Şimdi Ara

2021 megan sedan (Makyajlı kasa) 1.3 140hp EDC motor için 0..100km kac sn?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makyajlı kasa 2021 megan sedan 1.3 140hp EDC motor için 0..100km her yerde 9sn diyor.

    Broşüre bakıyorum.. 9.8 sn diyor..

    Bu konuda bilgisi deneyimi olan varmı?




  • 0.8 saniye neden bu kadar önemli sizin için yada 11-12 saniyede 100KM hıza çıksa ne fark edecek

  • Aracacın seriliği için ben önemli olduğunu düşünüyorum.. 9 sn ile 12sn arasında emin olun ciddi fark var..

  • sizce 0-100 hızlanması 3sn den başlayıp 4,5,6,7,8 sn filan olan araçlar gereksiz mi? insanlar için araç seçim kriteri olmaz mı, performans seviyor olamazlar mı, ivmeden haz duyuyor, pedalda güç hissetmekten hoşlanıyor olamazlar mı?


    9 sn ile 12 sn arasında 3sn var, bu %25 yapar. Bu fark için insanlar ne modifiyeler yapıyorlar veya daha güçlü motolrlar için ne paralar veriyorlar biliyor musunuz?


    Bunlar hep boşa mı? Amaç sadece A noktasından B noktasına ıslanmadan gitmek değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkans

    sizce 0-100 hızlanması 3sn den başlayıp 4,5,6,7,8 sn filan olan araçlar gereksiz mi? insanlar için araç seçim kriteri olmaz mı, performans seviyor olamazlar mı, ivmeden haz duyuyor, pedalda güç hissetmekten hoşlanıyor olamazlar mı?


    9 sn ile 12 sn arasında 3sn var, bu %25 yapar. Bu fark için insanlar ne modifiyeler yapıyorlar veya daha güçlü motolrlar için ne paralar veriyorlar biliyor musunuz?


    Bunlar hep boşa mı? Amaç sadece A noktasından B noktasına ıslanmadan gitmek değil.

    Sakin ol bahsi geçen araç 1.3 standart megane


    performans seven adam gitsin megane rs alsin o zaman 0.8 saniyenin hesabina dussun


    Standart gündelik kullanim için olan veya aile tipine daha uygun olan arac modelleri icin birakin 0.8 saniye farki 1-2 saniye fark olsa dahi siz bu farki hissedemezsiniz. Kagit uzerinde anca kendinizi tatmin edersiniz zira tum sartlar tamamen uygun olsa dahi kagit uzerindeki 0-100 verisini anca yakalarsiniz.


    yuzdelik dilim verecek kadar bu isten anliyorsan, yakitin kalitesinden, hava sicakligindan, lastigin basincindan, surucunun kilosundan, aracta olagan disi diger agirliklarin dahi kagit uzerinde yazan degerin ustune 1-2 saniye cok rahat ekleyecegini de bilirsin.


    devletin vergi politikasi millete kafayi yedirdi 1.3 arabayla 0-100 kasip bunuda tercih unsurunun en temel maddesi olarak goruyorlar. Allah akil fikir versin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Aslında basit bir sorum vardı.. 9 sn mi? yoksa 9.8 sn mi? Ben bu konuyu önemsiyorum.

    Eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çünkü bayiler bu konuda bilgisiz..

    Yazdığınız bir çok noktaya katılmakla birlikte, 0-100 kasip bunuda tercih unsurunun en temel maddesi olarak goruyor olmamız bu sizin kişisel çıkarımınız. Bir çok parametre benim için önemli. (süspnasiyon, ses yalıtımı, şanzıman vb)

    Teşekürler,

  • Ben de 9 saniye diye görmüştüm 2-3 kez denedim hep 10 saniye civarında çıktı. Fabrika verisi 9.8 saniye olabilir ancak 140 beygir ve çift kavrama şanzımanlı bir araç için yavaş bir süre.

  • Hepsini biliyorum merak etmeyin, o şartlar her araçta geçerli olacağından ve aynı şartlar altındayı baz aldığımızdan aradaki fark açısından ölçülebilir ve güvenilir sonuç verir. Ayrıca 9-10 sn de 2 sn yi anlayamayacak adam gitsin kumda oynasın :)

    Bu arada 1.33lt hacme burun kıvırmışsınız da biliyorsunuzdur ki F1 araçlarında da silindir hacmi 1.6lt, yani olaya silindir hacminden yaklaşmayın bence. Hacim sevdası zamanlarında 9sn 0-100 için 2.0lt gerekiyordu.

    RS alma konusuna gelince de insanlar parası olsa alır zaten, burada mevzu elindekinden ve paranın yettiğinden maksimum fayda sağlamak.


    Allah herkese akıl fikir versin, haklısınız zira arkadaş "her yerde 9sn diyor. Broşüre bakıyorum.. 9.8 sn diyor.. Bu konuda bilgisi deneyimi olan var mı?" diye sormuş siz 0-100 verisini "tercih unsurunun en temel maddesi olarak görüyorlar." diye algılamışsınız. :)


    Burada bilgi alış verişi yapılmaya çalışıyor, napacaksın ne fark eder modundasınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.