Şimdi Ara

2023 F/P Otel Fırsatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.904
Cevap
384
Favori
628.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2023 Erken rezervayon ilk fiyatlar. 21.09.2022 de ilk oteller aciklanmaya baslandi.


    Tum fiyatlari 17-22 temmuz arasi 5 gece olarak paylasacagim karsilastirma yapabilmek icin.


    Voyage Bodrum 30.450

    Voyage Sorgun 43.750

    Voyage Belek Golf & Spa 50.750

    Voyage Torba 70.000

    Voyage Torba Private 112.000


    Doubletree By Hilton Antalya Kemer 45.500 - fiyat indirimi 37.921 (   )


    Kirman Sidemarin Beach & Spa 34.890

    Kirman Leodikya Resort 34.890

    Kirman Arycanda De Luxe 34.890

    Kirman Sidera Luxury & Spa 28.200


    Gloria Verde Resort 30.712

    Gloria Golf Resort 37.800

    Gloria Serenity Resort 58.275


    Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort 28.800

    Limak Arcadia Sport Resort 25.050

    Limak Limra Hotel & Resort 25.650


    Crystal Tat Beach Golf Resort & Spa 25.594

    Crystal Waterworld Resort & Spa 19.794

    Crystal De Luxe Resort 20.394


    Rubi Platinum Spa Resort & Suites 32.941

    Rubi Platinum Sign 42.353


    Rixos Beldibi 48.000

    Rixos Premium Belek 76.255

    Rixos Premium Tekirova 59.000



    Güral Premier Tekirova 43.837

    Güral Premier Belek 38.122


    Amara Luxury Resort & Villas 46.119


    Kaya Palazzo Golf Resort 64.400


    Calista Luxury Resort 62.400


    Sueno Deluxe Belek 52.500


    Innvista Hotels Belek 23.000


    Granada Luxury Belek 39.600


    Selectum Luxury Resort 67.300


    Ic Hotels Santai Family Resort 46.400






















    2022 yılı için erken fırsat fiyatları bu şekildeydi



    Kaya Palazzo Golf Resort 20.880 TL

    Sueno Hotels Deluxe Belek 15.750 tl. ( diverso ile 15.000 ) - 6 gece fiyati. 5 geceye izin vermiyor otel.

    Doubletree By Hilton Antalya Kemer - 11.700

    Ic Hotels Santai Family Resort - 14.560

    Selectum Luxury Resort - 15,125

    Voyage Belek Golf & Spa - 24.500

    Voyage Sorgun - 19.950

    Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort - 13.350

    Gloria Serenity Resort - 22.463

    Gloria Golf Resort - 18.865

    Granada Luxury Belek - 12.000

    Güral Premier Tekirova - 16.875

    Amara Luxury Resort & Villas 9.804TL

    Nirvana Dolce Vita Luxury Villas & Suites 15.300TL


    ----------




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 2 Aralık 2022; 11:25:32 >







  • Herkese Selam Olsun,



    Yaklaşık olarak 4 senedir takip ettiğim sonradan üyesi olduğum forum konusunu bırakıyorum.

    Her dönem bir sonraki yazın erken rezervasyon planlamasını yapmaya çalışırken, Meğer hayatında benimle ilgili planları oluyormuş.

    Son zamanlarda eşim artık beni istemediğini, sevmediğini söyleyince Dün anlaşmalı boşanma davası açtık.

    Her dönem büyük mutlulukla sizlerin bilgilendirici yazılarınızla otellere bakıyordum. Ona göre bütçemin el verdiği kadarıyla otellere gittim.

    Yeri geldi sizlerin gidebildiği güzel otelleride okurken kıskandığım zamanlarda oldu ama kötü olarak algılamayın lütfen.

    Ne kadar sürer bilmiyorum ama artık o heyecanla foruma girip, heyecanla okuduğum yazılarınızı okuyamayacağım, ya da Tecrübelerinizle aktardığınız otel yorumlarınızdan planlar yapamayacağım.

    O yüzden Kendinize iyi bakın lütfen


    Ayrıca Son zamanlarda yaşanan ekonomik nedenlerden ötürü bazılarınızda otel kalitesinde düşüşler, bazılarınızında gidemediğini okudum.

    Herkes HAKLI olarak ailesi ile güzel anılar yaşamak ve dinlenmek ister.

    Dileğim o ki Rabbim her daim en iyi otellere gitmenizi ve en mutlu anılara sahip olmanızı nasip etsin inşallah.


    Öncelikle bu güzel Konuyu açan @Shafter beye

    forumda insanlara yardımcı olmaya çalışan @Diverso firmasına


    Ve siz değerli Forumdaşlara,



    En Güzel Günler Sizinle Olsun.

    Yazmayayım diyorum ama siz insanların sinirlerini bozmaya çalışmaya devam ettikçe hak ettiğinizi görerek yazıyorum, bu forumda ne işiniz var onu da bilmiyorum.

    Crystal Prestige Elite benim çok merak ettiğim bir tesisti paylaşımlarınız çok faydalı oldu teşekkürler

    hendrickk isimli kullanıcı size gelince, herkesin tatiline tüm seçimlerine sonsuz saygı duysam da sizin insanın bir sürü bence gayet güzel tatil seçimine laf ederken Kuşadası Le Bleu Hotele gidip ordan resim atmıştınız. Hayır yorumlarınızı gören Maxx Royalden çıkmıyorsunuz sanacak. Yorumum da yanlış anlaşılmasın ben de giderim o otele her otele ev tutarım pansiyon tutarım hepsi olur da insanlara saygı gösteririm saygı. Ama sizin yaşamınız ve konuşmalarınız arasında büyük bir çelişki var. Bu yüzden siz insanları eleştirmeye çalıştıkça ben çelişkilerinizi size hatırlacağım.
    Kaç kez haziranda tatile gitmeyin demek için ordan buradan araştırıp yazılar paylaştınız sonra kendiniz yazdıklarınızda sonra ben olsam paylaşmaya utanırdım Haziran sonuna doğru tatil resminizi paylaştınız. Simdi de bu forumda iki güzel laf etmiyorsunuz hep eleştiri hep insanların işine karışmak kötü bir şey söylemek kötülemek, inanılmaz sağlıksız bir ruh hali içindesiniz. Sizi önce engelledim yazdıklarınız rahatsız edici diye, ama baktım siz insanları rahatsız ediyorsunuz, birinizin hakkınızdan gelmesi lazım diye siz böyle iyi niyetli paylaşımcı yardımsever insanlara laf attıkça ben de size karşılık vereceğim. Başka bir dilden, saygı dilinden anlamadığınız için defalarca uyarıldınız, bu yüzden sizin her rahatsız edici yorumunuzda bariyer gibi karşınızda olacağım.
    Hocam otele giderken birtek fiyat etkili olmuyor bir sürü değişken var. Bekar olan evli olan, bölgesine yakın olan veya özellikle belli lokasyonlar tercih edenler ya da belirli otellede indirimi vardır. Bu liste çok fazla uzar gider. Tabiki f/p odaklı hareketle otel seçmeye çalışıyoruz.

    Bu konuda yapılan şu; Adam suenoya gitmiş beğenmemiş, sorun yaşamış istiyor ki hiçbir üye sueno halkında iyi yorum yazmasın. Adam Gloria gitmiş istiyor ki en ufak kötü yorum olmasın. Kirman, rubi kelimesi kötü anlamda her cümlede kullanıyor. Bu üyelere cevap yazarken en ufak bir nezaket cümlesi yok.

    Konu tatil. İnsanlar mutlu olmak için tatile gidiyor. Konuya geliyor soru soruyor cevap arıyor. Sürekli kavga. Bunu yapanda konu sahibi ve 1 2 üye daha. Arkadaş millete yardımcı olmuyorsun ee bari köstek olma. Kendi konusunu bu kadar karıştıran da ilk defa görüyorum.

    Bir de şu açıdan bakalım şimdi bir arkadaşımız yeni evlenmiş balayı tatili almış konuda görüyorum. İlk tatili. Aldığı otel hakkında sürekli kötü ifadeler. Bahse konu otel özelinde de daha kötü yorum okumadım orası ayrı konu. (Rubi) Adamın moreli bozuluyor tabi. Böyle şeylere gerek yok duyarlı olmamız lazım. Burası araba konusu değil ki hergün bir tartışma olsun.

    Konuda çok değerli yardımsever hocalar var. Üyelere otel önermek için vakit harcıyorlar bari onları küstürmeyelim.
    Herkese selamlar

    Gectigimiz gunlerde 4 gecelik bir Maxx Royal Belek tecrubemiz oldu.

    Bircok otel gibi belirli bir yas araligindaki 2 cocuk icin tesis ucret almiyor.

    Otele girmeden once Maxx Asistaniniz ariyor ve ozel bir isteginiz olup olmadigi soruluyor. Ucretsiz upgrade ve minibarda Corona bira rica etmistim. Her ikisi de yerine getirildi. Giriste de asistaniniz bizzat karsilayarak size check in esnasinda eslik ediyor. Lobide beklerken ne iceceginiz soruluyor. Eger gunun kokteylini isterseniz gorevli arkadas hemen onunuzde o gune ait belirlenmis kokteyli hazirliyor ve havyar esliginde tuketiyorsunuz. Sabah 9da gittigimiz icin henuz odamiz hazir degildi. Hemen ac olup olmadigimiz soruldu ve kahvaltiya yonlendirildik. Sonrasinda da odamiz hazir oldu. Asistan arkadasimiz her iki odayi gostermek istemesine ragmen bizim tercihimiz ilk gosterdigi upgrade edilmis aile suiti oldu. Bu oda tipi ana binanin hemen arkasinda yer aliyor. Genelde cocuklu ailelere Maxxiland ve Aquapark a yakin olmasindan dolayi tahsis ediliyor diye dusundurdu. Bu blogun ayrica kendine ait bir havuzu ve bari bulunuyor. Odaya gelecek olursak 2 ayri odadan olusan bir aile suiti oldukca genis yaklasik 100 metrekarelik bir oda. Giriste kucuk bir antre bulunuyor. Antrenin hemen sol tarafinda iki tek kisilik yatak bulunan kendisine ait balkonu , banyosu 40" tvsi ve minibari olan bir oda bulunuyor. Karsi taraf ise cift kisilik yatakli balkonunda jakuzisi kendine ait banyosu , minibari ve 55" Tvsi bulunan bir oda yer aliyor. Minibar iceriginde 4 sise bira , coca cola , fanta , sprite , uludag soda , sun pride meyve sulari (elma , visne , domates) , 4 sise uludag premium su , snickers ve eti karam yer aliyor. Ayrica 3 adet 0.75lik ve 4 adet 0.33luk uludag premium cam sise su da hemen yandaki dolapta bulunuyor. Sicak icecek setupinda ise Nespresso cesitleri , bitki caylari , nescafe gold bulunuyor. Seker kullanmak istemeyenler icin ise bal konulmasi dikkat cekiyor. Yine mini barda atistirmalik olarak cips , cubuk kraker , eti nero , yer fistigi , findik , atistirmalik kraker gibi urunler bulunuyor. Tukettiginiz urunler her gun istisnasiz yenileniyor. Oda buklet urunlerine gelecek olursak hem kadin hem erkek hem de cocuklar icin kisisel hijyen paketleri konuluyor. Kullanilan markalar Marvis , Mustela vb. Otelde bircok noktada oldugu gibi bu konuda da kaliteden kacinilmamis. Aksam yemegine giderken odami temizleyin lambasini yanik biraktiginizda turn down hizmeti veriliyor ve yastiginiza birer adet cikolata birakiliyor. Odalara utu ve masasi talebiniz dogrultusunda birakiliyor. Genel olarak odamiz oldukca konforluydu diyebilirim. Biz daha cok disarida vakit gecirdigimiz icin oda konforundan ziyade dis mekanlardaki olanaklarin guzelligi otel tercihlerinde agir basiyor.

    Dis mekanlara gelecek olursak. Otelin ana girisinden sag ve sol olarak ikiye bolebiliriz. Sol tarafta bizim de kaldigimiz aile bolgesi diye tabir edebilecegim bir kisim var. Sag tarafta ise ana bina kismi. Tesisteki genisce bir aquapark sol tarafta kaliyor. Yetiskinler icin oldukca buyuk kaydiraklar (5 6 kat cikmaniz gerekiyor) cocuklar icin buyukce bir kisim ve kucuk bir havuz var burada da. Aquaparkin kendi bari ve snack kismi mevcut. Snack kisminda cesitli atistirmaliklar siparis edebiliyorsunuz. Sol taraftaki bir diger kisim ise Maxxiland ve Dinoland. Maxxiland cocuk kulubunun yaslara gore cesitli kisimlari var. 1 yasindan itibaren cocuklara hizmet verilebiliyor. Bu bolumde oyun alanlari , playstation salonu , icinde doner sandalyelerin bulundugu genis sayilabilecek bir oyun parki , cocuk filmlerinin gosterildigi bir sinema salonu , kids restaurant ve aksamlari gosterilerin oldugu mini bir amfitiyatro bulunuyor. Cocugunuza giriste resepsiyon kisminda kayit yapildiktan sonra iceride oynamasi icin icinde kucuk suprizlerin bulundugu bir canta veriliyor. Maxxiland'in hemen yaninda ise hem buyukler hem de cocuklar icin birer macera parkuru ile orjinal boyutlardaki dinazor maketlerinin bulundugu dinoland var.

    Otelin ana binasinin girisinde genis bir lobi alani , resepsiyon , guest relations ve lobi bar var. Bu kismin altinda dunyaca unlu markalarin magazalarinin bulundugu bir avm edasindaki kisimda -1. Katta otel tesislerinden 24 saat alacarte hizmet veren Twenty Four restaurant bulunuyor. Menuden ve soguk tezgahlarindan istediginiz herseyi siparis verebiliyorsunuz. Fume etlerden de ote dana cotto ve italyan tarzi sosis bile mevcut. Restoranin acik kisminin manzarasi oldukca basarili. Burada masalarin altinda kis mevsiminde kullanim icin isiticilar bile yerlestirilmis. Yine ayni katta ozel el yapimi cikolatalarin bulundugu cikolata dukkani ve Movenpick dondurmalarin sunumunun yapildigi dondurmaci yer aliyor. Yine ayni katta icinde Teppanyaki sunumun da yapilabildigi 20€ ucretli Japon restaurant ile size ozel saglikli beslenme urunlerinin servis edildigi Wellness restaurant yer aliyor.

    Tesisin en alt katinda ise pastane , ana bar , royal horse lounge diye adlandirilan geceleri dj performanslarinin sergilendigi bir kisim , kuver ucretli ve rezervasyon isteyen a la carte restaurantlar , tamamen ucretsiz icinde atarilerin bulundugu bir oyun alani , olduka genis bir kapali havuzu bulunan spa kismi ve sizi girisinde enfes taze ekmek ve pastane kokusuyla karsilayan Azure acik bufe restaurant bulunuyor. Konaklamamizin son gununde acik bufenin arka bahcesinden bulunan mini kids clubi kesfettik. Burada da cocuklariniz oyun oynarken siz yemeginizi alabiliyorsunuz. Bahce kismina gecildiginde ise hemen cikisin sol tarafinda aksamlari gosteri yapilan alan etrafinda yer alan 3 adet a la carte restaurant ise rezervasyonsuz ve ucretsiz hizmet veriyor. Buralarda gosterileri izlerken yemeginizi yiyebiliyorsunuz. Bu kismin az ilerisinde ise gunduz ve geceleri beach club konseptinde hizmet veren Tangerine yer aliyor. Tesisin orta aksinda ise binadan denize dogru gittikce derinlesen ve etrafinda palmiyelerin , muz agaclarinin , Maldivlerden getirilen kumlarin oldugu cok ozel bir havuz , bu havuzdan ayri +16 , ana ve cocuk havuzlari , bu kismin hemen onunde ise snack atistirmaliklar , dondurma , meyve gibi urunlerin servis edildigi ve aksamustlerinden itibaren canli muzik yapilan snack alani , hemen onunde ise pavilyonlarin bulundugu bir iskelesi olan sahil kismi var.

    Hizmet kalitesine gelecek olursak , tesisteki calisan herkes istisnasiz guleryuzlu. Sizi ozel tesisi de luks hissettirmemek tek gorevleriymis gibi calisiyorlar. Size hayir yanitini vermemek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Tesiste tek hayir yanitini Twentyfour restaurantta Lagavulin var mi diye sordugumda aldim. Onda da yaniti veren arkadas isini oldukca iyi biliyor olacak ki Ardbeg ve JW Black label a yonlendirdi. Bununla birlikte tesisin her yerinde qr kod ile siparis verebiliyorsunuz ancak calisan arkadaslar buna firsat vermeden yaninizda bitip siparisinizi aliyor. Gozume carpan en onemli detaylardan bir tanesi de ari gibi calisan stajyer genc kardeslerimiz. Lise stajlarinda olmalarina ragmen hicbiri mutsuz degil ve hepsi elinden geleni yapmaya calisiyor. Bu da tesisin calisanlarina verdigi degerin bir diger gostergesi.Tesistemi asistan hizmeti su ana kadar gorduklerim arasinda en iyisi. Size gelmeden bir gun once ozel bir isteginiz olup olmadigini soruyorlar , cikisin ertesi gunu ise yolculugunuzun nasil gectigini. Arkadaslar mesai saatleri disinda da yardimci olmaktan cekinmiyorlar. Sordugunuz ya da istediginiz birseyi yanitlamalari 5 dakikayi gecmiyor. Kizimin kaybolan oyuncagini bulmalari 10 dakika surmedi. Oda temizlik servisi de mukemmel bir hizmet sunarak sizin tertemiz bir sekilde konaklamanizi sagliyor.

    Simdi de cok merak edildigini dusundugum yiyecek ve icecek kismina gelelim. Bir kere burada yedigimiz istisnasiz tum yiyecekler oldukca lezzetliydi. Sabah kahvaltinizi hem acik bufe restaurantta hem de 24'da alabiliyorsunuz. Bizim tercihimiz acik bufe oldu genelde. Burada su ana kadar aldigimiz en ust duzey malzeme kalitesindeki kahvalti sunuluyor. Omletiniz yumurtaniz dilediginiz sekilde yapilabiliyor. Ayrica yabanci seflerin sunumuyla Uzak dogu , Hint , Yunan vb tipi kahvaltilar servis ediliyor. Ogle ve aksam yemekleri icin genellikle gosteri alaninin hemen yanindaki Medigusto , Baharaat ve Medisea restaurantlari tercih ettik. Burada bir restaurantta oturdugunuzda etrafta bulunan diger restaurantlardan da siparis verebiliyorsunuz. Bonfilesinden kulbastisina pizzasindan dana yanagina fener kavurmasindan balik kokorecine hamsikoy sutlacindan tiramisusuna kadar pek cok lezzet sunuluyor.

    Devami az sonra :)

    Tamamdır hocam iyice gözlemleyeyim dedim


    Baia Bodrum oteldeyim yorumlarımı yazayım;


    Otelin iyi tarafları;

    Denizi

    Peyzajı

    Alkol kalitesi


    Otelin kötü tarafları;

    Yemek kalitesi

    Hizmet kalitesi

    Ortak alan temizliği


    Öncelikle otelin plaj kısmı güzel, denizi güzel. Deniz kenarında ve iskelede şezlong bulmak zor. Plaj otel dışında, oda kartı okutup çıkış yapıp 5 metre yürüyünce plaja ulaşıyorsunuz. Plajın her iki ucunda bulunan iskeleler çevre sitelere tahsis edilmiş. Oralarda yer buldum diye sevindiğinizde çevre şezlonglardan burası bizim siteye ait sizin yeriniz değil diyorlar. Girişte baia bodrum yazıyor ama. Otel çalışanlarına sorup öğrendim anlaşmalı sitelere vermişler o alanları. Başlarında duran bir otel görevlisi onlar sipariş verirse diye elinde pos cihazıyla bekliyor.


    Plaj kısmında nespresso kahve, gözleme ve ekmek arası sosis yapılan bir alan var. Ayrıca meyve dolabı var. Hepsi self servis. Dondurmalar algida twister, algida classics ve duyulmamış bir markanın cornettosu.


    Havuz güzel şezlong sayısı yetersiz olsa da millet denize ağırlık verdiği için yer bulunabiliyor. İki tane minyatür kale koymuşlar havuza, sürekli top oynayanlar oluyor sakin zamanı gözlemlemek gerekiyor.


    Kahvaltı kötü, bildiğiniz kötü eğer son yarım saat gelirseniz omlet falan da yapmıyorlar kapatıyorlar. Kahvaltı esnasında çay istemek zor, sadece 4-5 masa olsa bile hiç bir garson arkadaş ilgilenmiyor etrafı toparlıyorlar sadece gözlerini kaçırıyorlar. Çayları termoslarda getirip bardağı dolduruyorlar. Kahvaltı bitiş saatinde anında portakal suyu ortadan kayboluyor oturan masalar olmasına rağmen. Zaten kahvaltı harici de sıkma meyve suyu yok.


    Öğle yemeği yok, snack var oraya gidin diyorlar ana restaurant öğle yemeği vermiyor.


    Snack kısmı otelin en vasat yeri. Döner istiyorsunuz menüden, hazır döner geliyor bildiğimiz A-101, BİM hazır dönerini tavada ısıtıp getiriyorlar. Hamburger istiyorsunuz aman allahım içindeki köfte de ne! Ne olduğu belirsiz bir şey köfte diye içine koydukları. Onu çıkarıp ekmek arası domates turşu yemiş oluyorsunuz. Çok ucuz bir otelin snack kısmı gibi cidden şaşırtıcı derecede vasat. Yemek siparişi verirken yanında kola ve ayran istedim, yemek bitmeye yakın tekrar sordum içecekler vardı gelmedi diye, yemek bitince üçüncü defa sordum bu sefer de hazırlanıyor dediler :) yani yemek hazırlanıyor anlarım da içeceği bardağa koymak zor mu? En son başka garson arkadaşa içeceklerin uzun süredir hazırlandığını söylediğimde gidip getirdi. Yani umursamazlık had safhada. Kalabalık da değil bu arada sadece 5 masa müşteri var ve çok sayıda ama aşırı ilgisiz garson var. Pide ve pizza yenebilir ama başka bir şey yemek zor. Makarna vs tatsız tuzsuz.


    16:30’da snack bitiyor, bitmeden önce söylediğim tatlıyı hatırlattığımda snack bitti dediler, ee ben yarım saat önce söyledim deyince getirmeyi kabul etti. Yanında da çay istedim 16:36’da. Onu yapamam çay getiremem dedi. Şaka gibi ya çay bu çay. Çay getiremiyorsanız tatlı da istemiyorum deyince gidip sordu çayın altını kapatmışlar hemen 16:30’da ve 6 dakika geçmesine rağmen çay kazanındaki su soğumamış olmasına rağmen, oturan 5-6 masa olmasına rağmen inatla basit bir çayı vermediler. Kalitesiz personel oteli seviye olarak dibe düşürmüş.


    Akşam yemeği kötü çeşit az. Zeytinyağlı yemeklerle doymak mümkün. Diğer yemekler tatsız tuzsuz kalitesiz ve çeşit çok az, büfe ufak minyatür gibi.

    Bayram öncesi 2 gün tavuk ve hindi vardı bayramın 1. günü akşam et çıktı ama yağ ve sinir dolu olduğu için bir parça bile kopartıp yiyemedim kaldı tabakta.

    Masalar temizlenmiyor şaka gibi bir durum bu. Elinizde yemeklerle atıyorum 10 masa var oturan ve 25 masa var boş ve pis, pis masanın başına gidip garson bekleyip servis açmasını istiyorsunuz. Etrafta tonla garson var masalar yenilenmiyor. Çağırınca masanızı servise açıyorlar gidiyorlar ee diğer çevredeki masalar? Onları da servise açın da birileri gelince elinde tabakla beklemesin ayakta. Yaptıkları masa temizliği de kuru bir bezle masayı 5 saniye silmek, masaya dökülmüş sıvıları masaya yaymak :) çok temizlik hastası ya da titiz biri olmamama rağmen masaya dokunmadan yemek yedim. 19:30-21:30 arası olan akşam yemeğine herkes erkenden giriyor yemeklerin yenilenmemesi korkusu yüzünden. Bunu göze alıp 20:45 gibi giderseniz de temiz masa bulamama sorunu ekstra çıkıyor karşınıza.


    Sürekli bir şey yapıyormuş gibi davranıp müşteri ile göz göze gelmeyen garsonlar var. Peçete yok masada 2 saat istemek için göz göze gelmeye çalışıyorsunuz. İçecek istemek zor, kalabalıktan değil ama… Müşteriden çok garson olmasına rağmen ilgilenmediklerinden. Akşam yemeğinde tatlıya geçince yanına çay istiyorsunuz yok burda diyebiliyorlar, ana restaurantta çay servisimiz yok aldığınız tatlılarla pastane tarafına gidip ordan çay alabilirsiniz diyorlar. Oraya gidince yine temiz masa olmuyor ve çay kazanı starbucks arkasında olduğu için sıra beklememek için vazgeçiyorsunuz. Ya bu kadar mı düşük kalite bu otelde? Aldığın para az değil ama.


    Kahvaltı ve akşam yemeği büfesi ayrıca bitince de yenilenmiyor. Kahvaltıda defalarca menemen bitmiş uzun zamandır bekliyorum dememe rağmen getirmediler. Akşam yemeğinde de biten yemek yenilenmiyor söylemek fayda etmiyor. Ayrıca restaurant garip kokuyor.


    Restaurant harici yerlerde de masalar hep pis, teras kısmı olsun pastane kısmı olsun hep pis. Uzun süre gözlemliyorum bir tane garson ya da görevli arkadaş elini sürmüyor. Pis masalara oturan müşteriler garson bekliyor temizletmek için.


    Bazı dokunuşlar yapması lazım yönetimin, masa temizliği için personel görevlendirmesi yapmak gibi.


    Otelde gezen etrafı kontrol eden müdür vs yok. Cullinan, Voyage gibi otellerde bölüm müdürleri hatta bölgesel sektör müdürleri sürekli kontrol halindeler mesela. Baia’da başıboşluk var her yerde özensizlik ve düşük hizmet. Çalışan ekip turizm meslek lisesi gibi, profesyonel durmuyorlar amatörce ama iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. İyi niyetli olabilirler ama biraz da farkındalık ve müşteri neye ihtiyaç duyar diye etrafa bakıyor olmak lazım.


    Starbucks var otelde o kısım çok güzel ama dediğim gibi çay kazanını da oraya koymuşlar. Çay içmek isterseniz milletin uzun süren starbucks siparişlerinin hazırlanmasını bekliyorsunuz ya da araya kaynamak zorunda kalıp ben çay alacaktım demek zorunda kalıyorsunuz. Bu da hoş olmuyor.


    Biralar şişe değil doldurma, kola fanta vs yine doldurma. Şişe veya kutu olarak verilmiyor. İçki kalitesi orta segment bu konuyu beğendim. Beefeather, baileys, red label, jack, chivas, malibu, gordons, yeni rakı, tekirdağ ve efe gold var. Black label ekstra, kahlua ekstra şişe bira ekstra. Barmen arkadaşlar çok iyi otelin en kalifiye elemanları. Hepsi aşırı ilgili. Saydığım markalar alkol severleri üzmez otelin başarılı olduğu bir taraf olmuş bu her şeye rağmen.


    Muhtemelen zamanında ilaçlama yapılmadığı için inanılmaz derecede sinek mevcut akşam açık alanlarda oturmak zor oluyor. Oda için sinek kovucu isteyince veriyorlar.


    Odalar güzel/ konforlu. Deniz tarafı alırsanız ve deniz tarafı verirlerse (yan tarafa bakan yarısı kara tarafı oda kaptırmaya çalıştılar dikkat etmek lazım) manzarası çok ama çok güzel.

    Odada rahatsız etmeyin butonu yok hatta eski usul kapıya takılan kağıt/karton rahatsız etme yazıları da yok. Çok amatör…


    Müşterilerin neredeyse %95’i Türk. Pek yabancı yok, Bodrum’a gideyim de ne olursa olsun mantığındaki zenginler var. Otelin önü lüks araç galerisi gibi ama içerisi çok kötü :)


    Toparlarsak otelin bulunduğu konum güzel manzarası harika. Denizi de güzel, berrak. Ama etrafta çok daha ucuza aynı denizi kullanan oda kahvaltı butik oteller var, eğer amaç sadece denize girmek ise. Bu hizmete bu kaliteye bu parayı istemeleri biraz şaşırtıcı. Kalitesiz otel havası var genel anlamda her yerde, girdiğiniz anda anlayabiliyorsunuz bunu. Ki bu otel sırf Bodrum’da olduğu için açık ara en pahalı Baia oteli…

    Eftalia Ocean hakkında merak edenler için yorum yazayım;

    Odalar oldukça lüks ve çok geniş. Oda temizliği ve hijyeni güzel, minibar pepsi ve yedigün doluydu. Klimalar sıfır gibi, Mitsubishi Electric marka olması şaşırttı maliyetten kaçmamışlar. Yataklar orta derecede kaliteli, tabi daha iyi yatak için üst düzey otellere gitmek gerekir, bu fiyat skalasında bir otel için gayet iyi diyebilirim konforu.

    7/ 24 yemek bulma imkanı var. Yemek saatleri dışında Burger Land isimli yer sürekli açık oluyor. Çorba, salata çeşitleri, hamburger ekmeği ve köftesi, domates, turşu, patates kızartması, sosis, nugget tarzı atıştırmalıklar sürekli mevcut orada ama self servis. Buranın kat kat daha fazla üzerinde ücret alan Kemer’deki Marco Polo otelde mesela gece 24:00’dan sonra bırakın yemeği meyve suyu bile bulunamıyordu her yeri kapatıyorlardı sadece nescafe içilebiliyordu hayalete dönüyordu otel. O bakımdan 24 saat yeme içme imkanı güzel bir şey. Lobide 24 saat yerli marka alkol ve soft içecek alabiliyorsunuz. Türk Kahvesi ücretsiz.

    Yemeklerde et çıkmama durumu yok, kuzu tandır, et sote vs oluyor. Öğle yemeğinde bile et yemekleri köfteler vs mevcut. Lezzet kişisel görüştür ben sebze ve zeytinyağlı sevdiğim için onları yedim ve beğendim. Sushi büfesi çok kötü ama sanki sırf çeşit olsun diye yapılmış gibi.

    Yemekte masanıza gelip ne içersiniz diye soran olmuyor hep self servis her şey. Bu kalabalıkta zaten başka seçenek yok. Gidip kola, su vs. kendiniz alıyorsunuz.

    Pastane kısmında çekirdek kahveden espresso ve latte içebiliyorsunuz. Türk Kahvesi Arçelik K 3700 Telve Pro ile yapılıyor diğer otellerdeki gibi ufak Arzum Okka tarzı değil. Gayet lezzetli ve sıra bekletmiyor. Bunlar da ücretsiz. Pastane dışında espresso/ americano tarzı kahve pek tavsiye etmiyorum makineden granül kahve kötü oluyor. Türk Kahvesi ise pastane dışında pool bar ve lobi barda günün her saatini kapsayacak şekilde veriliyor. Ayran kapalı 200 ml boyutta Eker marka.

    Otelden island bölümüne giderken yolda kumpir, waffle, börek, gözleme tarzı şeyler var ve ücretsiz.

    Island bölümüne geçeyim;

    Bu alan Ocean, Marin, Aqua, Village ve Splash otellerinin kullanımına sunulmuş güzel bir yer. Splash hariç yer altı tünelinden geçiliyor, Splash otelden ise servisle gelinip gidiliyormuş. Burası çok kozmopolit bir yer ve oldukça kalabalık. Otel dışında şehir merkezinde geziyormuş gibi hissedebiliyorsunuz küçük minyatür bir Alanya yaratmış otel orada. Turistler için giyim mağazaları, dövme yapılan klinik tarzı bir işletme, sıkma meyve suları, buzlu slush adı verilen içecekler, patlamış mısır vs satan yerler var ve bunlar özel işletme oldukları için ücretli. Ayrıca orjinal Starbucks var. Çok seçicidir Starbucks yer konusunda her yere açmaz, otel içerisinde şube açmasına şaşırdım. Kahveler, frappuccinolar, cool lime tarzı içecekler 75-85 tl civarında. Canınız çektiğinde arabaya atlayıp merkeze gidip sıra bekleyip içmektense burada güzel bir alternatif olmuş.

    Island bölümünde alkol olarak sadece bira ve şarap ücretsiz. Otelde bira Efes, island bölümünde Marmara 34 ve hepsi fıçı bira, şişe bira yok. Cin votka tarzı içecekler island bölümünde ücretli otelde yerli marka olacak şekilde ücretsiz (Gilbeys votka ve cin, Bell’s viski vs.) otel fiyatına göre iyi seçenekler.

    Island bölümünde KFC tarzı tavuk yapan yer çok güzel ve lezzetli. Tavuk döner vs. de var. Snack olarak ayrıca epey uzun ve bir kaç bölümden oluşan yerler var. Yiyecek bir şeyler bulmak mümkün. Ayrıca silence beach’e giderken sağda kalan island doğu kısmındaki snack bölümünde 12:00-16:00 saatleri arasında Algida classics paketli dondurma var ve üstte saydıklarım gibi bunların hepsi konsepte dahil ücretsiz.

    Genelde Tripadvisor yorumlarında her şey ücretli denmiş ama burada ücretli sunulan şeyler zaten diğer otellerde olmayan şeyler. Gece 23:00’da patlamış mısır ya da slush veren otel pek bilmiyorum burada ücretli seçenekler aslında alternatif. Regnum Carya otelde mesela kıyaslanamaz ama slush ya da patlamış mısır yok. Hiç olmamasındansa istediğiniz zaman ücreti ile farklı şeyler yeme içme imkanı tanıyor ki bu rengarenk ve tatlandırıcılı slush isimli sıvılar aslında çok da gerekli sağlıklı şeyler de değil. Alanya merkezinde gezerken de bu tarz şeyler etrafta olmasına rağmen almıyorum.

    Aquapark çok çeşitli ve çok fazla seçenek var. Otellerin kendi aquaparkları var ayrıca island bölümünde büyük aquapark var. Eftalia Ocean içerisinde 2 büyük 1 çocuk aquaparkı, island bölümünde de 1 adet büyük aquapark mevcut.

    Genel olarak düşük profil turistler var. Etrafa pislik saçıyorlar resmen yemekte tabaklarından dökülenler falan. Çalışanların işi zor sürekli temizlik yapmaları gerekiyor. Etrafına ve kendisine saygısı olmayan turistleri maalesef sevmiyorum. Ortak kullanım tuvaletler de ellerini sildikleri ve çöpe atmak yerine yere ya da lavabonun yanına koydukları kağıt havlulardan nasibini alıyor.

    Kat hizmetleri çok güler yüzlü çok yardımsever, oda her gün temizlendi. Ama onlar da bu tarz yabancılardan bıkmışlar.

    Otopark konusu sıkıntılı çok küçük, eşyaları indirip otel dışına arabayı bırakıp geri geliyorsunuz yer olmadığı için.

    Otelin genel dekoru, odaların dekoru ve genel çevre düzenlemesi güzel.

    Son olarak barlarda her şey sert plastik bardakla veriliyor ve üzerleri artık kullanımdan ve yıkanmadan kaynaklı çizik içerisinde. Bir şeyler içmek haliyle keyifli olamıyor acaba hijyenik mi sorusu akla gelince.

    Kısacası insana kendini özel hissettirecek bir otel değil ama tatil yapmak için gayet uygun. Havuza denize gireyim canım istediği zaman yiyecek seçeneklerim olsun diyenler için. Kişiye özel hizmet beklememek gerekiyor.

    Çocuklarımın yaşları 16 ve 12 olduğundan birçok otelde çok yüksek fiyat çıkıyor. Bazı otellerin aile odaları 2 tane 2 kişilik oda fiyatının da üzerinde. Bu sebeple Gloria Verde ilk tercihim olsa da Kasım ayında TUI BLU Sarıgerme Park'a 3-7 Ağustos tarihleri için 32.400 liraya rezervasyon yaptırmıştım.

     

    Yol üzerinde daha önce Isparta Ramada veya Hilton Garden Inn hotellerinde konaklıyorduk ama 4 kişi için fiyat çok yükseldiğinden bu sefer Burdur Yalçındağ otelde konakladık, oldukça iyiydi. Burdur'da Arkeoloji Müzesi ve Doğa Tarihi Müzesi mevcut.

     

    Sonrasında 2 gece Fethiye Ölüdeniz'de konakladık. Burdur-Fethiye yolu üzerinde Kibyra Antik Kenti var. Bence görülmeye değer. Fethiye’de Saklıvadi Kanyonu’n uğradık, görülmeye değer. Tonoz Beach Otel’de aile odasında kaldık. Sahile 50 m kadar bir mesafedeydi. Hem otelden hem de Belcekız Plajı’ndan çok memnun kaldık. Antalya’da deniz sebebiyle Kemer’deki otelleri tercih etmeye çalışıyordum ama Belcekız Plajı Kemer denizinden bana daha iyi geldi. Geçen sene Marmaris’te tekne tutuna katılmıştık. Fethiye’deki tekne turunda uğranılan koylar çok daha iyiydi.

     

    4 gece TUI Blu Sarıgerme Park’da kaldık. Odamız ana binadaydı. Bina da oda da gayet bakımlıydı. Oda 4 kişi için yeterli büyüklükteydi. Odadaki minibar ilk gün su ile doldurulmuştu sonrasında lobideki grap&go bölümünden kendimiz su ve soda aldık. Minibarın doldurulmamasının eksikliğini hissetmedik.


    Kahvaltılık çeşitleri yeterliydi. Taze sıkılmış portakal suyu imkanı çok iyiydi. Kruvasan ve donutları özellikle çocuklar çok beğendi. Çay ve kahvelerin lezzeti de çok iyiydi. Kahvaltıdaki tek eksik cevizdi bizim için.


    Öğlen havuz bardaki snack kısmı biraz yetersizdi ama yediğim karidesli makarnayı çok beğendim. Purple&Turtle'da snack seçeneği daha fazlaydı. Et döner, hamburger, pide çeşitleri mevcut. Öğlen servis edilen yiyecekler masaya servis edilmiyor. Hiç sıra beklemediğimiz için bize pek dezavantaj olarak gelmedi.


    Akşam yemeklerini de çok beğendim. Kuzu pirzola, sushi, somon gibi ana yemekler vardı. Tatlılar vasattı bana göre ama bunun dışında tüm yiyecekler çok lezzetliydi. Tesise gitmeden uygulama üzerinden barbekü ve alakart restoranlar için rezervasyon yaptırmıştım. Dört akşam yemeğinin sadece ikisini ana restoranda yedik. Barbeküde köfte, dana ciğer, kuzu şiş, Jumbo karides, levrek, sosis falan vardı, hepsi çok lezzetliydi. Levante alakart restoranın menüsü de hizmet kalitesi de oldukça iyiydi. Tesis genelinde ne havuz başında ne de restoranlarda müzik yok.

     

    Yiyecek kalitesi ve lezzeti ile birlikte otelin en iyi olduğu konu çalışanlarıydı. Tüm çalışanlar nazik, güler yüzlüydü ve işlerini iyi yapıyorlar. Restoranda masa temizlenmesi, servis açılması veya içecekler için neredeyse hiç beklemedik. Yine, barlarda içecek için 1-2 dakikadan fazla beklemedik.

    Hotelde soda dışında kapalı kutuda veya şişede içecek servis edilmiyor. Alkollü içecek çeşitleri de normalde satın almayı tercih etmediğim ürünler. Bu durum bizim için problem olmadı ama en azından mojito ücretli olmayabilirdi.


    Otelde pastane bölümü mevcut değil. Snack yanında sunulan tatlılar da orta kalitede diyebilirim. Kahve saatinde sunulan kurabiyeler de maalesef kahvelerin yanında vasattı. Dondurma saatinde verilen dondurmanın da iyileştirilmesi gerekir. Dondurulmuş yoğurt veriliyordu, dondurmadan ziyade onu tükettik.


    Otelin havuzu müşteri sayısı için yetersiz kalıyor. Zaman zaman da şezlong rezerve etme gerginliği yaşanıyor. Otel geniş bir alana kurulduğundan havuz ile deniz arasındaki mesafe de bir hayli fazla. Sahil kısmı çok geniş ve şezlong problemi yaşamadık. Deniz oldukça sığ ve ince kum fakat her zaman dalgalıydı, sabah az öğleden sonra ise daha fazla.


    Daha önce Titanic Belek, Ela Resort, Sueno Belek, Barut Hemera, Barut Kemer, Xanadu Island, Voyage Türkbükü gibi daha pahalı otellerde konaklamıştık. TUI Sarıgerme aralarında bence en iyi çalışanlara sahip. Hiç bir yerde sıra veya boş masa beklemedik ve yemekleri çok lezzetli. Ama yine de fiyatları aynı olsa Titanic Belek, Ela Resort, Barut Kemer veya Voyage Türkbükü'nü tercih ederdim.

    Port nature
    ✓ Saat 11:00 de giriş yapıldı oda 13:30 da teslim edildi.Beklerken yedik içtik oteli keşfettik.
    ✓ Otopark küçük alt tarafta sokak arası yer ayrılmış orası da dolmuş kenara biryere bıraktı vale bahşiş bir işe yaramadı.(Granada'da kapalı otoparka çekmişlerdi;) )
    ✓ Çalışanlar ve yabancı misafirlerin çoğu Özbek -Tatar-Kazak vs milletlerden sanırım.Bol Rus var Türkler azınlık.Turist kalitesi Granada ya göre iyi genel ortalamaya göre düşük bu senenin en büyük sorunu bu zaten.
    ✓ Evet meşhur blue label irish pubta servis ediliyor.Eger alkolle aranız iyiyse sadece viski bar(Chivas 18),irish pub Bile sizi memnun edecektir.Ama Corona bira artık yokmuş yerini miller almış bu hoş olmadı.Sise Carlsberg,Tuborg, Efes,miller bira mevcut.
    ✓ Alkol kalitesi orta-Ust kalibre onu belirtmeliyim.Cin,tekila,likorler,viski,vodka vs
    ✓ Davidoff Cafe güzel çekirdek kahve espresso,americano vs içebilmek şahane oluyor açıkçası.Filtre kahveyi french press yapiyorlar bu bana hitap etmiyor.Süt alpro kullanılıyor isterseniz.
    ✓ Otelin en iddialı olduğu alanlardan birisi pastane arkadaşlar.Kesinlikle çok başarılılar.Saçma sapan otel tatlilarindan(kat kat renkli olanlar)midemize yazık etmiyoruz.San Sebastian,bal kabaklı cheesecake vs gayet başarılı.Fotograf ekleyeceğim.
    ✓ Suşi bar var tıklım tıklım oluyor ben yemegidim için yorum yapamaycagm.
    ✓ Alacarte restoranlardan birkaçının menü PDF i atcam merak edenler için. Alacarte güzel ama hızı artırmak için önceden pişirilmiş etler ısıtılıp getirildi bir seferinde bu hoş değil tabi.Selectum burdan daha iyi Alacarte hizmetinde.
    ✓ Odamız köşede kaldığı için geniş ve büyük balkonu da baya geniş diğer odalar biraz küçük.Temizlikci ablaları kafaladk çocuklar sağolsun onlar günde 2 kez eksik gedik ekleme yapıyorlar ve minibar normalde bira ile dolmuyor günlük burda da torpil geçildi küçük ama hoş bir detay diyelim.
    ✓ Açık dondurmalar başarılı.İtalyan karamel,bal badem vs.Kapali Algida Max,twister grubu var.
    ✓ İnce uzun U formunda bir büyük havuz.Üstü kapalı bebek havuzu.Yetişkin Aquapark(büyük). Çocuk Aquapark.Orta büyüklükte yetişkin dikdörtgen havuz.Kapali havuz.
    ✓ Denizi bize uymadı maalesef şezlongla arası min 30 MT var çocukları kontrol etmek zor ve dalgalı pis bir görüntü hakim kullanma imkanımız olmadı henüz.
    ✓ mini club gün boyu hizmet veriyor bu da güzel çocuklu aileler için.Mini club alanının kendine ait çocuk parkı var dışarda.İcerde kocaman bir ayrı aktivite odası daha var.Cocuk dostu otel diyebilirim.Ekip çok cana yakın mini clubta.
    ✓ Toparlarsak otelde malzeme kalitesi üst düzey.Lakin hizmet kalitesi vasat diyebilirim.Calisanlarin bir kısmı yeni başlamış ve adapte olamamislar sürekli kendi aralarında yakınıyorlar biz konuşulanlari duyuyoruz tabi yabancı turist ağırlıkli olduğu için bizim varlığımızı unutuyorlar arada.Bu da hizmette yavaşlamaya aksamaya neden oluyor.Tuvalet kağıdından bile anlayabiliyorum malzeme için kaliteye özen gösterildiğini.Biraz daha hizmete de özen gösterilse seneye tekrar tercih ederim derdim.
    ✓ Alkol severler gözü kapalı alabilir geceliği (erken rezervasyon dönemi)4000-4750₺ aralığı için bence f/p otel.
    ✓ Alacarte restoranlardan ötürü yemek kalitesine orta-iyi diyebilirim.Ama Açik büfe yetersiz mezeler başarısız ve çeşit az.
    ✓ Aklıma gelenleri gözlemlerimi yazdım karışık olmuş olabilir otelden çıkmadan atmak istedim fotoğraflarla destekleyeceğim merak edilen olursa eklemeler yaparım.


    http://portnaturemenu.com/sushimenu/sushi-menu-tr.pdf
    http://portnaturemenu.com/alldaydiningmenu/files/all-day-dining-tr-new.pdf
    http://portnaturemenu.com/alldaydiningmenu/files/all-day-dining-kahvalti-tr-new.pdf
    http://portnaturemenu.com/seasidemenu/seaside-menu-tr.pdf
  • Erken degilmi hocam 2023 için henüz ayrıca 2022 yazında gidilen tesislerin detaylı yorumlarınin hepsini 2022 konusunun ilk sayfasına aktarmaniz yeterli olacaktır kanaatindeyim sadece 6 tesisin konaklama detayını ilk sayfada paylaşım yapmışsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronik02 -- 1 Eylül 2022; 3:50:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2022 konusunda olduğu gibi olmaz umarım.

    Günlüğü 20.000 lik otelleri F/P diye paylaşmanın mantığı nedir?

    Reklam için yazanlardan bahsetmiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alalım takibe

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yerimizi alalım bu sene umarım erken rezervasyon uygun olurda alırız

  • FrankSobotka F kullanıcısına yanıt

    Arada tek tük öyle mesajlar olması başlığın amacını saptırmıyor hocam. İtiraf edelim pek çoğumuz güzel fırsatlar yakaladı, güzel tavsiyeler aldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 2 Eylül 2022; 1:32:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorrento kullanıcısına yanıt

    Arkadaş meşhur birisi pek yorulmayın  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    😂👏
    Hayırlı uğurlu olsun.
    Emekleriniz için teşekkür ederiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Takipteyim.Gelecek yıl kısmetse bir Antalya bölgesi için 2.tatil de düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyiz. Geçen senede önden yerimizi ayırtmıştık. Kısmetse 15 güne gidiyorum otele. Umarım seneye de gitme fırsatımız olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar niye hiç yurt dışı tur paylaşılmıyor.. şu turla şuraya gittik geldik şöyle sorunlar yaşadık / yaşamadık vs vs gibi yoksa onun için ayrı konu falan mı var..

  • Yerimizi alalım…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar genelde hangi ayda açıyorlar acaba erken rez.

  • Ekim sonuna doğru çıkmaya başlar fırsatlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Diverso dan bu sene sadece yurtiçi otel fırsatları değil aynı zamanda yurtdışı tur fırsatları da bekliyoruz

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.