Şimdi Ara

2023 e kadar Türkiye tamamen değişmiş olacak.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dönemin gerçeği.


    Bakıyorsunuz her yerden mülteci akıyor ülkemize. zaten yeterince suriyeli varken birde afganlar falan çıktı başımıza ve iç savaş gitgide yükselirken 10 milyon afgan mültecinin yollara dökülmesinden bahsediliyor. Bahseden kaynakta şaşırtıcı bir şekilde yeni şafak

    Bop eş başkanlığı çok korkutucu. üstüne ekstra bir açıklamaya gerek yok.


    Boyabat Gazetesiyoutube
    Tayyip 'BOP'un Eşbaşkanıyım'
    https://www.youtube.com/watch?v=VN5zx7gPKeM&ab_channel=BoyabatGazetesi

    Ekşi sözlükte ilginç bir tespit var. gelen mültecilerin ise neredeyse hepsinin erkek olması. buda akla kadınları nerede? kimler ile sevişecek bu afganlar vb. soruları getiriyor. tabi komik bir teori olsa da kürt-suri-afgan çiftleşmesi BOP ile ayarlanmış diye düşünüyor insan  


    ya komik aslında evet ama incelerseniz cidden kadın mülteci sayısı çok az. ümmetçiler için de üzücü bir durum olsa gerek. 2.yi suri aldılar. 3. yü afgan alamayacaklar.


    Şakayı bırakıp gerçeğe dönelim ! seküler kesimin toplumun bozulması için öngördükleri süre 20-30 yıl sonrasıydı ama bu hızlandırılmış göç takvimin de 2 sene içinde demografik yapımız tamamen bozulmuş olacaktır.


    Hani kıyamet filmlerin de olur ya . herhangi bir felaket için bir süre belirlerler ancak birşeyler olur ve o süre beklenenden çok daha aza iner. bizimkisi de işte aynen böyle. bu hızla 2 sene içinde ülkemizi tamamen mültecilere teslim etmiş olacağız.


    Tabi biz halk olarak bastırıldığımız için pek bir şey yapamayız. yapacağımız,çizeceğimiz ve yazacağımız herşey zaten "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek " olarak değerlendirileceğinden el kol birazda bağlı. Ancak ben muhalefet in tonlarca kanıta rağmen neden hala bir miting vs.. düzenlemediklerini merak ediyorum. Çünkü son dönemde meral akşener ve Kemal kılıçdaroğlunun mülteci açıklamaları oldukça net. heleki kemal kılıçdaroğlunun son açıklaması çok ama çok açık.

    Kemal Kılıçdaroğlutwitter
    “Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle!”
    https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1416753857900814339

    umarım havaların psikopat gibi sıcak olmasından dolayı bir şey yapmıyorlardır. umarım buna bağlı olarak katılımı düşünerek bir şey yapmıyorlardır. çünkü sürenin oldukça kısa oldugunu düşünüyorum ve seçim kazanıldıktan sonra yapılacak bir mülteci gönderme işlemi de dünyanın gözünde hiç iyi gözükmeyecektir bunu da düşünmek gerekiyor. bu sebeple nekadar erken davranılırsa bunu dünya ya kabul ettirmekte okadar kolay olacaktır.



    Milli gavatlar konu dışı lütfen !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 19 Temmuz 2021; 12:42:20 >



  • İsteyen istediğini desin.İsteyen istediği kadar itiraz etsin.Batı'yı ve ABD'yi karşımıza alalım ama yeter ki şu mülteci-sığınmacı-gömenlerden kurtulalım.Hepsini geldiği topraklara geri gönderelim.

  • Yazdığım gibi zaten yapılmaz ise öngürülenden çok ama çok daha kısa bir sürede demografik yapı tamamen değişmiş olacak.

  • Bunlar yüzyıllarca önce gelen Roman yada bugün Kürt diye isimlendirilen topluluklar gibi aslında. Tabii o zamanlar ailecek göç ediyorlardı. O zamanlarda İran bölgesinden hindistan bölgesinden gelmişlerdi

    Laik kesimin devamlı propagandası var ülkede nüfus fazla diye. Oysa nüfus fazla olsa kimse sınırdan geçemezdi kalabalık diye geri dönerlerdi. Avrupa'nın en az yoğunluklu ülkelerinden biri Türkiye'dir. Bu az yoğunluğu ümmetçiler Arap, afgan, senegal, pakistanlılarla doldurmak batılılar ise Türk ve müslüman olmayan nüfusla dolmasını istiyor

    Bundan sonra Türkler kendi egemenliğini korumak için azınlık kavramını genişletmek kendini Türk görmeyenleri de bu kapsama sokması gerekecektir. Lozandan sonra müslüman olan herkes Türk sayılmıştı ama bu artık anlamsız olmakta. Türk olmak anlamsız gelenlere azınlık hakları verilmesi gerekiyor artık. Bunlara askerlik muaf olmalı memurluk sadece sözleşmeli olmalı... Fedon diyor beni askerde onbaşı yapmadılar oldu olacak tümgeneral yapsınlar ama kendini müslüman gosteren herkes genelkurmay başkanı c.baskani bile olabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal büyük kurban bayramini 2023de Afgan, Suriyeli keserek kutlayacağız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetmez ama ivit


    Son dönmelerde bazı abiler, dayılar çıkıyor röportajlarda falan

    Ellerim bilmem ne olsaydı falan diyorlar ya.

    Sizede öyleleri denk gelirse
    Vereceğiniz cevap şu olsun

    Sen zahmet etme dayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 19 Temmuz 2021; 14:57:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bir sürü delikanlı geliyor. Her yiğidin harcı değil 45 gün yürümek, dağları delerek geliyorlar.

    Hiçbir kız evde kalmayacak artık, mutlu bir yuva kurmak herkesin hakkı.
    Babalar kızım evde kaldı diye üzülmeyecek.
    Babalar ağlamasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gücünüz yetiyorsa durdurun.Çünkü yetmediği için bu kadar demografik değişim yapılabiliyor.Eşbaşkan ülkeyi yönetebiliyor.Bir zamanlar Bizans da buraların sahibiydi.Aslına bakarsak 1000’li yıllardan önce Türk yurdu da değildi.Demek ki güçlü olan gücünün yettiği kadar elinde tutabiliyor.Açıkçası sonuç kaybedildi olması lazım.Atatürk’ün son demlerde kazandığı toprakları ve ülke sistemini kaybettiniz arkadaşlar.Her şeyin bir sonu var,bu da sonunuz gibi bir şey artık.Nasıl ki Osmanlı’nın çöküş dönemi gibi tarihsel zamanlar oluşmuşsa bugünler de aynı olayların sadece değişik ülke ismiyle oluşan versiyonu sadece karakterler farklı,ideoloji aynı.Üzgünüm ama kabullenmeniz gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 e kadar dünyada çok değişçek merkatme bunlar daha çok iyi günler.

  • Uykularim kaciyor ülkenin halini gorunce
    Sorun sadece ekonomi zannedirdim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2003 yılında Türkiye'nin tek sorunu ekonomiydi.2021'de ise Türkiye'nin sorunları;


    -Ekonomi

    -Terör

    -Cihatçılar

    -Sığınmacılar

    -Cemaatler/Tarikatlar

    -FETÖ


    Ülkeyi devraldıklarında sadece ekonomi sorunu vardı.Şimdi ise ülke adeta enkaz haline gelmiş durumda.Hem rejim hem laiklik hem demokrasi hem hukuk hem anayasa hem ordu hem devlet daireleri hem ekonomi hem halk hem de demografi yapı tam anlamıyla perişan edilmiş vaziyette.


    Bunların bu ülkeye verdikleri zararı haçlılar verememişti.


    Kendileriyle ne kadar gurur duysalar azdır.Yakında bir üstün cesaret madalyası daha alırsa şaşırmayız artık.Canla başla memleket daha nasıl batar diye çalışıyorlar ...

  • Türkiye'ye göç eden Afganlar nasıl insanlar?Bu sorunun cevabını anlamadan ülkemizi nasıl bir tehditin beklediğini tam olarak anlayamayız.


    Afganistan 1980'lerden beri savaş içinde olan bir ülke.Savaş ve terör nedeniyle ülkede modern anlamda hiçbir şey yok.Okul yok,lise yok,üniversite yok...Daha doğrusu var ancak ismen var.Olanlarda ise modern anlamda bir eğitim verilmiyor.Afgan halkının çok büyük bir kısmı bu nedenle eğitimsiz ve çağ dışı bir halde.Modern Dünya hakkında hiçbir şey bildikleri yok.Cep telefonu kullanmaları,araba kullanmaları,televizyon seyretmeleri,radyo dinlemeleri vs onları 21.yüzyıl insanı yapmıyor.Zihnen ve yaşayış şekilleriyle orta çağ insanının zihniyetine sahipler fazlasına değil.Zira fazlası onlar için kafirlik,dinden çıkma anlamına geliyor.


    Sovyet işgalinden sonra ülke 1990'larda aynen bugün olduğu gibi bir iç savaşın içine düşmüştü.Bu iç savaşı Taliban kazanmış ve Afganistanın idaresini ele geçirmişti.1996'dan 2001 yılındaki Amerikan işgaline kadar ülke Taliban tarafından idare edildi.Peki bu idarede Taliban ne yaptı?


    -Müziği din dışı ilan ederek yasakladı.Müzik çalan veya dinleyenleri şiddetle cezalandırdı

    -Heykeli ve insan resimlerini din dışı ilan etti.Ülkede var olan heykelleri 'put' olarak değerlendirip havaya uçurdu,tarihi tabloları ise yaktı.

    -Batılı tarzda giyinmeyi ve Batılı tarzda saç-sakal bırakmayı din dışı ilan etti.Kendilerinin belirlediği ölçülerde halkın 'islami' olarak giyinmelerini ve saç-sakal bırakmalarını sağladı.Buna karşı olanları şiddetle cezalandırdı.

    -Var olan tüm eğitim kurumlarını din dışı kabul ederek kapattı.Zira Talibana göre insanın dahası bir müslümanın asıl hazırlanması gerektiği yer ahirettir.Doğal olarak dünyevi olan tarih,coğrafya,biyoloji,fizik,matematik gibi dersleri öğretmenin ve bu dersler üzerinde gelişmenin bir anlamı yoktu.Halkın kendi açtıkları ilkel müfredatlara sahip medreselerde okutmaya ve buralardan militan yetiştirmeye başladılar.

    -Medeni kanunu rafa kaldırarak şeriat ve hadis temelleri bir anayasa hazırladılar ve bunu halka dayattılar.

    -Kadınların medeni kanunla sahip oldukları tüm haklar kaldırıldı.İslamın izin verdiği ölçüde haklara sahip olmalarına izin verildi.Çalışmaları ve okumaları yasaklandı.Burka isimli kıyafeti giymeleri zorunlu hale getirildi.Çok eşliliği yasal hale getirdiler.


    Kısacası Afgan halkını modern Dünyadan kopardılar.Bu durum Amerikan işgalinden sonrada devam etti.Amerikan işgalinden sonra Afgan halkı tekrar modern Dünya ile tanışmışsa da bu çok sınırlı alanlarda kaldı.Büyük şehirler dışında Afganistanın genelinde Talibanın dayattığı çağ dışı hayat egemen oldu.


    Yani karşımızda 1996'dan 2021 yılına kadar yukarda maddelediğim şartlar içinde yaşamış bir Afgan toplumu var ve bu toplum özellikle genç erkekleri ellerini kollarını sallayarak akın akın Türkiye'ye giriş yapıyor.Kısacası orta çağdan bir anda 21.yüzyıla gelmiş oluyorlar.Ancak zihin yapıları aksi yönde değişmediği için bu amaçla eğitimden geçirilmedikleri için saçlarını ve sakallarını kısaltsalarda,21.yüzyıl kıyafetlerini giyselerde zihniyet olarak Taliban zihniyetini benimsemiş durumdalar ve bunların laik ve medeni kanunla idare edilen Türkiye'ye uyum sağlamaları bekleniyor öyle mi?


    Dahası işin zihniyet ve eğitim kısmından başka sağlık sorunuda var.Afganistanda 1980'lerde başlayan savaşlardan dolayı sağlık sistemi çökmüş durumda.Amerikan işgalinden sonra işgalciler bir nebze sağlık alanında iyileştirmeler yapsalarda Afgan halkının büyük bir kısmı potansiyel hastalık taşıyıcısı.Türkiye'de Cumhuriyetin ilanından sonra istikrarla devam edilen aşılama çalışmaları sayesiyle birçok hastalık Türkiye'den silinmişti ancak ülkemize yönelik artan bu sığınmacı akınından sonra Türkiye'de kaybolan hastalıklar yeniden görülmeye başladı.Bunun nedeni Türkiye'ye giriş yapan ve yaşayan sığınmacıların sağlık durumlarının tam olarak bilinmemesi.Kimler aşılı,kimler ne aşısı olmuş,kimler hangi virüsün taşıyıcısı bilinmiyor.Bu da toplum içinde yok olan (frengi,sıtma vs) gibi hastalıkların yeniden görülme ve yayılma ihtimalini arttırıyor.


    Son olarak konuyla alakasız ama anlamlı bir örnek vererek yorumumu bitirmek istiyorum.Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u feth ettiğinde İstanbulda bulunan çok sayıda hrıstiyan düşünür,filozof ve tüccar İstanbuldan ayrılarak İtalya'ya göç etmişti.Bu göçün ardından İtalyada gelen bu göçmenler sayesiyle özgür düşünce,bilim,sanat,eleştirel bakış gelişmiş ve akabinde Rönesans ardından Reform hareketlerinin başlamasına neden olmuştu.Birçok tarihçi bugünkü Avrupa medeniyetinin İstanbul'dan İtalya'ya göç eden bu insanların etkisi ile ortaya çıktığı konusunda hem fikirdir.


    Kısacası Türkiye'ye gelişmiş ülkelerden insanlar göç ediyor olsaydı bu göç Türkiye'yi ileri taşırdı ancak Türkiye'ye kara cahil bırakılmış, dincileştirilmiş, 21.yüzyıldan zihniyet bakımından çok uzakta yaşayan,beş parasız,potansiyel hastalık taşıyıcısı üstelik genç erkekler geliyor ve işin en acı tarafı bunlar sürekli ürüyor.Eğer önlem alınmazsa Anadoluda hüküm süren 1000 yıllık Türk uygarlığının 100 yıl gibi bir süre içinde azınlığa düşmesi ve bu gelenlerin çağ dışı zihniyeti nedeniyle dincileşip yok olması kaçınılmaz bir son olarak bizleri bekliyor desem sanırım abartmış olmam.


    BOP çerçevesinde bu ülkenin demografik yapısı bozuluyor ve işin en trajik yanı bunun sorumluları ''yerli ve milli'' olarak gelecekteki torunlarını vatansız bıraktıklarından bir haber olan bir güruh tarafından ölümüne destekleniyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 22 Temmuz 2021; 6:30:23 >
  • valla ben 2100 yılındaki tarih kitaplarında Türkiye Cumhuriyeti kuruluş tarihinin yanında bir de başka bir tarihin yazacağını düşünüyorum. en azından o günleri yaşamayacağım için mutluyum, en azından neslim de orlarda sürünmeyeceği için sevinçliyim ama vatanımın kaderi içinse üzülüyorum göz göre göre ülke yok olmaya doğru gidiyor…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 22 Temmuz 2021; 9:23:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran sınırına duvar örülüyor suan inşallah biraz engellenir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • souledge S kullanıcısına yanıt

    he gardaş 3m duvar :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    he gardaş 3m duvar :D

    Üstüne 2 metrede sen ör o zaman

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt
    Kendinde söylüyorsun. Her şeyin bir sonu var. Bu güruhunda bir sonu var. Böyle gitmez. Şu an için kabulleniyoruz çünkü "iktidar" istediğini yapma gücüne sahip. 2023 te görüşeceğiz. :)
    Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 23 Temmuz 2021; 9:44:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Duvar,hendek,sınıra özel kuvvetler ve jandarma,İHA ve uydu gözlemi vs vs evet doğru kimse demiyor 10 milyon neden geliyor.Cunku adi İran para ile Türkiye'ye geçiriyor resmen kendi askerleri para alıyor.Noto Afganistan dan çekiliyor Taliban ülkenin neredeyse tamamını ele geçirmiş durumda. Biraz muhalefet olacaksanız azcok gerçekleri bilerek yazın,hükümete saklamakla iş bitmiyor.Soyleyin ne yapmak lazım??

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zaten seneler önce degişmeye başladı fark etmedinizmi .


    yabancı göçmenler ülkeyi bozdu ülke kalabalıklaştı insanlar kalitesizleşti.çok kavga oluyor..cinayetler arttı.ülkede şansa yaşıyoruz

    pahalılık vs ortalık iyiye gitmiyor


    ülkede tam bir çeşmekeşlik var bakalım ne olacak. bu gidişle suriyeyi geçeriz orta doguyu 3.dünya ülkesini mumla ararız o derece kötü.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.