Şimdi Ara

2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada] (183. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.270
Cevap
56
Favori
341.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Opet yada shell adblue kullanıyorum ben. 5 lt doldururum hep azaldıkça. Bidonun yanında başlık aparatıda var doldurması kolay oluyor. Birkaç sefer bilinmeyen bir marka kullandım, çok çabuk azaldı depo. Genellikle max deponun %75 i doldurulması tavsiye ediliyor. Sanırım sürekli fullemek pompada erken arızaya sebep oluyormuş. Bilginize

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wetkopat kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    “Kaç km kaldı” uyarısı verince dolduruyorsunuz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. İlk uyarı çıkınca dolduruyorum ben. 2000 km kala sanırım uyarı veriyor. 5lt koyunca 7000km falan menzil gösteriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wetkopat kullanıcısına yanıt
    Anladım
    Yani her 15 bin de 10-15lt tüketiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Aynen.

    Ek olarak;
    Adblue pompası çalışınca aracın önünden çıt çıt çıt ses gelir. Birde rölantide beklerken belirli periyotlarda kesikli olarak 3 sefer boğuk egzoz sesi gelir.
    Bazı kullanıcılar acaba araçda bir sorunmu var diye algılayabiliyor.
    Bilginize

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wetkopat kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm.

    vereceğim numaradan Mert Bey'le görüşebilirsiniz. yardımcı olur.

    0506 546 7066

  • Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta içi insignia'ma veda ettim. İki yıldan fazla/50bin km keyifli bir kullanım sunan 2017 insignia ile ilgili birkaç deneyim/bilgi sunmak isterim ki araç hakkında araştırma yapan ve şans eseri burayı okuyan insanlara faydam olsun.


    Öncelikle aracın artılarından madde madde bahsedeyim;


    + Yol tutuş : Opel'in birçok modelinde olduğu gibi yol tutuş özellikleri üst düzeyde. Viraja ne kadar sert girerseniz girin çizgisini kolay bozmuyor. (fizik şartlarını bozmamak kaydıyla) Yolda yağ gibi akıyor. Yüksek sürati hiç hissetmiyorsunuz. Yol düzgün ise yolcular 190-200'le gidildiğinin farkında olmuyor.Kullanmak gerçekten keyifli bir d segment


    + Performans : Motor oldukça ciğerli. Ağırlığından dolayı 0-100'ü iddialı olmasa da(esp tuşunu kaparsanız kalkışta şahlanıyor, süre kısalıyor.) sonrasında aynı motor hacmine sahip sınıfındaki birçok araca göre üstün. Ara hızlanmaları, son sürate ulaşması tatmin edici. Şimdiye kadar beni hiç üzmedi. Uzun yol bu araçla ayrı bir keyif. Sanırım en çok performansını özleyeceğim.


    + Şanzıman : Tam otomatik olduğu için sağlam, vites geçişleri 1 ve 2. vites harici fazla belli değil.


    + Konfor : Koltukları rahat. Yeterli sertlikte. Uzun yolda yormuyor. Agr koltuk olan versiyonları düşünemiyorum. Sessiz bir araç. Rüzgar sesi yok. Motor sesi sadece 1. ve 2. viteste düşük hızlarda duyuluyor. 200'e le de gitsen motor sesi yok. 100bine gelmiş benim araçta trim sesi yoktu. Tek eksisi süspansiyonları biraz sert.


    + Donanım : Benim aracım en baz paket olan Design paketti. En baz pakette bile anahtarsız giriş-çalıştırma, şerit takip, çarpışma önleyici, çift b.klima..vb standart. Rakiplerine göre dolu. Tatmin edici.


    + Yakıt tüketimi : Hiç dikkat etmeden karışık kullanımda (gazlamalarda dahil) 6,5-7lt arası yakıyor. Bence bu sınıfta bu performansta tam otomatik araç için iyi. Uzun yolda sakin 100-110km/s kullanımda 5-5,5lt arası yakıyor. Aşağısı için konya ovasında 90la gitmek lazım.


    + Bakım : Periyodik bakım ücretleri makul. Yetkili serviste 1200-1500 tl arası 15bin bakımı yaptırılıyor.


    Eksileri :


    -Donanım : D segment araçta geri görüş kamerası yok. Autohold özelliği de bence olmalıydı.


    -Şanzıman : 1'den 2.vitese atışlarına bir türlü alışamadım. Deviri gereksiz yukardan atıyor. Bu da motorun bağırmasına neden oluyor. Honda'nın cvt'sinden sonra şehiriçi kullanımında yadırgadım.


    -Konfor : Amortisörleri biraz sert. Civic Fc5'ten sonra süspansiyon konforunu yadırgamıştım. Daha önceki paylaşımlarımda da bu husustan bahsetmiştim.


    -Motor : Triger zinciri konusu biraz muamma. Rulman dişlilerinin birinin zamanla(olması gerekenden çok önce) bozulduğu söyleniyor. Ses yapıyor, zincir gevşiyormuş. Benim set 60binde garantiden değişti. İçimde sürekli bir soru işareti vardı.


    -İkinciel değeri : Böyle güzel bir arabanın 2.el değeri kendi sınıfına göre biraz düşük. Aynı zamanda ağır satılıyor. Piyasa bir senedir karışık olduğu için çok da birşey diyemiyorum. Ama bir passata göre zararı fazla.


    Sonuç; 2.el olarak yukarıdaki olumsuz yanlarını göze almanız dahilinde tavsiye ederim. Bence 2.elde sınıfında F/p aracı.





  • Selamlar, yüksek hızda titreme problemi yaşayan var mı? Özellikle 120-140 arası ciddi bir titreme hissediyorum. Dikiz aynasının titremesinden çok rahat anlayabiliyorum. Defalarca balans yaptırdım çözülmedi, 15bin bakımında alt takımlarda problem yok balans yaptırın diye cevap verdiler. Gaza basınca titreme azalıyor gazı bırakınca artıyor. Aynı problemi yaşayan var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakkinenk H kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş
    Üstelik design paketle bu kadar memnun kaldıysanız exclusive ve ultimate gibi paketler olsaydı çok daha fazla beğenirdiniz

    En kritik eksik bence sizin kullandığınız pakette led matrix farlardı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • varstas V kullanıcısına yanıt
    Titreme hemen her araçta olur
    Hatta yalnız giderken yolcu koltuğuna bakın boşsa titreyebilir gaza basıp devirlerince keser vs
    Genelde devir düşükken titreme yapar
    Bahsettiğiniz kadar rahatsız edici olması akla direk jantlarda bir miktar çamur vs kalmış olabileceğini de getiriyor Başka bir araçla başıma gelmişti
    Ama o da değilse tabi bilemedim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu sorun sadece bana mı denk geliyor? Bir önceki İnsignia’da da vardı. Bunda da aynı sorun var. Kronik olduğu belli. Garanti de bitti. İyi niyetten yaparlar mı acaba?

    2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ninjafaydar

    Merhaba Ben de geçen sene lastikleri değiştirmiştim.

    Üzerindeki lastikler Hankook S1 Evo2 idi. (18'')


    Daha çok şehir içinde kullandığım ve yollarda çok tümsek olduğu için daha konfora yönelik bir lastik arayışım olmuştu.


    Bu nedenle Michelin Primacy 4 aldım. (aslında pilot serisi alacaktım ama forumdaki kullananlar çok çabuk ömrünün tükendiği bilgisini verdiler)

    konfor ve ekonomik nedenler ile Primacy serisini tercih ettim.


    Araçta az biraz yumuşama oldu. Sonuç olarak memnun kaldım.

    Sezgisel olarak yol tutuş hissiyatı açısından sanki S1 daha iyiydi diyebilirim.

    Merhabalar opel insignia grand sport 245 45 18 aracım için yaz lastiği bakıyorum. 2 seçenek arasında kaldım fiyatları yakın ilk sıramda continental premiumcontact 6 100y. Diğeride michelin primacy 4. Önceki lasiklerim conti 5 memnundum. Kışlıkta ise michelin alpin serisi var onlardanda memnunum. Aslında güven ve konfor ön planımda fakat contipremiumcontact 6da ses fazla diyenler var primacynin konforu ve sesi daha iyi diyenler var. Yanlış karar vermek istemiyorum lastik çook önemli o yüzden aldıktan sonra patinaj ya da konforsuz bir seçim yapmak istemiyorum. Birde 100y xl ve 96 arasında çok fark olurmu? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • klarnetk K kullanıcısına yanıt
    İkiside iyi lastik problem olmaz
    Belki continental bi miktar erken alınır ama ona göre de iyi yol tutar

    Lastiğin sonundaki kodları tam olarak belirleyip hız ve yük endeksinden kontrol edebilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • snomask kullanıcısına yanıt
    Bu bana hiç olmadı ilginç

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hakkinenk H kullanıcısına yanıt

    güzel inceleme olmuş. hayırlı olsun sizin için. insignia'dan hangi araca geçtiniz ve önemli olan mutlu musunuz :)


    • ben 120-130 km full klima açık 4 yolcu bagaj dolu vaziyette gidiş 5.5 dönüş 5.1 civarında yaktım ama şehir içi tam tersi 8'in altına inemiyorum.


    • autohold'dan kastınız, istediğiniz kapatabilmek mi? bence autohold kötü, ben hiç alışamadım. kemer takmadığımda autohold devreye girmiyordu, yokuşta durduğumda hafif araba geri kayarsa küt diye vurarak kalkabiliyordum. bir gün şanzıman elimde kalacak diye korkuyordum.


    • ikinci eli gerçekten değerinin altında. 2017 kuga titanium alsam mı diye bakınırken 260.000 TL'ye almaktan vazgeçtim. gene insignia aldım. ben 264.000TL'ye aldım ocak ayında. kuga şuan 295.000 TL civarında satılıyor, benim aldığım aracın 20.000 km daha yüksek olanları 255.000 TL civarına düştü.


    • geri görüşü 1.000 TL'ye takıyorlar. passat da olsa 3.000 TL'den kapı açarlar herhalde.




  • werneke W kullanıcısına yanıt

    önceki aracımı servise götürdüğümde kronik demişlerdi. dışarıda bir yerlerde yaptırmayı denicem. öneri varsa alabilirim.


    herkes 1.5'deki silindir, tork ve beygir azaltılmasından çok rahatsız. asıl sizin fikriniz nedir, uzun kullanımdan sonra daha net cevap verebilirsiniz sanırım? büyük bir kayıp var mı gerçekten?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snomask -- 22 Haziran 2021; 22:40:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snomask

    güzel inceleme olmuş. hayırlı olsun sizin için. insignia'dan hangi araca geçtiniz ve önemli olan mutlu musunuz :)


    • ben 120-130 km full klima açık 4 yolcu bagaj dolu vaziyette gidiş 5.5 dönüş 5.1 civarında yaktım ama şehir içi tam tersi 8'in altına inemiyorum.


    • autohold'dan kastınız, istediğiniz kapatabilmek mi? bence autohold kötü, ben hiç alışamadım. kemer takmadığımda autohold devreye girmiyordu, yokuşta durduğumda hafif araba geri kayarsa küt diye vurarak kalkabiliyordum. bir gün şanzıman elimde kalacak diye korkuyordum.


    • ikinci eli gerçekten değerinin altında. 2017 kuga titanium alsam mı diye bakınırken 260.000 TL'ye almaktan vazgeçtim. gene insignia aldım. ben 264.000TL'ye aldım ocak ayında. kuga şuan 295.000 TL civarında satılıyor, benim aldığım aracın 20.000 km daha yüksek olanları 255.000 TL civarına düştü.


    • geri görüşü 1.000 TL'ye takıyorlar. passat da olsa 3.000 TL'den kapı açarlar herhalde.

    tşk ederim. toyota hilux hicruiser 4*4 ile şuan çok mutluyum. :) Aradığım tek şey 1.6 cdti 'ın performansı. Pick up ile otomobil gibi birden basayım uçayım kaçayım diyemiyorsunuz.

    Autohold özelliği derken aracı durdurduğunuzdan itibaren otomatik frenin devreye girmesi, gaza bastığınızda freni aracın bırakması. Yani ışıklarda ayağınız fren pedalında beklemek zorunda değil. Yokuşta kalkış desteğiyle karıştırmayın.

    Maalesef insignianın piyasası hem düşük hem de biraz daha ağır. Bu sınıfta passat ve superb harici 2.elde değerini koruma yalan.Bir daha binek araç alsam az para kaybetmek ve çabuk nakide dönebilmek için d sınıfı passat, suv, c sınıfı ve b sınıfı küçük araç alırım.





  • snomask kullanıcısına yanıt
    Geri görüş kamerası için servis 3000 lira fiyat veriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben Tiguan'a geçmiştim sizinki biraz daha ileri gitmiş :) dağ bayır gezerken altının yüksek olması inanılmaz mutlu ediyor insanı. benim geçtiğim yollardan normal arabalar inip altına vuruyor mu diye bakıyorlardı. güle güle kullanın, hayırlı olsun ama satması daha zor bir araca geçmişsiniz :)


    autohold'dan kastınızı şimdi anladım. nedense ben güvenemedim o sisteme.


    @wetkopat servise sorduğumda bu kadar değildi. 2.300 TL civarı hatırlıyorum. 1.000 TL olan dışarıdan başka birinden aldığım fiyat. oda orjinal kamera istersen daha yüksek ücret talep ediyordu.

  • snomask kullanıcısına yanıt
    Herkes rahatsız da ben 2 ayda 2 tane gördüm makyajlı 1.5 den
    Alan yok , test eden yok 😀

    Birincisi ses olayı palavra , rahatlıkla söyleyebilirim 1.6 ya göre rahatsız edici hiç bir durum yok
    Belki ilk çalıştırma , belki start stop devreye girip çıktığında ( ben kullanmıyorum mesela ) bir fark vardır

    Performans olarak 1.6 nın o atikliği bastımı toparlayıp gitmesi bunda yok zaten 0-100 den belli
    Ama bu da gitmiyor diye bir durum yok
    Gayet tatmin edici , 8 ileri olayı ile hatta biraz daha sessiz konforlu sürüş sağlıyor diyebilirim
    Yakıt biraz daha az haliyle

    Ben beğendim memnunun , tabi henüz 8-9 bin km lerde , 50-60 bin olsun o zaman anlaşılır daha net problem vs neticede yeni motor ( aslında çokta yeni gibi düşünmemek gerek , 3 silindir ama silindir çap stroku 1.6 4 silindirden büyük , muhtemelen 2.0 210 HP 8 ileri dizel olan motordan devşirilmiş , o motorda emisyondan ötürü 174 HP oldu zaten , tabi net bilgi bulunamıyor )

    Şu da bi fikir olarak dursun
    1.6 da hatırlamıyorum devir / hız durumunu

    2021 OPEL İNSİGNİA GRAND SPORT (ANA KONU) [Güncel Bilgiler Burada]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.