Şimdi Ara

2022'de 5G olmayan telefon almak mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizde 5g ne zaman gelecek tam net değil. malum telefon fiyatlarında bazı modeller için makul fiyatlara rağmen s20 fe almak istiyorum fakat 5g olmaması aşırı kafamı karıştırıyor. 5g destekleyen ve aynı özelliklere sahip telefonlarda da fiyat iyice artabiliyor. Ne tavsiye edersiniz ?




  • Uzun yıllar telefon değiştirmeyen biri iseniz 5G destekli alın. Ama 1-2 yıla değiştiririm derseniz gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene telefon değiştiren insanın 5G vs düşünmesine gerek yok.
    4 - 5 yıl telefon kullanacak insan direk 5G almalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence 1000 kat mantıklı çünkü çok yakınız 5g'ye. sonrası millet 5g hızında internete girerken siz görüp kıskanacaksınız ve tekrar paranızı telefona dökeceksiniz, en iyisi şimdiden alıp rahata ermek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birde şu var.
    Ülkemizde hangi 5G Bandları kullanılacak belli değil.
    Bir bakmışız elimizde ki telefonlar o günün 5G band'larını desteklemiyor.
    Buna örnek Poco x3 gt telefonu. On'daki 4G Bandları ülkemize göre eksik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    poco x3 gt şuan bütün bandları destekliyor hocam yahu. 800/900/1800/2100/2600 zaten ülkemizde kullanılıyor. tahminimce 800 (B20) yok telefonda, onun dışında en çok 5g'de 3500mhz (n78) kullanılacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten önemli olan 800 mhz Band 20 olan.

    Ben arkadaşdan denemek için aldım kullanamadım.

    Sık sık 3G ye düşüyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    Operatöre'de bağlı hocam. Turk Telekom Mobil kullanıcısı ise tabii ki hep 3G'ye düşer.

    Turk Telekom şuan 2 band kullanıyor. B3 (1800) ve B20 (800) diyelim ki yoğunlukta B3 vefat etti. Geriye B20 yani 800 kalıyor. Onu da desteklemediğinden direkt 3G'ye atması normal ama 3G'de internete girecek bir teknoloji. Yeterli hız gelirse 5-10mbps internette sörf yapılabilir bir hız.

    Turkcell ve Vodafone ise daha çok band manyağı. Turkcell sadece B8 (900Mhz) bandını kullanmıyor, Vodafone ise hepsini kullanıyor. Bana kalırsa Xiaomi (B20) olmayan telefonlarda en mantıklısı Turkcell, Vodafone. En kötüsü ise Turk Telekom Mobil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5g'nin pratikte bize ne artısı olacak ki ?


    • Telefonlar 4g veya bizim ülkemizdeki adıyla 4.5g'e göre daha mı iyi çekecek ? 1 diş çeken yerde 4 diş mi çekecek ? metroda heryerde çekme sorunu kalkacak mı ?
    • Vaadedilen hızlar 1 gbps öyle uçuyor böyle kaçıyor şöyle bilmemne, tamam da telefonda o hızlara şuan için bir gerek var mı ? şuanı geçtim 2 3 sene sonrasında da neden gerek olabilir ? oturup telefonunuzdan yt'a oraya buraya video mu atacağız ?
    • + kota diye bir illet var şuan, 4g geldi geleli daha kotalar yeni yeni iyileşiyor 10 20 30 50 gblık kotalar görüyoruz ama 5g geldiği gibi de bu kotalar mı olacak ? 5g de nasıl yetecek ki ?
    • Vaadedilen hızlar okey 1 gbps şu bu ama o hızları biz nasıl göreceğiz ? şuan 4.5g de en kötü yerde bile 200 mgbit hız görenler var mı acaba ? ben şahsen avm hariç birkaç yer hariç bırakın 200 mgbit'i 150 mgbit'i bile zorla gördüm. Genelde 20 30 40 50 mgbit geziyor. Pratikte bu kadar oluyor.

    Ha tabi ki 5g olsun son teknoloji eyvallah ama bana getirisi ne olacak bu mühim ? teoride havalara sıkılıyor öyle hızlı böyle iyi böyle güzel ama bir yandan da Türkiye gerçekleri var. Tabi ki şuan amiral gemisi cihaz alınacaksa 5g zaten olacak bundan kaçış yok olması lazım. Ama aynı modelin 5gli diye 1000 lira daha pahallıysa bir telefon onu bence şuan için pek düşünmeyin derim.





  • Ucuz olsun alo desin faceye , youtubeye , internete girsin diyenler için en az 2 - 3 sene daha 4g li , 5g siz telefon alınır ,, neden fazla israf olsunki ..

    ben ise 2018 yılında aldiğım Samsung J7 2017 pro telefon eskimişti yeni telefon almam gerekliydi ,.
    Büyük ekran olsun hafif olsun dedim . Bana uygun olarak , Samsung S10 lite , Samsung A71 ve Samsung M52 5G vardı
    Bende Samsung M52 5G yi aldim , M52 5G diğerlerine göre hem daha ucuz , daha hafif ve 5G li idi ..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene sonu ihalesi yapılacak ve 2023 te kullanıma acılacak 5g , ne kadar hızlı olucak mevzusundan daha önemli olan ikinci el telefonlarda özellikle 5g desteklemeyen iphone modelleri bi anda çok fazla değer kaybedecek , iphone 11 ile s21fe arasında kalmış biri olarak samsunga yakınım sırf bu yüzden aldığım telefonu 4 -5 sene kullaniorum genelde ... 5g simler dağıtılmaya başlandığı anda desteklemeyen telefonlar çöpe dönüşüyor bi anda iphone dahi olsa , 4g cıktığı zamanı dün gibi hatırlıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.