Şimdi Ara

2022 serisi LG OLED ve QNED TV’ler Türkiye’de! İşte fiyatı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
5.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2022 serisi LG OLED ve QNED TV’ler Türkiye’de! İşte fiyatı ve özellikleri



    Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, CES 2022 etkinliğinde tanıtılan 2022 model TV’lerini Türkiye’de satışa sundu. Yeni televizyonlar arasından "sınıfının en iyisi" olarak nitelendirilen OLED evo serisi ile dikkatleri üzerine toplayan LG, geniş aralıktaki ekran boyutları ve yeni ekran teknolojileri ile gelen 2022 TV serisinde kullanıcı deneyimini bir üst noktaya taşıyacak gibi gözüküyor. İşte 2022 model LG TV'ler hakkında merak edilen tüm detaylar:



    Şimdiye kadar üretilen en parlak OLED TV



    2022 serisi LG OLED ve QNED TV’ler Türkiye’de! İşte fiyatı ve özellikleri



    LG tarafından şimdiye kadar üretilen en gelişmiş ve en parlak televizyon olan OLED evo serisi, 2022 model TV'lerin en tepe noktasında yer alıyor. Bununla birlikte görüntü performansını artırmak için derin öğrenme algoritması kullanan LG imzalı 5.nesil a9 işlemciden güç alan yeni seri, bu işlemci tarafından kontrol edilen piksellerin Parlaklık Arttıcı özelliği ile evo olmayan panellere kıyasla G2 modelinde yüzde 30, C2 modelinde ise yüzde 20 daha yüksek bir parlaklık sunacak.



    Boyut seçenekleri artıyor



    2022 model LG TV'lerin bir diğer öne çıkan noktası ise genişleyen ekran boyutu aralığı. Bilindiği üzere günümüzde bir akıllı TV seçerken en uygun ekran boyutunu bulmak konusunda zorlu anlar yaşanabiliyor. Yeni seri ile tam bu noktaya parmak basan LG, G2 serisinin 55, 65 ve 77 inç seçeneklerine ek olarak 83 inç ve dünyanın ilk 97 inç OLED TV'sini kullanıcılar ile buluşturuyor. Ayrıca G2 serisinin Galeri Tasarımı, TV’lerin mükemmel görünmesi ve izleme ortamına daha fazla uyum sağlaması için duvara boşluksuz olarak monte edilebilecek.



    Ayrıca Bkz.LG Display, Apple'ın ikinci nesil karma gerçeklik başlığı için micro-OLED ekran tedarik edecek



    2022 serisinin en geniş ekran boyutu seçeneklerini sunan C2 serisi ise, daha küçük boyutlu TV’lerden hoşlananlar veya konsol ve PC oyuncuları için 42 inç'ten başlayarak 48, 55, 65, 77 ve 83 inç seçeneklerine sahip olacak. 2022 OLED TV serisinin kendinden aydınlatmalı OLED teknolojisi ile gelen A2 modeli ise, 5.Nesil a7 Akıllı İşlemci ve 65 inç, 55 inç boyut seçenekleri ile kullanıcılara sunulacak.



    2022 serisi LG OLED ve QNED TV’ler Türkiye’de! İşte fiyatı ve özellikleri



    2022 serisindeki bir diğer yenilik ise televizyon ve ev dekorasyonunu bir araya getiren LG OLED Objet Collection Easel (65ART90). 65 inç'lik bir ekran boyutuna ve OLED evo teknolojisine ev sahipliği yapan bu yeni model, Danimarklı ünlü tekstil markası Kvadrat tarafından tasarlanan kumaş kaplı özel bir kapak ile geliyor.



    Kullanıcıların kumanda üzerinden tek bir dokunuş ile kapağın tam görünüm ve yarı görünüm modları arasında geçiş yapabileceğini söyleyen LG, yarı görünüm modunda saat ve müzik modlarının devreye alınabileceğini, tam görünümde ise televizyonun eksiksiz bir OLED evo deneyimi sunacağını belirtiyor.



    5.Nesil a9 İşlemci ile üstün görüntü kalitesi



    Akıllı TV'ler söz konusunda olduğunda günümüzde panel kalitesi dışında televizyonların sahip olduğu görüntü işlemcileri de büyük bir önem kazanmış durumda. Bu noktada LG tarafından geliştirilen ve firmanın Z2, G2 ve C2 serilerine güç veren yapay zeka destekli 5.Nesil a9 İşlemci, ekran öğelerini birbirinden daha belirgin hale getirerek görüntülere daha fazla üç boyut kazandırmayı hedefliyor. 



    Ekranda 5.000'den fazla alanı ayrı ayrı işleyen ve her birini hem daha parlak hem de daha canlı ve ayrıntılı bir görüntü üretmek için geliştiren yeni Gelişmiş Dinamik Ton Eşleme algoritmasını kullanan 5.Nesil a9 işlemci, ses tarafında ise Gelişmiş AI Ses özelliği aracılığıyla ses kalitesini artırarak TV'lerin yerleşik hoparlörlerinin sanal 7.1.2 surround ses üretmesini sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Dünyada ilk: Tek şarjla 7 ay kullanılabilen güneş enerjili otomobil tanıtıldı



    Ayrıca Dolby Vision IQ with Precision Detail özelliğini destekleyen ilk TV'ler olma özelliğini taşıyan LG 2022 OLED serisi, hem parlak hem de karanlık alanlarda bulunan ayrıntıların daha belirgin hale getirerek Dolby Vision içeriğini bir adım ileri taşıyor. LG OLED serisi tarafından desteklenen Dolby Atmos özelliği ise her nesnenin hareketini gerçekçi bir şekilde yakalıyor ve sürükleyici 360 derece surround ses performansı sunuyor.



    2022 serisi LG OLED ve QNED TV’ler Türkiye’de! İşte fiyatı ve özellikleri



    Yeni webOS Platformu ve yeni oyun özellikleri



    2015 yılından bu yana webOS Smart TV platformunu geliştirmeyi sürdüren LG, işletim sistemine yeni yetenekler kazandırmaya da devam ediyor. webOS22 ile beraber kullanıcıların farklı profil seçenekleri oluşturmalarını sağlayan ve her profil sahibine özel tavsiyelerde bulunan Çoklu Kullanıcı Profili özelliğini getiren LG, ayrıca akıllı telefonlardan TV'ye kolay bir şekilde ekran yansıtılmasını sağlayan NFC Magic Tap ve aynı zamanda evdeki TV'ler arasında Wi-Fi aracılığıyla kablo veya uydu içeriğinin yanısıtılmasına olanak tanıyan Room to Room Share gibi kullanıcı dostu özellikler sunuyor.



    Ayrıca Bkz.Disney+ Türkiye'de! İşte fiyatı ve tüm merak edilenler



    Ayrıca oyuncular için ışıklar kapalıyken ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanmasını sağlayan Karanlık Oda Modu ile gelen 2022 OLED TV'ler, 0,1 milisaniye tepki süresi (GtG), düşük giriş gecikmesi, HDMI 2.1 desteği, VRR (Değişken Yenileme Hızı), G-SYNC ve FreeSync Premium gibi önemli teknolojilere de destek sunuyor. 



    PC ve konsol oyun deneyimine ek olarak GeForce NOW desteğine de sahip olan yeni televizyonlar çeşitli oyun türleri için yeni ekran ön ayarları sunacak. Daha önce mevcut olan FPS, RTS seçeneklerine bu yıl bir de spor modu ekleniyor.



    LG QNED artık daha güçlü



    2022 serisi LG OLED ve QNED TV’ler Türkiye’de! İşte fiyatı ve özellikleri



    LG, yeni OLED TV’lerinin yanı sıra, 2022 serisi QNED TV’lerini de Türkiye pazarına sunuyor. Ultra Geniş 8K Mini LED Modelleri ile öne çıkan ve LG'nin tescilli Quantum Dot NanoCell teknolojisinden güç alan yeni QNED serisi, daha doğru renkler ve gelişmiş kontrast ve parlaklık ile görüntü deneyimini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. 



    Yüzde 100 renk hacmi ve renk tutarlılığı konusunda uluslararası ürün test kuruluşu Intertek tarafından onaylanan 2022 LG QNED TV'ler, 55 inçten 86 inç'e kadar değişen ekran boyutları ile kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte her biri geleneksel bir LED'in yalnızca 1/40 boyutunda olan yaklaşık 30.000'e kadar Mini LED ve binlerce yerel karartma bölgesine sahip olan yeni QNED serisi, daha hassas bir parlaklık kontrolü ile her sahnenin daha gerçekçi görünmesini sağlayacak.



    2022 serisi LG OLED ve QNED TV’ler Türkiye’de! İşte fiyatı ve özellikleri



    8K QNED Mini LED TV'ler ayrıca LG'nin derin öğrenme özellikli 5.Nesil a9 (Alpha)  akıllı işlemcisi ile donatılmış durumda. Böylece Dinamik Ton Eşleme kullanarak her karenin geliştirilmesini sağlayan Gelişmiş Yapay Zeka Görüntü özelliğinden faydalanan 8K QNED Mini LED TV'ler, kullanıcısına daha keskin, daha dinamik bir görüntü deneyimi sunacak.



    Ayrıca Bkz.YouTube'dan Premium üyelerine sürpriz hediye: 1 yıllık ücretsiz hizmet



    Oyun tarafında ise PC ve konsol kullanıcıları için ekstra özellikler ile gelen yeni LG QNED TV'ler, Otomatik düşük gecikme modu (ALLM)gelişmiş ses dönüş kanalı (eARC) ve HDMI 2.1 desteği gibi avantajlara sahip. Bunlara ek olarak oyuncuların GeForce NOW ile bulut oyunlarını en iyi şekilde deneyim edeceklerini söyleyen LG, yeni TV serisinde Game Optimizer ve Game Dasboard gibi kullanışlı menüler de sunacak.



    Tıpkı LG OLED TV’ler gibi, QNED TV’ler de, en üst düzeyde kullanıcı deneyimi sağlamak için webOS 22 platformunu içeriyor. Bununla birlikte çoklu profil seçeneği, NFC Magic Tap ve Room To Room Share gibi özelliklerin tamamına ev sahipliği yapan yeni seri, Dolby Vision IQ ve Dolby Atmos desteği ile ses ve görüntü deneyimininde üst sıralara oynuyor.



    LG’nin 2022 yılı OLED TV'lerinden G2 modeline 32.500 TL, C2 modeline 18.900 TL ve A2 modeline 23.999 TL’den başlayan fiyatlar ile ulaşılabiliyor. 4K QNED TV modeli ise 17.799 TL'den kullanıcılara sunuluyor.









  • forumdaki satıcıların gazına gelip yok yanma işi bitti yok ek garanti vs inanıpta bu lg oledlere bu paraları vermeyin kesinlikle bitmiş değil bu sıkıntı artı lg müşteri hizmetleri kullanıcı kaynaklı yanık garantiye dahil değil diyor kullanıcı kaynaklı yanık nasıl oluyor buna kim nasıl karar veriyor diye soruncada cevap yok :) göz boyamak için bir kaç kişinin panelini değiştiler ama gerçekler bunlar.

  • Fiyatlar ne kdr acaba.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LCD LED,QLED,OLED,NANOCELL LED,QNED LED,MİNİ LED,MİCRO LED vs.. beynim yandı iyice.. en iyisi Pioner Kuro Plazma yada Panasonic Neo Plasmayı hortlatmak sanırım varsın biraz fazla yaksın

  • İstan34bul kullanıcısına yanıt
    20 bin küsürden başlıyor 42 inç olanları.

  • dirty_y kullanıcısına yanıt
    O fiyatlara 4K led 75” alırım daha iyi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 98 inç oled tv alma imkanım olsa projeksiyonla niye uğraşayım ki. Zaten proj. da olsa 100 inç den fazla alanım yok.

    Bugüne kadar tv yerine hep proj. kullandım, tam siyah olmaması ve ışık sızması sorunlarından ötürü hiç tv alma isteği bende uyanmamıştı, ta ki bu Oled, Qned, microled çıkana kadar .
    En önemlisi; LG, 2021 yılından itibaren ürettiği oled tv ler de ekran yanığı sorununu kökten çözdü.

    Bu yeni tv ler insanda müthiş bir satın alma isteği uyandırıyor, ne yazık ki tek engel ekonomik kriz ve satın alma gücünde düşüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Haziran 2022; 22:14:54 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Hocam projeksiyon cihazında amoledte olduğu gibi ghosting oluyor mu? Yoksa eski tüplü TV gibi hareketli sahnelerde temiz bir görüntü mü veriyor?

    En çok merak ettiğim konu bu, eğer ghosting gibi bir sıkıntı olmuyorsa projeksiyon varken bunların yüzüne bile bakılmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2014 yılında aldığım LG PF80G 1080p proj. unu kullanıyorum, görüntü kalitesinden memnunum.

    Tecrübelerimi aktarayım;
    Ghosting olayı bence %90 film kalitesi ve kodlamayla ilgili.
    Bir kaç sene öncesinde h264 web-rip, bluray kodlamalı bazı filmlerde yalnızca karanlık sahnelerde ghosting olayını farkediyordum.

    Ne zaman ki h265-10bit web-rip, web-dl, bluray kodlamalı filmler seyretmeye başladım, ghosting sorunu ortadan kalktı. Ayrıca renklerde canlandı.
    Proj' umun 10bit desteği olmamasına rağmen böyle bir sonuç elde etmem şaşırtıcı.

    Tabii tv box ve hdmi switch cihazlarımı da h265-10bit desteği olacak şekilde değiştirmiştim.
    Şahsi görüşüm h265-10bit filmlerdeki neredeyse kayıpsız veri yoğunluğu yüzünden karanlık sahneler daha çok veri barındırdığından dolayı ghosting (hayalet efekti) sorunu ortadan kalktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Haziran 2022; 22:46:38 >
  • LG OLED C2 gerçekten muhteşem bir ürün olmuş.

    Şeytan diyor al 42 inçliğini PC monitorü olarak kullan aga.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Valla aynı şey benimde aklıma geliyorda o kadar para verip yanmasıda acayip hayal kırıklığı olurdu

  • carloska kullanıcısına yanıt
    Plazmalar cidden çok iyiydi yaaa. Neden o teknolojiyi geliştirmediler anlamıyorum.

  • Qned’ler nihayet Oled’lere göre ciddi bir fiyat avantajı ile girmiş sevindim umarım daha da düşer.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sedatistan kullanıcısına yanıt

    Sanmıyorum ki kolay kolay yansın... Özellikle bu yeni evo paneller ile baya baya geliştirdiler.


    Ben minimum 6-7 sene sıfır hata olur derim. Sonrasında ise çok ufak ufak problem başlaya bilir

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Hocam benim bahsettiğim şey, mesela siyah ve beyaz çizgi olduğunu düşünün, o sırada ekran hızlıca hareket ettirince siyah ile beyaz arasında gri benzeri bir renk oluşuyor. Ben ondan bahsediyorum. Sanırım siz mağara gibi karanlık alanlarda oluşan gri karelenmeden bahsediyorsunuz. O filmin sıkıştırma kalitesi ile ilgili bir durum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carloska kullanıcısına yanıt
    En iyisi OLED olarak bil yeterli, diğerleri hep LCD bazlı yani OLED kadar iyi değiller ama ucuz olabilirler tabi.

  • addidas_85 kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz sorunu hiç yaşamadım hocam.

  • Yıl olmuş 2022 halen DTS ve DTS HD-MA ses desteği yok. Artı passtrough özelliği de yok yani avr cihazınıza çözemediği codec'i göndermiyor da! İyi bir ses sisteminiz varsa önemini anlıyorsunuz.
    Bende 55 inç LG CX var onda da aynı sorun var.

  • profecco kullanıcısına yanıt

    PS5 te de yok o hd ses aktarma olayı sanırsam. İnatla ne tv lere ne de oyun konsollarına getirmiyorlar bu özellikleri. Gidip yüzlerce dolar bayılıp avr alacaksın diyor kapitalizm.

  • LG, 2021 yılından itibaren ürettiği OLED TV lerde ekran yanığı problemini ortadan kaldırdığını iddia ediyor, bunu yazılımsal olarak şu şekilde yapıyor;


    • Kanal seyrederken sabit logoları fark edemeyeceğiniz şekilde milimetrik hareket ettiriyor.
    • TV uzaktan kumandayla kapandığında OLED temizleyiciyi çalıştırıyor (fişten çekilmeyecek).






    @V4LKyR




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Haziran 2022; 13:5:42 >
  • Hey editör hey donanim
    Haber ulkenin durumu bu haldeyken 20bin tl den baslayan tv fiyatlarınin otvsi trt payi ile biseyler yazsan tvnin markasini degilde almaya calisanlarinin sesi olsan markanin degil.lg den parayi kap sonra hopp burdayim 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.