Şimdi Ara

230 metre mesafeye 12v/24v 10 amper iletebilmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cy19 C kullanıcısına yanıt

    Boylu boyunca komple delikleri olan borudan bahsetmiyorsunuz değil mi??? Deliksiz olanına yönelin daha da ucuzdur. Ancak vakumdan büzülecek hortum iş görmeyecektir...


    Ancak bu yöntem tam teşekküllü, ön yüklemesi yani borunun tas tamam doldurulması ile ve bazı alicengizliklerle denenmesi lazım. Olmazsa da iki taraftan hidromotorlu üst mesajımda yazdığım sistemi düşünebilirsiniz.


    Güneş paneli ise her zaman olabilir. Hatta siz bu sistemi kurup güneş panelli pompa ile de öbür ucundan desteleyebilirsiniz. çalışma sorunlarını çözmek için. Yanı başınızda yani tarladaki pompanız tam gaz çalışır, vakum anı sorunlarını da diğer uçtaki güneş paneli ile çalıştırılan pompa çözer. Bu pompaya şarzlı akü de taşıyabilirsiniz aslında. Yanınızdaki pompa tam gaz çalışıp işi yüklendiğinden diğer uçtaki pompa destekte kalıp daha az tüketir ve iş görebilir.


    Hemen alışveriş yapmayın. Su pompası satan yerlerle bu projeyi danışın birçoğundan fikir alın ve bu konuda da paylaşın. Dezavantajları nasıl aşarsınız önce düşünün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 19 Mayıs 2022; 19:30:33 >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Yok hocam tabiki deliksiz olacak :)


    Bu işin zorluğunun farkındayım. Daha önce su koçu gibi farklı şeylerde denedim. Artık deneme yanılma bi şekilde o suyu çekeceğim.


    Hangi yöntemde başarılı olduğumu yine buradan paylaşırım.


    Desteğiniz için teşekkür ederim.


    Saygılar...

  • ya arkadaşlarının önerdiği gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaksın, yada direk 220 voltu oraya çekip, motorun yanına 10 amperlik dc güç kaynağı koyacaksın.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Hocam o tarafa yeterince değişnmedik, 10 amper 12Voltuk bir pompanın 230 metreye su basması pek mümkün görünmüyor.... 10 amperi 12 Vot için vermişti konu sahibi yani güç 120Watt.


    Ancak 220Voltu da çekse 120Watt ya da 12 amper ile bu suyu basabileceği düşünülmez, satıcı firmaların tavsiyelerinden esinlenmesi lazım biraz.

  • Güneş enerjisi sisteminde depolama için -zaten- akü bulunmak zorundadır. En basit ve düşük maliyetlisi, güneş enerji sistemine gerek kalmadan, iki adet yüksek kapasiteli akü ve bir inverter kullanabilirsiniz. Akülerinizi dönüşümlü şekilde evden şarj ederek kullanırsınız. 1500VA bir inventer de mevcut motorunuzu rahatlıkla çalıştırır. Güç kayıplarını hesaba katarsak, 60Ah bir araç aküsü, motoru bir saat civarı besleyebilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam edindiğim genel bilgilere göre, motor dikeyde ne basabiliyorsa yatayda 10 katını basabilirmiş.

    Yani alınacak motorun aşağı yukarı 25 metre dikey basabilmesi gerekli.


    -


    Akü olayına hiç girmedim. İşin içine akü girince ekonomik olmuyor. Gerçek jel aküler uçuk rakamlara ulaştı.


    -


    Bu işi askıya almak durumunda kaldım.

    İyi bir su alabilmek için güçlü bir motor ve en az 2 tane panel almam gerekiyor. Hortum maliyeti de cabası.


    Arazimde su olabileceğine dair işaretler var. Eğer nasip olur suyu arazimde bulursam artık panellerle kendi kuyumdan çıkartırım :)


    Tekrar teşekkürler. Herkesin emeğine sağlık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cy19 -- 23 Mayıs 2022; 0:7:38 >
  • cy19 C kullanıcısına yanıt

    dikey yatay basma oranı standart ve kullanışlı ürünlerde var olabilir. Ama suyun debisini azaltıp basıncını arttırdığınızda kilometre dahi basablirsiniz. genel su pompalarının dışına çıkıyor, yüksek basınca yaklaşıyor ama gerekirse kullanılabilir.


    10 metre su yüksekliği 1 bar basınca yakındır. 25 metre dikey basmak 2.5bar basınç demek ki çok birşey sayılmaz. Ama siz daha üstünü düşünürsünüz.

    Peki pompanın vakum seviyesi yettiği bir durumda, yatay olarak çekebilme vakumla çekme şekli için ne bilgi veriyorlar?


    Bu tip bir sstemde, yanı başınızda normal bir su pompası çalıştırıp vakumla işletip, diğer uç taratfında da akü vb bir sistemle gücü az da olsa destek pompası çalıştırmak düşünülebilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam. Motorun çıkışı örneğin bir parmak ise yarım parmaklık hortumu takılarak suyun mesafesi çok daha artırılabilir. 12v 2 amperlik motora serum hortumu takip 500 metre su basanlar bile var.


    Emme gücü ile alakalı bir araştırmam olmadı açıkçası. Ama daha önce konustugumuz gibi sifonlama yapilabilirse emme gücü bir tetikleme gibi olacaktir. Az su gelir ama gelir diye düşünüyorum.


    Akü maliyetlerinin yüksek olması ve ömürlü olması sebebiyle ekonomik olmuyor.


    Arazimde su bulmaya yoğunlaştım. Nasip olur suyu bulursam böyle dertler kalmayacak. Ancak faydalı bir konu oldu  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cy19 C kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    yarım parmaklık hortumu takılarak suyun mesafesi çok daha artırılabilir.

    böyle birşey yok. Pompanın basma miktarı azalıp aha az hacim basarak çalışırsa, aynı motordan daha yüksek basınç alınır. Debi azalır ama basınç artar. Boru çapı bunu değiştirmez, boru çapını azaltmak daha çok direnç oluşturup daha çok zorlanma demektir.

    Alıntı

    metni:
    Akü maliyetlerinin yüksek olması

    benim bahsettiğim akü kullanımı, vakumun yetmemesinden kaynaklı destek sadece. Çok bir akü gerekmez sadece destek.

    Alıntı

    metni:
    emme gücü bir tetikleme gibi olacaktir. Az su gelir ama gelir diye düşünüyorum.

    Dikey basabildiğinin 10 katını yatayda basar diye bilgi vermiştiniz. Vakum için maksimum çekme 10metre olduğundan bunun yatay karşılığı sizin verdiğiniz bilgiye göre 100metre. Yani olumsuz. ANcak bu genel uygulama sonuçlarına göre değil kesin hesaba dayanmak zorunda. Yani vakum kesin sonuç değildir, incelemek lazım. Yoksa siz daha neyi düşünüyorsunuz ki? Dayayın boruları alın suyu....





  • Arazimizde su bulmaya yoğunlaştığımı söylemiştim. Bugün bakır çubukla su aradım :) Bir yer tespit edip toprak burgula 4 metrede suya ulaştım. Dereydi mesafeydi hortumdu aküydü vs derdimiz bitti çok şükür.


    Yararlı bir konu oldu. Herkese tekrar teşekkürlerimi sunarım.


    Saygılar.

  • Suyu 4m de bulmuşsunuz ve sorun çözülmüş. gerçekten şanslıymışsınız. Hayırlı uğurlu olsun.


    Artık önerileri bundan sonra bu konuya uğrayacak kişiler için yapacağız. bu tip durumlarda diyaframlı tip pompaları da düşünebilirsiniz. diyaframlı pompalarda suyu diyafram yardımı ile vakumladığı için hava yapma sorunu olmadan tulumba gibi çeke çeke diyaframına kadar getiriyor. sonrasında da iş suyu basmaya kalıyor. basma mesafeleri de fena değil. tabi istenilen debiye göre de fiyatları değişecektir.

    bu da alternatif bir bilgi olarak burada bulunsun.

  • bu tarz konularda detay yazmalısın. mesela bir soru, evde 12V yada 24V elektriği nasıl elde ediyorsun? soru 2 elinde hiç kablo var mı. soru 3. neden 220V taşıyıp 24V güç kaynağını pompa yakınına götürmüyorsun. soru 4. pompa evde olsa emme hortumu uzun olsa hava yapma sorununu çözsen yani hortumun ağzında sürekli su olsa böylece pompa evde olsa olmuyor mu. soru 5. dizel pompa kullan hacı soru 6. hiç hesapladın mı elektrik maliyeti karşılıyacak mı suyu niye taşıyorsun elektrik faturanı arttırmaya değecek mi. soru 7. suyu başka yerden getir yada gölet yap soru8. o pompa aküden traktörle çalıştırılmak için gibi çünkü 12V pompa başka ne için olsun. traktörle gidip çalıştıramıyor musun hem pompayı sürekli orda bıraksan çalınabilir soru 9. su nerde lazımsa oraya tulumba kur soru 10. köyde ne işin var şehre taşın soru 11. incirler oldu mu hiç çağırmıyon ha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.