda, eğer hakem heyetinden olumlu sonuç çıkmazsa cezadan daha fazla ücret ödersin, ödeyip başvurman senin için daha iyi olur dedi. Aynı şeyi forumdan doominsert hocamda söylemişti sağolsun.

    Şuanda Türk Telekomun bana fatura çıkarmasını bekliyorum. Çıkar çıkmaz hem düşük hız yani ayıplı hizmet hemde kanuna göre 2 senelik taahhüt feshetme hakkım için Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım.



    Merak edilen bir mesele;
    Ceza faturası geldi, bu faturayı ödemeden başka bir firmaya başvurursam geçiş yapabilir miyim?
    Evet geçiş yapabilirsiniz. Tahminim gelen fatura taahhüt bedeli olarak geçmediği için yasalar gereği direk feshetmesi gerekiyor.



    Bu konuyu da açmamın sebebi, bu konuda çok fazla bilgi yok. İnsanlar başvuru yapmak istediğinde emin olamıyor. Bu konu üzerinden her gelişmeyi ve her adımı paylaşacağım. Merak eden arkadaşlar favorilere ekleyebilir. (At fava bekle )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 14 Mayıs 2017; 9:58:44 >



  • Bizim millet sözleşme ile taahhüt kavramlarını karıştırıyor, ikisini de sözleşme zannediyor. Yönetmelikteki bir yıl olayı taahhüt için geçerli değil. Taahhüt için uygulanan maddeler ayrıca belirtilmiş, bunların içinde süre ile ilgili hiçbir ibare yok. Ama bunu bir türlü anlatamıyoruz.



    Tüketici zaten istediği zaman sözleşmesini feshetme hakkına sahip. Elektronik haberleşme sözleşmeleri süresiz olarak yapılır. Siz fesih için başvurmadıkça sözleşme devam eder. Süreli olsaydı 24 ay sonra sizin hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmadan kendiliğinden iptal olurdu ama böyle olmuyor. Yukarıda taahhütname demiyor, sadece abonelik sözleşmesi diyor. Taahhüt olsun olmasın abonelik sözleşmesi imzalanması zorunlu zaten. Taahhütlü abonelikte cezai şart kişinin açık rızası ile imzaladığı taahhütnameye aykırı davrandığında ortaya çıkıyor. Taahhütnameye aykırı olaylar da aboneliğin feshi, düşük ücretli tarifeye geçilmesi, borcun geciktirilmesi falan. Taahhütlü abonelik için de aşağıdaki maddeler var:



    Burada taahhütnamenin ne olduğu, aykırılık halinde nelerin alınacağı açıkça yazıyor. Dikkat ederseniz taahhütnamenin süresi ile ilgili bir ibare yok, yani 12 aydan uzun taahhüt yapılamaz denmiyor. Turkcell'in 48 ay taahhütlü cihaz kampanyasını gördüm, bunlar devletin onayı ile yürürlüğe giriyor.

    Asıl sorun sizin de dediğiniz gibi liste fiyatlarının ve bağlantı ücretlerinin aşırı şişirilerek tüketicinin gerçekte isteğe bağlı olan taahhütnameyi imzalamak zorunda bırakılması. Asıl üzerinde durmamız gereken konu taahhütün 12 ay olup olmaması değil, kağıt üzerinde gösterilen sahte indirimler. Bu yüzden de mümkün olduğunca makul fiyatlarda taahhütsüz hizmet veren firmaların tercih edilmesi gerekiyor (tabi bu firmaların hizmet kalitesine önem vermesi şartıyla)
  • Ne kadar geldi fatura acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabah moonwalk keyfi

    Ne kadar geldi fatura acaba?

    550 TL
  • Ben de türk telekomdan türknet e geçtim. Taahhütümü 1 senelik diye biliyorken 2 seneymiş önceden de 1 sene taahhüt yaptıgımdan bunuda öyle sanarak geçiş yaptım. Türk telekomdan 523 tl fatura geldi. Pazartesi direk tüketici hakem heyetine başvurucam bununla ilgili konu da açtım bu bölümde. Konunuzu takipteyim hocam umarım tek bi kuruş ödemeden istedigimiz sonucu alırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luken Drew

    Ben de türk telekomdan türknet e geçtim. Taahhütümü 1 senelik diye biliyorken 2 seneymiş önceden de 1 sene taahhüt yaptıgımdan bunuda öyle sanarak geçiş yaptım. Türk telekomdan 523 tl fatura geldi. Pazartesi direk tüketici hakem heyetine başvurucam bununla ilgili konu da açtım bu bölümde. Konunuzu takipteyim hocam umarım tek bi kuruş ödemeden istedigimiz sonucu alırız.

    İnşallah hocam, ben fatura çıkmasını bekliyorum bakalım. Takipteyim sizin konunuzu, sizde süreç hakkında bilgilendirirseniz daha iyi olur.
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam ben de konuyu güncellicem gelişmeler oldugunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer durum bende de var. Dsmart taahhüt süremin bir yıl olduğunu sanıyordum Aslında taahhüt sürem iki yıl Ben de taahhütüm bitti sanıp TurkNet e başvurdum daha sonradan D Smart faturaları gelmeye devam edince taahhüt sorgulaması yaptım ve taahhütümün iki yıl olduğunu öğrendim urkNet i arayarak İnternetimi dondurmalarını istedim Böylece d-smart'tan devam edip taahhüt süremi doldurmaya çalışılacak dım ama TurkNet İnternetimi dondurması ile beraber d-smart'tan da internet hizmeti alamaz oldum şu an her iki operatöre de ücret ödeyip internet hizmetini alamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zQrba


    quote:

    Orijinalden alıntı: sabah moonwalk keyfi

    Ne kadar geldi fatura acaba?

    550 TL

    O 550 lira cayma bedeli değil, taahütü süresi bitmeden sonlandırdığın için tahsil edilen kalan aylar veya sağlanan indirimler faturasıdır.



    Btk 2013 kurul kararını biliyorsun:

    https://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Haber/TAAHHUTLERE-ILISKIN-DUZENLEMELER-YAPILDI-GUNCELLEME

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar Tüketici Heyeti sonuçlandı bugün. Daha doğrusu 11 Eylülde sonuç pttye verilmiş, bugün gittim ben aldım yoksa geleceği yok.



    11 Eylülde sonuçlanmış 13 Eylülde icraya vermişler böyle bi şans olabilir mi?



    Öncelikle faturanızı imkânınız varsa ödeyin. Ben ödemeden bu işe giriştim. Bugün icra takibi kağıdı geldi. Birde onunla uğraşacağım.



    Kararın sonucuna gelirsek. Hesap şöyle yapılmış;

    14 ay kullanım, kalan 10 ay.



    14x21,20 = 296,80 TL

    10x26,79=267,90 TL



    Düşük olan bedeli kabul etmişler. Geri kalan 310,24 TL haksız olduğu kararına varmışlar.



    Kararda 310 TLnin bana ödenmesi gerektiği yazıyor. Daha ben faturayı ödemedim. İtirazda da belirttim ama nedense ödedim kabul etmişler. Burdan bi sıkıntı çıkmaz inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Size olması gerekenden fazla bedel yansıtılmış, taahhütlü aboneliklerde thh'nin de bahsettiği gibi kullandığınız indirimler veya kalan faturalar hangisi düşükse o çıkar. 1 yıldan sonra cayma bedeli alınmaz diye bir olay yok çünkü siz sözleşmeye ek olarak kendi rızanızla taahhütname imzalıyorsunuz. Cayma bedeli sözleşme değil, ekstradan imzalamış olduğunuz taahhütname sonucu ortaya çıkıyor. Taahhütsüz abonelikte sizden kimse kuruş cayma bedeli, iptal bedeli, dosya bedeli alamaz. Ama taahhüt imzalarsanız ve bunu bozduğunuz takdirde (aboneliğin feshedilmesi taahhütnamenin bozulmasına neden olur) bundan kaynaklı olarak cayma bedeli alınır (ilgili yönetmelikte ayrıca belirtilmiş zaten), taahhütname süresinde herhangi bir sınır yok (4 yıllık taahhütname bile var).
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Zaten milletin dert yandığı şey indirim bedellerinin şişirilmesi. En başta 270 TL isteseler belki uğraşmadan öderdim bile. Hakem heyetine başvururken hesaplayıp, senden fazla istemişler, onun için itiraz edelim dediler. Kanunda hep 1 yıllık taahhütten bahsediyor maalesef, bu yüzden de 1 yıldan uzunsa yasak gibi geliyor insanlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Bizim millet sözleşme ile taahhüt kavramlarını karıştırıyor, ikisini de sözleşme zannediyor. Yönetmelikteki bir yıl olayı taahhüt için geçerli değil. Taahhüt için uygulanan maddeler ayrıca belirtilmiş, bunların içinde süre ile ilgili hiçbir ibare yok. Ama bunu bir türlü anlatamıyoruz.

    quote:

    Sözleşmenin feshi

    MADDE 22 – (1) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.


    Tüketici zaten istediği zaman sözleşmesini feshetme hakkına sahip. Elektronik haberleşme sözleşmeleri süresiz olarak yapılır. Siz fesih için başvurmadıkça sözleşme devam eder. Süreli olsaydı 24 ay sonra sizin hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmadan kendiliğinden iptal olurdu ama böyle olmuyor. Yukarıda taahhütname demiyor, sadece abonelik sözleşmesi diyor. Taahhüt olsun olmasın abonelik sözleşmesi imzalanması zorunlu zaten. Taahhütlü abonelikte cezai şart kişinin açık rızası ile imzaladığı taahhütnameye aykırı davrandığında ortaya çıkıyor. Taahhütnameye aykırı olaylar da aboneliğin feshi, düşük ücretli tarifeye geçilmesi, borcun geciktirilmesi falan. Taahhütlü abonelik için de aşağıdaki maddeler var:

    quote:

    Taahhütlü abonelik

    MADDE 14 – (1) Taahhütlü abonelikler, satıcı veya sağlayıcının, taahhütnamede belirtilen süre kadar abone kalmayı taahhüt eden tüketicilere;

    a) Sözleşme konusu mal veya hizmetin bedelinden indirim yapmayı,

    b) Sözleşme konusu malın teslimi veya hizmetin ifası ile birlikte taahhüt konusu malın mülkiyetini veya kullanım hakkını devretmeyi ya da hizmeti ifa etmeyi,

    taahhüt ettiği aboneliklerdir.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde taahhüt süresince sözleşme ve taahhütname koşullarında tüketici aleyhine değişiklik yapılamaz.

    Taahhütname verme zorunluluğu

    MADDE 15 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, ikinci fıkrada belirtilen bilgileri içeren taahhütnameyi yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye vermek zorundadır. Bu taahhütname, abonelik sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasıdır.

    (2) Taahhütnamede; taahhüdün geçerlilik süresi ile taahhüt konusu mal veya hizmetin nitelikleri, tüm vergiler dahil toplam fiyatı, indirim yapılan tarifenin taahhüt verilmeden önceki fiyatı, aylık yapılan indirim miktarı, taahhüdün süresinden önce sonlandırılması durumunda tüketicinin elde ettiği faydalara ilişkin geri ödeyeceği bedelin hesaplanma yöntemi yer almak zorundadır.

    (3) Taahhüdün sesli iletişim araçları kullanılmak suretiyle verilmesi durumunda, satıcı veya sağlayıcı ikinci fıkrada yer alan bilgileri tüketiciye aynı ortamda vermekle yükümlüdür. Taahhüdün sınırlı alanda ya da zamanda sunulduğu bir ortam yoluyla verilmesi durumunda ise, satıcı veya sağlayıcının taahhüt kapsamında sunulan mal veya hizmetin tüm vergiler dahil toplam fiyatı ile taahhüdün geçerlilik süresini tüketiciye aynı ortamda vermesi yeterlidir. Ancak bu durumlarda; satıcı veya sağlayıcı, birinci fıkrada yer alan yükümlülüğünü taahhüdün verilmesinden itibaren on dört gün içinde yerine getirmek zorundadır.

    (4) Taahhütnamede, taahhüt konusu mal veya hizmetin bedeli, aynı mal veya hizmetin taahhütsüz abonelikler kapsamında talep edilen bedelinden daha yüksek gösterilemez.

    Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

    Taahhütlü aboneliğin sona ermesinin bildirimi

    MADDE 17 – (1) Taahhütlü aboneliğin sona ermesinden en az bir fatura dönemi öncesinden satıcı veya sağlayıcı, bu durumu ödeme bildiriminin yanı sıra yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ayrıca tüketiciye bildirir.


    Burada taahhütnamenin ne olduğu, aykırılık halinde nelerin alınacağı açıkça yazıyor. Dikkat ederseniz taahhütnamenin süresi ile ilgili bir ibare yok, yani 12 aydan uzun taahhüt yapılamaz denmiyor. Turkcell'in 48 ay taahhütlü cihaz kampanyasını gördüm, bunlar devletin onayı ile yürürlüğe giriyor.

    Asıl sorun sizin de dediğiniz gibi liste fiyatlarının ve bağlantı ücretlerinin aşırı şişirilerek tüketicinin gerçekte isteğe bağlı olan taahhütnameyi imzalamak zorunda bırakılması. Asıl üzerinde durmamız gereken konu taahhütün 12 ay olup olmaması değil, kağıt üzerinde gösterilen sahte indirimler. Bu yüzden de mümkün olduğunca makul fiyatlarda taahhütsüz hizmet veren firmaların tercih edilmesi gerekiyor (tabi bu firmaların hizmet kalitesine önem vermesi şartıyla)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 19 Eylül 2017; 14:22:41 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.



    Başka bi konuda komple iptal ettiren arkadaş vardı ama o ev değiştirmişti sanırım hizmet aksaklığı olmuş olabilir onda. Yinede benim için emsal olmuştu.

    Yine aynı konuda komple iptal ettirenler hep ya taşınmış ya hizmetinde sıkıntı vardı. Direk benim gibi keyfi kapatan görmedim. (Gerçi bende paket hızının yarısını alıyordum.)



    Evet şuan Türknete geçtim, taahhüt derdi yok. Türk telekomda aldığımdan daha iyi hizmet alıyorum hemde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline bana da 550 lira fiyat çekti, seneye bitiyor taahhüdü, iptal edemiyom, devrecek birini arıyom. Superonline'den memnunum aslında, müşteri hizmetleri çok iyi ilgileniyor, sorun çıktığında modem değişikliği falan her yolu deniyor. 3-4 ay önce taşındığım apartmanda Uydunet fiber net var, o yüzden iptal etmek istiyordum, devretmek istiyorum. Türk Telekom altyapısından bıktım, oynadığım FPS oyunlarında (özellikle Battlefield 4'de) kaliteli ping için fiber altyapıya ihtiyacım var.
  • Cezasız iptal hakkınız var, niye devir ile uğraşıyorsunuz? Taşındığınız yerde kendi altyapısı yoksa cayma bedeli de yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Cezasız iptal hakkınız var, niye devir ile uğraşıyorsunuz? Taşındığınız yerde kendi altyapısı yoksa cayma bedeli de yok

    Müşteri hizmetlerini aradım, taahhüde göre ödemeniz olur diyor...

    Zaten Superonline olsun, diğer şirketler olsun, hepsi Türk Telekom altyapısını kullanıyor ADLS ve DLS bağlantılarda..
  • Ben fiber zannettim pardon. Dsl ise port mevcutsa nakil olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2 ay önce Thh ye başvurmuştum konu favorilerimde oldugu için bildirim geldi yarın gidip bi sorayım ne durumda diye. 523 TL cayma bedeli ödemesini yapmıştım ben icra vs gelmesin uğraşmıyayım diye. İnşallah güzel bi sonuç çıkar.
  • Bide 24 ay çıktı başımıza.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    O da birşey mi, tt kampanya yapmış 3 ay bedava diyor ama 27 ay taahhüt istiyor. Aktivasyona 192 lira yazıyor zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.