Şimdi Ara

2021 YKS SERÜVENİM, MİYUV! (TIP?!?!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba, ben thenewblack.
    “30 gün kala çalışılırsa ne olur?” diye bir konum vardı, hatırlayanlar olacaktır:) söylediğim gibi tercih dönemi öncesi geri döndüm. o zaman çalışmaya geç başlama sebebim üniversiteyi üçüncü sınıftan bırakma kararını geç almış olmamdı. 2020 yks için çok gecikmiştim sonuç olarak.
    öncelikle hepinizle gurur duyuyorum, bazılarınız istediği sonucu elde etti, bazılarınız gönlünde yatandan farklı gelse de kabullendi, bazılarınız da daha da yorulmayı göze alarak bir yıl daha hayallerinin peşinden koşmayı tercih ederek mezuna bıraktı. böylelikle, bir sınav maratonu daha bitti. (not: kendisiyle hiç konuşmamış olsam da uruk iyidir umarım, birçoğumuza ilham kaynağı oldu. her şey gönlünce olsun:)
    bu konuda 2021 için paylaşımlarda bulunuruz, beraber oluruz diye düşündüm. çalışmaya sınavdan birkaç gün sonra başlasam da diğer ilaçlarımın yanında bir de lityum kullanmaya başladığım için yan etkileri beni mahvetti, kendime gelemedim. asperger ve adhd semptomları bir yana, bipolarite de gözlendiği için doktorum lityuma da ihtiyaç duydu. 21. yaşıma ağır sancılarla girmiş oldum. hehe.
    şu an için tıp imkansız görünüyor hem de “immmkaaaansızz” ama matematikten başladım ve düşünüp diyorum ki “ben en azından çalışayım hayalim için yaw”
    yks 2020 için konuşacak olursak ayt’ye girmedim, tyt’de ise türkçe 36-4, sosyal 13 mat çözmedim, fen hatırlamıyorum şeklinde geldi.
    diğer konumda da yaptığım gibi benim hakkımda bir fikir oluşturması için 2017 ygs lys sonucumu ve önceki konumu bırakıyorum.

    2021 YKS SERÜVENİM, MİYUV! (TIP?!?!)


    2021 YKS SERÜVENİM, MİYUV! (TIP?!?!)


    2021 YKS SERÜVENİM, MİYUV! (TIP?!?!)


    2021 YKS SERÜVENİM, MİYUV! (TIP?!?!)

    siz de bu konu altında bir şeyler paylaşırsınız umarım:)
    şimdilik hoşçakalın, miyuv!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Benim bu sene 4.girişim olcak
    İnşalah bu sene başarırız hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim de 2020 yks ikinci girişim olmuştu, 2021 ise üç olacak hocam :)
    beraber başaralım!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu seneki Dh olarak soru grubumuz için link:https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser
    Ders sohbeti grubumuz için link:https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser
  • sinemhr S kullanıcısına yanıt
    hocam telegram olsaydı girerdim, sağolun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba dostlarım, sanıyorum ki bu uzun bir yazı olacak.
    uzun zamandır forumdaydım fakat bu konuya yazmak hiç gelmedi içimden. bir dönem dershaneye gidip bıraktım, bu forumdan çok iyi bir insanla tanıştım, kendisi de mf ve onun ilk 1000’e kesinlikle gireceğini düşünüyorum. buluştuğumuz zaman hep kaynatan taraf olduğum için ders çalışamıyorduk, iyi vakit geçiriyorduk fakat şimdi pandeminin şiddeti ortada olduğundan görüşemiyoruz pek. onun kadar disiplinli ve özbenlik sahibi bir birey olmayı çok isterdim.
    dershaneyi bırakmamın sebebi verimsizlikti, 5 saat bomboş geçiyordu. hocalarım çok tatlıydı fakat yaşça büyük olmanın baskısını delicesine taşıyordum üstümde. tersten yazdığım için (her zaman değil fakat tercihen) dersi bölüp “aaa disleksi misiiin” diyerek aynayla defterime toplaşan kalabalık, üniversite bırakılır mı diyen rehberlikçiler... o dönem yatağıma saplandım. bir akşam ablam telefonda babama hoparlörün açık olduğunu bilmeden ta içeriden duyduğum o cümleyi kurdu: “baba thenewblack hasta, bir şey yapamıyor baksana! tekrardan yatırılması gerekebilir.”
    başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü söyleyiş tarzında öyle bir şey sezdim ki. ertesi gün dershanede etüt vardı, yolda planı kurdum: yks işinden vazgeçtiğimi ve bölüme döneceğimi, ikinci dönem açılıp okul başlayana kadar da iş bulup çalışacağımı söyleyecektim. söyledim de. beni en çok yaralayan ailemin “zaten tıp bir hayaldi senin için, aslında istesen yapardın ama sende o disiplin yoktu.” görüşü oldu. 3 hafta öncesine kadar her gün kütüphaneye gidiyor, mesai saatim bitene kadar ders çalışıyordum, ailem de beni işte çalışıyor biliyordu. zaten daha önce de video editörlüğü yaptığım için eve gittiğimde ne yaptığımı söylemek zor olmuyordu. sonrasında babamın covid açısından risk sınıfında olduğunu ve pandemi durumunun ağırlaştığını bildiğim için home-office sistemine geçtiğimizi söyledim. bilgisayarıma arkaplanda edit programı açıp kapıyı kitleyip ders çalışıyordum. son bir haftam da hastalıkla geçti zaten. bu sabah çalıştım biraz.
    genel olarak ilaçlarıma alıştım, ssri ilaçlar böyledir, elinizden tutup kaldırırken bir taraftan da savuracakları tekmeyi hazırlarlar.
    covid testim de negatif çıktı iki gün önce. zaten yanık yaraları duran ve ağır ilaç kullanan, bastonla yürüyen babama bir de covid bulaştıracaktım az kalsın, hem de kendi bencil yalanımla dışarıda bulunmaktan kaptığım bir covid’i.
    kan değerlerimde alerji yüksek çıktı. kedimle uyuyorum fakat nefes alamıyorum. ona sarıldığım zaman asıl nefesimi hissediyorum halbuki. bugün de onunla sarılmış yatarken düşündüm, aileme yalan söylüyor olmanın ve hatta bu yalana inanacak kadar bana inanmamış olmalarının ağırlığını. geçenlerde de bölüm dersi kitaplarımı çıkarıp ailemin yanına gittim, bakın, bunlara çalışacağım dedim. tamam, dediler. alta “erken dönem ingiliz draması”nı üstüne de endemik soru bankasını koydum. çözerken çıkan her yanlışta ingiliz’e de dramasına da sövdüm. o bölümün koridorlarında geçen her anıma, nasıl dışlandığıma, yitip giden 3 küsür yılıma sövdüm. bölümden aynı dönem akranlarım seneye bu zamanlar diplomalarını alıp işe başlamış olacaklar. bu forumdaki bu konu da aileme söylediğim yalanın itirafı olacak, bilincimi kaybedersem eğer.
    seneye bu zamanlar onlar hayatın içinde olacaklar, peki ya ben nerede olacağım?
    bilmiyorum.
    özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenewblack -- 12 Aralık 2020; 22:43:36 >




  • Elt bölümündeyim ve hastalık dışında hikayelerimiz o kadar benzer ki... Eğer benimkini de dinlemek ve en azından dertleşmek istersen mesaj atabilirsin dostum
  • yazılarının hepsini okuyamadım ama merak ettim sen tm değil misin? tıp ne alaka başlıktaki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 17 Ocak 2021; 17:3:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tillicollapse82 T kullanıcısına yanıt
    om attım hocam, çok teşekkür ederim ilgin için
  • hocam şöyle ki ben biraz çorbayım, lisede tm okudum, sınava dilden girdim, ingiliz dili ve edebiyatı kazanıp üçüncü sınıfta bıraktım ve şimdi de mf’den hazırlanıyorum tıp istediğim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenewblack -- 17 Ocak 2021; 17:31:25 >
  • thenewblack T kullanıcısına yanıt

    maşallah2021 YKS SERÜVENİM, MİYUV! (TIP?!?!)  ingiliz dili edebiyatı 4 yıl değil miydi zaten niye 3te bıraktın ki?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başarılar hocam
  • alttan dersler de vardı hocam, olmasaydı veya kolayca mezun olabilecek durumda olsaydım bile bırakırdım sanırım. uzun hikaye bırakmamın sebebi de, başınızı ağrıtmadan kısaca açıklamam gerekirse bir bölüm düşünün ki eğitim dışında her şey var. final soruları bile yıllardır aynı...
  • DrESB D kullanıcısına yanıt
    çok sağolun hocam
  • hoşgeldiniz james hocam.
  • thenewblack T kullanıcısına yanıt

    anladım hocam. peki neler yapıyorsunuz/yaptınız şu ana kadar yks için?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok şey yaptım diyemiyorum fakat düzen oturtmaya çalışıyorum. yaşıtlarımın mezun olacağı sene ben elde var hiçle yaşıyorum, bunun yanında psikiyatrik ilaçların yan etkisi de zorladı birkaç ay. şimdilerde daha iyiyim, ne ümitliyim ne de karamsarım. beynim on ve off tuşu arasında kısa devre yapmış gibi hissediyorum. kurbağa olup zıplayasım geliyor pencereden
  • Melaba alkadaşlay, ben de 3 milyon öğrenci gibi sınava hazırlanıyorum ayyy yazarken bile heyecanlandım, eee ondan sooonraa ee benim pek arkadaş çevrem yook,asosyalim sigortam ssk baykur, ıhhmmm o yüzden pek takan yok beni, annem babam beni sevmiyor en büyük hayalim universiteye gidince bira ve sigara içip onlara zarar vermek, burada günlük tutarak size kaç soru çözdüğümü yazacağım ve sizin de beni gazlamasını istiyorum açıkçası, ıhmm bu arada beraber çalışmak isteyen arkadaşlar varsa beraber çalışabiliriz tabi 1-2 gün sonra cevap vermem haberiniz olsun bir de sizle mi uğraşıcam? gidin kendiniz çalışın. Ihmm sene sonu bu konuyu hortlayıp "BAŞARDIIIIIIIM" yazacağım ayy yazarken bile heyecanlandım, yaşanmışlık argadaşlar. Neyse ben gideyim de 6 saat dh'de acaba konuma cevap verdiler mi diye düşünüp 1 saat ders çalışayım bağri.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.