Şimdi Ara

206 arkadan gelen gıcırıtı sesi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
21.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2001 model 206 var. Arka taraftan bir gıcırtı sesi geliyor. Koltuklardan olduğunu düşünüyorum. Örnegin araba dururken ve çalışmazken birisi arkaya oturdugunda veya kımıldadığında gıcır gıcır ses çıkıyor. Ayrıca yolda giderken arkada birisi oturmasada yol durumuna göre gıcırtı sesi yine duyuluyor. Sizce sesin kaynagı ne olabilir. Koltuktan başka aklınıza ne geliyor. Bu sorunu yaşayan varmı başka. Serviste de çözüm bulamadılar. Hacthback araçlarda bu takım şeylerin oldugunu duydum ama ilk zamanlar olmayan şey neden sonra olmaya başladı. Sizce ne yapmayalıyım.



  • Torsiyonlar olabilir mi.206 nnın kronik sorunudur.
  • belirli periyotlarda yağlatırsanız sanırım çözülür
  • Yağlatayımda nereyi asıl mesele bu. Valla bezdirdi bı gıcırtı. Arabayı torosdan farksız yapıor. Station vagon eski torosu anımsatıyor.
  • Bende de arkdan gıcırtı geliyodu nerden geldiğini tam olarak anlayamıyordum.
    Serviste bagaj kapısının menteşelerini yağladılar ve sorun çözüldü, şu an bir problem yok.
  • arkadaslar benım arabadanda aynı sekılde ses gelmeye baslamıstı cok canımı sıktı amortısorlerden fılan sandım ama oyle olmadı 206 ların sorunu torsıyonlardan cıktı sımdı cok sukur cok ıyı oldu ses falan kalmadı..serfıs cok sey ıstıyo sanayıde orjınal bılyaları 100 ytl bakımı falan torsıyonları ve arka taraf kompıle ındırdıklerı ıcın masrafı 200 ytl ye kapattım
  • torsiyon nedir. Pek anlamamda arabadan. Daha yeniyiz camiyada. Bi açıklarsanız sevinirim.
  • peugeot 206 larda arka kısımda helozon yayı yerine ayarlı torsiyon çubugu kullanılır bir nevi yay işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 13 Nisan 2009; 20:33:19 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: isaa34

    arkadaslar benım arabadanda aynı sekılde ses gelmeye baslamıstı cok canımı sıktı amortısorlerden fılan sandım ama oyle olmadı 206 ların sorunu torsıyonlardan cıktı sımdı cok sukur cok ıyı oldu ses falan kalmadı..serfıs cok sey ıstıyo sanayıde orjınal bılyaları 100 ytl bakımı falan torsıyonları ve arka taraf kompıle ındırdıklerı ıcın masrafı 200 ytl ye kapattım


    200 fiyat iyiymiş, 400 den aşşa bulamadım ben istanbul 'da. istanbul daysan nereye yaptırdınız?




  • serviste gıcırtıyı kesemezlerse, herhangi bir tamircide arka dingil borusunun iki tarafına matkapla ufak birer delik deldirip grasörlük taktırıp gres bastırın. Gıcırtı falan kalmaz :)
  • arkadasım umranıye sanayıde bu ısı bılen cok ıoyı bır usta var ıstersen adresını tam olarak verebılırım yalana gerek yok bana 250 masraf cıkarmıstı ama ben 200 kapatımm tanıdık vasıtasıyla gerceklestı yanıı
  • arkadaslar ben umranıye sanayıde yerının tam adresını de verıyım ustanın ıstersnız
    1 tırıger degısımı
    2 v kayısı degısımı
    3 arka torsıyon degısımı
    4 sol teker bılyası degısımıne sadece ama sedece 285 ytl verdım ole serfı serfıs dolasıp ta kazık yemeyın bu anlattıklarımı serfıse gıtsenız ınanın 1100 ytl fıyat cıkarıyolar buyrun burdan yakın aracımda maasallah herseyı tas gıbıde oldu tık yok aracımda bana sorarsanız sızın yazdıklarınız fıyatları gorunce valla korkuyorum dıyorum bu nee ısteyene ıs yerını adresını verıyım ozel fort serfısı yaptı ısımı ıs yerınde fort tan baska her turlu arac var arı kovanı gıbı calısıyolar ısteyen buradan yaksınnn




  • slm arkadaslar aynı sıkıntı benm aracımda da war 206 xr modeli bndeki arka iki tekerde asırı lakırtı gelio ustaya dedim usta dingili indrdi komple burçları bozulmus dedi geğişti we arka terker lakırtıyı yine kesmedi aynı sekil lakırtı yapıo bana yardımcı olursanız sevinirim we burcları fln değişti 700 tl ye maal oldu we ben aracımdan iyice sağudum artık binmeyi cnm istemiz oldu walla gelen lakırlar yüzünden ne yapmalıyım bana biraz yardımcı olursanız sevinirim isimim mustafa nevsehirden.
  • Konuyu hortlatiyorum ama pug almadan hic haberim yoktu bu sorundan :( simdi deli etti beni bu ses ya. 2005 sw 206 var bendede delirdim artik :) kulaklik takip binicem yaptirana kadar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecan96

    Konuyu hortlatiyorum ama pug almadan hic haberim yoktu bu sorundan :( simdi deli etti beni bu ses ya. 2005 sw 206 var bendede delirdim artik :) kulaklik takip binicem yaptirana kadar :)

    eski karyolardan gelen gıcırtı gibi ses geliyor mu sendede arka taraftan hala çözemedim nerden geldiğini kaportacıya gittim adam kafayı yedi bulamadı
  • teenator kullanıcısına yanıt
    üff hem nasil geliyor. Hem gicirti hem metal metale dokunuyormus gibi ses. Nerede ikamet ediyorsunuz? İzmirdeyseniz onerebilecegim yerler cok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yıllarca öyle kullandım, önce arka koltuktan zannettim, sonra arkadaki bağajla kapak arasında olan üzerine hoparlör takılabilen kalın köpük kısımdan vs.. derken birçok yere danışıp birçok yöntem denedim. En son aracın rutin bakımı için halkapınarda standın arkasında halil Öztürk var yetkili servis, orada gitmişken bide buna bakın dedim. Bi baktım ses yok, adamlar sadece arka bağaj kilidini değiştirmiş. Olay tamamiyle ordanmış. Ancak 2 sene sonra tekrar hafiften başladı ama aracı atacağımdan değiştirmedim. Kısa sürede orası deforme oluyor ve ses yapıyor.
  • Cem kullanıcısına yanıt
    mantıklı geldi bu bana kilidi değiştireyim bende denemekte fayda var
  • Herkese hayırlı ramazanlar bende Pejo 206 2000 model araç aldım fakat aracın arka tarafından alt tarafından iki demir sesi geliyor bakilmadik yer kalmadı her çukura girdiğimde ses çoğalıyor sizce ne olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar pejo206 2001 model xt aracımın arkasından gelen sinir bozucu gıcırtı sesini nasıl gidereceğimizi bulmuş bulunmaktayım. Servisin 500 600 küsür bir meblağ çıkarttığı işi rauf ustam saolsun 200 tl civarı bir meblaya halletti. Tısır tısır oldu, maşaAllah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.