Şimdi Ara

2021 Türkiyenin Kuraklık Tablosu Ülkemiz Giderek Kuraklaşıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2021'in başlamasıyla beraber Türkiye'nin birçok yerinde kuraklık kendini gösterdi. Özellikle Türkiye'nin 15 milyon nüfuslu en kalabalık şehri İstanbul'da baraj seviyeleri son 15 yılın altına indi.


    Kuraklık, yağış eksikliğinde geçen birkaç mevsim sonrasında geldi. 2019 yılında yaz ve sonbahar ayları yağıştan yoksundu ve barajlardaki su seviyeleri düşüktü. 2020 yılı ise özellikle 2020'nin son yarısında yağan çok az bir yağmur ile son 5 yılın en kurak yılı oldu. 2020 temmuzdan beri Türkiye'deki neredeyse her şehir her ay ortalamanın altında yağış aldı. Ekimden aralığa kadar ülkedeki yağış miktarı 1981-2010 yılları arasındaki ortalamadan yüzde 48 daha az oldu

    2021 Türkiyenin Kuraklık Tablosu Ülkemiz Giderek Kuraklaşıyor



  • 21 yüzyıl boyunca akdeniz bölgesinde yağışın artacağı, özellikle iç anadoluda azalacağı ön görülüyor.

    Devlet denilen kurumun planlaması gereken, yapması gereken şey bu aşamada ortaya çıkıyor.

    Tarım başta olmak üzere şehirleşme, sanayi ticaret hatta eğitim planlanırken bu önemli iklim değişikliği göz önünde bulundurulmalı. Her yere yol, köprü, cami yapmak, yönetmek değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuraklık ve küresel ısınma dünyanın da sorunu ve gerçekten susuzluk beni ürkütüyor. Yağmurluk havuzlar yapılsa şehirlere bir nebze çözüm olabilir.

  • Bu tablo şu an bizim için hiçbir şey ifade etmiyor olabilir ama yaklaşık bir 50 yıl sonra bu belirtileri çok katı bir şekilde hissedeceğiz. Sonumuz hayrolsun.

  • Amadolu'da geçmiş yüzyıllarda da dönem dönem kuraklık yaşanfı. Şimdide olduğu doğrudur fakat asıl problem suyu doğru bir şekilde değerlendirememekte yatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.