Şimdi Ara

21 yaş yazılım için geç mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben kasım ayında 21 yaşına girecek bir yönetim bilişim sistemleri öğrencisiyim. İlk senem olacak. Hedefim veri bilimi alanında ilerlemek. Yazılım konusunda çok eskiden kalma bilgim var fakat bayağı az. Sizce 21 yaş yazılım öğrenmek ve üniversite 1.sınıfa başlamak için çok mu geç? Bunları düşünmekten akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Görüşleriniz benim için değerli şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Hiçbirşey için geç değil bu yaş, mutlaka ingilizce öğren ve hangi ortamda geliştireceğine karar ver.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    hangi ortamda geliştireceğine karar ver.



    bak şimdi bu cümle çok ama çok önemli. peki bu cümleye uymadığın vakit pek çok alan hakkında bilgi sahibi olsan bile çok büyük bir zaman kaybı. bunun acısını çekiyorum diyebilirim. bende 20 yaşında bu bilişim dünyasına atıldım ve kararsızlığım yüzünden 5-6 yılımı kaybettim. bir alanda eğer yoğunlaşsaydım eğer hem ingilizceyi geliştirip hemde almanca öğrenebilirdim ve bir alanda ekmeğini iyi bir şekilde yiyip oradan iyi paralar erkenden kazanabilirdim. hatta senior seviyesinde de geliştirici olabilirdim.


    bu işin başındakilere tavsiyem bir alan seçin ki başka bir alana yönelmeyin yoksa benim gibi zaman kaybedersiniz. daldan dala atlamanın faydasını zaman gösterecek


    bir alana yöneldiğinizde ne olacak ben size söyleyeyim. zaman kaybetmemiş olacaksınız diğer alanlarda daldan dala ayıracağınız vaktinize ingilizceye ayırmış olacaksınız.





  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    diğer bir etkisi, bir alanda uzman olduğunda, diğer dallar kolay gelecek.

  • 21 baya küçük bir yaş, bunu düşünmen bile saçma, kesinlikle geç değil.

  • 33 yaşımdayım bu yıl üni bilgisayar programcılığı kazandım. 2 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum. öncesi muhasebecilikti. düşün senin için geç mi

  • TROJ T kullanıcısına yanıt

    31 yaşında girdiniz de, onun öncesi de var, kaç senelik deneyim ile girdiniz işe. bilgisayar programcılığı pek önem vermiyorlar, ondan sonra dgs ile mühendislik yaparsan maaş 2x olur.

  • Bu düşünce için geç! Sadece Hedefine odaklan Ve ne kadar çok istiyorsan onun için yap! Para ise asla yeteri kadar başaramazsın! niye mi? Aklına gelmediyse söylerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 8 Eylül 2021; 7:9:51 >
  • TROJ T kullanıcısına yanıt

    Nasıl öğrendiniz acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    ihtiyaç duydukça internetten baka yapa baka yapa öğreniyorsun.


    muhasebe için yazılım şart, tüm veriler sql de, önce mecbur sql komutlarını öğreniyorsun, sonra sql müdahale etmek için aracı bi şeyler lazım oluyor, orda php öğrendim basit get post ile sql veri çek veri gönder vs.


    1k çalışan vardı puantajları elle 1 hafta sürüyordu, php ile yaptığım script ile 10 saniyede puantaj yapıyordum.


    php ile uğraşırken ister istemez basit html, css, js de öğreniyorsun


    sonra php yetmedi masaüstü uygulaması istedim c# başladım, neyi nasıl yapacağımı stackoverflow dan baka baka kopyala yapıştır yapa yapa yapıları öğrendim artık yazar hale geldim


    bunlar 2015-2016 yılları


    hergün akşama kadar kodlamayla uğraşıp videolar izleyerek falan olmadı.


    bugün hem çalıştığım şirkete hem dışarıya e-ticaret entegrasyonları, nebim,netsis,eta gibi programlara özel raporlamalar, bunlara entegre masaüstü,web, mobil projeler geliştiriyorum, ki halen kendimi yazılımcı olarak görmüyorum diplomam ve işin tekniğini bilmiyor olduğumu düşündüğümden. ama yaptıklarımı gören diğer firmaların ilgisini çekiyor


    bi şekilde başlamasaydım şuan 3 bin maaşla mesai saati tanımaksızın değer görmeksizin çalışıyor olurdum. o yüzden hiç geç değil. siz de başlayın, kendime yardımcı bulamıyorum şuan:)





  • TROJ T kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam benim yaş 32. İnşaat Mühendisliği mezunuyum ama sektörün durumu malum. Açıköğretim Bilgisayar programcılığı devam ediyorum Ocakta bitiyor. Ufak tefek eğitimler izlemeye bişeyler yazmaya başladım. Bu yaştan sonra özel sektörde bir şansım olur mu acaba?

  • The Raider T kullanıcısına yanıt

    dgs ile tamamla b.mühendisliğe şansın olur

  • The Raider T kullanıcısına yanıt
    Yaştan değil de, izlediğin yoldan dolayı özel sektörde işin zor olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güne kadar olan oldu hocam şu an devlet memuruyum zaten ama böyle kalmak istemiyorum. Bundan sonrası için ne yapılabilir sizce?

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt

    DGS ile tamamlarım sıkıntı olmaz da seneye kazansam en iyi ihtimalle 3 yılda da mezun olsam yaş 36 oluyor. işler daha da sıkıntıya giriyor.

  • The Raider T kullanıcısına yanıt
    İlginç. Cunku genelde devlet memurluğu son durak olarak görülür. Benim bi arkadaş örneğin 5 yıl önce 34 yaşındayken SGK'de memur oldu özelde ya da devlette başka bir uğraşı yapması olanaksız cunku en iyi yapabilecegi tek iş o nitekim. Ancak yine de yazılıma büyük ilgim var para kazanılan bir uğraşı olarak yapmak istiyorum diyorsan Adobe, Oracle, Microsoft, AWS 'den ilgi alanına göre birinin sertifikasını alabilirsin. Sertifika almak için en az bir sınav vermen sınavı verebilmek için de konuları iyi bilmen gerekiyor ayrıca her bir sınav $100-$250 arasında. Bu şekilde sertifika almış biri alanında kesin deneyimli olmasa da birşeyler bilip iş yapabilecek kişi olarak görülür. İlk başta en temel sertifikadan alabilirsin örnegin Oracle ile AWS temel sertifika için associate diyor, örneğin AWS Certified Developer Associate ya da Java SE 8 Programmer - Associate gibi. Sertifikanın yanında örnek proje de geliştirirsen, bu işlere girme şansın yükselebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Raider T kullanıcısına yanıt

    yazılım sektörü yaşa fazla bakmaz. eğer yeni mezun 23,25 yaşındaki kişilerden deneyimsiz isen almazlar işe. o zamana kadar 5-10 proje yaparsan, iyi olur.

  • 30 bile hiçbir şey için geç değil. Yani topluma göre geç ama bireysel olarak istenilen her şeyin öğrenilebileceği yaşlar. Hukuk okuyup yıllarca mesleğini yaptıktan sonra tıp okuyanı da var. Tıp bırakıp başka mesleğe yönelen de var. 20 yaşında bilinçli şekilde hareket eden insan sayısı çok az. Üniversitelerde bile çoğunluk toplum-aile baskısıyla ya da puanın yettiği kadarıyla tercih yapıyor. 20’ler her şeyin yapılabileceği yaş aralığı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.