Şimdi Ara

2023 Mitsubishi ASX'in motor seçenekleri ortaya çıktı: PHEV versiyon da var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2023 Mitsubishi ASX'in motor seçenekleri ortaya çıktı: PHEV versiyon da var



    Bu yılın başında Renault Captur ve Nissan Juke'un platform ikizi olarak duyurulan yeni 2023 Mitsubishi ASX'ten yeni bilgiler geldi. Mitsubishi Almanya departmanı, 2022'nin Eylül ayında tanıtılması planlanan yeni ASX'in motor seçenekleriyle alakalı bir basın bülteni paylaştı.



    CMF-B platformu üzerine yükselecek 2023 Mitsubishi ASX'in motor seçenekleri 90 beygirlik 1.0 litre üç silindirli turbo benzinli ünite ile başlayacak. Giriş seviyesindeki motor, 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilecek. Daha fazla güç arayanlar da 1.3 litre dört silindirli turbo ünitenin 140 ve 158 beygirlik versiyonlarını seçebilecek. Bu noktada ilk versiyonda yine manuel fakat daha güçlü motorda 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman kombinasyonu göreceğiz.



    Ayrıca Bkz.Yeni 2023 Fiat Doblo ve elektrikli e-Doblo tanıtıldı: Türkiye'de üretilmeyecek!



    Yeni ASX'in elektrik destekli versiyonlarında ise Renault Captur'un hibrit ve PHEV yani şarj edilebilir hibrit sistemleri bulunacak. 1.6 litre atmosferik benzinli üniteden güç alan sistemlerin farkı ise gücü ve batarya kapasitesi olacak. Tek elektromotora sahip hibrit ünite 145 beygir güç ve 1.3 kWsa batarya ile gelirken iki elektromotora sahip PHEV versiyonda ise 160 beygir güç ve 10.5 kWsa batarya sunulacak. PHEV versiyonun saf elektrik sürüş menzili de Captu E-Tech'in 50 km'lik menziliyle benzer olacak.



    Eylül ayında tanıtılacağı belirtilen 2023 Mtsubishi ASX'in Avrupa satışları önümüzdeki yılın bahar aylarında başlayacak. Yukarıda saydığımız motor seçenekleri başlangıçtan itibaren listede olacak. Mitsubishi, yeni ASX'in yanı sıra Colt'u da Renault Clio'yu temel alan yeni bir model olarak hayata döndürecek. Yeni nesil Mitsubishi Colt, Türkiye'de üretilecek.









  • Bu firmalarda en güçlü motora düz vites koymamayı ilk kim teklif etti çok merak ediyorum!

  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Düz vites devri bitti artık. Düz vites hamallıktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Manuel ortadan kalkacak artık. Otomatik vites yeni standart. Manuel vites artık sadece spor arabalarda olacak gibi görünüyor.

  • sickbrain kullanıcısına yanıt

    Puhaaaa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault & Nissan grubuna ait bir SUV modelin devşirmesi olacaktır. Aynen geçen günlerde duyurulan Colt gibi. Fazla bir haber değeri yok.

  • Renaultun yeni geliştirdiği 1.2 hafif hibrit motoru var, ilk olarak kadjar ın yerine yeni ürettiği suv australda olacak bu motor, captur, juke ve yeni asx dede olursa çok başarılı olur ve Türkiye gibi ülkelerde çok iyi satış yapar.

  • sickbrain kullanıcısına yanıt

    Düz vites kullanamayanların ortak sloganı.


    Düz vites otomatikten çok daha iyidir. Araba istediğin gibi gider. Tamamen senin kontrolündedir. Mucizevi arızalar ile de uğraşmazsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Buda fakirlerin ortak sloganı. Benim aracım otomatik benim istediğim gibi gidiyor. Bu arada 2 araç var kapıda biri manuel diğeri otomatik. Manuelin yüzüne bile bakmıyor. Bu arada daha öncede 3 manuel aracım oldu. Ben neyin ne olduğunu biliyorum yani. İnsanın konforunu sağlayan bir teknoloji.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sickbrain kullanıcısına yanıt

    Fakirlik mi? Spor araç sevdalılarının hepsi fakir yani :) İki arabanın aynısını düşünelim. Biri otomatik diğeri manuel. Otomatik olan max 200 bin km sonra arıza yağdırmaya başlayacak. Manuel olan ise sadece debriyaj değişimi ile milyon km yapabilir. Otomatik olan ağzıyla kuş tutsa iyi bir manuel sürücüyü geçemez. Trafikte 3.0 V6 olup da otomatik olması yüzünden 2.0 arabam ile senin gibileri az tokatlamadım. Ayrıca fakir dedin ya bana, 4 otomatik ve 3 manuel aracım oldu. Şuan günlük kullanmak için RXT paket 2.0 16 valf 140 beygir Laguna'm ve haftasonu veya özel günlerde kullanmak için E320 W124'üm var. Sadece sıfır getrag şanzımanına 3000 euro bayıldım 3 sene önce. O yüzden bundan sonra birine fakir derken dikkat et canım ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sickbrain kullanıcısına yanıt
    pilotaFerrari engelledin mi beni cevap veremiyorum 😂. Hocam artık günümüz spor araçlarda otomatik çıkıyor. Sizin kıyasladığınız şeyler arıza yani masraf üzerine. Bende ondan diyorum konfor parayla olur. Gülü seven dikenine katlanır. Parası olamayanda manuel övmeye devam eder.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sickbrain kullanıcısına yanıt

    Nick-entry uyumun eşsiz bro devam helal2023 Mitsubishi ASX'in motor seçenekleri ortaya çıktı: PHEV versiyon da var 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt

    Önceden tam tersiydi ne güzel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.